Kausiyhteenveto: laitapakit

Jatketaan käymällä läpi joukkueen pelaajistoa viime kauden osalta ja myös osittaen katsoen tulevaisuuteen. Laitapakkeja joukkueessa oli neljä, kun puhutaan pelaajista, joiden ykköspaikka on jommallakummalla laidalla puolustusta. Vasemmalla puhutaan siis tietenkin Gibbsistä ja Monrealista ja oikealla Sagnasta ja Jenkinsonista. Lisäksi Vermaelen pelasi muutaman pelin vasemmalla ja Flamini siirtyi kesken parin ottelun laitapakin tontille, mutta käytännössä ensin mainitulla nelikolla mentiin kausi läpi.

Määrällisesti kaksi pelaajaa molemmille laidoille on tarpeeksi, varsinkin kun Vermaelen ja jopa Flamini hätätilanteissa pystyvät tuuraamaan. Tasapaino ei kuitenkaan ollut kovin hyvä tai sanotaanko Wengerin luottamuksen kakkosvaihtoehtoihin olevan nollissa. Sagna pelasi aina kunnossa ollessaan, jos kyseessä ei ollut Liigacupin peli. Toinen mikä avasi Jenkinsonille peliaikaa alkukaudesta oli Sagnan pelaaminen topparin paikalla. Jenkinsonin olisi pitänyt saada enemmän peliaikaa erityisesti heikompia joukkueita vastaan kotiotteluissa.

Vasemmalla tilanne oli aika sama alkukaudesta. Gibbs pelasi loukkaantumiseen asti oikeastaan kaikki minuutit oli kyseessä mikä kilpailu tahansa. Tämä oli melko käsittämätön veto, sillä tietäen Gibbsin loukkaantumisherkkyyden täytyisi järkevää kierrätystä harrastaa jopa tavallista enemmän. Toki kaudelle tuli taas pari tyypillistä peliä, jossa molemmat vasemmat pakit olivat sivussa yhtä aikaa, mutta ainakin yhdessä vai kahdessa pelissä Vermaelen onnistui noissa tapauksissa erinomaisesti heikommalla pelipaikallaan.

Bacary Sagna

Pelasi todella paljon ja pysyi kunnossa melkeinpä koko kauden. Palasi vaikean viime kauden jälkeen omalle tasolleen olleen puolustussuuntaan vähintäänkin hyvä suurimmassa osassa pelejä. Teki yhden maalin, mutta hyökkäyssuuntaan olisi paljon parannettavaa. Silti puolustaminen on se tärkein juttu ja tämä toimii edelleen korkealla tasolla ottelusta toiseen kovista pelimääristä huolimatta.

Joukkueen ehdoton runkopelaaja jo usean kauden ajan on kuitenkin jättämässä joukkueen. Siirto Manchester Cityyn on enää sinettiä vaille. Missään nimessä meidän ei ole järkeä maksaa 120 000-140 000 punnan viikkopalkkaa 31-vuotiaalle pelaajalle seuraavasta kolmesta kaudesta. Tämä ei kuitenkaan ole se olennaisin pointti asiassa. Miksi Sagnan sopimustilanne ylipäätään päästettiin tähän pisteeseen? Toki viime kausi oli heikko, mutta silti kuulostaa täysin uskomattomalta, että Sagna ei ole saanut ainuttakaan palkankorotusta koko seurassa oloaikana. Tämä samaan aikaan, kun kaiken maailman velat, diabyt, bendtnerit, denilsonit ja parkit ovat nostaneet aivan ylimitoitettua palkkaa ja saaneet uusia sopimuksia palkankorotuksilla ilman mitään näyttöjä tai perusteita.

Jatkossa olisin nähnyt Sagnan roolin olleen yhä enemmän topparin paikalla, sillä pelit ovat kulkeneet todella hyvin tuolla tontilla lähes joka kerta. Oikea tapa olisi ollut hankkia esim. tämä Aurier, mutta pitää myös Sagna joukkueessa. Sagnan lähdön myötä joukkueeseen joudutaan ostamaan laitapakin lisäksi myös toppari, sillä koko ensi kautta ei selvitä kolmella pelaajalla ja tässä ei ole edes vielä laskettu mukaan todennäköistä Vermaelenin lähtöä muualle.

