Loukkaantumiset, toimistoloukkaantuminen ja Sagna Manchester Cityyn?

Pitää jatkaa vielä hiukan eilisestä aiheesta eli loukkaantumisista. Olemme kärsineet taas paljon loukkaantumisia, mutta ne eivät todellakaan ole se syy, jonka taakse Wenger voi piiloutua kerta ja kausi toisensa jälkeen.

Toisaalta ajateltuna Wengerin voi sanoa olleen onnekas, että Giroud pysyi koko kuden kasassa ollen sivussa vain paarista pelistä, vaikka on pelannut lähes kaikki ottelut alusta loppuun. Näin tuskin tapahtuisi monena kautena. Samoin kolmella topparilla kauteen lähteminen oli erittäin riskialtis veto, joka ei kuitenkaan maksanut mitään, koska Mertesacker ja Koscielny ovat pysyneet myös paria peliä lukuun ottamatta koko kauden kunnossa. Myös Sagnan pysyminen kunnossa mahdollisti varsinkin alkukaudesta ranskalaisen käyttämisen topparina.

Myös kauden parhaista pelaajistamme puhuttaessa Szczesny on pysynyt koko kauden kunnossa, joka on auttanut paljon. Fabianski on toki vähät pelinsä hoitanut kunnialla, mutta jos mies olisi saanut enemmän vastuuta, niin en epäile yhtään, etteikö pahoja virheitä olisi tullut huomattava määrä. Varsinkin kun vastustajat olisivat alkaneet pommittaa keskityksiä normaalia enemmän boksiin ja laittamaan kaikki kulmat ja sivuvaparit mahdollisimman lähelle maalia.

Ei kuitenkaan tämän enempää aiheesta tai sen verran aihetta sivuten, että nyt Sagna saattaa olla loukkaantunut ja sivussa ainakin sunnuntain pelistä. Tämä uutinen vain tosin tulee juuri samaan aikaan, kun nelospaikka alkaa olla varmistettu ja huhut sopimuksesta Manchester Cityyn ensi kaudeksi nostavat uudelleen päätään. Kyseessä voi hyvinkin olla niin sanottu toimistoloukkaantuminen.

Jos kuitenkin kyseessä on oikea loukkaantuminen tai riski sellaisen pahenemisesta, niin Sagnan pitäisi huilata sunnuntain ottelu. Ainoa jäljellä oleva merkittävä ottelu tälle kaudelle pelataan kahden viikon kuluttua Wembleyllä ja tuossa ottelussa Sagnan pelaaminen on ehdottoman tärkeää. Hyvin vähän pelanneen ja pelituntuman puutteesta kärsivän Jenkinsonin laittaminen avaukseen kauden tärkeimpään otteluun olisi aivan liian suuri riski.

Muutenkin jos kyseessä Sagnan kohdalla on penkitys ja/tai toimistoloukkaantuminen sopimustilanteesta johtuen, niin näen sen todella ristiriitaisena asiana peilaten Wengerin omaan tilanteeseen. Kuinka ihmeessä manageri voi vaatia pelaajilta sitoutumista tilanteessa, jossa miehen omaa tulevaisuutta on saatu arvuutella kohta kauden verran? No tämä on tuskin tullut Wengerillä edes mieleen, sillä eihän mies tee koskaan virheitä, vaan ongelmat ja menestymättömyys ovat aina muiden tekemisten seurausta ja itsestä riippumaton asia. Yleensä syy on yksittäisessä tapauksessa, erikoislaatuisessa tapahtumassa, harvinaisessa epäonnessa, loukkaantumisissa, tuomareissa, kentässä, maailman taloustilanteessa, vastustajan taktiikoissa tai jossain muussa, mutta ei koskaan managerissa itsessään.

Mainokset

13 thoughts on “Loukkaantumiset, toimistoloukkaantuminen ja Sagna Manchester Cityyn?

 1. Se ettei siitä (Wengerin sopimus)meille ole kerrottu,ei tosiaankaan tarkota sitä ettei sitä olisi olemassa,julkaisupäivä vaan on pimenossa.!

 2. Aika turhaa provosointia tuossa viimeisessä kappaleessa. Ei siitä ole montaa päivää kun Wenger viimeksi sanoi jäävänsä.

  • Täysin riippumatta asiasta, teemasta tms., uskallan vilpittömästi sanoa, ettei Villen tarkoitus ole koskaan provosoida. Jos on, sen hän antaa ymmärtää. Toisaalta on täysin mahdotonta arvostella tai kyseenalaistaa kenenkään kokemaa, saati tuomita sitä.

   Comme ci, comme ça. En vain malttanut olla puolustamatta Villen väitän vilpitöntä näkemystä siitä miten hän kirjoittamansa tahollaan kokee. Siis samaan hengenvetoon; kokemus provosoitumisesta ja tämän kokemuksen jakaminen on sekä ehdottoman relevanttia että arvokasta siinä missä tämäkin kommentti.

   Samassa veneessä ollaan, ja kun nyt kotimaassamme agendalla on kovasti ’astalot’, pidetään airot ruodussa. Soudetaan ja huovataan.

