Kausi ohi – mitä seuraavaksi?

Tällä hetkellä täytyy tunnustaa pitkän kauden todella vaatineen veronsa tämän harrastuksen suhteen. Tuntuu, että takki on totaalisen tyhjä. Viikonloppu oli huikea ja siitä on edelleen hymy huulilla, mutta jatko viime vuosien tavalla ja kaavalla ahdistaa samalla hetki hetkeltä enemmän. Käytännössä tämä tarkoittaa Wengerin jatkosopimusta, jota ei kuitenkaan ole vielä allekirjoitettu, vaikka huhut asiasta pyörivät koko ajan mediassa.

Siirtospekulaatiot ovat toinen ja se kesän suurin aihe perinteiseen tyyliin. Näihin en kuitenkaan jaksa edes lähteä vähää alusta ennen kuin managerimme tilanne on ensi kaudeksi virallisesti selvillä.

Toki kuten olen jo ennenkin sanonut, niin Wengerin mahdollisen ja kai hyvin todennäköisen jatkon seurauksena tämän blogin jatkuminen ainakin itseni kirjoittamana on todella suuri kysymysmerkki. Niin hieno kuin viikonloppu olikin, niin suurempaa kuvaa katsoessa en näe vanhan koiran oppivan uusia temppuja tai ylipäätään haluavan oppia niitä. Lisäksi kun omistajakaan ei ole liiemmin kiinnostunut asiasta, niin se tekee asiasta vielä huomattavasti vakavamman ongelman.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin virallisesti managerimme sopimus loppuu tämän kuun vaihteessa, joten jo puhtaasti siitä syystä päätös pitäisi tulla melko pian. Vai onko asia, niin että pelaajien ja managerien sopimukset ovat kuitenkin voimassa kesäkuun ajan, kun siirtoikkuna virallisesti aukeaa vasta heinäkuun alussa? En tiedä, enkä ala tarkistamaan, mutta jos joku teistä lukijoista asian tietää niin laittakaa kommenttia.

Voittoparaati oli ilmeinen menestys. En ole ehtinyt vielä videoita liiemmälti katsoa eiliseltä, mutta arvioiden mukaan Groven lähikaduille Pohjois-Lontooseen oli kerääntynyt jopa yli 250 000 ihmistä juhlimaan tämän vuosikymmenen ensimmäistä pokaaliamme. Huikea määrä, joka osoittaa meidän kannatuspohjan olevan aivan omissa lukemissaan verrattuna, vaikka saman kaupungin joukkueista Chelseaan tai liigamestaruuden voittaneeseen Manchester Cityyn.

Wengeriin vielä palatakseni. Tässä lainaus Skysportsilta, joka on niitä asioita, joissa olen täysin eri mieltä Wengerin kanssa:

The quality of the consistency is important for the club and on that front we have been better than everybody else – there are only two clubs in Europe who have 17 years consecutively qualified for the Champions League and that consistency demands special values inside the club.

Wengerille riittää pääsy ja osallistuminen kisaan, kun taas itselleni joka vuotinen osallistuminen ei ole niinkään pääkriteeri, vaan olisi myös mukava menestyä joskus. Olemme toki olleet mukana 17 kautena peräkkäin, mutta olemme samalla varmasti ainoa vakiokävijöistä ja suurseuroista puhuttaessa, joka ei ole koskaan voittanut kyseistä kilpailua. Myöskin välierä- ja finaalipaikkojen vähyys on merkille pantavaa.

Tämä riittää tältä päivältä ja ihme, että sain edes tämän verran kasaan. Kuten alussa sanoin nyt tuntuu siltä, että mennään enää pelkillä höyryillä jos autovertausta käytetään. Yritetään mennä päivä kerrallaan, ainakin siihen asti kunnes manageritilanteemme selviää.

Mainokset

4 thoughts on “Kausi ohi – mitä seuraavaksi?

  1. Aika luotettavat lähteethän ovat jo Wenkun sopparista raportoineet, että kolme vuotta olisi jatkon pituus ja liksa olis jotain 8 miltsin luokkaa per kausi punnissa mitattuna. Itse olisin varsin valmis vallanvaihtoon, mutta enpä nyt kovin järkyttynytkään ole tosta sopparista kun käytännössähän se on ollut tiedossa jo pidemmän aikaa. Kesä kertoo paljon siitä mihin suuntaan odotukset kehittyy. Olen edelleen sitä mieltä, että Wengerin pahimmat puutteet on siirtomarkkinoilla toimimisessa. Jos rahaa laitetaan tarpeeksi haisemaan niin kyllä Wenkkukin pystyy vielä pokaaleja voittamaan. Wenkussahan on se hyvä puoli, että joukkue ainakin pelaa hänelle aina sataprosenttisesti. Taktisia puutteita sen sijaan on kaikilla niin kuin tänä vuonna olemme todistaneet jopa Mourinhon ja Ancelottin kohdalla. Jos kuitenkaan kulutuspolitiikka ei muutu, kuten olettaa sopii, niin saadaan juhlia tätä FA-cupia vielä pitkään sillä enempää ei ole siinä skenaariossa tulossa

  2. Katsomisen arvoinen lyhyt dokumentti Arsene Wengeristä:

    Ja mitä tulee henkilökohtaiseen kantaan. Arvostan Wengeriä suuresti ja sitä mitä on tehnyt Arsenalin hyväksi (suht kivaa palkkaa vastaan). Itse kuitenkin näkisin, että Wengerin olisi hyvä sanoa joukkueelle näkemiin ainakin managerin pallilta ja siirtyä vaikka johtokuntaan. Toisaalta siirtymää seuraavaan manageriin ei pidä hoitaa samalla tavalla, kuin Manchester Unitedissa vaan uuden managerin kuuluisi jo nyt olla mukana Wengerin jokapäiväisessä toiminnassa.

  3. Meidän juniorgooner meinasi, että Sagna on hyvästellyt meidät. No, Wenger tuo Brasiliasta uuden, entistä ehomman tilalle.

  4. Onhan tuo romanttinen ajatus että joku takahuoneen jamppa jatkaisi suoraan Wengerin jalanjäljiltä, vielä kun otettaisiin seuralegendat kuten Tony Adams ja Bergkamp puheeksi niin runo on jo valmis. Itse toivoisin että Wengerin seuraaja olisi joku kokeneempi tapaus. Mielellään jo mestaruuksia voittanut valmentaja. Mutta joo, eihän tämä ole vielä ajankohtainen keskustelu ainakaan pariin vuoteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s