Carl Jenkinson

Peliaika jäi todella vähiin ja esitykset olivat sen mukaisia. Paha sitä on kerran kuukaudessa tai vielä harvemmin päästessä pelaamaan olla parhaimmillaan. Silti niinä kertoina, kun peliaikaa tuli enemmän kuin yksi peli putkeen oli esitykset pääsääntöisesti parempia. Tuskin Jenkinsonista koskaan kasvaa mitään huippupuolustajaa, mutta edelleen kehittyessä voisi ajaa paikkansa rotaatiossa. Tällä hetkellä on vähän niin ja näin kuuluisiko mies olla ykkösjoukkueessa vai lainalla. Etenkin peliajan ollessa todella vähäistä, mutta toki ensi kaudeksi tuohon voi tulla muutos Sagnan lähdön jälkeen.

Ensi kaudella tilaisuus Jenkinsonille saattaa tulla, sillä mahdollisesta Aurierin hankinnasta huolimatta oikean pakin tontti ei ole mitenkään kiveen hakattu, kuten Sagnan aikakaudella. Jos Jenkinson pystyisi nostamaan tasoaan selkeästi voisi mahdollisuus olla jopa valloittaa avauksen paikka, mutta tämä vaihtoehto on kuitenkin todella epätodennäköinen kuluneen kauden perusteella.

Rotaatiossa Jenkinson kelpaa itselleni ensi kaudeksi, mutta ykkösvaihtoehdon pitäisi olla jokin muu. Ominaisuudet ylöspäin ovat paremmat kuin Sagnalla, joka ei tosin paljoa vaadi. Sen sijaan puolustuspelaamiseen on tultava paljon parannusta, jotta säännöllinen peliaika olisi perusteltua.

Kieran Gibbs

Selkeä ykkösvaihtoehto vasemmalle Monrealin tason tippuessa kuin lehmän häntä mitä pidemmälle kausi eteni. Pelasi enemmän pelejä kuin aiemmilla kausilla pysyttyään kasassa jonkin verran paremmin. Silti missasi noin 20 % kauden otteluista loukkaantumisen takia, joka on liian korkea osuus. Osa toki menee peluutuksen piikkiin, mutta yhtä suuri ongelma on vain loukkaantumisherkkyys, jonka takia en näe Gibbsin olevan todellinen vaihtoehto ykkösvaihtoehdoksi vasemmaksi pakiksi.

Gibbsin esitykset olivat pääasiassa hyviä, vaikka sijoittumisessa, hyökkäyksiin mukaan nousemisessa sekä niiden ajoituksissa ja rajoittamisessa olisi paljon parannettavaa. Useat maalit vastaiskuista tehtiin juuri vasemmalta, kun englantilainen oli ties missä. Lisäksi hyökkäysinnokkuudesta huolimatta tehot hyökkäyspäässä ovat todella kehnot ja varsinkin keskitykset ovat aivan hirvittävää katseltavaa lähes poikkeuksetta.

Gibbs varmaan jatkaa ykkösvaihtoehtona vasemmalla, mutta ei tilanne oikein vakuuta. Toivottavasti kehitystä tapahtuu edelleen, mutta loukkaantumisherkkyys on vain asia, joka jo pelkästään on todellinen riski.

Nacho Monreal

Espanjan maajoukkueen entinen kakkosvaihto ei todellakaan pelannut onnistunutta kautta. Alkukaudesta muutamat ottelut olivat jopa hyviä, mutta silti otteet vaihtelivat ottelusta toiseen aivan liikaa. Sopeutumisaikaa olisi pitänyt olla aivan tarpeeksi, sillä Monreal on nyt pelannut puolitoista kautta Valioliigaa ja muutenkaan ei puhuta mistään junnusta.

Loppukautta kohti otteet heikentyivät entisestään ja pelaaminen oli todella tuskaista. Paljon parempaan pitäisi espanjalaisen pystyä, jotta edes paikka rotaatiossa olisi jatkossa perusteltua. Hyviäkin esityksiä mahtui joukkoon mukaan vaikka harvassa ne olivat, joten jossain mielessä toivoa voisi vielä olla.

