Selityksiä selityksien perään ja myös ennakkoon

Wenger jatkaa jo aiemmin aloittamaansa mantraa. MM-kisojen takia on mahdotonta ostaa ketään ennen kuin kisat ovat loppuneet. Kannattaa siis suunnata mieluummin lomalle ja kommentoimaan pelejä Ranskan televisiolle. Nämä kommentit ovat erittäin masentavia, mutta ei tippaakaan yllättäviä:

Honestly, in my experience in a World Cup year, it [business] has never been done early.

Everybody is focused on the World Cup. At the moment you can do nothing because the season is not over. We are today, the 8th of May. The 12th of June is the first World Cup game.

The Champions League final is on the 24th of May and basically two weeks later it is the start of the World Cup. It is unbelievable. There is no time between the end of the season and the start of the World Cup. Nobody will do anything before the World Cup starts.

Ensinnäkin Wengerin kirjoissa siirroista neuvotteleminen muulloin kuin siirtoikkunan aukioloaikana on ilmeisesti mahdotonta tai väärä tapa toimia. Tietysti siirtoja ei voi viedä loppuun ennen kuin siirtoikkuna aukeaa, mutta aivan mahdollista ja järkevää olisi sopia ne valmiiksi jo hyvissä ajoin oli se sitten kesken kauden tai heti kauden loputtua. Näin pitäisi toimia etenkin tänä kesänä, mutta oikeastaan joka siirtoikkunassa.

Toisekseen Mestareiden liigan finaali on enemmän kuin huono tekosyy olla tekemättä mitään. Se vaikuttaa tasan kahteen joukkueeseen, joiden pelaajia tuskin kuitenkaan ostaisimme tai sanotaan, että kaikista muista maailman joukkueista voisi ainakin yrittää hankkia niitä pelaajia. Muutenkin meidän kohdalla Mestareiden liiga ei käy mistään selityksestä helmi-maaliskuun vaihteen oli asia mikä tahansa, koska tuolloin perinteisesti tosipelien alkaessa meidän osanotto kyseisessä kilpailussa loppuu.

Lainauksen tummennettuun kohtaan vielä. On aivan varmaa, että muut (huippu)seurat ostavat pelaajia jo ennen MM-kisojen alkua, vaikka Wenger yrittää parhaansa mukaan vakuutella sen olevan täysin mahdotonta. Jotenkin vain muut siinä onnistuvat ja maailmasta löytyy pelaajia, jotka ovat saatavilla ja jopa vahvistavat muita joukkueita, mutta meidän kohdalla se on vain yksinkertaisesti mahdotonta. Ei auta, vaikka tekee töitä asian eteen 24/7.

Sitten tuli samaan sarjaan menevä kommentti hiukan eri aiheesta eli moraalisesta voittajasta:

We have been 128 days on top of the league so we won the stamina league, but we failed in some big games away from home.

Johan näitä pokaaleja on alkanut tulemaan, kun tarpeeksi keksii kaikkia uusia palkintoja. Nelossijapokaali on vanha tuttu, mutta tällä kaudella se on saanut ystävikseen vuoden 2013 aikana eniten pisteitä keränneen joukkueen palkinnon ja viimeisimpänä pisimpään sarjan ykköspaikkaa hallussa kaudella pitäneen joukkueen palkinnon. Olemme siis triplamestari jo tältä kaudelta, joten eihän tässä ole mitään hätää. Harmi kun Emirates Cup lipsahti Galatasaraylle ison pahan Drogban 45 minuutin pelaamisen takia kauden alussa.

Samoin Wenger on jatkanut taisteluaan tuulimyllyjä vastaan ja vaatii FFP:n tuomioita kovemmiksi. Ei meillä ihan helpolla uskota tosiasioita, vaan mieluummin piiloudutaan tuon täysin kuvitteellisen säännöksen taakse ja uskotaan sen kuin itsestään nostavan meidät takaisin kirkkaimpaan eliittiin. Tällä tavalla syyttämällä muita on toimittu jo vuosikausia, mutta luulisi viimein jokaisen tajuavan mikä tuossa on taustalla. Näin voidaan haudata omat ongelmat ja heikko tekeminen FFP:n varjolla maton alle.