 3. Aika paljon on kumminki tää blogi jämähtänyt ja henkilöitynyt Wengeriin henkilönä,jos oletetaan että Arsenal on iso kokonaisuus,josta Wenger on vain yksi palanen,ehkä iso,mutta vain yksi palanen.Ville olisi mielellään tuomassa Kloppia sisään Wengerin jälkeen,käykää nyt kumminki tarkastelemassa Dortmunndin tän kauden loukkaantumishistoriaa,onko nää sitten vaan huonoo tsäkää vai eikö siellä sitten olekkaan valmentajalla osuutta näihin vammoihin.Ollaan Wengeristä mitä mieltä tahansa,jonkinlainen johdonmukaisuus ei ole ikinä pahasta.Asia joka on myös aika tavalla häirinnyt,kun Ville toivoo peleistä huonoa lopputulosta jos se edistää Wengerin potkuja,minulle jokainen peli kauden loppuun saakka on merkityksellinen ja jokainen pelipäivä on juhlapäivä ja iloitsen voitosta parantaa se sarjatilannetta tai ei.

 4. Blogit nyt vain sattuvat sisältämään kirjoittajan/kirjoittajien omaa/omia mielipiteitä. Kommentointimahdollisuus on juuri siksi, että voi esittää oman, eriävänkin, mielipiteensä. Eriävä mielipide ei kuitenkaan ole yhtä kuin toisen mielipiteen dissaaminen tai puhumattakaan henkilöön menevä arvostelu. Siksi itse pidän aina viikon paussin, jos joku väittää allekirjoiittaneen kommentin olevan ns. hanurista. Korostan: eri mieltä saa ja pitää olla, sehän tämän suola on.

  • Tai sitten vanhojen manu-mulkkujen mielipiteitä,haloo..ollaan aika epätoivoisia,jos lainataan roy FUCKING keanea,tai sitä pientä punapäistä paskiaista,jonka nimee ei viitsi edes mainita…!!

 5. Tunnustan; istun kalsari-iltaa ja pelaan. Kenties osuvaa, peli tuntee tittelin Far Cry 3.

  Jämähdys (jämähtää).

  No mutta siinäpä verbi. Jos todellakin oletetaan, että täälläkin keskustelemme ’isosta kokonaisuudesta’, on vallitsevassa tilanteessa liki mahdotonta olla piirtämättä yhtäläisyysviivaa mainitun ison kokonaisuuden ja edelleen mainitun yhden henkilön välille – valitettavasti.

  Pidän edelleen airot airoina ja pusken kosken yläjuoksua kohti, mutta en h*lvetti voi olla tiedostamatta, että mitä pidempään koski selkäni takana vaikuttaa jatkuvan, sitä raskaammaksi operaatio muodostuu.

  Tunnustan edelleen. Pidin täysin mahdollisena liigamestaruutta vuodenvaihteessa, eikä kukaan kyennyt ottamaan sitä hyvää tunnetta pois minulta. Sen tunteen kanssa oli varsin miellyttävää elää, siinä samalla kuittaillen Pool-ystäväni suuntaan tasosta Flanagan.

  Nyt. Tässä otin luovan tauon pelaamisesta kurottaakseni käteni jääkaapille, mutta löydän itseni pohtimassa jämähtyneisyyttä tai henkilöitymistä. En hetkellisessä tunnekuohussa osaa eritellä esimerkiksi Queensland Roadin ja ’ison kuvan’ merkityksiä, mutten samalla voi välttyä ajatukselta, että miksi tiedän Pohjois-Lontoon kaupunkisuunnittelusta niin paljon, että se peilaa hyvässä tai pahassa perusteluhini ’isossa kuvassa’.

  Nytx2. Ei Sillä, etteikö edellä mainitun soisi peilaavan, mutta kiusaa ajatus siihen keskittymisestä. Ja kyllä, tällaiseen ’epäolennaiseen’ ajatukset harhautuvat, kun – sanotaan se ääneen – menestymättömyydelle itse kukin alkaa rakentamaan barrikaadejaan.

  Nyt palaan takaisin viidakkoon. Olematta kuitenkaan toteamatta, että Ville ei tasan varmasti toivo ’huonoa lopputulosta’, päinvastoin.

  • Ks. Peliä lainaten ”insanity is doing the exact same fucking thing over and over again expecting shit to change.” Tätä voi kaikki soveltaa halunsa mukaan vaikka blogiin tai Wengeriin 🙂

 6. Okei, siirroista ei ole suotavaa kuulemma puhua ennen kauden loppua, mutta olihan tuo ihan piristävää, että Wenger otti tavallista jämäkämmin tiettyjen pelaajien siirtohaluihin. Eli esim. Poldia ja Vermaa ei olla (kenties) ihan helpolla päästämässä pois. Toki voivat edelleen olla todellisuudessa myynnissä, mutta ei nämä jätkät mitään Bendtnereitä ole, joille ei kerta kaikkiaan voi antaa Wengerin mielestä mitään vastuuta. Sopimustilanne on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä kohtuullinen monien jatkosopimusten jälkeen.

  Velan lausunto siitä, että paluu Lontooseen on mahdollinen, avaisi tietysti sauman Poldin myynnille, jos niin halutaan. Kumpikin on vasen laituri ja kunnon maaliuhka, sekä puolustusinnoltaan yhtä vaatimattomia eli puhtaasti hyökkääviä vaihtoehtoja tontille. Näkisin, ettei molempaa tarvittaisi, vaan ehkä joku tasapainoisempi laitavaihtoehto peleihin, joissa vasenta pakkia pitää suojata enemmän.

   • Pelasi koko Arsenal-uransa vasemmalla ja muistaakseni myös Osasunassa. On siis monikäyttöinen, mikä on hyvä asia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s