Eilinen oli äärimmäisen synkkä päivä seuran historiassa – Wenger jatkaa kolme seuraavaa vuotta eli samaa pysähtyneisyyttä tiedossa vuosia

Uskomatonta kuinka tähän pisteeseen on tultu, mutta kaikella on rajansa. Näin ainakin oman kärsivällisyyteni kohdalla, kun puhutaan Arsenalista ja sen menestyksestä tai menestymättömyydestä ja ennen kaikkea siitä kuinka tosissaan edes yritetään menestyä kaikilla olemassa olevilla resursseilla.

Vielä 2000-luvun alkupuolella olin todella onnellinen ja tyytyväinen seuran julkaistessa Wengerin uuden jatkosopimuksen. Tästä on jopa todistusaineistoa jos joku muistaa Arsenal Finlandin entisen ja nykyäänkin varmaan vielä periaatteessa toimivan sähköpostilistan.

Noista ajoista on kuitenkin tultu äärimmäisen kauaksi ja aivan liian paljon on ehtinyt tapahtua negatiiviseen suuntaan. Wenger on eniten voittanut Arsenal manageri, mutta samalla myös pisimpään ilman pokaaleja ollut sekä kaiken kaikkiaan ylivoimaisesti pisimpään seurassa ollut. Sen sijaan pokaalit ja vuodet suhteutettuna Wenger taitaa hävitä ainakin Herbert Chapmanille ja George Grahamille. Voi olla muitakin ja valaiskaa asiaa te, jotka tunnette seuran historian paremmin (ainakin Eero on oikea henkilö tähän).

Historia ei kuitenkaan juuri nyt ole ratkaisevaa, vaan ennen kaikkea tulevaisuus. Vaikka Wenger olisi ollut vuosikymmenen ilman pokaalia, mutta näkisin toimintatavoissa, käytöksessä tai ihan sama missä tahansa edes hitusen valoa tunnelin päässä voisin olla asteen positiivisemmalla mielellä. En kuitenkaan näe tuota toivoa tulevaisuuden suhteen ja uudet kaudet eivät tuo entiseen tapaan uutta mahdollisuutta, kuten aina ennen oli tapana. Se, että toivoa ei ole paremmasta on aivan liian hirveä lähtökohta, kun kaiken lisäksi viimeinen voitimme pokaalin yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Tuokaan ei enää riitä muutamaan suurta kuvaa miksikään.

Joku kommentoi toissapäivän päivitykseen Wengerin jatkon tultua julki, että tämä teki bloggaajan työn tai elämän helpoksi. Voin rehellisesti sanoa asian olevan aivan päinvastoin. Varmasti samat asiat väkisinkin toistavat itseään, kun tätä tekee noin 1 000 päivityksen verran usean vuoden ajan päivästä toiseen. Silti en ole koskaan tietoisesti kopioinut yhtään päivitystä samana. Ja mitä tulee helppouteen tämän blogin kirjoittamisesta Wengerin jatkaessa, niin siinä kommentoija ei olisi voinut olla kauempana totuutta. Kuten olen ennenkin sanonut, niin eilisen uutisen myötä tämän blogin jatko itseni kirjoittamana on enemmän kuin vaakalaudalla.

En todellakaan tiedä jatkuuko blogi itseni kirjoittamana enää kesän yli puhumattakaan ensi kaudesta, sillä Wengerin jatko oli oikeastaan pahin uutinen mitä omalta ajateltuna kohdaltani ajateltuna saattoi tulla. Joku Ramseyn myynti olisi toki suuri isku, mutta silti walesilainen on vain yksi pelaaja, kun taas nyt mennään samalla vuosikymmenen vähintään vanhentuneella strategialla ja tyylillä, joka oli ennen menestyksekäs, mutta on vuosien varrella osoittautunut aikansa eläneeksi, vaikka managerimme ei sitä suostu myöntämään tai ehkä edes näkemään. Lisäksi kukaan seurassa ei edes puolen sanan verran ole halukas tai uskalias kritisoimaan managerimme tekemisiä olivat ne kuinka järkyttäviä tahansa.

