Ox ja Vermaelen kysymysmerkkejä lauantaille

Loukkaantumistilanteesta saatiin hiukan tietoa Wengeriltä. Walcott on edelleen kuukausia sivussa, kuten on tiedetty jo kauan. Sen sijaan Oxin pelaaminen nivusvamman takia on epäselvää eli ainakaan avauksessa englantilaista tuskin näemme. Vermaelenin polveen on laitettu managerin mukaan viisi tikkiä, mutta mitään muuta selitystä asiaan ei saatu. Saa nähdä toipuuko kapteeni ottamaan paikkansa penkiltä lauantaihin mennessä.

Kokoonpanoa mietittäessä en näe kuin kolme paikkaa tai pelaajaa joiden kohdalla on jotain epäselvää avauskokoonpanon suhteen finaaliin. Ensimmäinen ja se eniten mietitty asia on maalivahtivalinta. Edelleen tilanne on se, että ei voi todellakaan tietää kumpi tulee pelaamaan. Henkilökohtaisesti olen edelleen ehdottomasti Szczesnyn kannalla, mutta valinta voi ihan yhtä hyvin olla Fabianski.

Puolustuksessa en näe olevan mitään mahdollisuuksia vaihdoksiin, vaan Sagna, Merte, Koscielny ja Gibbs avaavat jos vain ovat pelikuntoisia. Keskikentällä varmat avauksen paikat ovat Ramseylla, Özilillä, Cazorlalla ja Artetalla, vaikka kahden viimeisimmän kausikorttia avaukseen on vaikea käsittää. Viimeisestä paikasta eli toisen laiturin tontista tällä hetkellä taistelevat Podolski ja Rosicky. Toivottavasti Podolski avaa, mutta en yllättyisi yhtään jos Rosicky täydentäisi viiden pelintekijän poppoon keskikentällä.

Hyökkäyksessä kaiken järjen mukaan Giroudin pitäisi olla avauksessa, mutta valitettavasti tämä ei ole yhtään varmaa Wengerin valinnoista puhuttaessa. Liverpoolia ja Evertonia vastaan aiemmilla kierroksella Sanogo oli avauksessa ja jos mennään myös hyökkäyksessä saman logiikan mukaan kuin maalivahtiosastolla, niin silloin nollan maalin postimies aloittaa hyökkäyksen syömähampaana.

Maalivahtiosastolla vielä jotenkin ymmärrän perusteet, että Fabianski voisi olla maalissa, sillä Fabianski ei kuitenkaan ole mikään keltanokka tällä tasolla, vaan on pelannut vuosia seurassa sekä ollut maajoukkueessakin mukana pidempään. Sen sijaan tasoero Giroudin ja Sanogon välillä on järkyttävä ja syy ei ole todellakaan se, että Giroud olisi joku superhyökkääjä. Ei pitäisi olla mitenkään mahdollista, että Sanogo aloittaa lauantaina, mutta valitettavasti en ole lainakaan varma asiasta. Fabianskin ja Rosickyn peluuttamisen voin vielä pitkin hampain hyväksyä, mutta Sanogon laittamisen avaukseen seuran suurimpaan peliin sitten vuoden 2006 olisi jotain sanoinkuvaamattoman typerää.

Pitkään on arvuuteltu ja arvuutellaan edelleenkin oliko Özil Wengerin vai seurajohdon hankinta. Molemmilla teorioilla on omat kannattajansa ja absoluuttista totuutta on paha sanoa. Henkilökohtaisesti en usko Özilin olleen Wengerin hankinta, vaan seurajohdon paniikkiostos Aston Villa tappion ja sitä seuranneen suuren kritiikin johdosta tehty hätäinen korjausliike. Tätä tukisi se, että tammikuun siirtoikkuna mentiin taas normaalilinjalla. Tässä kuitenkin lainaus asiasta Onlinegoonerin forumilta:

Wonga never wanted Ozil but was told to buy him as ST sales and more importantly, corporate sales, were looking very dodgy. This is why Wonga hasn’t signed his contract, it’s his ’protest’ at interference from the board. He hates being told what to do and he’s put the frighteners on Kranky to say ’don’t let them interfere again’.
You will not see another huge signing because Arsole Wonga does not sign superstars, he makes them! You don’t need to work in football for 30 years to know his ego knows no bounds!!

Yllä oleva on toki vain yksi teoria muiden joukossa, mutta sopisi aika hyvin myös selitykseksi miksi Wenger pihtaa päätöstään jatkon suhteen. Pahoittelut vielä jos joku loukkasi mielensä Wonga ja Arsole nimityksistä, mutta en alkanut korjaamaan tekstiä, vaan otin suoran lainauksen kyseiseltä forumilta.

Mainokset

17 thoughts on “Ox ja Vermaelen kysymysmerkkejä lauantaille

 1. Kyl on tosiaan todellinen vitsi arsenalin syömähampaaksi tuo ”nollan maalin postimies” repesin ääneen kokoidealle… Vai ilmaisulle sittenkin

 2. Vuoden naiivein valmentaja. Arsenal-käskyttäjä, joka lähtee jokaiseen otteluun valmistelematta joukkuetta viikon aikana ollenkaan juuri tulevaa vastustajaa silmällä pitäen. Täsmävalmennusta, saisiko? 6-0 Chelsealle, 5-1 Liverpoolille, 6-3 Citylle…”No, let´s play the Arsenal way.”

 3. Carlos Velasta on kovaa huhua, että Arsenal olisi aktivoinut miehen takaisinostopykälän ja meksikaani saapuisi takaisin Pohjois-Lontooseen huokealla £3,3 miljoonan hinnalla.

