FA Cup finaali 2014 – joko olisi meidän vuoro?

Tänään ei tarvitse miettiä mikä olisi päivityksen aihe. Se on ollut selvillä jo päiviä tai oikeastaan viikkoja jos tarkkoja ollaan. Ensimmäinen FA Cupin finaali sitten vuoden 2005, jolloin Vieira viimeisellä kosketuksellaan Arsenal pelaajana ratkaisi ottelun Manua vastaan. Paljon on aikaa kulunut ja vettä virrannut Thamesissa, mutta pokaalikaappi ”uudella” stadionillamme ei ole saanut ainuttakaan pokaalia hyllyille. Toivottavasti siihen tulee viimein muutos illalla.

Kukaan tuskin olisi yhdeksän vuotta sitten uskonut, ettemme voita mitään lähes seuraavaan vuosikymmeneen tai pidempäänkin jos tänään finaali ei suju toivotulla tavalla. Yhtään pelaajaa ei ole joukkueessa jäljellä tuosta vajaan vuosikymmenen takaisesta finaalista. Sen sijaan kolmen vuoden takaisesta ainoasta uuden Wembleyn finaalistamme on muutamia jäljellä. Todennäköisesti aloituksessa olevista kolme vuotta sitten kentällä olivat Szczesny, Koscielny ja viimeistä otteluaan Arsenal paidassa pelaava Sagna. Lisäksi kokoonpanossa olivat Wilshere ja Rosicky, kuten ovat varmaan tänäänkin vaihtopelaajien joukossa.

Vaihtuvuus on ollut siis todella suurta jo pelkästään kolmen vuoden takaiseen verrattuna puhumattakaan vuodesta 2005. Tässä näkisin ehkä jotain toivoa olevan, sillä yllä mainittujen lisäksi kukaan muu ei ole Arsenal paidassa hävinnyt finaalia.

Historia ei kuitenkaan ratkaise tämän päivän kamppailua, vaan voiton ottaa paremmin valmistautunut, otteluun valmiina oleva ja ennen kaikkea peliesityksensä hyvälle tasolle saava joukkue. Olemme varmasti selkeä ennakkosuosikki lähes kaikkien papereissa, mutta se ei saa olla mikään mahdollisuuksia heikentävä asia, joka laittaa peliesityksen aivan sekaisin.

Parempi se on kuitenkin olla suosikki kuin altavastaaja, sillä kovempaa joukkuetta vastaan meidän viime vuosien suoritustasolla ei olisi oikeastaan mitään mahdollisuuksia päästä juhlimaan ottelun päätteeksi. Nyt vastassa on heikompi joukkue, joten mahdollisuudet ovat tämän takia huomattavasti paremmat. Tämä on kuitenkin se lähtökohta otteluun, vaikka useat vaakaa toiseen suuntaan kääntävät seikat kannattaa ottaa huomioon ja ovat helposti perusteltavissa.

Suurin epäilys on kuinka pelaajien pää kestää taas panoksien ollessa huipussaan unohtamatta valmistautumista ja taktisia asioita vastustajaan liittyen valmennuksen puolelta. Näistä näytöt ovat olleet todella heikot aina tuosta yhdeksän vuoden takaisesta voitosta lähtien. En epäile hetkeäkään, ettemmekö voittaisi tätä ottelua jos kyseessä olisi sarjaottelu ilman panosta. Loppukausi on aiheesta lähes täydellinen esimerkki. Sen sijaan nyt pelataankin FA Cupin voitosta, joten panokset ovat aivan eri luokkaa kuin parin viikon takaisessa Hullin kohtaamisessa.

Isoissa peleissä parhaiden pelaajien pitäisi nousta esiin ja ottaa sitä roolia, jota heidän status edellyttää. Tämä on ollut yksi suuri ongelma ja esim. Cazorlalta on ollut aivan turha odottaa mitään panosta isoissa peleissä ja sama on osin koskenut Öziliä. Myös ykköshyökkääjämme maalit kovissa paikoissa ovat todellisia keräilyharvinaisuuksia. Toivottavasti kolmikko onnistuu tänään paremmin kuin aikaisemmin, mutta silti en usko yhdenkään olevan se avain voittoon.

