Nelospaikka jälleen hallussa, vaikka tuskin kuitenkaan iltaa pidempään

Arsenal – West Ham 3-1 (1-1)

Eilinen oli loppujen lopuksi hyvä ilta, ainakin jos ottaa viime aikojen otteet vertailukohdaksi ja tietysti kolmea pistettä enempää ei ole mahdollista saada oli esitys kuinka hyvä tahansa. Avausjakson ensimmäiset 35-40 minuuttia olivat taas melko hirveää katsottavaa, mutta tuon jälkeen peli oli parempaa kuin useaan otteluun.

Kokoonpanossa oli muutama yllätys ja suurin oli Gibbsin puuttuminen kokonaan. Ilmeisesti lasijalkainen englantilainen on taas loukkaantuneiden kirjoissa. Monrealin ollessa myös sivussa vasempana pakkina pelasi Vermaelen, joka täytti ruutunsa erinomaisesti. Hollantilainen jopa syötti Giroudin huikealla tavalla viimeistelemän ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Puolustuspeli oli se tärkein osa-alue ja se oli vasemmalla huomattavasti parempaa kuin pitkään aikaan ja vastustaja ei näin ollen koko ajan päässyt vaarallisiin tilanteisiin sitä kautta.

Muutenkin Vermaelenin pelaaminen pakkina tuntui sopivan Podolskille, joka sai keskittyä enemmän hyökkäämiseen, kun hollantilainen alapuolella ei noussut läheskään Gibbsin tai Monrealin tavoin koko ajan vastustajan boksin tuntumaan jättäen puolustuksen todella haavoittuvaiseksi vastahyökkäyksille. Tämä johtui varmasti enemmän Vermaelenin pelityylistä ja varovaisuudesta oudommalla paikalla pelatessa kuin Wengerin taktisesta muutoksesta.

Tällaiset pienet muutokset ja yksityiskohdat ovat kuitenkin niitä asioita, joihin meidänkin eli toisin sanoen Wengerin kuuluisi käyttää paljon enemmän aikaa ja huomiota. Podolski ei ole laitaravaaja, joka painaa koko ajan molempiin päihin, mutta on äärimmäisen tehokas boksissa ja sen lähettyvillä paikan saadessaan, kuten eilen taas saatiin todistaa.

Ehkä Podolskin ollessa kentällä ryhmityksemme pitäisikin olla lähempänä 4-4-2 kuin 4-5-1 tai ainakin jotain noiden välistä. Laitapakki voisi pelata hiukan puolustusvoittoisemmin ja/tai mahdollisesti keskikentän pohjapelaaja tai pelaajat varmistavat hiukan enemmän vasenta puolta kentästä. Laitapakin ja ylipäätään pakkien nousujen rajoittamista kannattaisi muutenkin vakavasti harkita, sillä tehot molemmilla puolilla ovat aivan liian alhaiset verrattuna hyökkäysintoon ja siitä aiheutuviin ongelmiin. Minkään edellä mainitun ei pitäisi olla hurjan ihmeellinen asia managerimme mainostamalla yli 30 vuoden kemuksella, mutta niin se vain tuntuu olevan.

Eilisen peli oli kaksijakoinen ja heikon tai jopa surkean avausjakson jälkeen Giroud ryhdistäytyi tehden loistavan maalin ja muutenkin miehen tekeminen oli huomattavasti parempaa toisella 45 minuuttisella. Paljon kritiikkiä ja täysin aiheesta saanut Cazorla oli myös hyvä eilen suurimman osan pelistä. Espanjalainen syötti Podolskin ensimmäisen osuman ja oli muutenkin mukana suurimmassa osassa meidän hyökkäyksiä. Ramsey myös näytti heti vaihdosta kentälle tultuaan lopuissa kuinka olemme walesilaista kaivanneet. Lyhyessä ajassa mies ehti kirjauttaa tililleen syötön Podolskin toiseen ja ottelun lopullisesti ratkaisseeseen maaliin. Lisäksi muustakin miehen tekemisestä suorastaan paistoi läpi laatu, suoraviivaisuus ja lähes se kaikki muu mitä pelistämme on puuttunut viimeiset kuukaudet.

