Pari viikkoa aikaa siirroille ennen MM-kisojen alkua, Podolski mahdollisesti jäämässä ja laiturivahvistus kelpaisi viimein tänä kesänä

Kiitoksia Isse eilisestä päivityksestä. Se oli todella laadukasta luettavaa, kuten aiemmillakin kerroilla.

Nyt on kausi suurimmaksi osaksi tai oikeastaan täysin ohi puhuttaessa seurajoukkueiden osalta. Samalla tämä tarkoittaisi Wengerillä olevan reilu kaksi viikkoa tehokasta työaikaa toteuttaa siirtoja ennen kuin managerimme matkustaa Ranskan television kommentaattoriksi Brasiliaan MM-kisoja varten. Voi olla kuitenkin, että vesiliukumäki Deinin jahdilla vie voiton, vaikka managerimme on väittänyt aiemmin, ettei koskaan pidä lomaa.

Tietysti ensimmäinen kysymys on, että voiko manageri, jonka sopimusta on jäljellä enää tämä viikko tehdä ylipäätään mitään siirtoja? No tämä on nyt toki hieman saivartelua, mutta on tämä silti melko kummallista, että ensi kaudeksi meillä ei ole tällä hetkellä sopimuksen alaista manageria. Ei voi oikein tämän sanoa olevan ihanteellinen lähtökohta kesän siirtomarkkinoille, joilla olisi paljon työsarkaa, jotta joukkue saadaan kilpailukykyiseksi ensi kaudeksi.

Jos unohdetaan äskeinen sopimusasia, niin nyt Wengerillä olisi kuitenkin reilu kaksi viikkoa aikaa toimia, kun kausi on päättynyt myös miehen aiemmin mainitseman Mestareiden liigalla selittelyn osalta. Enää yksikään joukkue, jonka pelaajia voisimme realistisesti ostaa tuskin pelaa otteluja tälle kaudelle. Nyt olisi loistava aika saada vähintään yksi, mutta mielellään kaksi selkeää vahvistusta joukkueeseen ennen kuin MM-kisat alkavat. Uskonko tähän mahdollisuuteen? En todellakaan, mutta saahan sitä silti toivoa ihmettä, vaikka naiivia ja tyhmäähän se on.

Podolskin jatkosta on kirjoitettu paljon ja arvuuteltu kuinka käy. Itse olen ollut ehdottomasti sillä kannalla, että Saksan maajoukkueen luottopelaaja vaihtaa maisemaa, koska luottoa Wengeriltä ei tule läheskään siihen malliin kuin voisi olettaa. Nyt kuitenkin uusimpien tietojen mukaan Podolski olisi jäämässä, joka sopii loistavasti. Toki pelkkä jääminen on laiha lohtu jos Wenger jatkaa samalla linjalla kuin tähän asti. Toki tästäkin huolimatta tehot ovat kohdallaan ja onpahan edes jokin pelote laittaa vaihdosta sisään, silloin kun asiat eivät mene toivotulla tavalla ja tietysti siinä vaiheessa, kun avauksen pelaajat on taas kerran peluutettu loppuun ja loukkaantuneiksi.

Podolskin mahdollisesta ja äskeisen uutisen mukaan jopa todennäköisestä Grovella pysymisestä huolimatta yksi laituriostos olisi erittäin hyvä lisä joukkueeseen. Tätä samaa olen tosin toivonut jo ties monenko vuoden ajan, joten liian toiveikas en ole asian suhteen. Huhuissa väläytelty Griezmann kelpaisi hyvin. Nopeutta, suoraviivaisuutta ja ennen kaikkea maalintekovoimaa lisää laidalle olisi ehdottomasti tarpeen. Tämä olisi jopa ihan toteutettavissa oleva siirto ja meillä olisi jopa etu, koska voimme käyttää Velan takaisin ostopykälää osana kauppaa.