Sen sijaan pidän Ramseya todennäköisimpänä ratkaisijana jos voitamme. Toinen vaihtoehto ja samalla jokerikortti voisi olla Mertesacker erikoistilanteesta, tästä saimme jo esimakua Wigania vastaan.

Vastustajasta en liiemmin ole ottanut selvää, mutta seuraavassa muutamia ajatuksia. Hull on pelannut kauden mittaan muutamilla eri taktiikoilla ja olennainen asia on lähteekö joukkue pelaamaan neljän vai viiden miehen puolustuksella. Samoin hyökkääjiä saattaisi normaalisti olla jopa kaksi, mutta kun joukkueen parhaat hyökkääjät Jelavic ja Long ovat edustuskelvottomia, niin valinta on todennäköisesti yksi puhdas kärkipelaaja. Luultavasti siis 4-5-1 tai 5-4-1 tulee olemaan vastustajamme ryhmitys numeroilla ilmaistuna.

Olen varma vastustajamme leirissä tiedostettavan mahdollisuuden Fabianskin pelaamisesta. Tämä tarkoittaa varmasti paljon keskityksiä ja erikoistilanteita, jotka pelataan vitosen sisään. Yleensäkin Hullin taktiikkaan on kuulunut suuri määrä keskityksiä ja tietäen meidän heikkouden tuolla osastolla Fabianskin pelatessa ei moinen taktiikka tulisi minään yllätyksenä.

Hullin kapteeni Curtis Davies on joukkueen tärkeimpiä pelaajia, mutta tuskin todennäköisin ratkaisija hyökkäyspäässä. Longin ja Jelavicin poissa ollessa en oikein tiedä kenet nostaisin joukkueen vaarallisimmaksi pelaajaksi, ehkä pelikiellon välttänyt Meyler. Toivottavasti ainakaan Huddlestone tai Livermore eivät saa aikaista joululahjaa jonkun kerran elämässä onnistumisen seurauksena.

En tiedä enää mitä muuta sanoisin. Kaikki me goonerit tiedämme mitä illalla on pelissä ja kuinka kauan olemme joutuneet odottamaan tätä tilaisuutta. Nauttikaa päivästä olitte sitten missä tahansa. Onnekkaimmat teistä lukijoistakin saattavat olla Lontoossa ja jopa Wembleyllä illalla. Osa ehkä Sportissa Helsingissä, jossa kokoontuu kannattajakerhon porukkaa ja muuten vain seuraa kannattavia.

Toivottavasti viimein illalla on meidän vuoro juhlia.

COME ON YOU GUNNERS!!!

71 thoughts on “FA Cup finaali 2014 – joko olisi meidän vuoro?

 1. Kiitos positiivisuuden ja toivon hengestä.
  Huomenna eikun tänään Wembleyllä katsomassa, kun punaiset nostavat pokaalia….

  Go Silvermoon Gunners!

 2. Hyvät vibat on. Hull jää tänään jalkoihin pahemman kerran. Rambo ja Özil dominoi! COYG!!!!!!!!!!

 3. Argh!

  Onneksi on töitä koko päivä, muuten en tiedä miten jaksaisin odottaa ottelun alkua.

  Tulee olemaan todella tiukka peli, mutta toivottavasti illalla on sitten juhlan paikka.

  Come on You Gunners!

 4. Tänään se tulee!!3-1 voitolla.Ramsey ja Özil nousee tasolleen.Kos maalaa kuten aina isoissa peleissä ,ainakin yhden.Fabi hoitaa tonttinsa.Perhana ku tekis mieli olla mestoilla, mut enskerran sit.

 5. Hyi helvetti, näin viime yönä ’painajaista’ edellisestä Englannin Cupin voitostamme ja samalla viimeisimmästä pokaalistamme. Painajaista kysytte. Tämän blogin syntyhistoria ulottuu jo yli seitsemän vuoden taakse, mikä tuntuu allekirj.., yllekirjoittaneen ajatuksissa lähes absurdilta asialta, samalla tottakai saavutukselta.

  Se, ettei blogin historiaan sisälly ensimmäistäkään pokaalia on puistattava ajatus. En varmasti ajatellut lanseeratessani tämän foorumin vuonna 2007 sen olevan elossa vielä vuonna 2014. Mutta en takuulla ajatellut keväällä Herran vuonna 2007, että palkintokaappimme tulisi keräämään pelkkää pölyä yli seitsemän vuotta. En perkele.