En usko hetkeäkään, ettei ketään olisi ollut saatavilla Wengerin tilalle, kun naapuri palkkaa Pochettinon kaltaisen nousevan managerin. Ylipäätään nykypelissä on ihan turha kuvitella jotain Fergusonin tai edes Wengerin kaltaisia satutarinoita tapahtuvan enää. Mieluummin muutama vuosi menestystä yhden managerin johdolla ja sitten uusi mies sisään, jos siihen on syytä. Näin toimivat oikeastaan kaikki muut huippuseurat, mutta meillä odotetaan ainoastaan ihmettä, jota ei ole tulossa, että Wenger palauttaisi seuran 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun kulta-aikaan jossain vaiheessa, kun aikaa ja tilaisuuksia vain annetaan tarpeeksi. Näin ei tule tapahtumaan koskaan, vaikka kuinka kauan tuota odottaisimme.

Jos yllä oleva oli liian negatiivista jonkun mielestä, niin tässä vertailuksi muutama kommentti Onlinegoonerin forumilta Wengerin jatkosopimuksen tultua julki. Kommentit ovat yksittäisiä, eivätkä liity mitenkään toisiinsa ja vaativat ehkä forumin lukemista, jotta aukenevat kokonaan. Silti perussanoma on äärimmäisen selkeä:

Horrible news, weekend’s fucked. Actually next 3 years are fucked.

So the summer deal has been done- Wenger here for 3 years and now he is off to the World Cup. See you back here on deadline day then.

I think the thing that saddens me is that most of us on here know that Wenger is incapable of ever challenging for the title again and that the board show no ambition in anything higher than 4th either. The club is rotten to the core.

This is the saddest day of our football clubs History bar leaving Highbury.

To give anyone a pay rise for the last four years is ridiculous.

My hope is that either does spend big this summer or he gets found out again as we get tonked by the top six and we finish 6th, so people will understand how behind and poor he really is. One last time til August – WENGER OUT.

Opposition fans and managers are rejoicing at this news. Just one less ’rival’ to worry about in the league.

Hope you will be looking forward to the Stamford bridge massive singing ”WE WANT YOU TO STAY, WE WANT YOU TO STAY, ARSENE WENGER WE WANT YOU TO STAY” as they put 6 past us again.

Opportunity missed..Arsene steps down an FA Cup winner and with dignity..would have been Win Win.

Mainokset

20 thoughts on “Eilinen oli äärimmäisen synkkä päivä seuran historiassa – Wenger jatkaa kolme seuraavaa vuotta eli samaa pysähtyneisyyttä tiedossa vuosia

 1. Noissa kommenteissa on avain juuri se pointti: Wenger olisi voinut lähteä nyt edes jossain määrin voittajana ja hyvän mielen hetkellä. Nyt on suuri vaara, että lähtee katkerassa tilanteessa ja tyhjin käsin, ehkä jopa pakotettuna jos menee ihan reisille ja negatiivinen kannattajapaine edelleen kasvaa.

  Ymmärtäähän sen, että Wenger haluaisi nähdään jälleen yhden ”projektinsa” tason lähivuosina. Valitettavasti pelkään suuresti, että esim. Ramsey ja muut parhaat saattavat lähteä, jos pelaavat henkilökohtaisesti yhä paremmin ja jättitarjouksia tulee, samalla kun Arsenal jatkaa näennäishaastamistaan kaikkien tärkeimpien pokaalien suhteen. Se näennäishaastaminen on Wengerin syy ja siten olisi joukkueen jälleen nähtävä hajoaminenkin. Ainakin pitäisi päästä huomattavasti nähtyä lähemmäs UCL- tai liigavoittoa, jotta seuran uskottavuus paranee. Sisimmässään pelaajatkin tietävät varmasti, ettei noiden talven murskavoittojen takia liiga ollut lähelläkään, tasoero oli valtavan suuri.

 2. Kommentit on niin ylimitoitettuja että olisi ihan sama sanoa että tämä on parasta mitä seuralle on koskaan tapahtunut ja Wenger on paras manageri koskaan. Noi olisi itseasiassa lähempänä totuutta. En olisi itsekkään toivonut näin pitkää sopimusta. Onko muuten suoraan kolme vuotta vai 2+1?