Walcott on toki tehokas ainakin kahden viime kauden ajalta, mutta valitettavasti miehen kunnossa pysymiseen ei voi luottaa yhtään ja sen varaan laskeminen maksoi kalliisti tälläkin kaudella. Walcott, Podolski, Ox, Gnabry ja Griezmann olisi laituriosasto, jolla pitäisi pärjätä kausi läpi ilman, että laidalle joudutaan laittamaan Wilsherea, Öziliä, Rosickya tai edes Cazorlaa. Asia taas aivan erikseen on, että Wenger laittaa kentälle mieluummin neljä tai jopa viisi pelintekijää kuin ainuttakaan oikeata laituria. Siinä ei tietysti auta, vaikka joukkueessa olisi kuinka monta laituria.

Valioliigaseurat ovat julkaisseet pelaajat, joiden sopimus loppuu tähän kauteen. Meillä tämä tarkoittaa viimein muun muassa Parkin, joka oli aivan järjetön hankinta, ja Bendtnerin sopimusten päättymistä. Lisäksi toki Sagna ja Fabianski lienevät varmoja lähtijöitä, vaikka molemmille onkin sopimustarjoukset tehty. Ylipäätään sopimuksettomien pelaajien listalta kakkosmaalivahdiksi olisi poimittavissa Crystal Palacessa jo vuosia hyviä otteita esittänyt Speroni. Tämä voisi olla ihan toimiva ratkaisu jos kaikki pelimerkit todella haluttaisiin säästää tärkeämpien ongelmakohtien korjaamiseen. Speroni luultavasti ajaisi asian siinä kuin useamman miljoonan maksavat Ruddy tai Marshall.

Lähtijöistä puheen ollen tai pikemminkin melkoisella aasinsillalla mentäessä toiseen asiaan en voi olla ottamatta esille Onlinegoonerin foorumin yhtä kommenttia. Kommentti liittyy meidän pelaajiin, jotka jäivät ilman sopimusta, kuten Aneke ja Ansah, mutta ennen kaikkea heikkoon junnutuotantoon hyökkääjien kohdalla.

The search for a homegrown striker under Wenger enters its 19th year then.

Karu fakta, että akatemiasta ei ole tullut yhtään hyökkääjää ykkösjoukkueeseen koko Wengerin aikakaudella. No ei tämä sinänsä yllätä, kun ylipäätään Colen ja Wilsheren voi melkeinpä laskea ainoiksi pelaajaksi, jotka ovat päässeet ykkösjoukkueessa suurempaan rooliin. Silti karsea tilasto, kun puhutaan valmentajasta, jonka erikoisalaa ovat olleet varsinkin hyökkäyspään pelaajat ja heidän kehittäminen. Näin ainakin oli aikaisemmin, mutta ehkä tuo ei päde enää viime vuosiin, kuten ei niin moni muukaan asia.

Vertailtaessa eri seurojen suuruutta brändin kautta olemme kuudes maailmassa. Sama sijoitus kuin edellisenäkin vuonna. Sinänsä tuo pelkkä tutkimus ei osoita mitään erikoista, mutta silti sen kuinka suuri seura todella olemme maailman laajuisesti. Voisi vain viimein toivoa, että alkaisimme käyttäytyä sen mukaisesti. Siirtomarkkinat olisivat yksi osa-alue, mutta ei todellakaan ainut, jossa olisi huomattavasti parantamisen varaa.

Mainokset

6 thoughts on “Pari viikkoa aikaa siirroille ennen MM-kisojen alkua, Podolski mahdollisesti jäämässä ja laiturivahvistus kelpaisi viimein tänä kesänä

 1. Tuo akatemia-hyökkääjien puute on kyllä miinus. Luulisi, että tänä aikana edes yksi olisi edustukseen noussut. Eikä siellä sellaisia ole nytkään tarjolla, valitettavasti. Colen ja Wilsheren ohella itse lasken kyllä Gibbsin mukaan samaan joukkoon. Onko tämä asia Englannissa jotenkin erityisen hankalaa? Manner-Euroopassa isoihin seuroihin nousee oman akatemian tuotteita suoraan. Mutta Englannissa varmaan ainoastaan lainakierteen kautta. Jos nyt Wilshere lasketaan oman akatemian tähtituotteeksi, niin kuka on edellinen? Owen Poolissa? Ehkä tämä kertonee myös siitä, mikä on isossa kuvassa ongelma saarilla.

