Loukkaantumiset

Tämä on ollut vuosikausia yleinen puheenaihe seurassamme, koska olemme yleensä liigassa piikkipaikalla loukkaantuneiden määrissä ja kestoissa. Samaa on jatkunut lähes yhtä kauan kuin pokaaliton ajanjakso on kestänyt eli lähes vuosikymmenen verran.

Tällä kaudella loukkaantumisuutiset tai loukkaantumisista puhuminen sekä kirjoittaminen ovat kasvaneet sitä mukaa, kun helposti arvattavissa ollut romahdus vuodenvaihteen jälkeen alkoi. Olemme tälläkin kaudella eniten loukkaantumisista kärsinyt joukkue eri tilastojen mukaan. Tietysti pelkät tilastot eivät kerro kaikkea, vaan on katsottava tarkemmin keihin pelaajiin loukkaantumiset ovat osuneet ja kuinka pitkiä ne ovat olleet. Avainasia on myös mistä syystä loukkaantumiset ovat tulleet. Olisiko asioita voitu tehdä paremmin vai tuliko loukkaantuminen epäonnekkaasti jonkin taklauksen seurauksena.

Loukkaantumistilastoja tai ainakin osaa niistä vääristää tai sanotaan korottaa esim. Diabyn tilanne. Mies on koko ajan sivussa, joka näkyy suoraan tilastoissa selkeänä kasvuna. Tietysti tämä on toisaalta ihan oikein, sillä onhan viehän Diaby yhden paikan 25 pelaajan kiintiöstä joka ikinen kausi, vaikka mitään hyötyä joukkue ei käytännössä saakaan ranskalaisen panoksesta.

Tämän kauden pahimmat loukkaantumiset ovat osuneet Walcottille, Ramseylle, Özilille ja Gibbsille, kun puhutaan avauksen pelaajista. Myös Cazorla oli alkukaudesta puolisentoista kuukautta sivussa. Podolski ei ole avauksen pelaaja Wengerin papereissa, mutta voidaan ottaa silti mukaan pitkän loukkaantumisen myötä tarkasteluun. Lisäksi Wilshere ja Ox ovat kärsineet paljon tai pitkän loukkaantumien kauden aikana.

Edellä mainituista sen kuuluisan huonon onnen piikkiin, joka on Wengerin selitys loukkaantumisille lisäravinteiden ohella laittaisin ainoastaan Oxin, Podolskin loukkaantumiset sekä Wilsheren viimeisimmän vamman, joka tuli Aggerin taklauksen seurauksena. Kaikki muut ovat peluutuksesta ja ennen kaikkea olemattomasta rotaatiosta johtuvia vammoja, jotka helposti tulevat ylipeluutuksen seurauksena.

Ramsey pelasi alkukaudesta aina loukkaantumiseensa asti täysiä minuutteja ja oikeastaan kaikki muut paitsi Wenger pystyivät jo marras- ja joulukuun tienoilla näkemään mitä tulee tapahtumaan hetken kuluttua. Sama pätee Öziliin, joka muistaakseni aloitti 26 ottelua 27 mahdollisesta siirtoikkunan viime hetkillä tapahtuneen oston jälkeen. Muun muassa 90 minuuttia Grovella Coventrya vastaan oli sulaa hulluutta Wengeriltä. Özilin kohdalla tilastot mm. spurteista pelin aikana näyttivät kuinka ne olivat vähentyneet puoleen alkukaudesta verrattuna juuri loukkaantumsita edeltävään aikaan. Tuskin ihan sattumaa.

Walcottin peluuttaminen täydet 90 minuuttia nopeasti loukkaantumisen jälkeen joulun ja uuden vuoden peliruuhkassa viisi vai kuusi kertaa alle 20 päivään oli todella surkea ratkaisu, jolla oli katastrofaaliset seuraukset. Cazorla myös peluutettiin loppuun. Osasyy oli tosin viime kauden ja kesän Confederations Cupin yhdistelmällä. Espanjalainen olisi tarvinnut pidennetyn loman ja hyvän harjoitusjakson näiden jälkeen, mutta nyt kumpikaan ei toteutunut. Siitä huolimatta espanjalainen oli avauksessa lähes kauden ensimmäisistä peleistä alkaen ja hajosikin sitten nopeasti.

Gibbsin loukkaantumiset ovat taas olleet enemmän lasinilkkaisuudesta johtuvia, mutta on niissäkin osansa surkealla rotaatiolla. Alkukaudesta Gibbs pelasi taas lähes kaikki minuutit niin kauan kuin pysyi kunnossa. Tätä oli vaikea ymmärtää, kun Monreal harvoin paikan saadessaan esiintyi vielä tuolloin suurimmaksi osaksi hyvin. Gibbsin kohdalla ennen kaikkea tietäen englantilaisen loukkaantumisherkkyyden luulisi järkevän rotaation olevan ensisijaisen tärkeää.

