Liverpool lähellä mestaruutta – tämä kausi oli todella suuri hukattu tilaisuus liigassa

Surullinen olisi varmaan oikea sana kuvaamana tunnetilaa, kun eilen katsoi Chelsean ja Sunderlandin välistä ottelua. Ei suinkaan sen takia, että Mourinhon kotitaika Valioliigassa meni poikki tai sinisten mestaruuden lipeämisen takia. Syy on se, että tämä oli todennäköisesti paras ja helpoin kausi, vaikka helppo on väärä sana, voittaa mestaruus pitkään aikaan.

Alkukausi meni loistavasti ja puoli kautta olimme sarjan piikkipaikalla lähes jokaisen kierroksen ajan. Sitten tapahtui kuitenkin väistämätön, jonka ennustamiseen ei tarvittu mitään suurta profeettaa. Pelaajat oli peluutettu loppuun ja osa jopa loukkaantuneiksi, varsinkin avainpelaajat ja kun vahvistuksia ei tullut kesällä tai sen enempää tammikuussa paikoille, kuten kärkeen ja laituriksi ei tulos voinut olla mitään muuta kuin lähes täydellinen romahdus.

Kunnon hyökkääjähankinnalla kesällä sekä laiturilla ja mahdollisesti keskikentän pohjalla olisi mestaruus ollut mahdollinen. Tietysti hyvin vanhentuneet taktiikat sekä järkevän rotaation puute olisivat olleet uhkana tuossakin tapauksessa, mutta mahdollisuudet olisivat sentään olleet olemassa. Varsinkin kun loppujen lopuksi se ei ollut niin kaukana johtuen Chelsean ja Manchester Cityn yllättävästä konttaamisesta tai jos konttaaminen on liioiteltua niin lukuisista pistemenetyksistä helpoissa paikoissa.

Hauskaa oli Chelsean todellinen romahdus ja sitä myötä Mourinhon kommentit pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Kritiikkiä tuli lähinnä ottelun erotuomarin Mike Deanin ja myös tuomarien pomon, kaikkien aikojen huonoimman Valioliigatuomarin tuomarin Mike Rileyn suuntaan. Melko lapsellista Mourinholta, sillä eilisessä ei sinänsä ollut mitään aivan järkyttävää tuomarivirhettä, vaikka rankkarista voi olla montaa mieltä. Kuitenkin Deanin ja Rileyn saadessa kritiikkiä se on yleensä enemmän kuin ansaittua katastrofaalisten tuomioiden ja valintojen seurauksena.

”Specialist in failure” -kommentit Mourinholta vaikuttavat tällä hetkellä ehkä hauskoilta, mutta suurempaa kuvaa katsoessa mikään ei ole muuttunut. Chelsea on silti ylempänä sarjassa kuin me ja omaa edelleen pienet mahdollisuudet mestaruuteen toisin kuin me. Samoin joukkue on mukana Mestareiden liigan välierissä, joihin Wengerin johdolla 17 vuodessa on päästy kaksi kertaa ja toinen niistäkin päättyi Manulle kärsittyyn nöyryytykseen Grovella.

Toki olisihan se melkoista jos me voittaisimme FA Cupin ja Mourinhon Chelsea jäisi tyystin ilman pokaalia tällä kaudella, joka on täysin mahdollista ellei jopa todennäköistä eilisen jälkeen. Siitä huolimatta vaihtaisin Wengerin Mourinhoon välittömästi jos se olisi mahdollista. En silti sano Mourinhon olevan se ykkösvalinta uudeksi manageriksi, mutta ei mies silti ole montaa vuotta manageriurallaan mennyt ilman pokaalia toisin kuin nykyinen managerimme.

Chelsean eilisestä tappiosta päästäänkin aiheeseen, joka vaatii jopa selityksien maailmanmestari Wengeriltä paljon, jotta sen saa käännetyksi jotenkin hyvältä näyttäväksi. Kuinka ihmeessä Liverpool voi nousta mestariksi pienemmillä resursseilla ja lähtökohtaisesti heikommalla joukkueella? Edellisellä kaudella kärkinelikon ulkopuolella majaillut seura ja meitä useita pisteitä perässä ollut joukkue on viemässä mestaruuden.

