Moyesille kenkää ja yksi suurseura lisää kesän managerimarkkinoille

Päivän suurin uutinen Valioliigasta, jollei koko jalkapallomaailmasta ei suoranaisesti liity meihin, mutta toisaalta on sidoksissa useammallakin tavalla. Kyseessä on tietysti Moyesin potkut Manusta. Ei tätä enää minään yllätyksenä voi pitää ja ratkaisun ymmärtää hyvin, vaikka toisaalta vajaa kausi pahimmassa mahdollisessa paikassa Fergusonin seuraajana on kohtalaisen lyhyt aika rakentaa mitään erikoista.

Toki edellisen kauden mestarin jääminen keskikastiin ja selvästi ulos Mestareiden liigaan oikeuttavilta sijoituksilta lisättynä tippumisella kaikista cup-kilpailuista on heikko suoritus, joka täyttää potkujen kriteerit. Harmi näin, sillä olisihan tuota Manun konttausta Moyesin johdolla katsonut mielellään pidempäänkin.

Täytyy sanoa meillä ja Manulla olevan melkoisesti eroa strategioissaan, vaikka tietysti tilanteet Moyesin ja Wengerin kohdalla eivät ole suoraan verrannollisia. Meillä Wenger on saanut epäonnistua yhdeksän vuotta tai vähintäänkin viisi tai kuusi, riippuu mistä laihojen vuosien todella lasketaan alkaneen.

ManU katsoi Moyesin ja joukkueen epäonnistumisia noin yhdeksän kuukautta, kun meillä sitä on katsottu vajaa vuosikymmen ja sitä ei edes yksi vieläkin epävarma FA Cupin voitto miksikään muuta. Kaikkein hulluinta tilanteessa on, että kaikesta huolimatta Wengerin jatkosopimus on se todennäköisin lopputulos ja samalla kaavalla jatkaminen myös kahden tai jopa kolmen seuraavan kauden ajan.

Tietysti Wengerin asema on ansaitusti ihan eri kuin Moyesilla oli Manussa, mutta silti kontrasti on suuri kuinka toimitaan ja halutaan todella menestyä jatkossakin. Fergusonia voi paremmin verrata Wengeriin, vaikka se taas on Wengerin arvon nostamista tai punanenän arvon alentamista. Joka tapauksessa Fergusonkaan ei olisi selvinnyt yhdeksästä tai kahdeksasta pokaalittomasta kaudesta Manussa, tuskin edes puolesta tuota aikaa.

Harmillista on myös Moyesin potkut siinä mielessä, että nyt markkinoilla on yksi suurseura enemmän, joka hakee uutta manageria kesän aikana. Tämä siis toiveajattelussani, jossa me olisimme myös samassa tilanteessa.

Skysports on listannut valmentajat, jotka ovat mahdollisia tai suosikkeja Moyesin seuraajaksi. Useimmat nimet on myös yhdistetty jossain vaiheessa meidän managerin paikalle, kun Wengerin tilanne on ollut avoin jo kuukausia. Tietysti hyviä valmentajia tai managereita riittää helposti molemmille seuroille, mutta silti Manun tulo managerimarkkinoille ei ainakaan paranna meidän mahdollisuuksia jos nyt ei välttämättä suoraan heikennäkään.

Molempien joukkueiden kannattajien suosikki uudeksi manageriksi on Klopp useissa lähteissä, mutta saksalainen on sanonut olevansa tyytyväinen oloonsa Dortmundissa ja ei ole puheidensa perusteella siirtymässä mihinkään. Saa nähdä mikä on todellisuus, mutta täytyy sanoa pettymyksen olevan valtava jos ensi kaudella Klopp on Manun penkin päässä ja me jatkamme nykyisellä valmennuksella.

20 thoughts on “Moyesille kenkää ja yksi suurseura lisää kesän managerimarkkinoille

 1. Mikäköhän on fergusonin pisin ajanjakso ilman pokaalia, jos otetaan alkaen wengerin vallasta, kausi 96-97 lähtien? Onkohan kahta kautta ilman pokaalia missään vaiheessa? Valioliiga meni maksimissaan kolme kautta ohi suun, mutta cuppeja en jaksanu lähteä selvittämään. Pointtina lähinnä, että olisiko edes mahtava SAF saanut vuosikymmentä taapertaa ilman pokaalia. Tuskin.