Kaikista pahinta tässä Wengerin loukkaantumisilla selittelyllä vuodesta toiseen on se, että osa vielä uskoo sen täysin. Muun muassa Le Groven sivuilla Pedro on kirjoittanut toistuvasti aiheesta ja on yleensä täysin oikeassa. Suosittelen lukemaan jos olette aiheesta kiinnostuneita. Joskus olen tainnut jopa linkittää muutamia miehen päivityksiä.

Loukkaantumisista ei voi tehdä taas kerran syytä heikkoon menestykseen liigassa ja Mestareiden liigassa. Ne vaikuttavat totta kai, mutta kun puolet tai jopa enemmän on itse aiheutettuja, niin ne eivät todellakaan kelpaa selitykseksi. Kyse ei ole myöskään mistään poikkeuskaudesta, kun näitä ns. poikkeuksia on tullut kausi toisensa jälkeen samalla tapaa.

Kaikista hirvein totuus on se, että vaikka jollain kumman konstilla lähes kaikki tai oikeastaan kaikki avainpelaajamme olisivatkin pysyneet koko kauden ehjänä tuskin olisimme siitä huolimatta liigamestari tai Mestareiden liigan finaalissa. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että samat pelaajat olisivat tässä tapauksessa kuitenkin pelanneet kaikki pelit.

Giroud on tästä paras esimerkki. Marras- tai joulukuuhun asti miehen otteet olivat suurimmaksi osaksi hyviä tai kelvollisia. Tämän jälkeen kuitenkin jaloissa alkoi painaa odotetusti lähes täysien minuuttien pelaaminen kaikissa kilpailuissa ja maajoukkueessa. Giroud kuitenkin pysyi kunnossa koko kauden, joka on jo pieni ihme. Tämä ihme ei kuitenkaan auta mitään, kun lukuisissa otteluissa ranskalainen on ollut pelkkä turisti, eikä muodostanut mitään maaliuhkaa.

Giroudin kohtalo olisi käynyt myös Özilille, Ramseylle ja Walcottille jos miehet olisivat pysyneet kunnossa, joten pelkkä kunnossa pysyminen Wengerin peluutuksella ei sinänsä olisi ratkaissut mitään, vaikka ehkä marginaalisesti auttanut. Samoin huippupeleistä puhuttaessa Manua vastaan meillä oli Mertsackeria lukuun ottamatta kaikki parhaat kentällä, mutta niin vain surkein ManU vuosikymmeniin otti pisteet Old Traffordilla. Samoin Ramseyn, Özilin ja Walcottin pelaaminen Manchester City, Liverpool tai Chelsea murskatappiossa ei olisi auttanut mitään. Itse asiassa osa taisi pelatakin noissa otteluissa.

Mainokset

7 thoughts on “Loukkaantumiset

 1. Heitetään uudestaan kun tuli heti uusi päivitys:

  Ei ole täällä näkynyt tätä viikon vanhaa pätkää, joka keroo Wengerin käsityksistä uudesta stadionista ja mestareiden liigasta. Kuulostaa hyvin loogiselta ja selittää paljon, miksi se neljäs sija on kauan aikaa ollut jonkinlainen pokaali.

  ”The new stadium project provoked a lot of discussions and debate at board level. We spoke about how far we could go, how unpredictable it would be, how risky it was for the club. Can we put the club in danger for this? So when it finally happened, it was a bit of a dream turning into a reality. You couldn’t really believe it. When we look back one day, maybe these are not the seasons that will remain most in the memories, but for me this will be the challenge, viewed from a distance, that I’ll be the proudest of completing

  ”The disadvantage was that you didn’t really feel at home. After coming from Highbury, where you felt so much at home, you think you are playing on a neutral ground. I went into this challenge and I knew that, OK, I had won things with Arsenal, but now we would go into a period that would be more difficult. To go to a new stadium brought restricted finances at the time and the uncertainty of paying the debt back. The absolute compulsory thing was that we had to stay in the top four. The pressure suddenly became much bigger. I went for this challenge and I must say, thinking back now, it was a massive risk. After some seasons I thanked God that we had managed again to be in the Champions League – but it was only just on a couple of occasions.

  ”The work was really hard and you think that you are not allowed to make any mistake because any point can be costly, which was not so much the case before. These years were – for me certainly as a manager – the most difficult.