Tähän ei käy selitykseksi enää Wengerin tai Arsene FC kannattajien raha. Liverpoolilla manageri vaihtui, mutta se ei tarkoittanut mitään sukellusta, kuten moni gooneri valitettavasti edelleen pelkää jos ja kun Wenger jossain vaiheessa vaihtuu. Tietysti Liverpoolilla ei ole vuosiin ollut Wengerin tapaista pitkäaikaista manageria, mutta toinen hyvä esimerkki on Liverpoolin toinen joukkue ja Moyesin korvaajaksi tullut Martinez. Totta kai ManU on sitten päinvastainen esimerkki, mutta Ferguson oli täysin poikkeuksellinen yksilö ja vaikka kuinka olisi Arsenal kannattaja, niin Wengeriä ei vain voi laittaa samalle viivalle tai edes kovin lähelle entisen Manu käskyttäjän saavutuksista puhuttaessa.

Jos ja kun tällä hetkellä vahvasti näyttää Liverpool vievän mestaruuden niin se vie viimeisetkin selitykset Wengeriltä. Menestyminen ei läheskään aina vaadi suurinta palkkabudjettia tai eniten rahaa siirtoihin. Managerin toiminta unohtamatta koko valmennustiimiä fysioista videoanalyytikkoihin ovat nykypelissä äärettömän suuressa asemassa. Tämä koko setti on meillä vuosia ellei vuosikymmeniä jäljessä muita (huippu)joukkueita.

Tietysti managerin vaihdos ei takaa mitään ja se voi totta kai mennä pieleenkin. Silti jos mitään muutosta ei edes uskalleta yrittää, niin se tarkoittaa tulevaisuudessakin varmaa epäonnistumista ja kirkkaimpien pokaaleiden matkaamista muihin osoitteisiin. Nykyisellä toimintatavalla ja valmennuksella nelossija on suurin piiretein se maksimi ja paremmasta on turha uneksia. Ehkä juuri kerran vuosikymmenessä FA Cupin voitto, vaikka sekin on vielä kaukana varmasta.

En vain yksinkertaisesti ymmärrä niitä, jotka eivät ole missään nimessä halukkaita kokeilemaan viimein jotain uutta, vaan haluavat jatkaa tällä täysin loppuun kolutulla tiellä seuraavat kaksi tai jopa kolme vuotta eli toisin sanoen Wengerin uuden sopimuksen pituuden jos sellainen on kaikesta huolimatta tulossa.

Niin tänään pelataankin taas. Rehellisesti sanoen niin sanoen niin kauan kuin Wenger jatkaa, niin nelossijan saaminen on itselleni lähes se ja sama. Mikään ei muutu sen myötä, enkä näe sen tuovan mitään muuta kuin muutaman lisämiljoonan Kroenken sijoituksen arvolle.

Joka tapauksessa tämän päivän peli on ehkä loppukauden neljästä liigapelistä se vaikein. Vastassa on Hull City eli ei loppuohjelmaa mitenkään erityisen haastavana voi pitää. Valitettavasti olo ei kuitenkaan ole mitenkään kovin luottavainen voiton suhteen ja se kertoo jo kaiken oleellisen nykytilanteesta. Kaikesta huolimatta toivottavasti voitamme, jotta ennen kaikkea uusi manageri pääsee aloittamaan rakennustyön mestareiden liigajoukkueella. Tämä on lähinnä se ajatus, mikä tällä hetkellä antaa toivoa itselleni.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

27 thoughts on “Liverpool lähellä mestaruutta – tämä kausi oli todella suuri hukattu tilaisuus liigassa