 2. Ei varmasti olisi ,kun Manu teki koko ajan helvetinmoisia tappioita.Eli turha meitä on Manuun verrata.Olisiko viskinenu saanut aikaan jotain Arsussa enemmän samoilla resursseilla…tuskin.

 3. Liigamestaruus tuskin on joukkueenjohdolla edes ollut tavoitteena näinä viime vuosina, siksi tuo vertaus punanenään joka sai operoida lähes rajattomalla budjetilla samaan aikaan on varsin epäreilu.

 4. …minä oon näillä sivuilla mesonnut kuusi vuotta pokaalittomuudesta ja saan nyt vasta tietää, että liigamestaruutta ei olla edes haviteltu.
  Hartiani lakoavat.

  • Hyvin sanottu Honkanen. Mutta tässä taas näkee joidenkin ajatusmaailman joka on lievästi sanottuna kunnianhimoton. Se ajatus että raha ratkaisi kymmenen vuoden ajan voidaan viimeistään Liverpoolin mestaruuden jälkeen heittää roskikseen ja ihmiset jotka ovat sillä selittäneet heikkoa menestystä varmaan tuntevat itsensä hölmöksi, petetyksi ja ennen kaikkea hiljaisiksi.

 5. No onhan se aikamoista, jos Arsenalin tasoisella ja kokoisella seuralla ei olisi jokaikinen kausi tavoitteena liigamestaruus. Jos ei ole, niin vikaa on ja paljon. Wenger on viimeiset kymmenen vuotta selitellyt kaikenmaailman globaaleilla taloustilanteilla, öljyrahajoukkueilla ja financial fair play -horinoilla omaa menestymättömyyttään ja nykyfutiksen kelkasta putoamista.

  Se nyt on selvää, ettei esim. Newcastlelta voi odottaa muuta kuin maksimissaan torstailiigapaikkaa, koska resurssit ja palkkabudjetti on aivan eri luokkaa. Arsenalin budjetti on ollut pitkään todella vähän manua pienempi, mutta rahojen jakautuminen on ollu aivan päin persettä. Ei esim. blogissa esimerkkinä ollut ferguson ole roikottanu floppeja ja selkeästi ylipalkattuja pelaajia joukkueessaan vuosikausia. Diaby, rosicky, bendtner, denilson, gervinho, djourou, park ja fabianski. Huipuille huipun palkka ja rotaatiomiehille heille kuuluva palkka.

  Wengerin pokaali on selkeästi syöpynyt todella monelle jonkinlaiseksi menestykseksi ja se on sääli. Mikään ei koskaan parane vaihtamalla, moyes todisti tämän jälleen kerran ja wengerille soppari nyt. Mielellään pitkä sellainen.

 6. Onko naiivia ajatella että Arsenal olisi taistellut mestaruudesta tuona siirtymäaikana, kun siirtoikkunat käytettiin pelaajien myyntiin ilman minkäänlaista kunnianhimoa jatkuvaan kehitykseen?
  Ei tämä ole mitään tekosyiden keksimistä, vaan loogista ajattelua.

 7. Kireä kausi tulossa, kun tunari sai potkut. Moyesille tulee muuten sitkeä stigma tästä luokattomasta jaksosta, vähän niin kuin Graham Taylorille aikoinaan. Englannissa korkean profiilin tyrimisiä ei helposti saa anteeksi. Saas nähdä viitsiikö yksikään suurseura palkata enää ikinä Moyesia. Kyllä mies oli koko ajan kuin liian isoihin saappaisiin istutettu teinikovis, yritti muttei osannut.

  Oikeastaan enemmän kuin monia huippuhankitoja, toivoisi Wengerin esikunnan keksivän viisasten kiven tuohon loukkaantumisongelmaan. Cityllä ja Chelsealla on homma hanskassa, vaikka tuntuu Mourinhokin aika paljon rasittavan tiettyjä jamppoja. Arsenal on palkannut useita uusia naamoja tuolle sektorille, ehkä pientä toivoa on.

  Toki niitä hankintojakin tarvitaan, useita, mutta ei ne mitään hyödytä jos koko ajan vesijuoksevat.

