Finaaliesiintymiset cupeissa Wengerin aikana

Wengerin managerikaudella olemme olleet yhdeksässä finaalissa eri kilpailuissa. Eniten esiintymisiä on juuri FA cupin lopputottelussa, jossa olemme olleet viisi kertaa ja lauantaina tulee kuudes. FA Cup on myös ollut menestyksekkäin, sillä olemme voittaneet kaikki finaalit lukuun ottamatta vuoden 2001 Cardiffin Millenium stadionilla pelattua Liverpool ottelua.

Vuoden 1998 finaali oli Arsenal kannattajaurani ensimmäinen ja se päättyi onnellisesti, vaikka Shearer oli kertaalleen lähellä onnistua. 2002 on kuitenkin ehkä suosikki tähän asti näkemistäni finaaleista. Hieno voitto Chelseasta Parlourin ja Ljungbergin upeilla osumilla. Ottelu taisi olla myös Tony Adamsin viimeinen Arsenal paidassa, sillä seuraikoni ei tainnut enää tuon jälkeen pukea tykkimiespaitaa ylleen. Upea voitto ja ottelu, joka on jäänyt pysyvästi mieleen. 2003 kauden finaali oli ehkä vastustajasta johtuen hieman vaisu, mutta voitto on aina voitto, eikä voiton arvoa laske yhtään Southampton vastustajana. 2005 vuoden finaali oli tuskaa katsoa, mutta kerrankin Manua vastaan saimme viimeisen naurun, vaikkakin täysin pelitapahtumien vastaisesti. Voitto oli hyvä revanssi vuoden 1999 karvaasta välierätappiosta.

Kaksi kertaa olemme olleet Liigacupin finaalissa asti ja molemmilla kerroilla poistuimme häviäjinä paikalta. Vuonna 2007 Wenger peluutti junnu- ja kakkosmiehistöä Mourinhon Chelseata vastaan ja se päättyi hyvästä alusta huolimatta 2-1 tappioon. Toinen kerta on vielä huomattavasti murheellisempi ja selkeämmin muistissa, kun reilu kolme vuotta sitten olimme selvä ennakkosuosikki, aika samalla lailla kuin nyt lauantaina, Birminghamia vastaan. Liigacupissa saldo on siis kaksi tappioita ja pokaalia ei ole voitettu Wengerin aikana tässä kilpailussa.

Euroopan eri kilpailuissa Wenger on päässyt kahdesti finaaliin asti, mutta myös näissä on Liigacupin tapaan tullut molemmissa tappiot. Molemmat tappiot ovat lähes pahimpia muistoja koko kannatusajaltani. Häviäminen ja paikkojen tuhlailu Galatasarayta vastaan vuoden 2000 Cup voittajien cupin finaalissa on jäänyt valitettavasti liian hyvin mieleen. Sama täytyy tappion osalta sanoa Pariisin finaalista, jossa olimme miehen vajaallakin lähellä voittaa.

Kokonaisuutena Wengerin saldo kaikista finaaleista tähän mennessä on neljä voittoa ja viisi tappiota. Ei kovin erikoinen tai edes hyvä saldo, kun yli puolet kerroista on päättynyt katkeraan pettymykseen. Lauantaita ajatellen tilanne on kuitenkin vähän parempi, kun FA Cup on ollut se kisa, josta Wenger on kaikki finaalivoittonsa ottanut.

Edellisistä voitoista on kuitenkin vierähtänyt jo todella pitkä aika, joten paljon on ehtinyt tapahtua ja asiat muuttua. Aiemmin ei ollut esim. epäselvyyttä kuka tulee aloittamaan finaalissa maalivahtina tai kärjessä. Nyt joudutaan jopa miettimään näin perustavanlaatuisia kysymyksiä.

Viimeisen pokaalimme jälkeen seura ei vaivautunut järjestämään edes voittoparaatia keväällä 2005, koska kyseessä oli vain FA Cupin voitto edellisen tappiottoman kauden jälkeen. Tänä vuonna voittoparaati kelpaisi ilmeisesti jälleen, kun ilmoitus asiasta on jo tehty, mutta saa nähdä päästäänkö sinne asti. Toki sunnuntaina voidaan aina juhlia nelossijaa, joka managerin ja seurajohdon mielestä on kuitenkin se tärkeämpi saavutus kuin oikea pokaali.

Mainokset

4 thoughts on “Finaaliesiintymiset cupeissa Wengerin aikana

  1. Onpas noloa, että Jack meni soittamaan perunalle ja nyt vielä kehuu neuvoja. Arsenal-legendaksi ei tulla kyllä kyselemällä mitään perunalta.

  2. Taidanpa pyhittää viikonlopun fa-cupin finaalista nauttimiseen ja jättää blogin lukematta. Huomio täällä kääntyy joka tapauksessa Wengerin jääräpäisyyteen, saamattomuuteen ja nelossijaan. Huominen peli voitetaan hienolla esityksellä! Come on you Gunners!

  3. Toisaalta maalivahtien osalta ollaan hyvässä tilanteessa, Fabianski on pelannut cupin huikeasti ja Wojchiech on ollut vahva liigassa muutamaa pientä lipsahdusta lukuunottamatta – ja näitähän tulee kaikille. Huomenna kannua nostamaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s