Lippukiintiöt FA Cupin finaaliin

Arsenal aiheiset sivustot on tullut taas luettua läpi, mutta mitään järin ihmeellistä ei eteen sattunut. Viikonloppuna pelataan täysi kierros, mutta meidän nelossijajahdin kannalta merkityksellinen päivä on ainoastaan sunnuntai. Kohtaamme ensin Hullin ja tämän jälkeen Everton pelaa oman ottelunsa Manua vastaan.

FA Cupin finaalin lippukiintiöt tulivat selville jo muutama päivä sitten. 90 000 kannattajaa vetävän Wembleyn kapasiteetista ainoastaan 25 000 paikkaa tulee meille ja sama määrä Hull Citylle. Ei tämä mitään uutta ole, mutta onhan tuo säälittävän alhainen määrä. 40 000 neutraalia kannattajaa on aivan liikaa, puolet tuosta määrästä riittäisi aivan hyvin ja tuolloin molemmat finaalijoukkueet saisivat 10 000 lisäkannattajaa stadionille.

Tietysti monet noista neutraaleille varatuista 40 000 lipusta päätyvät mustan pörssin markkinoille ja sitä kautta järkyttävään ylihintaan molempien joukkueiden kannattajille ja tämän vuoden finaalista puhuttaessa erityisesti goonereille. Äärimmäisen vaikean lipputilanteen on varmasti jokainen edes jollain asteella finaaliin paikan päälle lähtemistä suunnitellut saanut huomata. No ehkä nimimerkki Eno saa lipun normaaliin hintaan, mikäli on käynyt kolmessa vieraspelissä parin viime kauden aikana. Kausikorttilaisia lukuun ottamatta ottelulipun saaminen normaaliin tai edes suuriin piirtein järkevään hintaan näyttää olevan täysi mahdottomuus.

Aiheeseen liittyen Gazidis kritisoi lippukiintiöitä ja kuinka finaaliseurojen osuus on liian pieni. Tämä on totta, mutta valitettavasti Gazidis on niitä harvoja henkilöitä, joka olisi toiminnallaan voinut vaikuttaa FA:n lippupolitiikkaan. Viime kauden aluksi Gazidis nimittäin valittiin mukaan FA:n valtuustoon, joka päättää mm. juuri FA Cupin asioista ja sen kehittämisestä. Tässä suora lainaus aiheesta, johon törmäsin Onlinegoonerin forumilla:

As one of four appointments made by the Premier League to the PGB, Gazidis will play a key role in supporting and advising the FA Board on matters relating to the professional game. The committee has a broad remit including administering the FA Cup, the national England set-up and the FA’s relationship with FIFA and UEFA.

Halutessaan Gazidis olisi voinut jo vaikuttaa viime kaudella samaan aiheeseen, kun tuolloin molemmat finalistit saivat myös saman määrän lippuja. Eli toisin sanoen asia ei varmasti tullut minään yllätyksenä Gazidikselle. Suurin yllätys taisikin olla meidän pääsy finaaliin ja sitten viran puolesta olikin pakko kritisoida lippukiintiötä, vaikka aiemmin siihen olisi mahdollisesti voinut jopa vaikuttaa.

Mainokset

6 thoughts on “Lippukiintiöt FA Cupin finaaliin

  1. Tähän sopiikin muistutus fa cupin finaalin televisioinnista: tietty Viasat ja viaplay näyttävät, mutta jos noita ei ole, perusstriimien lisäksi on tarjolla FilmOn, sillä sekä ITV että BT näyttävät matsin Britanniassa. Ja ITV löytyy FilmOnista. Erityisesti tablettiappsi toimii ilman katkoja. Mutta huom: kuvan laatu on jokseenkin terävä vain tietsikka/tablettiruudulla – jos virittelet kuvaa tv:n kautta, kannattanee etsiä jtn muuta. Tämän toki jääpallofanit jo tietävätkin…

    • Puhumattakaan objekteista joiden halkaisija on 4,5 mustaa 11,5 mustaan sisäänrakennettuna. Hyvin hämmentävää ajoittain. Ei mitat, vaan ’roiskeet’, millä mitat määrittyvät.

  2. Höh? Se on sama hinnaltaan ostaa lippu mustasta börsistä ja mennä katsoon peli vempleyllä , ku mennä katsoon se hotelin tv:stä, ITVltä tai BTltä Britanniassa…

  3. Jos ja kun Wenkku lopettaa. Niin 3 vaihtoehtoa on mulla. Martinez,Klopp tai van Gaal. Jos noista ei kukaan ole tulossa, niin Arsenella mennään. Turha sinne mitään Timoja Sherwoodin metsästä on haalia.

    I

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s