  Podolskin jääminen olisi erittäin tervetullut asia. Poldi on jo itsessään niin loistava hahmo. Lisäksi tehot ovat omaa luokkaansa. Muutenhan kovin vakavasti otettavia huhuja ei juurikaan ole. Oikeastaan Vela, Griezmann ja Fabregas. Arsenalilla on tietenkin pieni etu Griezmannia ajatellen. Tuo diili olisi hyvä closata jos miehestä ollaan kiinnostuneita.

  Tapaus Cesc on mielenkiintoinen. Mies on spotattu Lontoossa, joka nyt ainakaan ei vähennä huhujen määrää. Sinänsä huikea pelaaja hyvässä iässä, ja Arsenal saisi ostettua alle markkinahinnan. Ongelma vaan on se, että ei ole tarvetta. Cescin luonnollisimmalle paikalle on jo tarjolla Özil, Cazorla, Wilshere ja Rosicky. Laidalle Fabregas ei ole koskaan ollut hyvä ratkaisu. Alempana keskikentällä on myös hyvä tilanne Ramseyn ja Wilsheren muodossa. Pahimmassa tapauksessa Cescin hankkiminen syö resurssia myös joltain kriittiseltä hankinnalta. Hieno mies, hieno pelaaja mutta tällä erää mieluummin ei kiitos.

 2. Vähä samat ajatukset tuosta cescistä,valitettavasti.itse silti liputtaisin kyllä ehkä mieluummin velan kuin griezmanin puolesta.valioliiga on kuitenkin fyysinen liiga ja griezmann varsin kevytrakenteinen.vela taas selvästi saanut lisää massaa mielestäni ja on jopa itse sanonut tekevänsä asiat eri tavalla jos palaa englantiin,uskon että onnistuisi hyvin tällä kertaa,kaiken lisäksi muistaaksee mies oli sociedadin tehokkain pelaaja päättyneellä kaudella.ei todellakaa ole mitää sitä vastaan että griezmann hommattais mutta itse suosisin silti velaa.keskikentälle schneiderlin ja puolustukseen aurier ja maalille ruddy/marshall vielä niin olisin tyytyväinen.saahan sitä haaveilla…

 3. Pelkkä Aurier ei taida alakertaan riittää. Tai no, juuri ja juuri jos Vermaelen jää Miguel jatkaa nelostopparina. Siltikin alakerta olisi aika kapean oloinen. Omaan silmään marssijärjestys on tyyliin 1. Sagnan korvaaja 2. Maalivahti 3. Puolustava keskikenttä 4. Hyökkääjä 5. Toppari.

  Nyt olisi kohtalaiset markkinat varsinkin Artetan päivittämiseen, Bender, Martinez, Schneiderlin. Laatua olisi siis tarjolla, toivottavasti seurassa uskalletaan tuollekin tontille panostaa.

 4. Bender ei vaan halua lähteä ilmeisesti vielä minnekään ja on kaiken lisäksi kai nyt myös loukkaantunut kisojen kynnyksellä.schneiderlin vois olla jopa ihan realistista saada ja olisi kaiken lisäksi huippuvahvistus.sagnan tilanne kai ratkeaa lähiaikoina,eikös juuri ilmoittanut että asia selviää ennen kisoja jos oikein muistan?sanoi myös kai että ei ole cityyn siirtymässä.toivottavasti vermaelen jää,ja wenger tajuaa käyttää rotaatiota enemmän jotta kapteeni pysyy edes vähån tyytyväisenä,sekä kos ja merte pysyis ehkä kunnos kun ei tarvis joka peliä pelata.

 5. Bender ei ainakaan aja siirtoa aktiivisesti. Mutta näihin pelaajien lausuntoihin pitää suhtautua vähän varauksella. Suurin osa kaikista on kaupan, kunhan ostajan ja myyjän intressit kohtaavat. Benderin kohdalla tuo loukkaantuminen saattaa pitää hinnan maltillisempana. Voi toki olla, että ei ole halukas siirtymään, mutta toivottavasti tuota yritetään. Omasta mielestäni Bender olisi ehkä optimaalisin vaihtoehto puolustavaksi keskikentäksi. Mutta mutta, saa nähdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s