Milloin meidän junnu tekee debyytissään kaksi maalia liigassa?

En katsonut eilistä Manun peliä, sillä siinä ei näin goonerin näkökulmasta varmasti ollut mitään nähtävää saatikka panosta. Manun konttaamista kauden aikana on toki ollut hieno katsoa ja varsinkin kotitappioita. Eilen joukkue kuitenkin kaatoi jo luultavasti täysin FA Cupin finaalitunnelmissa olevan Hull Cityn 3-1. Tulos ei kuitenkaan ollut itselleni se suurin asia, joka herätti ajatuksia ottelusta.

Manun kokoonpanossa oli kaksi itselleni täysin tuntematonta junioria James Wilson ja Mark Lawrence. Näistä ensiksi mainittu 18-vuotias hyökkääjä onnistui debyytissään maalaamaan kahdesti. Milloin viimeksi meidän joku juniori on pystynyt vastaavaan tai edes yhden maalin tekoon?

Meillä hankitaan mieluummin Sanogon tapaisia postimiehiä lisää joukkueeseen, vaikka entisestään seuran kirjoilla olisi Akpom, Afobe ja jälleen lainalla oleva Campbell. Kaiken lisäksi Sanogolla on vielä ensimmäinen maali tekemättä, vaikka peliaikaa on jonkin verran tullut. Toki jos akatemia on päästetty hunningolle, kuten tiedetään niin paha sieltä on tietysti supertalenttia odottaakaan tulevaksi kuin juuri ehkä kerran 10 vuodessa. Silti on pöyristyttävää kuinka Wenger väkisin raahaa ranskan divareista näitä toivotaan toivotaan tapauksia, vaikka omissa junioreissa olisi jo samantapaisia ellei parempia pelaajia.

Myös peluuttaminen viikonloppuna oli täysi vitsi. Miksi ihmeessä peliaikaa ei annettu edes muutamalle tulevaisuuden nimelle, kun mitään panosta ottelussa ei ollut. Eikö se paljon, tosin omasta mielestäni turhaan, hehkutettu Bellerin olisi voinut päästä viimein pelaamaan. Samoin jos Sanogoon on jotain luottoa, niin miksi mies ei avannut peliä tai edes saanut vaihdosta kunnolla minuutteja.

Wengerin ajatusmaailmassa Sanogo on kyllä valmis pelaamaan hallitsevaa Mestareiden liigan voittajaa vastaan avauksessa samoin kuin Liverpoolia FA Cupissa, mutta merkityksettömissä tai muuten vain helpommissa liigapeleissä peliaikaa tuskin tulee nimeksikään. En kritisoi tässä Sanogon vähiä minuutteja, sillä miehen ei kuuluisi olla ylipäätään ykkösjoukkueessa tai edes Arsenalin kirjoilla, vaan ennen kaikkea tätä nurinkurisuutta, joka on vallallaan tässäkin asiassa valmennuksessa.

Muissa uutisissa Wenger on vihjannut olevansa halukas valmentamaan vielä ennen uransa loppua Saksassa. Valitettavasti vain viime pelin jälkeiset kommentit eivät viittaa muuton Saksaan olevan ajankohtainen tulevana kesänä. Silti haluaisin jossain määrin uskoa, että muutos managerin paikalla on mahdollinen, kun uutta sopimusta ei edelleenkään ole julkistettu ja yllä mainitun suuntaisia uutisia tulee enemmän kuin ennen. Valitettavasti järki sanoo kuitenkin aivan toista eli saman jämähtäneisyyden, hitaan taantumisen, paikallaan junnaamisen, samojen virheiden toistamisen ajanjakson tai miksi sitä sitten ikinä haluaakin kutsua voi valitettavasti nähdä jatkuvan vielä vähintään pari vuotta, joka on täysin sietämätön ja ennen kaikkea toivoton ajatus.

3 thoughts on “Milloin meidän junnu tekee debyytissään kaksi maalia liigassa?

  1. Niin, voi jo nyt olla varma, että pitkin kesää hehkutetaan, että olimme niin ja niin monta vkoa piikkipaikalla ja että viimeiset 3-4 peliä meni taas hienosti. Tuosta piikkipaikastahan wenger on jo nyt muutamaan kertaan hokenut. Se nyt vain on niin, että olennaista on olla kärjessä kauden lopussa, ei joulukuussa. Tämän hokemisen ainoa tarkoitus on korostaa, että isoja hankintoja ei tarvita.

  2. Se pieni mahdollisuus, että Dzeko olisi myyty, taisi parissa viime matsissa haihtua. City oli tänään vähän jäässä, mutta kesti paineet ja ottaa taas kriittisen voiton. Mahtaa Rodgersia sapettaa. Ja meitäkin, ei taaskaan osattu.

  3. Ancelotti ja mikä-se-nyt-olikaan Barcassa tyrivät mestaruuden Espanjassa. Hohoi, vahvistuksia kaivataan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s