Pochettino naapuriin ja Giroudille ollaan sorvaamassa jatkosopimusta

Tottenhamin managerin vaihdoksille tuon tuosta on saanut nauraa jo pidemmän aikaa. Monet valinnat ovat näyttäneet susilta alun alkaenkin ja jopa ne managerit, jotka ovat omanneet potentiaalia ovat kuitenkin saaneet Levyltä kenkää nopeaan tahtiin.

Se miksi otan tämän aiheen esille on se, että loskanvalkoiset ovat palkanneet managerikseen Southamptonissa hyvää jälkeä tehneen 40-vuotiaan Mauricio Pochettinon. Täytyy sanoa, että nyt harmittaa. Pochettino olisi ollut paras saatavilla oleva manageri Valioliigan sisältä Martinezin ohella. Mourinho ja Rodgers eivät ole saatavilla, mutta Pochettino olisi ollut.

Totta kai riskinsä asiassa on, kuten aina muutoksissa. Suurempi virhe on kuitenkin olla muuttamatta mitään ja jatkaa samalla tavalla kuin tähänkin asti. Pochettino sai Southamptonin pelaamaan erittäin hyvää hyökkäysvoittoista ja sanoisinko modernia jalkapalloa jos tuo nyt ylipäätään on mikään termi. Lisäksi useat pelaajat ovat ottaneet aimo harppauksia kehityksessä argentiinalaisen johdolla. Tästä esimerkkinä useampi Englannin maajoukkuerinkiin noussut pelaaja sekä akatemiasta ykkösjoukkueeseen nostetut pelaajat etelärannikolla.

Kaikki edellä mainittu pohdiskelu on tietysti aivan turhaa, kun Wenger näyttää jatkavan managerina vaikka sitten ilman voimassa olevaa sopimusta. Joka tapauksessa jos olisi pitänyt valita Wengerin ja Pochettinon väliltä manageri ensi kaudeksi, niin valinta olisi argentiinalainen.

Saa nähdä kuinka käy tuulisella naapurin managerin paikalla entiselle Southampton käskyttäjälle. Toivottavasti heikosti, mutta silti lähtökohtaisesti en ole ollenkaan tyytyväinen tämän siirron toteutumiseen. En toki uskonut Pochettinon tulevan meille missään vaiheessa, mutta silti miehen päätyminen naapuriin ei kuulosta hyvältä. Paljon mieluummin gooner Tim olisi saanut jatkaa seikkailujaan Pohjois-Lontoon pimeällä puolella.

Tänään mennään suhteellisen lyhyellä kaavalla päivityksen suhteen, mutta otetaan loppuun pari meihin enemmän liittyvää uutista. Skysportsin tietojen mukaan Sagna on nyt virallisestikin informoinut seuraa, että ei jatka ensi kaudella tykkimiespaidassa. Ei mitään uutta ja nyt on varmaan enää lyhyen ajan kysymys milloin ranskalaisen uusi seura, todennäköisesti Manchester City, julkaisee siirron.

Ainoa joukkueessa oleva hyökkääjä, sori Sanogo(al) fanit, eli toisin sanoen ykköskärkemme Oliver Giroud on tekemässä jatkosopimusta. Kaksi vuotta olisi entistä lappua jäljellä, joten ei tässä nyt mitään hirveää kiirettä pitäisi. Toki ensi kauden aikana jatkosopimus olisi hyvä tehdä jos sellainen ylipäätään halutaan tehdä. Silti näissä jatkosopimuksissa, palkankorotuksissa ja siinä kenelle niitä tarjotaan ja kenelle ei ja millä näytöillä ei ole mitään punaista lankaa.

Mainokset

17 thoughts on “Pochettino naapuriin ja Giroudille ollaan sorvaamassa jatkosopimusta

 1. Källström on antanut melko positiivisia lausuntoja jatkomahdollisuuksista Arsenalissa. Mitään varmaa ei ole, mutta olisihan tuo melkoinen märkä rätti keskikentän vahvistamishaaveille. Siellä on jo Diaby viemässä täysin hyödyttömänä kiintiöstä paikan ja Rosickyn ja Artetan käyttökelponen panos kutistuu vuosi vuodelta. Miten olisi vähän nuorempia pelaajia joukkoon, dear Arsene?

  Parhaassa 25-29 ikävuosien haarukassa on keskikentällä vain Özil.

