FFP osoittautumassa odotetusti täydeksi vitsiksi

Jo vuosikausia olemme kuulleet Wengerin ja Gazidiksen johdolla kuinka Financial Fair Play eli tutummin FFP tulee muuttamaan ja mullistamaan jalkapallomaailmaa. Nyt FFP:n säännökset ovat astuneet voimaan ja näyttää tapahtuvan aivan päinvastoin, juuri siten kun kaikki muut osasivatkin aavistaa. Mikään ei ole muuttunut tai tule muuttumaan.

Platini kertoi eilen kuinka yhtäkään joukkuetta ei tulla ensi kaudeksi sulkemaan Mestareiden liigasta tai Eurooppa-liigasta, vaikka sääntöjä ei noudatettaisikaan. Maksimi rangaistus on 100 000 punnan sakko. Ei ole todellista. Satatuhatta ei tunnu yhtään missään yhdelläkään pääsarjaseuralla suurimmissa liigoissa. Muutenkin täysin nurinkurista on, että talouden kuntoon saamiseksi luotujen säännösten rikkomisesta selviää maksamalla pienen summan.

Näin taas tippui yksi selitys Wengerin varastosta tai osoittautui täysin tuulesta temmatuksi. Jo useiden vuosien ajan managerimme on myös ennustanut yleisen huonon taloustilanteen leviävän jalkapallomaailmaan, mutta näinkään ei ole käynyt. Toisin sanoen maailman taloustilanteet ja FFP jutut ovat olleet alusta asti täyttä petosta, joiden ainut tarkoitus on Wengerin puolelta ollut selitellä heikkoa menestystä ja toistuvia virheitä.

Tämä ei tietysti poista Platinin ja UEFA:n olevan täysin munattomia pellejä, mutta se on tiedetty jo ennestään. Ainoastaan meillä on jaksettu koko ajan Wengerin ja Gazidiksen johdosta mainostaa FFP:tä jonain pelastajana, vaikka kaikki muut seurat ovat nähneet alusta asti kuinka asiassa tulee käymään.

Wenger otti kantaa Moyesin potkuihin ja sanoi niiden olevan väärä ratkaisu. Helppohan se on huudella suojatyöpaikassaan maailman kolmanneksi vai neljänneksi parhaiten palkattuna managerina ilman mitään vaatimuksia voittaa oikeita pokaaleja itse keksittyjen sijaan. Todellisessa maailmassa häviämisestä ja huonosti hoidetusta työstä joutuu manageri maksamaan työpaikallaan palkankorotuksen ja jatkosopimuksen sijaan. Ymmärrän Wengerin harmistuksen, sillä uuden managerin johdolla ManU todennäköisesti palaa neljän joukkoon, joka luultavasti tarkoittaa nelospaikan tavoittelun olevan entistä vaikeampaa ensi kaudella.

Sagna ja Podolski ovat lähtökuopissa. Ensimmäisen sopimustilanne on ollut tiedossa kauan ja ratkaisu jatkosopimuksesta olisi varmaankin tullut jo tähän mennessä jos näin olisi tapahtuakseen. En muista yhtään vastaavaa tapausta, jossa pelaaja olisi jatkanut meillä. Edu ja Flamini olivat ainakin samassa tilanteessa ja lopputulos tiedetään. Varmasti muitakin esimerkkejä on jos alkaisi tarkemmin historiaa tutkia.

Podolski on kahden vuoden aikana pelannut ruhtinaalliset neljä täyttä peliä meidän paidassa. Kaksi per kausi, joten ei tarvitse paljoa ihmetellä kuinka Saksan maajoukkueen luottopelaaja ei ole tyytyväinen oloonsa Wengerin alaisuudessa. Molemmilla kausilla mies on ollut minuutteihin nähden joukkueen tehokkain pelaaja, joka kertoo aika paljon. No ei muuta kuin joku keskikentän pelintekijä Ranskan liigasta tai kakkosdivarista tilalle, niin saadaan neppailijoiden kiintiö pidettyä joukkueessa ennallaan ellei jopa lisättyä.

Loppuun vielä perjantaikevennys, vaikka asia ei positiivinen olekaan. Diabyn paluu jäi taas hiukan lyhyeksi, kun 45 minuuttia reserveissä maanantaina tarkoitti uutta nivusvammaa. Aivan käsittämätöntä, että tämän pelaajan varaan Wenger on vuosikausia laskenut jotain ja antanut yhden paikan 25 pelaajan kiintiöstä. Nyt vain jännäämään milloin Wenger tarjoaa uutta sopimusta miehelle palkankorotuksen kera, kun ensi kausi on viimeinen ranskalaisen nykyisessä diilissä.

Mainokset

3 thoughts on “FFP osoittautumassa odotetusti täydeksi vitsiksi

  1. Diaby. Jotenkin ristiriitainen kaveri. Nään vähän wenkun silmin tän kaverin, pirun lahjakas kaveri ja jollain tapaa näkisin hänet sinä puuttuvana palasena dominoimassa keskikenttää. Mutta kun ei pysy kunnossa. Kuitenkin lojaali seuralle, eikä käsittääkseni nostanut palkkaa viime aikoina. Soisi hänelle ehjän kauden…

    • Mielestäni aika ja pelin kehtitys ajoi Diabyn ohi. Mieshän on ja on aina ollut TODELLA hidas pallon kanssa, kun toisaalla barcalaisen kääpiöpelin aika loppuu ajastaan väistämättä. Voittavassa pelissa pallo kulkee yhä nopeammin, joko yhden kosketuksen syöttöketjuin (Arsenal ja Barcelona parhaimmillaan osaa) tai voimakkain nopein kuljetuksin (Arsenal ei osaa, varsinkaan Diaby). Diabyllä kestää ja sekä syöttäminen että kuljettaminen on niin hidasta, että joutuu samaa jätkää harhauttelemaan joka hyökkäyksessä kolme kertaa. Ja vaikka Wenger väittää mitä, puolustavaa pelaajaa Diabystä ei leivo kukaan.

      Mourinholaisen (ja Rodgersin) pelin ainoa kova idea mun mielestäni on se, että fysiikan ylivoimalla tehdään prosentuaalisesti yllättävän paljon maaleja, kun tilanne valitaan oikein. Tämän on juuri Pool osannut. Mitään pelirakennuksen suurta juhlaa niiden peli ei ole, vaan munaravin ylivoimaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s