 3. Hieno päivä Arsenalille. Tämän sopimuksen jälkeen Wenger on ollut seurassa melkein kolmanneksen elämästään – tämä mies on antanut kaikkensa seuralle ja antaa edelleen.

  Nälkävuodet on lusittu, emmekä ole jääneet kärkiseuroista paljoa. Tämä kausi ja cup-pokaali antavat selkeän kuvan, että suunta on taas ylöspäin ja kohti mestaruutta. Se on eri asia tapahtuuko se vuodessa vai parissa, mutta luotto on kova. In Wenger we trust!

  • Mikä on näkemyksesi siitä, miten ”nälkövuosista” palataan normaaliin suuren seuran menestykseen, ts. pokaalittomat putket jäävät hyvin lyhyiksi, kun kaikki lasketaan? Tai miten tarkemmin nousee vihdoin melkein 20 vuoden yrittämisen jälkeen UCL-pokaali ilmaan Arsenal-pelaajien käsin nostamana? Ostavatko kannattajat nämä ”meillä on rahaa käytettävissä xxx miljoonaa” jutut, joita on nähty jo kauan? Vai uskotaanko peräti, että merkittävä menestys saapuu ilman suurempia ostoksia (tai halpoja pelaajia ostamalla)? Korostan, että tässä suurseurakontekstissa FA-cup ei ole vielä merkittävää menestystä.

   Atletico ja Dortmund ovat näyttäneet, että aika kovaa menestystä voi tehdä ilman taustalla olevaa isoa rahaa. Mutta niissä fokus on täysin valmentajassa, joka on psyykkisessä valmennuksessa aivan huippu ja taktisestikin lisäksi suhteellisen kova. Lisäksi scouttaus toimii tai on ainakin toiminut sen verran, että täysosumia on tullut jokunen. Näissä asioissa Arsenalilla ja Wengerin esikunnalla on aika heikot näytöt viimeisen viiden vuoden ajalta, nyt vähintään. Jos kilpaiijoita ”nimettömämmän” joukkueen pitää olla psyykkisesti äärimmäisen vahva viedäkseen liigamestaruuden, olisin erittäin huolestunut Wengerin henkisen valmennuksen kyvyistä näiden nöyryytyshäviöiden ja cup-hermoilujen jälkeen. Onko todella näin, että yksi pikku pokaali muuttaa kaiken tämän ja pelaajat on nyt tiukoissa paikoissa rautaa?

 4. Itse voisin kommentoida tätä siten, että koska sopimus on tosiasia ja voi ainakin toivoa, että sen motivaationa on päättää Wengerin pitkä ura mahdollisimman komeasti, niin sitä rahaa todella käytettäisiin muutenkin kuin kausareiden myyntipuheissa.

  Wengerin ”edge” muihin verrattuna on tosiaan selvästi osin mennyttä, todennäköisesti mitään selvää etua ei ole enää fysiikkapuolella, taktiikassa ja tässä ”belief” aspektissakaan. Pelityylinsä organisoijana ja pelaajien roolittajana Wenger on edelleen varmasti hyvä, mutta ei niin hyvä kuin esim. Mourinho omassaan. Pokaaleja tuovaa etua kilpailijoihin pitää siis hakea materiaalista eli hankkia kovia pelaajia. Eikä ison rahan floppeihin ole oikein varaa. Toki samaan aikaan fysiikkapuolella pitää tehdä asioita paremmin, jotta mahdollisimman moni pelaaja olisi aina käytettävissä eikä telakalla. Mutta suurta pelaajakehitystä ei Wengerin lyhyehköllä loppukaudella ole enää aikaa suuremmin odotella. Melkein pakko tämän sopimuksen on jäädä viimeiseksi seurassa.

