Neljä yötä finaaliin – onko finaalin tulos ratkaiseva asia Wengerin jatkolle?

Todella odottava ja jopa hermostunut tunnelma alkaa olla päällä mitä lähemmäksi lauantaita tullaan. Lauantaina on kyseessä suurin ottelu tälle kaudelle ja tärkein ottelu sitten vuoden 2006 kyyneleisiin päättyneen Mestareiden liigan finaalin. Silti tunteet ovat kovin ristiriitaiset, sillä joukkueen tulevaisuus ei näytä mitenkään erityisen ruusuiselta, vaikka pokaaliton jakso viimein päättyisikin.

Nykymeiningillä jatkettaessa kerran noin vuosikymmeneen sattuva FA Cupin voitto ei ole millään muotoa riittävä tai hyväksyttävä suoritus, eikä sen missään nimessä pitäisi antaa enää lisäaikaa Wengerille minkään uuden, ties monennenko, joukkueen kasausprojektiin.

Lauantaina pelin alkaessa haluan joukkueen ehdottomasti voittavan FA Cupin. Siitä ei ole mitään epäilystä. Jos nyt kuitenkin pitäisi valita kahden asian väliltä eli managerin vaihdon tai FA Cupin voiton, niin valinta olisi ensimmäinen. Niin kipeää kuin pokaalin meneminen sivu suun taas kerran tekisi, niin silti se olisi pienempi paha kahdesta vaihtoehdosta. En yksinkertaisesti jaksa uskoa minkään muuttuvan niin kauan kuin Wenger on managerina, vaan sama hidas taantuminen tai parhaimmillaankin paikallaan pysyminen jatkuu seuraavan sopimuskauden ajan eli vähintään kahden vuoden ajan ja ehkä vielä pidempäänkin.

Jos edellä mainittu tekee allekirjoittaneesta huonomman kannattajan jonkun mielestä, niin se on sitten niin, mutta se ei muuta mielipidettäni asiasta. Todellisuudessa Wengerin jatko ei välttämättä ole riippuvainen lauantain ottelun lopputuloksesta. Toisaalta näin voi ollakin tai sanotaan voiton antavan varmasti mahdollisuuden jatkaa, vaikka tuo mahdollisuus on valitettavasti varmaan olemassa tappiollakin. Silti tappio olisi taas sen luokan pohjat, että jopa usein omassa mielikuvitusmaailmassaan elävän managerimmekin olisi pakko harkita jatkoaan hyvin tarkkaan.

Finaalivastustajamme entinen pelaaja Dean Windass näkee Wengerin ajan tulleen täyteen päättyi ottelu lauantaina miten tahansa. Toivottavasti tämä pitää paikkansa ja kaikesta huolimatta soisin Wengerille ehdottomasti kunniakkaan lähdön lähes kahden vuosikymmenen työn jälkeen. Veikkaan lauantain vain olevan viimeinen mahdollisuus siihen, sillä nykyisellä tahdilla tulemme tuskin pääsemään mihinkään finaaliin seuraavien vuosien aikana puhumattakaan liigamestaruuden voittamisesta.

Tänään näin melko lyhyesti ja jatketaan huomenna ja tulevina päivinä enemmän finaalia ennakoivilla jutuilla. Palataan kuitenkin vielä sunnuntain Valioliigan päätöskierroksen ja ennen kaikkea Jenkinsonin avausosumaan tykkimiespaidassa tämän lukemisen arvoisen artikkelin verran.

Mainokset

9 thoughts on “Neljä yötä finaaliin – onko finaalin tulos ratkaiseva asia Wengerin jatkolle?

 1. Wenger ei taannu, vaan menee eteenpäin hänkin. Esimerkinomaisena osoituksena parempi selvästi materiaalisesti heikompien joukkueiden voittoprosentti ja parempi päästettyjen maalien saldo näitä samaisia joukkueita vastaan. Merkittävää sekin, riitti aika pitkän matkaa kautta.