 8. Nyt kun U21:t hävisivät tänään chekille huolimatta Diabyn paluusta pelikentille, niin Arsenalin U21-joukkue tippui ressuliigan ”divariin”. Näin ollen ensi kaudella he eivät pelaa korkeimalla tasolla mm. Manua, mansea, poolia tai chelskia vastaan.

  Huoh…ei kyllä tule Jonker ja muut hollantilaiset hetkeakään liian aikaisin junnuja valmentamaan.

 9. Haha, melkein naurattaa. No tuo se on lainailun varjopuoli, mitenkään vähättelemättä akatemiatoiminnan tavoitteiden karkaamista. Kova oli uho tuossa milleniumin tuntumassa rakentaa yksi maailman parhaist akatemioista ja mitä on saatu? Ei oikein mitään. Joku Soton pesee mennen tullen ja isommistakin moni pelkästään Englannissa. Ei akatemian tavoitteeksi voi riittää saada käyttökulut pois myymällä poikia divariin ja valion pohjaseuroille.

  Jollain oli luottoa Simeoneen ja Atleticoon. Vaan Jose setä tiristää näiltä hyökkääviltä spanskeilta kerta toisensa jälkeen pelihuumorin pois.

 10. Kaksiosaiset cupmatsit ovat Moun juttu. Näissä pärjää vahvalla puolustamisella. Tosin vierasmaali jäi saamatta, joten ihan kaikki ei onnistunut.

 11. Moulla ja kumppaneilla tulee olemaan vielä melkonen iltapuhde,kun puolustavat pelaajat ovat pihalla tokasta matsista.Mut tänään tulee klassikko,vauhtia ja maaleja varmasti piisaa…

  Samaa mieltä kuin Timo.Tolle loukkaantumissumalle pitäisi jotain tehdä.Materiaali on melko hyvä jo,malinsylkijää tarvittais.Toki mikäs siinä jos keskikenttä hoitelee maalit kimpassa ja Giroud laittaa loput.Olisiko keveämmät kesätreenit avain sana(oliko Mareen huhuissa mitään perää?) ja takareisien tehostettu huolto.Ne kun ovat ne futareiden heikoimmat kohdat….Nyt kun Ramsey ja Özil tuli takas niin ero on vaan kun yöllä ja päivällä.Pahintahan oli ,kun ukot olivat vielä samaan aikaan vempassa…olisi toki Theosta ja Jackistä ollut myös apua..

 12. Niin se tosiaan jäi SAAMATTA, koska oli ilmiselvää, ettei Chelsea sitä yritä itse tehdä vaan toivovat vaan saavansa sen jostain ilmaiseksi.

  Aika omituista, että niin monet (mm. YLEn ”asiantuntijat”) ovat sitä mieltä, että 0-0 tasuri oli Chelsealla jotenkin loistelias tulos ja Mourinholta mestarillinen taktinen näytös. Chelskin on pakko yrittää jossain vaiheessa tehdä se maali ja Atletico on aika vaarallinen niissä vastaiskuissa.

  Ja ennen kaikkea Atletico on kuitenkin se joukkue joka voi tosta otteluparista mennä jatkoon tasurilla. Chelsean on pakko voittaa. Eikä se Mou itsekään kovin tyytyväiseltä vaikuttanut pelin jälkeen.

 13. Ilman muuta Atleticolla on hyvät mahdollisuudet. Ihmetytti vaan joidenkin hyökkäävän jalkapallon fanien etukäteiskommentit, että Atleticon hyökkäysvoima repii Chelsean automaattisesti riekaleiksi. No näin ei käynyt, kyllä Mourinho puudutuksen osaa ja totutusti voi jopa tähdätä ääritapauksessa pilkuilla jatkoon. Mutta se on epätodennäköistä maalittoman jälkeen, kyllä jompikumpi maalin vielä rykäisee Stamfordilla ja siten pilkkukisa on mahdoton.

  • Joo ei Mourinhon joukkueita riekaleiksi revitä, se on varmaa. Sen tulee toteamaan myös Pool Anfieldillä

 14. Ja ylläripylläri, Barcan siirtokielto on valituksen käsittelyn ajaksi postettu eli katalaanit saa mällätä mielin määrin ensi kesän siirtomarkkinoilla.

  Minkä takia FIFA edes vaivautuu esittämään jonkin sortin auktoriteettia kun toiminta on lopulta niin kuohittua kun olla voi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s