Vappu, FA Cup finaali ja ykköshyökkääjämme on tyytyväinen nelossijaan

Jos täällä Pohjolassa ollaan tänään enemmän tai vähemmän jo vappua odottavissa tai jopa vapputunnelmissa, niin Arsenalin maailmassa eletään melkoista hiljaiseloa. Kausi on kääntynyt aivan lopuilleen, tarkalleen sitä on jäljellä 18 päivää ja kolme ottelua, joista ainoastaan viimeisin on merkityksellinen.

Sunnuntain West Bromwich peliin ei jaksa mennä yhtään vielä tässä vaiheessa. On sitä paitsi hyvin mahdollista, että nelossija varmistuu jo lauantaina, kun Everton ja Manchester City kohtaavat Goodison Parkilla. Jos vierasjoukkue voittaa olemme nelonen sarjassa riippumatta loppukauden tuloksista omissa tai Evertonin jäljellä olevassa Hull ottelussa. Olettehan muistaneet varata kuohuvat kylmään lauantaille..

Siirtohuhut lisääntyvät koko ajan, mutta niiden aika ei ole vielä nyt. Toki jos joku siirto olisi saatu sovittua jo tässä vaiheessa valmiiksi, niin se olisi loistavaa. Tuolloin asiaa voisi kommentoida enemmänkin, mutta tuon todennäköisyys Wengerin johdolla on mitättömän pieni. Näin asioita pitäisi kuitenkin hoitaa jos kehitystä ja parannusta edellisiin kesiin todella haluttaisiin tehdä.

Tänä vuonna kesää sotkee vielä MM-kisat, joten olisi entistä tärkeämpää hoitaa siirrot ajoissa kuntoon. No tämä on aivan turha toivo niin kauan kuin nykyvalmennuksella ja toimintatavoilla jatketaan. Loppuhetken paniikkiostokset Mestareiden liigan karsintojen jälkeen elokuun lopulla höystettynä muutamalla Sanogon ja Källströmin tyylisellä ilmaishankinnalla ovat se avain menestykseen tälläkin kertaa, kuten jo kohta vuosikymmenen ajan on saatu todistaa.

Jos Mertesacker puhuu ihan asiaa eilisen kommenteissakin linkitetyssä jutussa, niin samaa ei voi sanoa Giroudista. Ykköshyökkääjämme näyttää olevan täysin aivopesty Wengerin puolelta ja tämä on todella huolestuttavaa. Ei pitäisi olla mahdollista kuulla pelaajiltamme tällaisia kommentteja:

I think that if we finish fourth, that will be a successful season. And the FA Cup, if we win, would be a bonus.

Tämä lyhykäisyydessään kertoo jo hyvin pitkälle mikä kaikki seurassa on tällä hetkellä vikana. Eihän tämän mikään suuri yllätys ole, että pelaajilta saa lukea tällaisia kommentteja, kun manageri itse on kohta vuosikymmenen jauhanut tätä samaa levyä.

En kuitenkaan voi ymmärtää minkä ihmeen takia pelaaja haluaisi mieluummin osallistua kilpailuun, jonka voittoon nykyään ei ole mitään mahdollisuuksia sen sijaan, että voisi voittaa oikean pokaalin kauden päätteeksi FA Cupin muodossa.

No ehkä se on niin, että jos tyydyt ykköshyökkääjänä Giroudin tasoon, niin kunnianhimo on myös samaa luokkaa kuin taidot. Jos nelossija on tosiaan tyydyttävä tai hyvä tulos, niin silloin seuran pitäisi olla ihan jokin muu kuin Arsenal. Tämä koskee tietysti kaikkia muitakin pelaajia, mutta ennen kaikkea sen koskea manageria, joka on kuitenkin se olennaisin palanen menestyvää joukkuetta rakennettaessa.

