Nelossijapokaali käytännössä varma kiitos Southamptonin – joko Islington Town Hall on varattu?

Alkuun kiitos Hentelle tuurauksesta. Aivan loistava päivitys taas kerran, näitä on mahtava lukea kerta toisensa jälkeen. Ehkä joskus tulevaisuudessa taas päivittäin tai joka toinen päivä jos olemme onnekkaita. Samoin kommentoijista nimimerkki Timolle täytyy antaa tunnustusta. Loistava kommentti eilen seuran nykytilanteesta. Näitä on ilo lukea ja eilisen kaltainen kommentti kelpaisi paremmin kuin hyvin itse päivän päivitykseksi.

Evertonin vierailu Southamptoniin osoittautui vaikeaksi, kuten monelle muullekin joukkueelle. En peliä nähnyt, mutta kahdella avausjakson omalla maalilla kotijoukkue otti pisteet. Everton on nyt pisteen päässä ottelun enemmän pelanneena eli kaksi voittoa riippumatta Everton tekemisestä riittää varmistamaan Wengerin ja Kroenken kauden tärkeimmän pokaalin tälläkin kaudella. Jonkun mielestä ehkä loistavaa, mutta itse en kuulu tuohon ryhmään. Paremminkin jos muutokseen olisi vaadittu jääminen neljän kärjen ulkopuolelle, niin olisin ottanut sen enemmän kuin mielelläni.

En näe nelossijan nykytavalla jatkettaessa tuovan mitään uutta joukkueelle tai seuralle. Kroenken sijoituksen arvo kasvaa samoin kuin puntapinot pankkitilillä, mutta pelillisestä näkökulmasta en näe Mestareiden liigaan pääsemisen olevan mitenkään erityinen asia. Olemme taas ensi kaudella mukana kilpailussa, jota emme kykene voittamaan edes vahingossa.

Wengerin jatko on ollut kuuma puheenaihe viime ajat ja mitään varmaa ei edelleenkään ole selvillä. Valitettavasti vain jatko näyttää huomattavasti todennäköisemmältä kuin poistuminen viimeisellä edes suurin piirtein kunniakkaalla tavalla eli mahdollisella FA Cupin voitolla.

Monaco on huhujen mukaan tehnyt entiselle managerilleen todella rahakkaan sopimustarjouksen. Palkka olisi 12,3 miljoonaa puntaa eli yli viitisen miljoonaa enemmän kuin Wenger tällä hetkellä tienaa. Toivottavasti aina taloustieteen tutkinnoistaan muistuttava managerimme tarttuisi tuohon syöttiin ja lähtisi nostamaan viimeistä tiliä kotimaansa maisemiin.

Valitettavasti vain perjantaina Bein Sportsin haastattelussa kommentit viittasivat vahvasti jatkosopimuksen tai sen allekirjoituksen tai julistamisen olevan vain ajan kysymys. Tässä suora lainaus:

Look, I have said that many times already, I have given my word to this club and that I want to continue where I am…. that means to stay.

Varsin arvattavaa, kun saa päättää kaikesta seurassa ilman mitään painetta ns. niin sanotulta pomoltaan, jonka sattui itse palkkaamaan tai seuran omistajalta. Pokaalien voittamisesta ei myöskään tarvitse huolehtia, kunhan vain sijoittuu neljän joukkoon ja tienaa seuran kirstuun lisää rahaa. On siinä ennen niin loistavalta ja menestyneeltä managerilta pahemman kerran kunnianhimo kateissa, kun tämä riittää kaudesta toiseen jo lähes vuosikymmenen verran.

Tietysti asiaa auttaa, että on maailman neljän parhaiten palkatun managerin joukossa, vaikka todellista menestystä ei ole tullut vuosikausiin. Samoin näen aika ristiriitaisena tilanteen, jossa Wenger vaatii Sagnaa etunenässä tai ylipäätään ketä muuta tahansa tekemään päätöksen jatkosta, kun itse voi vain passailla ja katsoa jos sitä kiinnostaisi vielä jatkaa. Seuran etu pitäisi olla ensimmäinen asia, eikä se että Wenger jatkaa jos huvittaa ja kaiken lisäksi päättää jatkostaan milloin huvittaa.