 2. Tuolla noin keskustellaan myös Fabregasin paluusta. Ei ikinä, minusta. Itse kuulun siihen pieneen vähemmistöön, joka pitää Fabregasia luopiona, koska lähti liian varhain ja kaiken Barca-DNA-paskapuheen säestyksellä. Kiittelisin polvillani, jos mies olisi lähtenyt Arsenalista voittajana jotain 28-29 vuotiaana (vaikka ilmaisella siirrolla), mutta ei näin. Ja koska Arsenal ei ole City, parempi panna ne rahat pelaajiin, jotka tuovat nopeutta eikä hieromista ja naurettavan hidasta juoksuvauhtia. Özil on suhteellisen kova tekijä vauhtipelissä, eikä ole järkeä ottaa täysin vastakkaisen pelitavan mestaria sotkemaan tahtia. Wenger on valintansa tehnyt, eikä tulta ja vettä voi sotkea.

  • Fabregas ei tosiaan pelillisesti oo sitä mitä tarvitaan, mutta noille luopio-ajatuksille en jaksa hirveesti antaa painoarvoa. Luopioita on tässä 9 vuoden aikana ”jokunen” tullut ja tulee varmasti lisää niin pitkään kuin Wenger ei onnistu rakentamaan joukkuetta joka pystyisi mestaruudesta taistelemaan. Cesc ainakin tasoltaan olisi sopiva pelaaja siihen joukkueeseen. Kyllähän Cescillä varmasti sitä ”Arsenal-sydäntäkin” löytyy enemmän kuin joltain Ranskasta raahatulla nevöhöödillä joka pelaa pelkästään palkkansa eteen. Ite oon sitä mieltä että pysyköön Cesc Barcassa vaan, mutta jos vaihtoehdot on ManU tai Arsenal niin sitten ostetaan vaikka penkille istumaan…

   • Luopioita riittää, mutta harva on ollut menossa selvästi kohti legenda-statusta. Erittäin harva. Liam Brady oli legenda ja lähti Arsenalista lähes täysin palvelleena. Bergkamp lähti täysin palvelleena. Nostan hattua.

    Aivan sama sinänsä mitä mieltä on Fabregasin menneisyydestä, pelkästään katselemalla kylmästi ja ilman tunteita nykytilannetta Arsenalissa Fabregasista poikkeavia pelaajatyyppejä tarvitaan ja useita ennen häntä. Nykypelissä maaleja tehdään paljon ilman 122 syötön edeltävää hieromisopperakin.

    Minulle on aivan sama, missä mies pelaa, vaikka lähtisi Barcasta.

    Muutenkin hieman vieras ajatus minulle, että koska Poldi ja Fabregas (esim.) ovat niin hienoja jätkiä, heidän pitäisi pelata Arsenalissa nyt ja aina. Ei seura ole hyvien jätkien eliittikerho, vaan voittamiseen tähtäävä juttu, jota varten pitää haalia parhaat voimat. Toki absoluuttiset mätämunat pitäisi väistää, koska väistämättä seuraan jonkin verran samastutaan ja esikuvaa otetaan.

 3. Kyynisyyskorttia myös tähän tykkimiessydän-asiaan. Ihan varmasti Callella on mua ja 99% muuta isompi ja parempi tykkimiessydän, mutta ei se vaan tee häntä parhaaksi mahdolliseksi valinnaksi avaukseen. Järkeä harkintaan ja siinä kohtaa tunteita syrjään.

  Turhaan tässä tietysti paasaa, Wenger on aika monta kertaa näyttänyt, ettei ole mikään hempeilijä.

  • Ei ”tykkimies-sydämen” tietenkään pitäisi vaikuttaa eikä vaikutakkaan kenenkään Arsenaliin siirtymiseen/peliaikaan. Lähinnä toi nyt oli kommenttina niille jotka eivät ottaisi Cesciä takaisin sen takia, että aikoinaan siirtyi Barcelonaan.

   Seurajohdolle luonnollisesti ainut asia minkä pitäisi ratkaista on se miten Cesc Arsenaliin sopisi pelillisesti, ja voidaan hyvinkin perustellusti olla sitä mieltä ettei yksinkertaisesti sovi. Fanina taas voin olla sen verran tunteellinen etten yksinkertaisesti suostu näkemään lempipelaajaani vihaamani seuran paidassa, joten toivotaan että jos ManUn siirto tulee oikeeksi uhkaksi Wenger löytää Fabregasille roolin joukkueessa tai tekee virheen ja ostaa pelaajan jolle roolia ei ole 😀

 4. Pelinopeus on tämän päivän sana ja siihen Cesc ei istu. Sellaisia ukkoja tarvitaan, joilla on pätäkkää ja taitoa, niin kuin King Henry oli parhaina päivinään: kun kaveri tuli viereen, pistettiin seuraava vaihe silmään….
  In Silvermoon….