 5. Paljolti samaa mieltä Mykin kanssa siitä, että pahimmat ajat on selätetty. Viimeiset vuodet avainpelaajat ovat pysyneet ja heitä on saatu sitoutettua uusilla sopimuksilla. Lisäksi selkeä käänne on tapahtunut hankintojen kanssa. Pääosin hommattu valmiita tasonsa osoittaneita pelaajia. Itse ihmettelen jos joku ei ole mitään muutosta huomannut seuran toiminnassa. Enkä nyt tarkoita, että tähän vallitsevaan tilanteeseen tarvitsisi tyytyä. Nyt on infrastruktuuri kunnossa, odotan että se ”add some quality” tarkoittaa ihan tosissaan sitä. Tiettyihin ”ongelmakohtiin” pitää nyt satsata, jotta kokonaisuutta saadaan parannettua.

  Edelleen on hyvä muistaa, että voittaminen on nykyään äärimmäisen hankalaa. Päättyneen kauden osalta tästä asiasta löytyy vaikka kuinka monta esimerkkiä. Edes kaiken voittanut Mourinho ei pystynyt 100 miljoonan siirtokassalla tuottamaan Chelsealle yhtään pokaalia.

  Iso respect Villelle usean vuoden hommasta! Rehellisesti nostan hattua siitä, että jaksat näin useasti päivittää kun tuntuu että samalla on suhtautuminen seuraan on lähinnä tuskaisaa. Rehellisesti on myös sanottava se, että siinä missä uskon, että Arsenal saattaa vielä Wengerin johdolla muuttua takaisin kärkiseuraksi, niin en jaksa uskoa että tämän blogin sävy muuttuu Villen vetovuorolla. Sen verran syvälle kipupisteisiin seuran toiminta viimeisen vajaan vuosikymmenen aikana on päässyt.

 6. Jos huonot ajat ovat ohi (tarkastakaa kokonaisvelka), niin sittenhän meidän ekonomikin uskaltaa käyttää sitä ja panostaa urheilupuoleen? Syitä olla panostamatta ei voi olla.

 7. Tammikuun siirtoikkuna ja Kim Källström. Osoitus kunnianhimosta? Hmm.

  Toivottavasti Wenger jatkaa vielä yksitoista vuotta. Silloin viskinenäkin kalpenee.

 8. Wengerin palkka suhteessa menestykseen on taatusti surkein ikinä, mutta silti jatkoa puskee. Virallisilla sivuilla oli todella korni ylistys wengeristä ja miehen saavutuksista, mitä lukiessa nauratti, vitutti ja hävetti yhtaikaa. Saavutuksia on, mutta vuosiluvut voitoissa kertoo kaiken wengeristä viimeiseltä vuosikymmeltä, tuore fa cupin voitto on ainoa emiratesille muuton jälkeen. Ei todellakaan mitään pois wengerin arsenal-uran ekalta puoliskolta, aika on vaan tullut täyteen ajat sitten. Taitaa Guy Rouxin ennätys siintää jäärän tähtäimessä.

 9. Ainakaan itse en ole sanonut, että Wenger olisi toiminut täydellisesti. Ja jatkossa odotan, että nyt Wenger ja koko organisaatio ovat valmiita satsaamaan urheilulliseen puoleen. Olen täysin samaa mieltä Timon kanssa siitä, että ei ole perusteita olla panostamatta. Se ei automaattisesti tarkoita kalliiden pelaajien ostamista vaan oikeasti hyvien pelaajien ostamista vaikka hinta olisikin kova.

  Yhtä lailla toivoin tammikuussa edes yhtä kovaa vahvistusta ja olin pettynyt kun ei tullut. Onneksi kuitenkin onnistuttiin voittamaan yksi pokaali ja päättämään pitkä odotus. Jälkiviisaus on tietenkin helppoa, mutta edelleen vastapainoksi tarjoan kysymystä siitä, että missä on jälkiviisaus sen suhteen kun hehkutettu Fellaini jäi hankkimatta? Helppo on minun ja kenen tahansa kannattajan huudella kenet pitäisi hankkia ja mitä pitäisi tehdä. Mutta ehkä se ei ole niin helppoa sitten kun oikeasti luotsataan suurseuraa…

  • Edelleen tässä on se ero, että Wenger on ammattilainen (meistä tuskin moni on) ja Wengerillä on gigakaupalla dataa saatavana eri pelaajista, jotka tukee tai ei ostopäätöksiä. Uskoisin, ettei Wenkulle ole kovin vaikea rasti väistää hypetetyt pelaajat (Fellaini esimerkiksi). Se ei selitä kuitenkaan sitä monesti nähtyä tosi kankeaa reagointia, kuten nyt esim. viime tammikuussa jolloin maalinteko-osasto kuivahti pahan kerran. Jos päättäjä jäätyy, ei se paksu pankkitili kyllä auta yhtään. Toivottavasti tästä tyyppikäyttäytymisestä päästään eroon.

