Finaalia ei televisioida Suomessa ja Lee Probert on valittu ottelun tuomariksi

Vielä yksi yö ja reilu vuorokausi ottelun alkuun. Mitään kovin kummoisia uutisia, varsinkaan peliä koskien ei ole havaittavissa. Oxin ja Vermaelenin mahdollisesta pelaamisesta tai siis kokoonpanossa mukana olemisesta ei myöskään vaikuta olevan vielä uutta tietoa. Onneksi mitään uusia loukkaantumisia tai sairastumisia ei ole raportoitu.

Toissapäivänä taisi kommenteissa olla jo puhetta finaalin televisioinnista. Suomi lienee harvoja maita, jossa ottelua ei pysty katsomaan ollenkaan tv:n välityksellä. Viasatilla on toki oikeudet näyttää tällä kaudella FA Cupia, mutta pari päivää sitten kyseinen yhtiö muutti aiempia ohjelmatietojaan ja päätti lähettää Viasat Sport Xtra-kanavalta mieluummin Espanjan liigan päätöskierroksen ratkaisuottelun B*rca-Athletico Madrid. Näin tässä keppitappelun luvatussa maassa, jossa näkee kyllä kaikki Itavalta-Ranska kendopelit ja vastaavat, mutta jalkapallon suhteen on aika paljon hiljaisempaa.

Viaplayn kautta ottelun näkee toki streamina, mutta tätä varten joutuu ostamaan koko kuukauden katseluoikeuden eli on aivan sama katsoa finaali ilmaisilta streameilta vaikka Wiziwigin linkkien kautta. Tarjonnan ja sitä kautta laadun voisi olettaa olevan huomenna streameissa kohdillaan.

Huomisen erotuomarista ei ole tainnut olla mitään puhetta tai ainakin se on mennyt itseltäni ohi. Piti oikein tarkistaa kuka toimii oikeudenjakajana. Ensimmäinen ja oikeastaan ainut toive oli, että tuomarin nimi ei olisi Dowd tai Dean. Tämä toteutui tällä kertaa, joten siihen pitää olla tyytyväinen. Huomenna ottelun tuomitsee Lee Probert. En pidä miestä mitenkään hyvänä tuomarina, mutta ei mies silti ole lähelläkään edellä mainitun kaksikon katastrofaalisuutta.

Probert on tuominnut vuosien varrella yhteensä 12 meidän ottelua, 10 liigassa ja 2 liigacupissa. Saldo noista on viisi voittoa, neljä tasapeliä ja kolme tappiota. Ei mitenkään erikoinen tai hyvä saldo meille, kun voittoprosentti Probertin ollessa tuomarina on alle 50. Toki huomenna ottelu ei voi päättyä tasan, joten tilanne on hiukan eri jos puhtaasti katsotaan tilastojen ja prosenttien kannalta.

Ei huomisen kuitenkaan ainakaan etukäteen pitäisi ratketa tuomaritoimintaan. Tasoero joukkueiden välillä on selkeä ja sen pitäisi myös näkyä kentällä. Tietysti tuomari ja avustavat voivat vaikuttaa paljonkin ottelun tapahtumiin ja lopputulokseen, mutta jos pelaamme oman potentiaalimme mukaisella tavalla ja ylärajoilla, niin Hullin pitäisi kaatua. Kyseessä on kuitenkin FA Cupin finaali, joten en missään nimessä odota helppoa peliä. Hyvällä esityksellä voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä, mutta jos esitys on jotain Wigan pelin kaltaista tai edes siihen viittaavaa, niin sitten voi käydä jälleen heikosti.

Virallisilla sivuilla Giroud kertoo kuinka tykkää pelata suurissa peleissä, kun panokset ovat kovimmillaan. Aika ironista, kun katsoo miehen tehoja ja ylipäätään koko joukkueen suorittamista huippupeleissä tai paikoissa, joissa panokset ovat kovimmillaan. Toki ymmärrän, että jotain juttuja ennen finaalia Arsenal.comiin on saatava, mutta siellä voitaisiin taas kerran miettiä mitä kaikkea kannattaa julkaista.

Loppuun vielä ilmoitusasiaa huomisen ja sunnuntain päivityksistä. Jo pelkästään finaalin näkeminen itselleni vaatii hiukan normaalia enemmän järjestelyjä ja se yhdistettynä muuhun aikatauluun ei oikein jätä aikaa tälle harrastukselle. Finaali ansaitsisi normaalia päivitystä enemmän huomiota, mutta nyt käy melkein päinvastoin. Huomiselle ehdin todennäköisesti jonkinlaisen ennakon kirjoittaa, mutta sunnuntaille oli kyseessä sitten voitto- tai tappiopäivitys, niin en uskalla luvata mitään. On hyvin mahdollista, että sunnuntai jää tyhjäksi ja mahdollisesti ensi viikolla sitten palataan asiaan.

Mainokset

3 thoughts on “Finaalia ei televisioida Suomessa ja Lee Probert on valittu ottelun tuomariksi

  1. Uusi tuleva sponsorimme on antanut selvästikin Statementin, mitä ajattelee pelaajiemme älyllisestä kapasiteetista teettämällä heille eriväriä olevat kengät. (katsojavihje: Arsenal training / Arsenal com).
    Jos nainen pelaa Puma-varusteissa, onko kyseessä puumanainen? (heh heh).

    Go silvermoon Pumas!

  2. Tää televisiointi muuttu yks kaks yllättäen ja viasatilta löyty kanava tälle pelille,tais olla joku NHL kanavista !!

    • Näin on: NHL extra 1 -kanava. Yllättävää venymistä. Antennitalouksille toki on yksi ja sama, mitä Viasat puuhastelee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s