Oikea tapa olisi toimia, kuten muutkin seurat eli omien resurssien ja sääntöjen sallimalla tavalla, eikä yrittää olla joku pyhimys muiden joukkueiden korjatessa hedelmät. Niin kauan kuin Wenger ja seura ei käytä kaikkia käytettävissä olevia varoja ja resursseja parantaakseen joukkuetta ja muita osa-alueita sen ympärillä, niin on täysin tekopyhää valittaa muiden tekemisestä. Oma tekeminen kuntoon ja kaikki energia siihen olisi oikea tapa toimia. Ja tämä ei tarkoita velaksi elämistä, vaan sen massiivisen pankkitilillä arvoaan koko ajan menettävän puntapinon käyttämistä uusiin pelaajiin ja ennen kaikkea uuteen manageriin.

En sano UEFA:n toiminnan oleva hyvää, päinvastoin, mutta silti sen mukaan on elettävä eikä uskoteltava kaiken muuttuvan kuin taikaiskusta. FFP on soittautumassa vain UEFA:n keinoksi kerätä itselleen lisää rahaa helpolla tavalla. Kymmenien miljoonien sakot rikkaimmille seuroille ja homma on siinä Sakko ei paljoa hetkauta Manchester Cityä tai PSG:tä ja samalla Platini sekä kumppanit saavat mukavasti lisätuloja, joka on se tärkein asia heille. Jonkin aikaa siinä meni, mutta viimeinen tämä FFP:n perimmäinen idea selvisi.

Mainokset

17 thoughts on “Selityksiä selityksien perään ja myös ennakkoon

 1. Blogistilla kyllä loistava huumorintaju,mainiota leukaa jäärän uusista pokaaleista.mutta on siinä kyllä osa totuutta mitä wenger sanoi noista siirroista,kyllähän nuo kisat aivan varmasti sotkee siirtokuvioita jonkun verran.toki niistä siirroista voi tosiaan sopia kesken kaudenkin,mutta useat pelaajat kyllä keskittyvät silloin seuransa peleihin ainoastaan eikä ensi kauden kuvioihin.ideaalitilanne olisi tietysti heti kauden päätyttyä saada siirrot sovittua mutta meillä niin harvoin valitettavasti tehdään.

 2. Ainoa järkevä selitys näille selityksille on se, ettei boardi anna käyttää isommin rahaa, ennen kuin varsinainen UCL-paikka on selvä eli karsinnat läpäisty. Todella tylsä kesä tulossa, jos Arsenal kiinnostaa.

  Wengerin virallisen saitin haastattelussa hän mainitsi, miten kriittinen on koko ajan ollut pääsy mestarien liigaan. Eli aiemmat Edelmanin höpötykset varasuunnitelmasta mahdollisen putoamisen suhteen ja velanmaksun onnistumisesta joka tilanteessa ovat olleet ainakin Wengerin mielestä etupäässä satuilua.

  Todella munaton varovainen linja boardilla ja Wengerillä. Koska aikaa jää vähän ja kovat pelimiehet jo varattu, korkeintaan yksi laatuhankinta on tulossa. Muut sitten pelkkää aukkojen paikkailua, Sagna, Flappy, Bendtnet (!) ja nämä tietenkin vain mahdollisimman vähän rahaa käyttäen.

   • Ai koska molempien tehot ovat olleet sysipaskat tällä kaudella? Ketkä pitäisi olla tilalla? Romario ja Pele?

   • Koska kumpikin on omilla tavoillaan kovin rajoittuneita pelaajia. Ihan hyvät tehot siihen nähden, mutta on siinä saanut muut puurtaa ympärillä. Huippuluokan miehet epäilemättä takoisi saurezmaisia lukemia myös Arsenalissa.

    Mutta eihän kukaan väitäkään, että halvalla saa juuri koskaan top top laatua. Kyllä Wengerin sen tietää.

 3. Kyl varmasti olis pelimiehiä saatavilla, jos vaan oikeesti tahtoa riittää. Mutta ennemmin ehkä tämmönen vaatimaton tyyli kuin että ”nyt pannaan rahaa palamaan ja ens kaudella nostellaan kolmea kannua”.

 4. Täytyy tosissaan toivoa, et giron vaimo pakottaa muuttamaan Lontoosta pois ja wengerin olis pakko hankkia ihan oikea, otteluita yksin ratkaisemaan pystyvä maailmanluokan kärki. Kymmenen miljoonan lipputanko on nähty.

  • En ihan allekirjota tuota

   Girosta ei ehkä ole ykköskärjeksi, mutta kaveri heitti kuitenkin 16 häkkiä valjussa tänä vuonna ja yli 20 kaikissa kilpailuissa. Ei tonkaan tason hyökkääjiä ihan puussa kasva. Noi on kuitenkin kohtuu tehot kun muistaa, että me ei enää olla se Arsenal, joka luo paikkoja liukuhihnalta.