 10. Wengerhän on jo viime kesästä puhunut tuosta vaikeat ajat takana ja nyt mennään ilmapiiristä joka joukkueessa on. Tuoreimpana Geoff Shreevesin haastattelussa kauden jälkeen ja ensimmäinen Al jazeeran haastattelussa ennen mm. Özilin ostoa.

  Näyttöähän tästä on, koska seuran rahankäyttö on selvästi muuttunut. Parhaimpana esimerkkinä tietty Özilin hankinta. Lisäksi näitä jatkosopimuksia joita blogaaja jostain syystä kritisoi on tehty lähes kaikille avainpelaajille, varsinkin niille jotka ovat nostaneet huomattavasti tasoaan kuten Ramsey ja Koscielny.

  Jos ei kykene objektiivisesti katsomaan Arsenalin toimintaa viime aikoina niin on helppoa väittää kuivan kauden johtuneen Wengerin jääräpäisyydestä vaikka helpommin uskottava totuus on silmien edessä.

 11. Joopa joo , jatkoa wenkulle osasi odottaa mut et 3 vuotta ……ei helvata .
  sape yläpuolella kommentoi et seuran rahankäyttö on muuttunut , uskoo kun näkee ja todella toivon et näin olis…..
  Pelkään pahinta mut , tuomitkaa minut sit ens toukokuussa ….

 12. Huolestuttavia uutisia, ikäväkseni. Skysportsin mukaan Remy on sopinut jo ehdoista Arsenalin kanssa ja BBC:n mukaan Fabregasin lähtö 30m Barcasta on selvä. Eipä ole hurraamista, jos nämä on sitten ratkaisut. Enää joku oikea pakki ja kesä on sitten siinä.

  • Vähä on sekavat tunteet jos cesc tulos takas(mitä en tosin silti usko).miten ihmees ne vois mahtua özilin kaa samaa aikaa kentälle,cesc liian hyvä silti istuu penkillä.vaikka kuinka paljo cescistä pidän ni en nyt tiiä onko Se mitä tarvitaan,mut jos barca miehen myy,ni ei sitä myöskää manuu saa päästää.huolestuttavaa jos meidän paljon puhutuksi hyökkääjähankinnaksi jääkin Remy,ei missää nimes huono pelaaja mut ei sillä mistää valioliigan pytystä taistella.

 13. Eikös tässä nyt olla viimeiset viisi vuotta valiteltu ringin kapeutta? Kyllä tänne aina Cesc ja Remy mahtuvat.

   • Niin, jos tulee lisälaatua myös sellaisille pelipaikoille joille tarve on ehdoton. Cesc on ihan täysi luksushankinta jos toteutuu

 14. Remy on Arsenalin tasoisessa seurassa kolmoskärkitasoa, joka nyt tietysti voisi saada laidassa vähän enemmänkin peliaikaa sillä monipuoisuus verukkeella. Aika turha hankinta kuitenkin, penkillä itseluottamus mureniksi ja sitä rataa.

  Fabregas on kirottu, eikä sitä myöten Wenger pääsisi eroon noin kahdeksan playmakerin fesissistään. Özil on parempi ja riittää. Hankkisi Wenger mieluummin laitapelaajia ja juoksuvoimaa. Kuvaavaa, että paras laita on Walcott, eikä hänkään nyt mikään wonderboy ole.

  Verisuonet repeää päässä, jos tätä tahtia sössitään viime kauden pohjat ja valitaan tämäntyyppisiä jätkiä.

 15. Fabu pystyy vetää hyvin artetan paikalla,ja mitä syöttöjä olis luvassa.Mun puolesta sais olla vaikka 10 playmakerlä kentällä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s