  Paha sanoa onko mies kypsynyt pelaajana vai onko kyse vaan pelityylin sopivuudesta Espanjaan, mutta Velan viime kausien tehot ovat erittäin vakuuttavia, joten itse olisi ehdottomasti sitä mieltä, että tuolla hinnalla kaveria on pakko ainakin kokeilla.

  Ei tietenkään saisi jäädä ainoaksi hyökkäyspään hankinnaksi. Vela oli kuitenkin lähtiessään vasta 22-vuotias eli vuoden nuorempi kuin mitä Rambo tällä kaudella sli sikäli flopiksi leimaaminen on kyseenalaista.

  Riskihän tässä on se, että meidän hyökkäyspään hankinnoiksi jäävät kesällä Vela ja Campbell, mikä on tietysti riittämätön kokonaisuus, mutta toisaalta jos Vela jätetään hankkimatta niin tuskin siihen tilalle mitään Reusia ostetaan vaan sitten tulee joku vielä hämärämpi kaveri samalla hinnalla Ranskasta.

  Ts. jos joku pitää tuolla 3,5 miljoonan hintalapulla ostaa niin Vela lienee ns. no-brainer

  • Vela vaa takas kotii!en olis halun alun perinkään miehestä luopua,toivottavasti tulos takasin,eikö lausunnotki ole ollu mieheltä sellasia että paluu ei ihan mahdotonta olisi…

 4. Jep, Viasat näyttää barca-atleticon, joka alkaa samaan aikaan kuin fa cupin finaali. Fa cup vain viaplayssa. Englannissa matsin televisioi sekä itv että bt eli esim. Film On -palvelusta näkyy itv:n lähetys.

 5. Niinpä tuleekin,vielä eilen kun katoin ohjelmatietoja,niin fa cupin finaali ois näytetty klo 18.55 alkaen extralta ,ja nyt tosiaan ovat viahtaneet jouko turkka liigaa tilalle tulevaksi,vittu.
  Eli osaako joku mua neuvoa pystynkö mitenkään nähdä peliä mun surkealla samsung tab kakkosella?ku ilmeisesti tarvii flash playerin mut ei tähän rojuun saa sitä.taitaa jäädä finaali kattomatta,voi vitun vittu saatana ja vitun viasat ku eivät näytä vaikka vielä eilen niin ohjelmatiedois luki.

  • Löytyykö android marketista FilmOn-appsi? Ipadille ainakin on appstoressa. Jos, niin FilmOnin kautta näkee itv1:n, jolta matsi tulee. Kuvan laatu on tabletissa hyvä eikä juurikaan pätki.

 6. Älyttömän halpa tuo Vela jos nuo luvut pitää paikkaansa. Tehojakin on tullut tasaiseen tahtiin läpi kauden toisin kuin tuo hehkutettu Griezmann joka hyytyi talven jälkeen.

 7. Arsenalillahan oli viime kesänä vaikeuksia noiden klausuulien kanssa. En ihmettelisi, jos Vela tuntisi sen verran sympatiaa uransa uuteen nousuun saattanutta spanskiseuraa kohtaan, ettei ihan Arsenalin pillin mukaan tanssisi. Itse asiassa tässä voi olla vaan Arsenal vipuvartena johonkin muuhun, ei ole pakko hyväksyä Arsenalilta mitään, jos pelaaja ei lämpene tosissaan.

  Olisin kovin ihmeissäni, jos Vela aidosti olisi noin täysin kääntänyt kelkkansa. Ei se nyt niin onnesta soikeana Lontoossa missään vaiheessa ollut.

  Itse en yllättäen ylläolevan jälkeen ole niin intona miehestä. Ei huono pelaaja, muttei varmaan sitä mitä Arsenal juuri nyt tarvitsee. Paitsi taloudellisesti hinta-maalisuhteeltaan, ehkä. Ihme talousintoilua näissä hankintakommenteissa Arsenal ei kuitenkaan kykene hankkimaan kuin korkeintaan kolme merkittävän tasoista pelaajaa (?), olisin pettynyt jos Vela on yksi heistä. Aiemmin spekuloimani VelaPoldi vaihto toki on jo enemmän järkeen, jos Wenger haluaa siis Poldista eroon.

  • En tarkoittanut mitenkään intoilla Velan hinnan suhteen. Omasta mielestäni joukkueen pitäisi ensisijaisesti tunnistaa pelaajat, jotka halutaan ja sitten maksaa se mitä vaaditaan, jotta saadaan kaverit hommattua.

   Tuntien kuitenkin meidän toimintamallit, on turha kuvitella, että yhdessä kesässä tehdään useampaa suuren rahan hankintaa. Jos kuitenkin Velan hankinta halvalla tarkoittaisi sitä, että voidaan käyttää enemmän huippukärkeen ja puolustavaan keskikenttään niin olen ehdottomasti sitä mieltä, että Vela kannattaisi hommata mielummin kuin käyttää 8 kertainen hinta Griezmanniin tai kymmenkertainen hinta Di Mariaan, jolloin huippukärki jäisi hankkimatta. Kuitenkin kaikkien mainittujen pelaajien kohdalla taso parhaimmillaan pitäisi riittää ja floppauksen riski on kutakuinkin samaa tasoa.

   Toki jos kulutuspolitiikka on muuttunut ja hinta-laatusuhdetta ei tarvitse ottaa huomioon niin toki Velaa parempia vaihtoehtoja löytyy, kuten esim. Reus, johon mun mielestä kannattaisi laittaa paukkuja ilman, että kärjessä otetaan takasin

 8. Reyes pääsee pokkaamaan torstailiigan pokaalin, oisko jo kolmas? Benfica näytti, miten jäädytään rankkareissa otteluhallinnan jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s