  Kun palkintokaappimme on sitten kerännyt sitä pölyä jo tovin ennen blogin syntymää, olemme saaneet tuskailla pokaalittoman korpivaelluksemme kanssa noin yhdeksän piinaavaa vuotta. Kyllä olo on kuin sitä kuuluisan maalin kuivumista tuijottaisi – pehmustetussa kopissa.

  Viime yön painajaiseni konkretisoitui ei yölliseen harhailuuni vessaan tyhjentämään kehoni prosessoimaa olutta, vaan aamuun jolloin uni oli edelleen herättyäni ensimmäisenä mielessäni. Yhdeksän vuotta. Muistan tottakai missä vuoden 2005 voittoomme päättyneen loppuottelun katsoin, mutta se miten muuten muistan elon ja olon tuolloin, se tuntuu pelottavan vieraalta ajatukselta, kuin vieraalta elämältä. Niin kauan siitä on.

  Paljon on kehoni saanut olutta ja yhden tähden jalojuomaa prosessoida sitten Englannin Cupin voittomme 2005, mutta sampanjat ovat ehtineet syväjäätyä ja koko helvetin asiaa on pirun vaikea sulattaa. Olo on nöyrä, ellei peräti nöyryyttävä. Leukani painuu rintaan, silmäni näkevät tykkilogolla koristellut punavalkoraidalliset sukat jaloissani ja pohdin; joko tänään, joko v*ttu tänään?

  Kyllä tänään ystävät matkan varrelta, seitsemän vuoden takaa, yhdeksän vuoden takaa.. Inhoan painajaisunia ja ajatus kaksinumeroisesta luvusta on niin painajaismainen, että tulen pahoinvoivaksi pelkästä ajatuksesta. Inhoan myös pelkäämistä, saati sen tunnustamista näin julkisesti. Ja koska minä olen minä ja mieleni sekä kehoni parhaiten tunnen, tiedän mitä tarvitsen: rohkaisua.

  Ote on tukeva, peukalo peittää tähden kuvan, riks ja raks. Lasi pöytään, mutta ensimmäinen asenteellisesti suoraan pullon suusta, sillä asenteen pitää olla tänään kohdallaan. Kohta mennään, kippis punavalkoiset tutut ja tuntemattomat, *kulaus*, kehoni ja mieleni kiittää.

  COME ON ARSENAL!

 6. Täysin odotettu kokoonpano eli Flappy maalissa ja Rosicky penkillä: Arsenal starting XI: Fabianski, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Ramsey, Cazorla, Ozil, Podolski, Giroud Subs: Szczesny, Vermaelen, Rosicky, Wilshere, Monreal, Flamini, Sanogo.

  Hull tulee viiden alakerralla ja kunnon bussilla. Panos tietysti erikoistilanteissa ja toive niillä 1-0 voitossa.

  Pikkuisen alkoi painamaan mielessä Wigan-matsin ripulimainen esitys. Tänään vaaditaan kyllä parempaa hyökkäämistä, huomattavasti.

 7. Tämä on pahaa unta. Ensimmäinen kulma 3 min kohdalla ja heti heilahtaa. Ja tuo kuvio, taakse Huddlestonelle kulma ja suora veto on niin nähty teema.

 8. Höh hoijaa. Olihan tuossa tuhdisti tuuriakin, mutta ilmeisesti Wembleyllä pitää olla aina tappiolla. Jaahas, Game melkein over.

 9. Alkaa olla tyypillistä, ettei Arsenalin prässi pure edes näihin heikompiin joukkueisiin. Ei tule toivottuja pallonriistoja juuri lainkaan toisella tai kolmannella neljänneksellä. Hullin syöttöpeli on varsin kelvollista, kun taas Arsenalin syöttöpituudet on niin suuria, ettei Hullilla ole mitään vaikeuksia ehtiä ryhmittyä.

  Girolla on ollut heikko peli, paitsi se lopun pallonriisto, joka oli hyvää voimapelaamista.

 10. Lineker sanoo Twitterissä: ”The last time a team came from two goals behind in the final to win the FA Cup, England went on to win the World Cup!”