 1. Täytyy myöntää, että olen ostanut tämän Wengerin (ja monien pundittien) selityksen, ettei juuri kukaan voi kilpailla Cityn ja Chelsean kanssa, jotka ovat ostaneet 25-50m ukkoja liukuhihnalta. Pool näyttää tämän vääräksi, vaikka suppea peliohjelma edellisen kauden huonon sijoituksen takia onkin tärkeässä osassa. Poolin mestaruus jää anomaliaksi, sattumasuoritukseksi, joka ei toistu, mutta täysin mahdollinen se silti on saavuttaa Arsenalilekin. Ensi kaudella Poolilla on tiukkaa mahtua top4:ään, vaikka toki riippuu miten väkisin Suarezia ostetaan pois. Poolilla käy vähän samoin kuin Spursilla Balen kanssa, rahaa jää käteen, mutta samaa tasoa vahvistuksilla tuskin löytyy.

  Kuten tässä ulkomaankannattajat on kirjoitelleet, Arsenalissa mättää tällä hetkellä ykkösjoukkueen fysiikkavalmennus, roolitukset, pelitaktiikat, scouttaus ja akatemian valmennus siltä osin, miten se valmistaa valioliigaan (mm. fysiikka, harjoitteluasenne). Ei tästä hetkessä toisteta Poolin temppua ja nousta piikkiin, aika monta asiaa pitää muuttaa. Tarvittaisiin saksalaistyyppinen reformi junnuvalmennuksessa ja tieteellisempää lähestymistapaa fysioterapiaan ja kuntovalmennukseen ykkösjoukkueessa. Kun pelaajat eivät ole niin väsyneitä, ehkä itseluottamuskin nousee huippupeleissä ja pystytään joskus onnistumaan.

  Nyt sitten Arsenal onkin varsinaisista Englannin kovista seuroista se, jolla on pisin aika edellisestä mestaruudesta. Vaikea laskea Evertonia ja Spursia kovimpaan ytimeen, vaikka Everton toki on hieno perinteinen seura ja 80-luvulla oli viimeksi muutama hyvä erittäin vuosi. Evertonilla on viisi mestaruutta eli suurin osa sotaa edeltävältä ajalta ja uuden ajan menestys on vain aavistuksen parempaa kuin Spursilla.

 2. Aika tavalla sataa Fergusonin myyttisen maineen laariin tämä kausi. Ferguson ei olisi ikinä näin heikon Poolin antanut voittaa kannua, vaan olisi vienyt mestaruuden. Mourinhon maine ottaa kolhua, mutta toki hänen pääprioriteettinsa on tällä kaudella UCL:ssä, jossa haluaa voittoja eri seuroissa. Ensimmäisellä yrittämällä Chelsea II:ssa olisi hyvä saavutus sinänsä ja loisi entisestään Mourinhosta mainetta euroeksperttinä.

  • No, Atleticossa ei olla kauhean kiinnostuneita Mourinhon maineesta – joka jo tuhottiin rajattoman budjetin realissa. Atleticon vauhtipeli laittaa palasiksi Moun puolustusmuurin, jonka turvin Chelsea kuitenkin yrittää nitkutella eteenpäin.

 3. Kesällä pystyi ostamaan 50 miljoonan Özilin. Tammikuussa kun oltiin piikillä ja nelos sija plakkarissa saatiin loukkaantunut källström. olisiko kukaan muu valmentaja lähtenyt kaksikolla sanogo ja tuhnu varmistamaan mestaruutta? Nelos sijaan toki ei tarvita enempää…

 4. Kyllä aikuisten oikeesti vituttaa ku tällä kaudella se mestaruus ois ollu tarjolla hopealautasella mut ei , kustiin muroihin tosiaan jo tammikuussa kun ei vahvistettu joukkuetta .
  Ensi kaudella manu on satavarmasti jahtaamassa taas mestaruutta välivuoden jälkeen , shitty ja shelski tätä kautta kovempia . Poolkin tosiaan todennäköisesti ei pysy enää ensi vuonna mestaruusjunan matkasssa kun tod. näk. menettävät purijan ( jolle joukkueen syömähammas titteli kyl sopii 😉 )

  Jospa jostain sais ostettua sitä kunnianhimoa seurajohdolle että nelossija ei enää vaan saa riittää….

