Nelossija taas omissa käsissä

Kiitos Crystal Palacen olemme kiinni jälleen viimeisessä Mestareiden liigaan tai tarkasti ottaen sen karsintaan oikeuttavassa sijoituksessa. Everton kärsi yllättävän ja mahdollisesti ratkaisevan tappion kotonaan ottelussa, jossa se lähtökohtaisesti oli selkeä suosikki. Toki Crystal Palace on voittanut nyt neljä peliä putkeen, mutta Evertonin vastaava lukema ennen eilistä oli seitsemän.

Eroa sarjataulukossa on nyt yksi piste. Se on pakko pitää, koska tasapisteissä Martinezin joukkueella on edelleen maaliero kolmen osuman verran enemmän plussalla. Mitään ratkaisua ei eilen vielä syntynyt, mutta vaaka kääntyi jonkin verran meidän suuntaan. Seuraava kierros viikonloppuna on mielenkiintoinen, kun meillä on todennäköisesti vaikein jäljellä olevista liigaotteluista eli Hull vieraskentällä ja heti meidän ottelun jälkeen Everton pelaa kotona Manua vastaan.

Evertonilla on molemmat Manchesterin porukat vastassa kotona, mutta toisaalta ManU ei tällä kaudella ole vakuuttanut ja peli voi päättyä ihan hyvin kotivoittoon. City sen sijaan olisi pahempi lähtökohtaisesti, mutta eilen Pellegrinin miehistö jäi 2-2 kotitasapeliin Sunderlandia vastaan ja todennäköisesti pilasi mestaruusmahdollisuutensa. Näin ollen Evertonin tehtävä saattoi hiukan helpottua jos Cityllä ei ole enää motivaatio täysin kunnossa joukkueiden kohdatessa Goodisonilla.

Kokonaisuudessaan meidän ja Evertonin loppuohjelmat ovat seuraavat. Meillä Hull nyt sunnuntaina vieraskentällä, sen jälkeen Newcastle ja West Bromwich Grovella ennen liigakauden päättävää vierailua Norwichiin. Evertonilla puolestaan ManU kotona, Southampton vieraissa, Manchester City kotona ja viimeisellä kierroksella jo täysin FA Cupin finaalitunnelmissa oleva Hull vieraskentällä.

Paperilla meidän ohjelma on ehkä helpompi, mutta näin loppukaudesta joukkueiden nimet eivät paina paljoakaan, vaan motivaatiotekijät ovat huomattavasti tärkeämpi asia. WBA ja Norwich pelaavat putoamista vastaan ja eivät varmasti ole helppoja pelejä. Myös Hull on vielä pienessä tippumisvaarassa ja lisäksi sunnuntain ottelussa haetaan jo ennakkoasetelmia Cupin finaalia silmällä pitäen. Oikeastaan ainoana helpompana otteluna pitäisin Newcastlen kohtaamista kotona. Harakat ovat vaikuttaneet jo useamman kierroksen ajan olleen täysin kesälomalla, näin ainakin tuloksista päätelleen otteluita näkemättä.

Evertonin ohjelma on pahempi jos katsotaan pelkästään joukkueiden nimilistaa. Manun motivaation kanssa on vähän niin ja näin, mutta toki joukkue on pelannut viime aikoina vähän paremmin ja taistelee vielä Eurooppa-liigan paikasta. Southamptonilla ei paljoa pelattavaa ole, joten siinä mielessä vierailu etelärannikolle on hiukan normaalia helpompi, mutta ei helppo missään nimessä. Manchester City kohtaamisessa avainasia on kuinka paljon vierasjoukkueella on panosta ottelussa. Jos viimeisen kierroksen ratkaisuun mennään, niin se ei ole hyvä meille. Hull keskittyy varmasti jo FA Cupin finaaliin ja tuo ottelu onkin etukäteen helpoin Evertonin jäljellä olevista peleistä.

Joka tapauksessa tilanne on se, että nelossija on omissa käsissä eilisten tulosten jälkeen. Tämä on aina hyvä tilanne, kun ei tarvitse liikaa katsella muiden tuloksia ja olla riippuvainen toisten pistemenetyksistä. Nyt riittää jos, ja se on iso jos, omat pelit hoidetaan kunnialla. Kaikki ovat ehdottomasti voitettavissa olevia pelejä, mutta pystymmekö siihen on aivan eri asia. Tuskin jos pitäisi veikata, mutta toisaalta en usko Evertoninkaan keräävän täyttä 12 pisteen saalista lopuista otteluista. Veikkaisin 9-10 pisteen riittävän varmistamaan nelospaikan.

3 thoughts on “Nelossija taas omissa käsissä

  1. Hull peli kertonee paljon. Kaiken järjen mukaan pitäisi taululle takoa isot numerot, mutta mutta. Katsotaan!

  2. FA youth cupissa Arsenal hävisi taas Chelsealle eikä päässyt finaaliin. Tämä tarkoittaa sitä, että kaksi lontoolaiskilpailijaa on kisassa parempia (Fulham lisäksi). Toivottavasti tuo hollantilainen tuo muutoksen akatemiaan ja talenttia alkaa tulla läpi.

    • Kyllä niinkin, mutta junnujoukkueen menestys ei takaa mtn. Parempi olisi, jos ikäluokasta nousisi yksikin talentti. Esim. Blues ja Pelsu menestyvät lätkän A-junnuissa, mutta ei se juurikaan heijastu liigajoukkueisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s