 5. Sellainen fiilis, että pelillisesti Fabregas olisi askel väärään suuntaan. Varmaan tulisi hienoja pallonhallintaprosentteja ja muutamia goal of the season neppailuita. Mieluummin kuitenkin näkisin lisää suoraviivaisuutta, jota Fabregas ei edusta. Enkä kyllä näe, että Fabregas mahtuisi tällä erää Arsenalin optimiavaukseen. Ainoa tontti olisi Özilin tontti.

 6. Itse ollut kommentoimatta viimeaikoina koska ollaan Villen kanssa niin eri linjoilla Wengerin suhteen.

  Ei sinä mitään.

  Muttaku Ville nuolee jonkun spesialonen takamusta.
  On se jumala.(homomuuteneisaanutpokaaliatälläkaudellavaikkarajattomatresussit)

  Ehkä tämä blogi kirjoitus poltti käämin totaalisesti.
  On se Manu niin mahtava. T.V Bebe
  ’https://finngooners.wordpress.com/2014/05/07/milloin-meidan-junnu-tekee-debyytissaan-kaksi-maalia-liigassa/
  Vittu mitä paskaa. Toivottavasti oli promilleja.

  P.s
  Luen kyllä blogia tulevaisuudessakin.

 7. Manun kokoonpanossa oli kaksi itselleni täysin tuntematonta junioria James Wilson ja Mark Lawrence. Näistä ensiksi mainittu 18-vuotias hyökkääjä onnistui debyytissään maalaamaan kahdesti. Milloin viimeksi meidän joku juniori on pystynyt vastaavaan tai edes yhden maalin tekoon?

  Meillä hankitaan mieluummin……

  VITTU TOI MANU ON HIENO SEURA.

 8. Mun mielestä Arsenalin aiemmin paljon kehuttua akatemiaa saa ja pitääkin ruoskia. Laatu ei ole kovin hääppöinen. Luotan sinänsä täysin siihen, että Wenger osaa ammattilaisena nähdä, kenestä (pelaajista) on hommaan ja kenestä ei, siitä on näyttöjäkin, joten ilmeisesti vaan joko teknisen puolen tai henkisen puolen kehittäminen on mennyt vuosikymmenen akatemiassa metsään. Nyt toki akatemia uudistuu vähittäin.

  Sinänsä harmittaa, että niinkin muovinen seura kuin Manu osaa tuon nuorisokehittämisen paremmin, vaikka asia on ilmeisesti aidosti Wengerinkin sydäntä lähellä. Eihän se Manukaan tuota mitään timanttia, mutta kuitenkin pelaajia ykkösjoukkueeseen enemmän.

 9. Akatemioiden ongelmat taitaa olla koko Englannin laajuisia. ManU on toki huippuluokkaa saarella, muttei Arsenalin akatemia missään nimessä muille kalpene. Tossa jotain ”tutkimusta” asiasta: http://www.sportingintelligence.com/2012/12/13/revealed-barcelona-no1-for-producing-players-for-clubs-in-europes-elite-leagues-131201/
  Toki tota voisi jatkaakkin vielä jos ruvettaisiin pelaajakohtaisesti kattomaan minkä tason kaveria sieltä on läpi tullut. Esim. Sotonin Bale, Walcott, OX, Shaw, Lallana… on aika kova työnäyte. Nopeella googlauksella Arsenalin viime vuodet on kyllä ollut aika kyntämistä Premier Academy Leaguessa, että muutokset tulee varmaan ihan kreivin aikaan…

  • Uskomattomat 7 vuotta mies istui Arsenalin penkillä. Ollen useimmiten epävarman heikko, alle valioliigan keskimääräistason kakkosvahdeissa. Loppuajat olivat toki komeat.

   Flappy ja Bendtner kyllä alleviivaavat pitkillä Arsenal-urillaan sitä, miten usein aika turha jamppa jää pieneksi ikuisuudeksi kirjoille seuraan ja melkein pilaa uransa ahneuksissaan tai epärealistisilla läpimurtoajatuksilla. Flappyllä (29-v) ja juutilla (26) on vuosia vielä jälkellä, mutta toisenlainen uratie olisi voinut olla toimivampi. Jos juutti olisi oikeasti kova jossain, olisi kääräissyt jo sen oikean ensimmäisen ison sopimuksensa pikkuseuran maalitehtailun jälkeen. Nyt joutuu tekemään hyvin heikon sopparin ja antamaan näyttöjä pari vuotta, jolloin on jo lähellä kolmeakymppiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s