En jotenkin noteerannut erikoisemmin viikonlopun pelissä Oxin puuttumista kokoonpanosta. Ilmeisesti nivusvamma on kuitenkin kohtalaisen vakava ja pelaaminen FA Cupin finaalissa reilun kahden viikon päästä on epävarmaa. Ei todellakaan hyvä uutinen, sillä Ox olisi vähintään vaihdosta erittäin käyttökelpoinen pelaaja tuomaan sitä paljon kaivattua nopeutta, suoraviivaisuutta ja jopa laukaisuvoimaa kentälle. Toivottavasti kuitenkin edes tämän kerran saisimme positiivisen yllätyksen loukkaantumisista ja kuntoutumisajoista puhuttaessa.

Mainokset

5 thoughts on “Vappu, FA Cup finaali ja ykköshyökkääjämme on tyytyväinen nelossijaan

 1. http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2616631/Arsenal-fans-plan-protest-West-Brom-game-Stan-Kroenke-ticket-prices.html

  Köyhät siellä itkee. Menisivät töihin ja hankkisivat rahaa niin ei tarvisi valittaa! Vali, vali, vali. Täysin oikein on nostaa lippujen hintoja. Olemmehan me laittaneet rahaa uusiin pelaajiin älyttömästi ja näin ollen lipun sietääkin keskimäärin maksaa yli 100 puntaa. Sit’ä paitsi näin markkinatalous toimii. Olisitte köyhät valittajat koulussa lukeneet paremmin niin ei tarvisi porata ties mistä.

  Eiks joo?

  • Nolla pokaalia Mourinholle. Pelle saa ehkä kaksi. Wenger on yhdellään hyvässa seurassa.

   Joo, peikkoa ei ole vielä kaadettu, mutta kyllä FA cup on Arsenalin.

 2. Ei ole täällä näkynyt tätä viikon vanhaa pätkää, joka keroo Wengerin käsityksistä uudesta stadionista ja mestareiden liigasta. Kuulostaa hyvin loogiselta ja selittää paljon, miksi se neljäs sija on kauan aikaa ollut jonkinlainen pokaali.

  ”The new stadium project provoked a lot of discussions and debate at board level. We spoke about how far we could go, how unpredictable it would be, how risky it was for the club. Can we put the club in danger for this? So when it finally happened, it was a bit of a dream turning into a reality. You couldn’t really believe it. When we look back one day, maybe these are not the seasons that will remain most in the memories, but for me this will be the challenge, viewed from a distance, that I’ll be the proudest of completing

  ”The disadvantage was that you didn’t really feel at home. After coming from Highbury, where you felt so much at home, you think you are playing on a neutral ground. I went into this challenge and I knew that, OK, I had won things with Arsenal, but now we would go into a period that would be more difficult. To go to a new stadium brought restricted finances at the time and the uncertainty of paying the debt back. The absolute compulsory thing was that we had to stay in the top four. The pressure suddenly became much bigger. I went for this challenge and I must say, thinking back now, it was a massive risk. After some seasons I thanked God that we had managed again to be in the Champions League – but it was only just on a couple of occasions.

  ”The work was really hard and you think that you are not allowed to make any mistake because any point can be costly, which was not so much the case before. These years were – for me certainly as a manager – the most difficult.

  “When we look back one day, maybe these are not the seasons that will remain most in the memories, but for me this will be the challenge, viewed from a distance, that I’ll be the proudest of completing. Because I managed to keep the club at the level that we could survive financially. Now, I think we are on the other side of it and the club can compete again with everyone, financially. Hopefully this will be a period where the club can compete with anybody else again.

  ”I’m not a guy who looks back too much. You have to survive and deal with the challenge you have taken. You know that in the history of the club, that will be an important moment where the club moves forward. Some clubs that still have to do it will suffer later. For us it was vital. The landscape of English football has changed in the last 10 years. Today, we could not survive being at Highbury anymore.”

  http://www.arsenal.com/news/features/20140424/arsene-wenger-s-top-10

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s