Heikkoja lenkkejä ei erityisemmin löytynyt. Ehkä täyden debyyttinsä tehnyt Källström oli suurin tai vähintään osasyyllinen West Hamin maaliin ja muutenkin ruotsalaisen tekeminen ei tuo mitään kovin suurta lisäarvoa meidän peliin. Tosin tämä nyt tuskin tulee kenellekään yllätyksenä. Rosickylla oli myös suhteellisen vaisu päivä ja lähes kaikki yritykset hyökkäyspäässä epäonnisutivat, vaikka mies välillä yrittikin suoraviivaisesti hakea ratkaisua, josta sentään täytyy antaa plussaa.

Tilanne sarjassa on se, että ohitimme ainakin hetkellisesti Evertonin. Nelospaikka saattaa kuitenkin palata illalla liverpoolilaisjoukkueelle, mikäli se saa edes pisteen kotiottelusta Crystal Palacea vastaan. Joka tapauksessa oma osuus on hoidettu tällä kierroksella ja nyt voimme vain toivoa Evertonin pistemenetystä, sillä vähintään yhden sellaisen se vaatii loppukauden aikana, vaikka voittaisimme kaikki loput pelimme jotta voimme olla nelossijalla kauden loputtua.

Seuraavana vastassa on myös FA Cupin finaalissa vastaan asettuva Hull City. Pelipaikka on tiikereiden kotiareena sunnuntaina. Tuohon otteluun Wenger lupaili ainakin Öziliä mukaan, joka olisi ehdottomasti positiivinen asia. Tuskin saksalainen on aloituksessa, mutta hiljalleen minuutteja alle ja sitä kautta täyteen pelikuntoon viimeistään Cupin finaaliin.

Mainokset

12 thoughts on “Nelospaikka jälleen hallussa, vaikka tuskin kuitenkaan iltaa pidempään

 1. Oliko tuo evertonin stones linkitetty meihin muutes?ois todella hyvä hankinta,nuori hyvin avaava arsenalin näköinen toppari vaikka toffees häviöllä(onneksi) onkii niin olen kiinnittän huomion toho stonesii.

 2. en kyllä ihmettelekkään vaikka palace voittais, onhan niillä sentään liigan paras valmentaja

 3. Cityltä taisi livetä mestaruus lopullisesti tasurissa, viimeiset neljä peliä 1-2-1. Ainoaksi meriitiksi jää kaljacupin voitto ja Pellegrinin asema huomattavasti heikentynyt kärsimättömien omistajien silmissä. Eipä säälitä, ei.

  Everton pupelsi myös aika odotetusti ja todistaa taas kerran sen, että kevään matsit on tosi pahoja, kun paineita on. Ihan sama pelaako kotona vai ei, olennaista on, onko vastustaja epätoivoinen. Ainoa yllätys oli matsissa pohjimmiltaan vain se, että Pulisin jengi kykeni tekemään peräti kolme maalia.

 4. Everton hävisi kotonaan heittopussille ja City pelasi kotonaan tasan liigan huonoimman joukkueen kanssa. Eli haavereita sattuu muillekin kuin Arsenalille vaikka välillä tuntuu toisin.

 5. Kohotan lippalakkia Pulisille, niin kummalliselta kuin se kuulostaakin.
  Nyt vain oma joukkue on pidettävä ryhdissä!

  Go Silvermoon Gunners!

 6. Crystal Palace – heittopussiksi ihan hyviä tuloksia kevään aikana. Chelski etc… Lippalakkimies on tehnyt kohtuu kovaa tulosta kovissa paineissa. Kiitos Palace!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s