  “When we look back one day, maybe these are not the seasons that will remain most in the memories, but for me this will be the challenge, viewed from a distance, that I’ll be the proudest of completing. Because I managed to keep the club at the level that we could survive financially. Now, I think we are on the other side of it and the club can compete again with everyone, financially. Hopefully this will be a period where the club can compete with anybody else again.

  ”I’m not a guy who looks back too much. You have to survive and deal with the challenge you have taken. You know that in the history of the club, that will be an important moment where the club moves forward. Some clubs that still have to do it will suffer later. For us it was vital. The landscape of English football has changed in the last 10 years. Today, we could not survive being at Highbury anymore.”

  http://www.arsenal.com/news/features/20140424/arsene-wenger-s-top-10

 2. Helvetin ikävä jokavuotinen ongelma nuo loukkaantumiset…kyse ei todellakaan enää sattumasta pitkällä ajanjaksolla. Tässä hyvä linkki asiaan, muistaakseni ei oo ollu vielä täällä: http://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/leading-coach-raymond-verheijen-says-theres-a-reason-for-arsenal-injuries-9239876.html

  Raymond Verheijen on muistaakseni aikasemminkin arvostellut kovin sanoin englantilaista lääkäri- ja kuntovalmennuspuolta, ja Arsenalin vielä olevan lasten kengissä tässä..tässä jutussa mies vertailee Arsenalia ja Wengeriä Roberto Martineziin, joka on koulutukseltaan fysioterapeutti ja peräänkuuluttaa, että kaikki lihasvammat olisi estettävissä..

 3. En näe peluutuksessa mitään valtavia virheitä. Özil on pelannut Madridissakin yli 60 ottelua kolmella viime kaudella. Luulisi modernin taustatiimin tietävän, milloin pelaajaa kannattaa lepuuttaa ja milloin siihen ei ole tarvetta. En jaksa millään uskoa, että Wenger ottaisi kovin paljon riskejä pelaajiensa kanssa kun on kuitenkin tunnettu enemmän varovaisuudestaan.

  Jokin on kyllä kuitenkin pielessä. Voisiko olla esimerkiksi harjoituskentän tai Groven pinta?

  • Madridin peleissä oli Josella usein tapana ottaa Özil 70-80min paikkeilla pois. Tiedä sitten mistä johtui. Tietty keliolosuhteet verrattuna la liigaan vois vaikuttaa mutta sehän ei sitten selitä mitään loukkaantumismääristä muihin valion porukoihin verrattuna.

 4. Rotaation puute on ihan faktaa, mutta se on vime kädessä seuraus ei syy. Me pelataan joka vuosi neljässä eri kilpailussa ja aivan liian kapealla ringillä jos vertaa muihin vuosittain metsurien liigaa pelaaviin (Chelsea, City, ManU). Onhan se älytöntä, ettei Wenger suostu hankkimaan uutta kärkeä tai oikeaa puolustajaa, vaikka on ihan selvää, ettei mies ole tyytyväinen nykyisten kakkosvaihtoehtojen tasoon kun ei heitä peluuta.

  En usko, että kyse on siitä, etteikö Wenger ymmärrä mitään rotaatiosta vaan siitä, ettei äijä viitsi laittaa rahaa palamaan siirtoikkunoiden aikana kun vetää mielummin riskillä ajatellen, että ”tilastoiden mukaan on jossain vaiheessa tultava se kausi, jolloin kuin ihmeen kaupalla kaikki pysyy kunnossa”.

  Kyllähän meidän ringn laajus on onneton. Jos otat Ramseyn, Özilin, Sagnan tai Mertesackerin pois niin taso laskee huomattavasti. Ei edes Agüeron poissaolo vaikuta Cityn tasoon läheskään yhtä dramaattisesti.

  • Ja vaikka City teki melkein 100 malia, siellä ollaan varmasti tyytymättlömiä kärkien maalisaldoihin. Aguerolla on syynä pari pitkää loukkaantumista, mutta faktahan on se, että Cityn kärjillä on tasan samat tai reilusti huonommat lukemat kuin Giroudilla. En ihmettelisi jos Dzeko tai Negredo saisi kenkää.

   Pikkaisen kyllä käy ahdistamaan, jos kesä menee normisti: muut kilpailijat tekemät enemmän tai vähemmän isolla rahalla järkevän oloisia korjauksia miehistöönsä ja Wenger vaan juttelee kovasta työntekemisestä ja siirtomarkkinoiden vaikeuksista.

 5. Wenger nyt kesällä mtn siirtoja ehdi miettiä. Jamppa on kuitenkin taas MM-kisoissa Ranskan tv:n kommentaattorina ja sit pitää mennä pelaamaan höntsiä USA:han. Ja jossain välissä on lomailtava ja laskettava huvijahdin vesiliukumäestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s