 11. Äheltämiseksi on menossa. Jos ekan 10-15 minsan aikana saataisiin tasoitus, voisi edes vähän vapautua pelaaminen. Santi ja Giroud ovat jokseenkin hereillä, mutta Rambo, özil ja poldi ovat jäässä.

 12. Ei näytä Bruce yrittävän kolmatta maalia, mikä on hyvä. Tässä passiivisessa asetelmassa uskoisi Arsenalin nousevan vielä tasoihin.

 13. Ei tästä vaan tuu vittu yhtään mitään. Aivan liian hidasta, ei mitään johdonmukaisuutta, ei hampaat irvessä yrittämistä, ei johtajuutta. Liian huonoja, huonoihin paikkoihin ja hitaita syöttöjä. Vastuun siirtelyä. Tää on fudista ja voi päättyy vielä ihan miten vaan, mutta tähän mennessä tää on ollu arsenalilta todella paskaa peliä.

 14. Parikin pilkkua olisi pitänyt jo viheltää Arsenalille. Pilkkuja ei tänään anneta mistään. Perinteistä englantilaista underdogs-suojelua.

 15. Hull kyttää jotta pääsis pilkuille. Jatkoajalla tää pitäis hoitaa. Helvetin huono kutina jos menee pilkuille…

 16. Ei muuta kun onnea kaikille goonereille. Me ollaan tää ansaittu! Kyllä meillä taitaa olla uusi Arsenal legenda syntynyt: Aaron Ramsey!!!!!! MAHTAVAAAAAAAAAAA!

  Onnea myös blogille ekasta pokaalista. Ihailtavaa sitkeyttä kirjoittamiseen ja päivittämiseen, joskus myö päivittelyyn :), kaiken synkkyydenkin keskellä Henteltä ja Villeltä! Kovaa kamaa!

  Nyt juhlimaa!

 17. JUST NÄIN! Mun vaimo halas mua ja sanoi, et rakastaa.. Tää on sitä aitoa tunnetta. Mä oon yhtä hymyä kuohuviinilasi kädessä. Ja me ollaan kaikki yhtä kaunista perhettä, vaikka välillä onkin erimielisyyttä. Nautitaan tästä hetkestä, sillä sitä ei ikinä tiedä milloin seuraavaksi.

 18. Nyt Bruce rutisee, että tasoitusmaali tuli väärin tuomitusta kulmasta. Ehkä kannattaisi pysyä hiljaa – arsenalilta jäi saamatta 2-3 rankkaria. Mut So not, viimeisimmästä pokaalista jo yli puoli tuntia.

 19. Ei pysty , ei pysty vielä kuvailemaan tunnetta mikä on päällä…… seestyneen onnellinen , olutta . olutta lisää… huikea fiilis . Onnea kaikille Goonereille 😉

 20. Yes.Elvis Aaron Ramsey!!!!Eikä kos ”isojen maalien tekijä”pettänyt!Shamppanjaa koneeseen ja nyt juhlitaan suomigoonerit.Tästä se lähtee!Nyt meitä ei pysäytä mikään!Onnea myös blogin ekalle pystille!

 21. Että voi tuntua hienolta!

  Ja voitto tuli kyllä niin Arsenal-tyylisesti kuin vain olla ja voi – aina vaikeimman kautta.

  Ahh, tämä on minun Arsenal – nyt ja aina!

  ”Ensimmäisen” pokaalin voittaminen on aina vaikeaa, mutta kuinka hyvältä se tuntuukaan? Joukkue todisti – eteenkin itselleen, että se pystyy voittamaan.

  Taidanpa korkata tuon 17-vuotiaan viskipullon juhlan kunniaksi – tai taitaa se pullo olla jo 23-v, nimittäin aika kauan se on odottanut juomistaan kaapin päällä; mutta nyt taitaa tosiaan olla ehdottomasti oikea hetki juhlia ja nauttia!

  Onnittelut vielä kaikille goonereille!

 22. YES !!! Pytty tuli ja suojakänni pelas….nyt on hyvä heitelllä, että annettiin kaverille pari eteen jotta saadaan peli jännäks..

 23. Jahas, samppakaljakin voi mennä päähän; koko ajan tuntuu voitto paremmalta!!!
  Heyyyy? Tuolla hyllyllähän on konjakkia…!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s