Ajatuksia, toiveita ja odotuksia kesän suhteen

Lähemmäksi kaksi vuosikymmentä seuraa kannattaneena sitä on ehtinyt näkemään useamman kesän ja siihen liittyvän siirtoikkunan. Odotukset ja toiveet ovat vaihdelleet paljolti riippuen sen hetkisestä pelaajatilanteesta ja muista seuran ympärillä tapahtuvista asioista. Perusidea on kuitenkin ollut, että toivoa on ja nyt puhun aikaisemmista vuosista, enkä niinkään noin viidestä viimeisestä.

Tällä hetkellä toki haluaisin edelleen uskoa jälleen kerran tämän kesän olevan se maaginen käännekohta, jolloin Wenger palauttaa seuran pokaalikantaan liigamestaruuden ja/tai mahdollisesti Mestareiden liigan voitolla todistaen samalla olevansa edelleen huippumanageri. Tai voittamalla on väärä ilmaus, sillä itselleni riittäisi jos seurassa yritettäisiin tosissaan menestyä nykyisen nelossijapokaalitavoittelun sijaan. Tosiasiat ja viimeiset noin 10 kautta ovat vain osoittaneet tämän täysin naiiviksi ajattelutavaksi.

Onhan se hienoa miettiä ja katsoa kuinka meihin yhdistetään kesän aikana mm. Costa, Cavani, Reus, Martinez, Coleman, Fabregas tai Griezmann. Vaikea kuitenkaan uskoa oikeastaan yhdenkään hankintaan, vaikka moni edellä mainituista pelaajista olisi juuri se mitä tarvitsemme. Toki tuossa oli vain muutama esimerkki ja nimiä voisi luetella paljon lisääkin.

Wengerin jatko oli se kesän olennaisin asia seurassa ja muiden nimien hankinta sopimuspaperiin niin managerin kuin seurajohdonkin mielestä on vähemmän tärkeää. Realistisesti ajatellen vahvistukset tulevat luultavimmin olemaan Aurier, Vela ja Remy sekä mahdollisesti muita saman tason nimiä höystettynä yhdellä tai kahdella ilmaisella toivotaan toivotaan hankinnalla Ranskan divarista.

Parhaassakin tapauksessa en näe meidän ostavan kuin yhden kovan vahvistuksen, joka ei yksinkertaisesti riitä. Jo Sagnan, luultavasti Vermaelenin ja Fabianskin korvaaminen puhumattakaan hyökkääjähankinnasta ei tule olemaan yksinkertaista. Tietäen viime vuosien siirtoikkunat olisin yllättynyt jos joukkue pääsisi edes nollatilanteeseen eli lähtijät saataisiin korvattua samantasoisilla pelaajilla. Erityisesti, kun meidän siirtoikkuna nimenomaan hankintojen suhteen alkaa perinteisesti vasta MM-kisojen jälkeen, kuten managerimme jo ennen kauden loppua ilmoitti. Myös luultavasti Mestareiden liigan karsinnat on ensin pelattava pois alta ennen kuin mitään hankintoja todella uskalletaan tehdä ja tuolloin eletäänkin sitten jo siirtoikkunan loppuhetkiä.

Olisihan se aivan ennen kuulumatonta toimia ajoissa, kun pankissa on vain reilu 150 miljoonaa lojumassa. Suurempi summa kuin kaikilla muilla Valioliigaseuroilla yhteensä. No silti lippujen hintojen korotus oli aivan välttämätön ensi kaudeksi, kun tällä hetkellä piletit ovat aivan liian edullisia Grovelle.

Ei kannata unohtaa myöskään ”internal solutins”-ratkaisuja ja ”like a new singning”-osastoa. Diaby vetää ehjän treenikauden ja pelaa jopa muutaman pelin elokuussa, kunnes loukkaantuu sopivasti juuri siirtoikkunan mennessä kiinni syyskuun alussa. Samoin Sanogon, Jenkinsonin tai jopa Oxin kehitystä ei voi jarruttaa hankkimalla tasonsa osoittanut ja joukkuetta kiistattomasti vahvistava pelaaja. Mieluummin tilaisuudet kakkosvaihtoehdoille ja pelaajille, jotka eivät ole valmiita ottamaan avauspaikkaa ykkösvaihtoehdon lähdön tai myynnin jälkeen.