  Olemme kuitenkin SUURSEURA

 5. No jos kesällä päästään parista pelaajasta taas eroon ja tilalle tulee oikeasti vahvitus kuten Falcao ollaan lähellä. Mielellään näkisi Wengerin lähtevän jos Källströmiä parempaa hyökkääjää ei ole saatavilla.

  • Pikkaisen enemmänkin on ongelmia joukkueena nopeudessa ja kaksinkamppailuvoimassa. Ei pelkästään yksi kaksi kärkeä riitä. Se on kyllä mielenkiintoista, miten väsyneenä peli puuroutui köyhän miehen barcaksi toisella puoliskolla

 6. Mesut palaa sitte suoraan avaukseen, ja tuli muutenkin mulle ihan puskista toipuminen. Loppukauden saikkua odotin, mut hyvä näin.

 7. #Arsenal team to play Hull City: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Arteta, Ramsey, Cazorla, Ozil, Podolski, Giroud #HCFCvAFC

  • Jaa, vähintään yksi omiin kun Nacho pelaa. Arsenalin ylivoimaisesti huonoin puolustaja Djourou mukaan lukien.

 8. On kyllä tuomarien suosikki Liverpool viemässä Suarezin avulla mestaruuden, jos se yksi suarez olisi ostettu tammikuussa…

 9. Subs: Fabianski, Jenkinson, Flamini, Kallstrom, Oxlade-Chamberlain, Rosicky, Sanogo

  Vaihdossa neljä keskikenttä ainakin laaja rinki meillä 😀

  • Hyvin pisti Tuhnu pallon boksiin tokassa maalissa. Sen sijaan itsekyyttään sössi, kun oli kolmanteenkin mahkut.

   Saas nähdä, pysyykö dumari linjassaan vai antaako Hullille hyvityksiä. Hullin kannattajien vihat on nyt niskassa, vaikka Jelavic ois oikea kohde – hyökkäyspään kalastusyrityksellä oli aika tuhoisat seuraukset.

 10. Piti sit kuitenkin ottaa Poldi pois. No, ehkä kantsii säästellä, mut ehkä rambo kuitenkin ois kannattanut.

 11. Täällähän on hiljaista… Anyway, BBC:n jampalta hyvä havainto: Arsenal teki vierasmatsissa edellisen kerran kolme maalia tai enemmän tapanina eli ottelussa, jossa Rambo loukkaantui.

  Kyllähän se vain on niin, että tämänpäiväisellä jengillä pelataan ihan eri futista kuin Rotsilla ja kumppaneilla. No, eipä tuo nyt mikään yllätys ollut.

 12. Maisuipa tälläinen voitto hyvältä.

  Ramsey on hieno pelaaja ja loistavaa, että tosin kuin esim, joku mourinho, Wenger luotti pelaajaan ja antoi uuden sopparin, silloin kun niin moni fani huusi sekä Wengeriä, että Ramboa ulos seurasta.

  Hienoa nähdä myöskin Özil takaisin kentällä. Valtavan tärkeä pelaaja; sellainen, jonka poissaolon huomaa vasta silloin, kun hän on poissa.

  Poldin vasuri on liigan paras. Vastustajan boksissa kaveri on kyllä tappava.

  Lisäksi huomioisin vielä Szczesnyn. Erinomainen ottelu häneltäkin ja tässä pelissä kyllä näkyi hänen vahvuudet verrattuna Fabianskiin. Dominoi omaa aluetta ja Hullin kesoja ja syöttöjä Kosin ja BFG:n yli. Vaikkakin Fabianski on nyt pari kautta ollutkin hyvässä vedossa ja on tällä hetkellä FACup-sankari, niin minulle Szczesny on selvästi meidän ykkösmaalivahti, joten Fabianskin lähtöhalu on a) ymmärettävää ja b) ei vaikuta Szczesnyn asemaan seurassa tulevina vuosina.