En näe Monrealia myytävän kesän aikana. Eiköhän rooli tule olemaan suunnilleen sama kuin tälläkin kaudella. Toivottavasti otteet sen sijaan paranisivat huomattavasti. Peliaikaa kuitenkin tulee riittämään, mikäli Gibbs jatkaa ykkösvaihtoehtona.

Tulevaisuus laitapakkiosastolla

Sagnan korvaaminen on aivan pakko tehdä kunnon hankinnalla. Bellerin, joka ei edes mahtunut kunnolla Watfordissa pelaamaan ei ole vaihtoehto edes Jenkinsonin taakse. Jenkinson ja Bellerin kaksikolla kauteen lähteminen olisi kuitenkin hyvin tyypillinen ratkaisu Wengerille, mutta valitettavasti se olisi myös puolustuspelin kannalta todella tuhoisaa.

Toivoisin meidän olevan mukana kisaamassa Luke Shawsta, mutta tämä ei varmaankaan tule tapahtumaan. Henkilökohtaisesti näen vain Shawn sen luokan pelaajan jo nyt puhumattakaan hurjasta potentiaalista, että siirto olisi perusteltu hurjasta hinnasta huolimatta. Shaw ykkösvaihtoehto ja Gibbs kakkonen olisi huikea pari vasemmalle, jolloin rotaatiota tason tippumatta voisi käyttää huoletta. Toki jos Shawn hankkiminen tarkoittaisi Gibbsin myymistä, niin tuo kävisi myös hyvin. Silti pääsääntöisesti ensimmäinen myytävä tässä epätodennäköisessä tapauksessa pitäisi olla Monreal.

Shaw on kuitenkin luultavasti turha toiveuni ja vasen puoli puolustuksesta pysyy todennäköisesti muuttumattomana myös ensi kaudella. Oikealle puolelle tulee yksi hankinta tai siiten Bellerin nostetaan Jenkinsonin kakkosvaihtoehdoksi. Luultavasti kuitenkin hankinta, joka huhujen mukaan näyttää olevan Aurier, joka ei itseäni pahemmin sytytä.

Mainokset

6 thoughts on “Kausiyhteenveto: laitapakit

  1. Höh, kahden häviäjän kaksinkamppaiussa Redknapp pesi McClarenin. Old twitchy siis palaa valioliigaan eikä edusta mitään kiusaa Arsenalille, mutta hieman harmittaa Spurs-huru-ukon paluu. Maine on mennyt ja ikää riittää, ymmärtäisi jäädä jo eläkkeelle.

    Nyt UCL, ovatko supermiehet maineensa veroisia? Costan istukkamehuyritelmät jo osoittivat turhuutensa, mies vaihtoon.

  2. Laitapakkiyhteenvedosta sen verran, että Gibbsiä lyödään tässä ja blogin kommenteissa muutenkin turhan kovaa. Ei mies toivoton ole ja takana yllättävän ehyt kausi. Jonkin verran kehityspotentiaalia on. Shaw on aivan toista luokkaa (varsinkin tulevaisuudessa), mutta minulle kelpaisi ykkös+kakkosvaihtoehtokin eli Monrealille potkut ja vasemmalle kakkostason haastajapakki ja oikealle tietenkin itsestäänselvästi ykkösvaihtoehto. Mielellään kaksi pelaajaa ja Calle lainalle. Itse näen, ettei Calle-kokeilu ole kannattanut ja mies ei ominaisuuksiltaan edusta suurseuran monipuolista pakkityyppiä juuri lainkaan. Sydäntä on, mutta se ei kai pelkästään riiitä?

  3. Bale tosiaan pahin sössijä, mut Ramos on kyl huima noissa kulmissa. Kukaan ei jostain syystä noteeraa sitä, että Rolle on selkeästi puolikuntoinen – ei yhtään laitajuoksua.

  4. Ei helvetti, ensimmäinen walesilainen maalintekijä UCL-finaalissa: monkeyboy. Vastenmielinen pelle onnistuu reboundista.

  5. Niinpä, voihan sitä tulkita niinkin, että kun maksat lähes 100 miljoonaa euroa, saat CL-finaalin voittomaalin tekijän…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s