Kaikki edellä mainittu on pelkästään siirtoja ja joukkueen kokoamiseen liittyvää spekulaatiota. Jos kuvitellaan, että jollain maailman ihmeellä Wenger hankkisi kaikki tarvittavat pelaajat juuri oikeille pelipaikoille, niin se olisi silti vasta alkua. Edelleen ongelmat olisivat jäljellä muun muassa peleihin valmistautumisen, taktiikan, erikoistilanteiden, vaihtojen, ottelun sisällä tapahtuvan reagoimisen ja järkevän rotaation suhteen puhumattakaan loukkaantumisista.

Pitäisi siis tapahtua niin monta ihmettä kesän aikana, että se ei vain ole millään muotoa todennäköistä tai oikeastaan edes mahdollista. Wenger ei pysty tai edes halua muuttaa toimintaansa tarpeeksi, jotta pysyisi mukana pelin kehityksessä ja valmennuksen terävimmällä huipulla. Tämä on saatu kokea jo aivan liian monen vuoden ajan ja siihen ei olisi todellakaan tarvittu kolmea lisävuotta.

Kevennyksenä loppuun, olisiko tässä ratkaisu meidän maalivahtiosastolle Fabianskin lähdön paikkaajaksi?

Mainokset

11 thoughts on “Ajatuksia, toiveita ja odotuksia kesän suhteen

 1. BBC vahvistaa Costan läpäisseen Chelsean lekurintarkastuksen. Kovia ratkaisuja siellä, kärjet, Lampard ja Cashley ulos ja tästä alkaa virta sitten sisäänpäin. Jaa no Torres ehkä jää, tai sitten ei.

  Nyt siis Bayern, Dortmund ja Chelsea ovat hankkineet/valinneet uuden ykköskärkensä. Bayern toki etevimmin, pilasivat pahimman kilpailijansa viime kaudenkin tappingillaan.

 2. Täytyy kyllä nostaa hattua Chelsean toiminnalle siirtomarkkinoilla. Ensin hasardi-Luiz ylihinnalla PSG:hen ja sitten Costa varsin kohtuullista korvausta vastaan sisään. Toki on rahaakin millä mällätä, mutta siitä huolimatta siellä on selvästi hyvissä ajoin päätetty ketä halutaan ja ketä ei ja sitten toimittu sen mukaan.

  Noh, ällöttävä seura siitä huolimatta. Toivottavasti Costa floppaa toden teolla. Pienet mahkut on siihenkin olemassa

 3. Ja nehän korjasivat aika tavalla jo tammikuussa. Nopeasti Jose muokkaa miehistöä näköisekseen.

  Toivoisi, että Wenger näyttäisi pian visiotaan, millainen on Arsenal tai miten se muuttuu hänen uudella kolmivuotiskaudellaan. Koska kevätromahdus tuli, ei nykyiseen tilaan voi olla tyytyväinen. Vai?

 4. Hupaisaa kyllä jos nuo huhut pitävät paikkaansa ja Fabregas olisi ilmoittanut Barca-pomoille, ettei Chelsea tai Manu/Pool kelpaa. Vähän takaisinmaksua varsin ikävästä Barca-DNA-saagasta.

  Aika vahvasti ainakin minusta on näyttänyt siltä, että Barcan johtoporras tässä jo toista kesää vähän häveliäästi kaupittelee Fabregasia, mutta ei vaan onnistu pelaajan haluttomuuden takia. Jäänee suuret rahat heiltä saamatta. Fabregas oli Guardioalle tärkeä, muttei niinkään Vilanovalle ja seuraajille. Enriquesta ei tietysti tiedä.