  Ongelma on lähinnä se, että muut samantyyppisellä tai suuremmalla budjetilla operoivat seurat tuntuvat menevän eteeenpäin nopeammin ja näin Arsenal ei saa niitä koskaan Wengerin vauhdilla kiinni. Osoituksena erityisesti Bayern- ja Chelsea-pelit, joissa vastustaja haki juuri ne tulokset mitä halusikin ja varsinkin Stamfordin reissu oli Wengerin juhlamatsissa todellinen supernolaus.

  Ei Wengerille välttämättä olisi mahdotonta päästä tilanteen herraksi, jos mies nöyrtyisi ja alkaisi panostaa vastustajien nollaamiseen tosissaan varsinkin vieraspeleissä. Tämä ”oman pelin pelaaminen” on kyllä niin nähty ja tulokset murskaavia, kun Wenger yrittää rohkeasti lähteä hakemaan vierasvoittoa.

  Toinen vaihtoehto on muokata joukkueeseen niin paljon pelinopeutta ja kaksinkamppailuvoimaa, että niistä sadoista huippumatsien pallonmenetyksistä vastustajan prässissä päästäisiin eroon. Jokainen voi arvioida, miten pieni tällaisen muutoksen todennäköisyys on, että Arsenal yhtäkkiä hakkaisi kaikki kotona ja vieraissa yksiselitteisen hyökkäävällä pelitavalla.

 2. Spurs antoi ansaitusti kenkää Sherwoodille, jonka jokainen jalkapalloa seuraava arvasikin heti flopiksi. Niin hauskaa kuin se niiden sählinki onkin seurata, ainahan näissä niiden vaihdoskohdissa on se vaara, että löytävät joskus sen vielä tuntemattoman uuden Mourinhon tai Fergusonin. Onhan se teoriassa mahdollista.

  No, huono vitsi, Ei nyt olla negatiivisia. Kaksi kilpailijaa noin 5-6 liigassa siis vaihtaa kesällä valmentajaa.

 3. Kas, Nasri ja Clichy eivät mahtuneet Ranskan MM-kisajoukkueeseen. Nasrin siippa onkin varsin ärhäkkä tapaus ja latasi aika selkeästi mielipiteensä twitterissä: Fuck France, Fuck Deschamps. Tai jotain sinnepäin.

  Myöskään Diaby ei mahtunut joukkueeseen, vaikka näyttöä ois ollut useiden minuuttien ajalta.

  • Mää en kyllä ymmärrä näitä Diabylle naurajia,musta on hienoa jos aijä taistelee itsensä takas ”elävien kirjoihin”.Kyllä siellä aina on takana inhimillistä tragediaa,äijä oli parhaimmillaan tosi hyvä.

   • En nyt yhdy kirjoittajaan, mutta olen kuitenkin samaa mieltä hänen kanssaan.

    Go silvermoon Gunners!

    Sitäpaitsi Diaby se tuhosi meidän tien sinne Brasiliaan, oli ainakin yksi niistä…

 4. Schneiderlin jäi varamieheksi. Varmasti haluja on vaihtaa isompaan seuraan. Koomista kyllä tuo, että väsynyt Evra menee Clichyn edelle. Ja Arsenaliin liittyen surullista, että Shaw pesee jo 18-vuotiaana mennen tullen jopa jäärämäisen Hodarin papereissa Gibbsin. Mutta rehellisyyden nimissä Shawn potentiaali onkin huikea, Gibbsin potentiaali taas on realisoitunut ja kaikki myöntänevät jo, ettei tässä mistään uudesta Cashleystä puhuta. SIksi Monreal pitäisikin vaihtaa ja hakea Gibbsille todellista kirittäjää. Itse asiassa laitapakkitilanne on paljon huonompi varsinkin Sagnan lähdön jälkeen, mitä puoli vuotta, vuosi sitten yleisesti ajateltiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s