Selittelyt kesän siirtoikkunan osalta alkoivat jo hyvissä ajoin tutuilla teemoilla

Ensi kauden alkua ennen pelattavan Emirates Cupin joukkueet julkistettiin eilen. Uuden stadionin ensimmäisinä vuosina joukkueet olivat tasoa Real Madrid, Juventus tai muuta vastaavaa. Nykyään ja jo aiemmin turnaukseen saatavien joukkueiden taso tuntuu laskeneen vuosi vuodelta. Sama trendi jatkuu, kun elokuussa Grovella nähdään Valencia, Benfica ja Monaco.

Eihän tämä toki millään tapaa yllätyksenä tule. Joukkueiden ja vastustajien taso on laskenut samaa tahtia kuin meidän laskusuhdanne tai vähintäänkin paikalleen jämähtämisen aika on tapahtunut. Ei Real Madid, Bayern Munchen, B*rca tai mikään todellinen huippujoukkue meitä vastaan halua pelata, kun voivat pelata toisiaan vastaan.

Nyt ollaan taas hyvin lähellä, että joka vuotinen sykli tai oravanpyörä pyörähtää uudelle kierrokselle. Wenger on kertoillut kesän suunnitelmista. Kuvio on tismalleen sama kuin viimeisenä ties monenako kesänä ja vaikea uskoa minkään menevän eri tavalla, kun managerin aikomus on tehdä asiat entisellä huonoksi havaitulla tavalla. Tässä lainaus Wengerin puheista:

We want to add something that makes us even stronger, but number-wise it will not be massive.From my experience the World Cup years have always been very quiet until the end of the World Cup, with no players reachable.Everybody is focused in the country on their national team and there is not a lot happening, people are away so I believe this year again you will have to wait until July 15 to start going.

Toisin sanoen se surullisen kuuluisa yksi tai kaksi hankintaa on se, jota Wenger kerran taas tavoittelee. Vielä kun kuullaan kuinka hankintojen pitää olla todellista huippuluokkaa, koska mikään muu ei vahvista joukkuetta. Sitten loppujen lopuksi sisään raahataan ilmaisilla siirroilla Sanogon ja Källströmin kaltaisia pelaajia. Toki ensin on pelattava elokuun lopulla Mestareiden liigan karsinnat ja vasta sitten voi edes harkita vahvistusten hankkimista. Tuossa vaiheessa vain valinnanvaraa ja aikaa ei juurikaan ole jäljellä.

Samoin yllä olevassa saimme jo kuullakin kuinka MM-kisat ovat jo valmis selitys, jonka takia pelaajia ei kannata edes yrittää hankkia ennen kisojen loppua. Tämähän onkin taas hieno tekosyy olla tekemättä mitään ensimmäiseen kolmeen kuukauteen kauden loputtua. Wenger voi rauhassa mennä selostamaan MM-kisat Ranskan televisioyhtiölle ja samalla väittää etsivänsä pelaajia 24/7, mutta maailmassa ei vain ole ketään, joka vahvistaisi joukkuetta. Kisojen jälkeen taas hankintojen tekemättä jättämiselle syy on kesken oleva harjoituskausi, joka vie kaiken ajan, kun pitää matkata muun muassa rapakon taakse pelaamaan harjoituspeliä.

Tuskin tässä taas malttaa odottaa kuinka Wenger aivan varmasti käyttää tänä vuonna todella paljon rahaa ja vahvistaa joukkuetta ennen näkemättömällä tavalla.

Tänään pelataan nelospaikan kannalta ehkä ratkaiseva Everton-Manchester City ottelu puoli kahdeksan aikaan. Muistakaa laittaa kuohuvat hyvissä ajoin kylmään, jos pääsemme juhlimaan jo tänään taas itse keksittyä pokaalia, joka myös tarkoittaa nykymenon jatkuvan useamman vuoden ajan Wengerin jatkosopimuksen merkeissä.

Mainokset

14 thoughts on “Selittelyt kesän siirtoikkunan osalta alkoivat jo hyvissä ajoin tutuilla teemoilla

 1. Cardiff ja Fulham putosivat tänään. Mieltä lämmittää tuuriturskan luokaton suoritus Cardiffin peräsimessä, valiossa on ja on ollut ihan tarpeeksi Fergusonin ex-Manu-valmentajia.

  Huomenna varmistuu Norwichin putoaminen, kun Chelsea kaataa ne.

  Harmi Fulhamia, aika sympaattinen seura jota on kirottu huonoilla omistajilla. Ja ovat vieneet kotonaan kohtuullisesti pisteitä naapuri-Chelsealta.

 2. Ei ehkä skumppaa, mutta pienet konjakit kyllä nyt kuitenkin otan.

  Osittain sen takia, että CL-paikka varmistui ensi kaudelle, mutta erintoten sen takia, että todella pitkästä aikaa ei tarvitse jännittää kauden viime hetkeen asti. Allekirjoittaneen sydän ja verenpaine kiittää mansea hyvästä tuloksesta!

  Kiva myöskin, että huomisessa kauden vikassa kotiottelussa kannattajat ja pelaajat voivat rauhassa kiittää toisiaan kaudesta. Ja kun pelataan Sagnan viimeinen kotipeli (jos Bac edes pelaa), niin toivottavasti nykyjoukkueen suosikkini saa ansaitut kiitokset Arsenal-urasta.

 3. Piers Morganusta ei kukaan pidä, mutta silti laitan hänen äskeisen twiitin: Anyone know when the Arsenal 4th place trophy parade is?

 4. Pokaali tulee sitten kahden viikon päästä. Koko maa katsoo, kun Arsenal voittaa. Katsopa sinäkin, Jose no trophys!

 5. Hip hei , wenger trophy varmistui . Parin viikon päästä sit oikea pytty niin voi tuulettaakin kunnolla .
  Täytyy toivoa että jäärä ei nyt turhaan kuormittas avainpelaaajia ettei tule turhia loukkaantumisia kauden tärkeimpään matsiin .

 6. Samana päivänä varmistui, ettei Barca voita niiden mestaruutta. Valonsäteitä risukasaan etc.

  Onneksi Wenger osaa nollata ja kertoa, ettei vahvistuksia kesällä tarvita. Vaikea motivoitua tästä nykyaikaisesta Arsenal-kannattajan unelmajaksosta eli kesästä, pelkkää pettymystä jälleen kerran. Mennään elokuun puoliväliin niilä FA-cupin höyryillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s