  • Sieltä se ”pikku-rahalla” tulee takasin. Tai sit vaan barca pitää miehen itellään. Saattaa kyllä jo vaikuttaa pelisuorituksiin jos sinne jää.

   • No se tietysti on perääkin tässä DNA-hommassa, että selvimmin Fabregas haluaa pysyä Barcassa, vaikka on tiedossa ettei suosionsa ole rikkumaton.

 5. Tarinat tuolla siirtomarkkinoilla alkavat olla sitä luokkaa, että nyt pitäisi laittaa jäitä hattuun, mutta päätinkin laittaa ne grogilasiin.
  Bombay safari: terveisiä Honkaselle.
  We want Santa Claus!
  Silver spoon…

 6. Tampereen Viikinsaaressa perinteinen Englannin liigan kannattajien (ELK) järjestämä futisturnaus la 28.6. 23. ELK Viikinsaari Cup 2014 joukkueet, lohkot ja otteluohjelma
  Lohko-A: Chelsea, Man Utd, Rest of England
  Lohko-B: Arsenal, Liverpool, Tottenham
  Matsit 2x13min (tunnissa kaksi matsia) ja FINAALI 2x15min
  *
  Lohkojen voittajat toisen lohkon kakkosta vastaan ja voittajat Finaaliin
  Semien hävinneet sätkivät sijoista 3-4 ja lohkojen kolmannet keskenään sijoista 5-6!

  klo Lohko-B Lohko-A
  1 12:00 Rest of England Man Utd
  2 12:30 Tottenham Liverpool
  3 13:00 Chelsea Rest of England
  4 13:30 Arsenal Tottenham
  5 14:00 Man Utd Chelsea
  6 14:30 Liverpool Arsenal
  15:00 lievä tauko jos lohkojen kolmoset heti vastakkain
  7 15:15 Sijat 5-6 A3 B3
  8 VIII15:45 Semi 1 A2 B1
  9 IX 16:15 Semi 2 B2 A1
  16:45 lievä tauko edellisen häviäjää varten
  10 17:15 Loosers, ”Pronssiottelu” VII IX
  11 17:45 Winners, 1 ja 2 VIII IX FINAALI
  (10 & 11 kotijengi enemmän maaleja sarjassa tehnyt joukkue )

  Lohkojen kolmosille kolme matsia, muille neljä matsia
  ( Tuomari lähtee klo18.20 joten aikataulut tiukat )

 7. Tampereen Viikinsaaressa perinteinen Englannin liigan kannattajien (ELK) järjestämä futisturnaus la 28.6. 23. ELK Viikinsaari Cup 2014 joukkueet, lohkot ja otteluohjelma
  Lohko-A: Chelsea, Man Utd, Rest of England
  Lohko-B: Arsenal, Liverpool, Tottenham
  Matsit 2x13min (tunnissa kaksi matsia) ja FINAALI 2x15min
  *
  Lohkojen voittajat toisen lohkon kakkosta vastaan ja voittajat Finaaliin
  Semien hävinneet sätkivät sijoista 3-4 ja lohkojen kolmannet keskenään sijoista 5-6!

  klo Lohko-B Lohko-A
  1 12:00 Rest of England Man Utd
  2 12:30 Tottenham Liverpool
  3 13:00 Chelsea Rest of England
  4 13:30 Arsenal Tottenham
  5 14:00 Man Utd Chelsea
  6 14:30 Liverpool Arsenal
  15:00 lievä tauko jos lohkojen kolmoset heti vastakkain
  7 15:15 Sijat 5-6 A3 B3
  8 VIII15:45 Semi 1 A2 B1
  9 IX 16:15 Semi 2 B2 A1
  16:45 lievä tauko edellisen häviäjää varten
  10 17:15 Loosers, ”Pronssiottelu” VII IX
  11 17:45 Winners, 1 ja 2 VIII IX FINAALI
  (10 & 11 kotijengi enemmän maaleja sarjassa tehnyt joukkue )

  Lohkojen kolmosille kolme matsia, muille neljä matsia
  ( Tuomari lähtee klo18.20 joten aikataulut tiukat )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s