Jos seurajohto jostain käsittämättömästä syystä haluaa edelleen jatkaa Wengerillä, niin tuo päätös olisi pitänyt tehdä ajat sitten. Edelleenkään en ymmärrä miksi sitä ei tehty silloin, kun olimme sarjan kärjessä ja kaikki näytti hyvältä hetkellisesti, vaikka kaikki tiedetyt ongelmat olivatkin vain kulman takana perinteisesti väijymässä.

Silti niin kauan kuin nimi ei ole jatkosopimuksessa, niin pieni toivo elää. Valitettavasti se on vain häviävän pieni edellä mainittujen kaltaisten kommenttien takia. Silti totuus juuri tällä hetkellä on, että Wengerillä on reilu kuukausi sopimusta jäljellä Arsenal managerina ellei uutta tule. Jokainen päivä ilman allekirjoitusta on askel oikeaan suuntaan, vaikka todennäköisyys onnelliseen loppuun onkin pieni.

Mainokset

8 thoughts on “Nelossijapokaali käytännössä varma kiitos Southamptonin – joko Islington Town Hall on varattu?

 1. Mourinho pani kakkosmiehistöllä ohuen pelikirjan Rodgersin paikoilleen. Saa nähdä kestääkö Cityllä kantti ottaa hyöty irti.

  Jospa Arsenalkin puuduttaisi halutessaan Anfieldin noin. Mutta ei, Arsenal hyökkää vaikka mikä olisi.

 2. Jose on kyllä taikuri, juuri niinkuin täällä on useasti monen suun kautta jo todettu. Vitut se Livelpool mitään ansaitse – – – 80-luvun traumat aiheuttaa haamukipuja aina silloin tällöin vieläkin. Tätä saumaa City ei voi eikä saa enää sössiä. Ne 50 ecua Arsenalille kauden alussa meni hyväntekeväisyyteen kuten odottaa sopikin. Citylle laitetut pari sataa sen sijaan saisi alkaa toimimaan.

  Sinänsä hieno homma, että taas kerran kauden tässä vaiheessa joutuu jännäämään muiden kun Arsenalin otteita. Alkaa kyllä olla jo turhankin tuttua huttua…

 3. Arsenal on 30+ maalia jäljessä Cityä ja Arsenalia. Tarvitaan paljon tekemistä kesällä hyökkäysosastolla, ei pelkästään 14 maalin Giron päivitys 20+ maalin kärkeen riitä. Toki super-Theon pysyminen kasassa koko kauden jo tuo 15 maalia lisää.

  Jyrsijältä muuten aika Giro-tehot kärkipeleissä.

  • Vaikka Arsenal kesällä tarvitsee uutta kärkimiestä, niin sanoisin kuitenkin, että tuo maaliero selittyy pääasissa kärkiotteluiden rumilla tappioilla (-6 chelski, -3 manse ja -2 pool vieras- ja kotiottelut yhteensä).

   Ja näissä otteluissa kusi moni muukin asia maalinteon lisäksi.

   Joten ensi kaudeksi on todella paljon korjattavaa – jälleen kerran.

   • Katselin lähinnä tehtyjä maaleja, en maalieroa. Arsenalin maaliero olisi aika ok ilman noita löylytyksiä.

 4. Tuttuun tapaan 0 Arsenalin pelaajaa valioliigan vuoden parhaiden avauskentällisessä. Eikä se sinänsä väärin ole, yksikään pelaaja ei dominoinut tarpeeksi. Ramsey olisi ollut tuossa joukossa, jos olisi pystynyt pelaamaan n. 30 peliä liigakaudesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s