 13. Jep jep , kyl Rambon paluu on saanu muutkin ympärillä pelaan paremmin . Eka jakso aika kohkaamista mut kaksi taidemaalia .
  Poldi on kyl uskomattoman kllininen viimeistelijä , kovat prosentit . Wenkku oli täl kertaa kartalla ja otti Mesusit huilaamaan tunnin jälkeen , ois kyl voinu ottaa Rambonkin ja antaa Podolle täydet minuutit .
  Wenger-Trophy on taas askelta lähempänä , hiphei.

 14. Ei se nyt niin makealta enää maistu. Vähän turhauttaakin, miten Arsenal aina hinaa itsensä nelossijalle pienipaineisessa tilassa, kun isot matsit on hävitty ja mestaruustaistelu unta vaan. Tällä kertaa vielä poikkeuksellisen rumasti. Wenger pääsee taas tuulettamaan hienoa nousua ja pumppaamaan uhoa ensi kaudeksi ja valitettavasti osa kannattajista menee taas unelmointimoodiin ja ostaa tuon.

  Paljon vaikuttaa kyllä ottelujärjestys tuomaritoiminnan ohella. Sunderland niistää liian myöhään tulleessa hurmoksessa VIERAISSA Cityn ja Chelsean ja ratkaisee mestaruuden. Tätä ei olisi uskonut kukaan talvella. Vastaavasti Arsenal pääsi rokottamaan Poolia kauden alussa, kun niillä ei ollut paketti kasassa. Myöhemmin kauden mittaan olisi tullut ja tulikin tukkaan.

  • Niin, viime kausi päätettiin kymmeneen tappiottomaan ja nyt on mahkut viiden ottelun voittoputkeen ja sen päälle pokaali. Tätä sit hoetaan koko syksy kuten tällä kaudella viime kevään putkea.

 15. Onpahan edes omissa käsissä chämppärikarsintapaikka, mut vikan kierroksen norwich-vieraspeli voi olla erittäin paha, jos norwich tarvii pisteitä säilymiseen.

  Hull on pakko hoitaa finaalissa, ilman longia ja jelavicia tuskin pystyvät muista kun erikoistilanteista rakentamaan tilanteita. Peli oli taas ihan erilaista özilin ja ramseyn kanssa, välillä rullas todella hienosti ja varsinkin tehokkaasti. Jos poldi olis saanu vastuuta aiemmin, niin mestaruus olis jo arsenalin.

 16. Taas pyörii huhuja Sagnan 3 v ja 90k sopimuksesta. Palkkaa on ehkä vähän liikaa ottaen huomioon, ettei Sagna kovin hyvä ole hyökkäämään. Mutta mutta, Jung sisään pariksi ja Calle lainelle vuodeksi, pariksi, niin oikealla laidalla on aika hyvä kilpailutilanne. Sagnahan olisi varatoppari myös, joten siinä mielessä edullinen vaihtoehto.

 17. Kuten tässä on paljon keskusteltu, Poolin huikeasti noussut pilkkumäärä on varmaankin uusi valioliigaennätys. Tällä hetkellä 12 on tasoissa Chelsean 09-10 saldon kanssa ja muutama peli jäljellä. Huomionarvoista on se, että Poolin pilkuista 9 on vieraissa, eli ei tässä mitään hienon ja fanaattisen Anfieldin lisää ole. Poolia vastaan vihelletty 4 pilkkua on korkeahko, mutta toisaalta matala Poolin puolustajien rikeherkkyyteen nähden, Agger ja Skrtel eivät kerta kaikkiaan osaa puolustaa puhtaasti. Tekemistä on kuitenkin tuomareilla, jotta päästään 0 annettuun pilkkuun, johon Ferguson pääsi muutamalla kaudella.

  Arsenalia vastaan vihelletyistä 6 pilkusta voisi vähän marmattaa, mutta suurelta osin Arsenalin puolustajat antavat ihan selkeitä mahdollisuuksia näihin vihellyksiin, joten eipä taida kannattaa. Vain kolme saatua pilkkua sen sijaan on aivan liian vähän, monta kaatoa on jäänyt viheltämättä jonkun epämääräisen sukellusmaineen vuoksi, josta umpirehti Pool ei kärsi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s