   Muutenkin oon sitä mieltä, että meidän pitää saada laatua nykyisten jannujen lisäksi eikä pelkästään vaihtaa pelaajia parempiin. Nykyinen rinki pitää pitää ja tietyille paikoille upgreidiä.

 5. Viimeistelijänä giro on ok, mut ei pysty luomaan yksin tilanteita edes heikompia puolustuksia vastaan. Özilin ja ramseyn loukit todisti sen, että kun ympärillä ei ole huippumiehiä, myös tehot loppuu heti. Rotaatiokärkenä toimii, mut ei valioliigamestaruutta tavoittelevan joukkueen ykköstykkinä. Paha sanoa, kenestä olis takomaan sen yli 30 maalia ja onnistuis myös niissä kuuluisissa isoissa matseissa. Diego costa vois olla, mut taitaa happy one napata chelskiin.

  • Niin tai sitten meidä skouttien pitää ruveta tienamaan ne euronsa. Sieltä suunnalta ei ole tullut apuja hyökkääjän tontille aikoihin. Jostainhan ne Suarezit, Costat, Lewandowskit ja Falcaot tulee ennen sitä €50 miljoonan hintalappua.

   Jos ei kerta ole paukkuja/halua ostaa taattua laatua niin sitten pitää löytää se seuraava stara. Kuka se sitten on, ei ole minun tehtäväni tietää, mutta Wengerilllä ja pelaajatarkkailijoilla pitäisi olla joku aavistus siitä kuka on läpimurron kynnyksellä.

   Se on selvää, että Giroud ei tuosta paljon parane ja Sanogosta ei mitään Drogbaa tule. Ja ei Remy myöskään miksikään supertähdeksi muutu enää tolla iällä (tai noilla taidoilla)

 6. Ja eikä ne ihan kaikki maailman parhaat pelaajat keskity koko kesää siihen World Cuppiin vaikka Wenger niin uskottelee. Onhan noita listauksia ollut aina, missä kerrotaan parhaat MM-kisojen ulkopuolelle jäävät pelaajat. Kirkkain ulkopuolelle jäävä tähti on varmaankin Zlatan, mutta luulisi noita muitakin pelimiehiä löytyvän pohjoismaista, itä-euroopasta tai vaikka pelkästään Turkista, joita kannattaisi yrittää houkutella kisojen aikanakin.

 7. Hemmetin hyvä, ettei mitään kesän Kos-siirtosaagaa tullut. Uusi sopimus on ymmärtääkseni alleviivaus sille, että mies haluaa pysyäkin Arsenalissa.

  En ole aivan täysin vakuuttunut, että Merte, Kos ja konsonatti ovat juuri ne alakerran tukipilarit, jotka takaavat pokaalisateen tulevaisuudessa. Mutta nyt ei ole oikea aika rempata alakertaa, oikean pakin vaihdoksen saisivat riittää. Tärkeämpää on hyökkäyksen tulivoiman parantaminen tänä kesänä.

 8. En usko hetkeäkään, että Wenger hankkii uuden ykköskärjen. Laitapakki, kakkosveskari ja ehkä puolustava keskikenttäpelaaja. Wenger uppiniskaisuudessaan uskoo, että sanogon sisäänajo jatkuu ensi kaudella ja sit heppu on top, top, top classia.

 9. Giroud on ja tulee aina olemaan niinsanottu kakkoskärki. Se on miehen rooli ja siinä on maailmanluokkaa. Todella kovanluokan pelaaja voittamaan palloja joukkueelle. Viereen tarvitsisi saada se maailmanluokan viimeistelijä.

 10. Tulee mieleen ainakin kolme ottelua tältä kaudelta, jotka ”tuhnu” on ratkaissut tekemällä 1-0 osuman käytännössä nollasta paikasta fyysisellä presenssillään. Tottemham, Newcastle ja nyt toi wba matsi. Siinäkin pakki käytännössä roikku girossa koko tilanteen.

 11. Olisihan Suarezkin ollut varmasti tulossa Arsenaliin, jos Wenger olisi ajax aikaan iskenyt rahaa paperiin. Me olemme kumminkin Arsenal, eikö meidän pitäisi ostaa Valmiita pelaajia jotka kehittyvät vielä askeleen meillä. Nyt ollaan viime vuodet menty noilla 20 kummallain puolella olevilla, jotka on rahastettu heti paikan tullen. Reyes,Fabregas,Adebayor,Nasri, Van perse tietenkin kruununa. Liverpool piti Suarezin ja oli lähellä valioliigaa. Me myytiin ja annettiin Fergusonille valioliiga pytty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s