Torstainen katsaus punavalkoiseen maailmaan

Aloitetaan vaihteeksi jollain muulla kuin siirtouutisilla ja ennen kaikkea huhuilla. Englanti pelasi eilen MM-kisoihin valmistavan harjoitusottelun, joka sinänsä ei kiinnosta pätkääkään itseäni. Meidän pelaajista Wilshere ja Ox olivat molemmat avauskokoonpanossa ja pääsivät uutisiin, mutta ei missään hyvässä mielessä.

Jack vaihdettiin kentältä pois, mutta onneksi kyseessä taisi olla vain kramppi loukkaantumisen sijaan. Ox ei ollut yhtä onnekas, vaan polvi sai iskun ja/tai vääntyi ja nyt pelätään, että se meni mahdollisesti pahemminkin rikki. Tämä olisi todella huono uutinen jos toisen kerran vajaan vuoden sisään Oxilta hajosi polvi kunnolla. Samalla se tarkoittaisi ensi kauden menevän suurelta osin ohi ja samoin ylipäätään kehityksen, uran ja kunnossa pysymisen suhteen se jättäisi ilmaan suuria epävarmuustekijöitä. No odotellaan tarkempia tietoja loukkaantumisesta ja katsotaan sitten mikä on tilanne.

Vaihdetaan tyystin aihetta ja täytyy ottaa esiin tämä Wengerin useasti viime vuosina mainitsema maailman taloustilanne ja kuinka se vaikuttaa jalkapalloon sekä ennen kaikkea meidän pelaajapolitiikkaan. Useastihan olemme kuulleet kuinka maailman taloustilanne on yksi syy, minkä takia emme voi hankkia vahvistuksia joukkueeseen. Tässä lainaus BBC:n uutisesta:

Premier League clubs’ revenues broke the £3bn mark in the recent 2013-14 season, say analysts at Deloitte.

They say the figure has been hit just four years after passing £2bn, and that revenues have doubled in seven years.

A remarkable achievement in isolation, but phenomenal in the wider economic context of that same period.

Eikö sen pitänytkään olla managerimme mukaan, niin että jalkapallo ei voi jatkaa samalla tavalla kuin aikaisemmin, vaan sen on sopeuduttava muun talouden tavoin vallitsevaan tilanteeseen. Ja nämä kommentit Wengerin suusta on kuultu jo vuosia sitten ensimmäisen kerran ja toistuvasti uudestaan sen jälkeen. Ehkä kannattaisi selitellä kaiken maailman teorioilla vähemmän sekä toimia enemmän seuran huomattavilla resursseilla. FFP hurskastelu kuuluu tähän tismalleen samaan aiheeseen olennaisena osana. Oma tekeminen kuntoon ja selittelyt kaikella epäolennaisella vähemmälle olisi ainoa ratkaisu, mutta paljon helpompaa on tietysti syyttää aina kaikkea muuta kuin omia toistuvia virheitä.

Tässä toinen lainaus ja se on managerimme suusta muutama viikko sitten:

From my experience, the World Cup years have always been very quiet until the end of the World Cup, with no players reachable.

Everybody is focused in the country on their national team and there’s not a lot happening. People are away.

I believe this year again you will have to wait until July 15 to start going.

Ilmeisesti muissa seuroissa ei ole saatu tätä Wengerin muistiota. Liverpool hankki jo Lambertin, Dortmund Immobilen, Chelsea Costan ja näin eteenpäin. Varsinkaan Costan hankkiminen ei managerimme mukaan olisi pitänyt olla mitenkään mahdollista. Ensin mies pelasi loppuun asti Espanjan liigan mestaruudesta, jonka jälkeen oli Mestareiden liigan finaali ja kaiken lisäksi vielä MM-kisat tulossa. Jotenkin vain kaikesta tuosta huolimatta siirrosta on ehditty neuvottelemaan, vaikka sen ei pitänyt olla mahdollista.

Jotkut selittelevät, mutta kun Manukaan ei ole tehnyt mitään. Ei voisi paljoa vähempää kiinnostaa ja lisäksi siellä on manageri vaihtunut, joka vaikeuttaa asiaa ja on jo muutos sinänsä. Totuus on, että jos todellista halua joukkueen vahvistamiseen olisi hyviä pelaajia olisi saatavilla joka paikalle. Meillä on käytettävissä niin paljon rahaa, että ainoastaan Messi ja Ronaldo ovat periaatteessa saavuttamattomissa, kuten jokin aika sitten seurajohdon puolelta kerrottiin ihan julkisuuteen asti.

Tämä 17-vuotias junnu näyttää juuri Wengerin kaltaiselta hankinnalta. Halpa ja Ranskasta, muulla ei ole niin väliä. Sillä ei ole mitään väliä, että joukkueessa on jo huippupotentiaalinen Gnabry samalle paikalle sekä myös Ox. Laituri pitäisi hankkia, mutta hankinnan pitäisi olla ehdoton vahvistus nykyisiin vaihtoehtoihin, eikä mikään junnu PSG:n reserveistä.

Huhut Fabregasista käyvät kuumina ja Chelsea olisi joidenkin tietojen mukaan paalupaikalla kisassa. Todella harmi jos näin käy, vaikka ei entinen kapteeni olekaan se ykköshankintakohde. Cesc kuitenkin mahtuisi meille hyvin ja vahvistaisi kaikesta huolimatta joukkuetta, mutta se vaatisi vain Diaby, Rosickyn ja vaikka Artetan myynnin tai päästämisen muualle. Kukaan noista ei olisi erikoinen menetys ja lisäksi täytyy ihmetellä miksi edes laitoimme Fabregasin sopimukseen takaisin ostopykälän jos sitä ei aiota käyttää. Chelsea sen sijaan huhujen pitäessä paikkansa jatkaisi valitettavan hyvällä linjalla, kun Lampard lähtee ja tilalle hankittaisiin Cesc. Tämä jo sen lisäksi, että seura myi järkyttävään ylihintaan Luizin, sai Costan ja rahaa jäi vielä ylikin.

Kesä on vasta alussa, mutta tässä vaiheessa sen voi sanoa olevan tutuilla ja jo todella monen vuoden ajan huonoiksi todetuilla raiteilla. Puhetta, lupauksia, selityksiä ja kaikkea vastaavaa saamme kuulla Wengerin sekä Gazidiksen toimesta, mutta teot loistavat jälleen kerran poissaolollaan.

Mainokset

4 thoughts on “Torstainen katsaus punavalkoiseen maailmaan

  1. Tämän kesän Cesc-saaga saattaa jälleen kestää pitkään, ainakin MM-kisojen yli. Vähän ihmettelen, jos Cesc on oikeasti sanonut hintoineen päivineen kaiken Piquelle, joka sit ois laulanut nämä Espanjan koutsille. Tosi frendi, siis.

    Silti Cesc voi päätyä Chelseaan, koska Lontoo lienee hänelle toinen kotikaupunki ja koska Wenger ei ihan helpolla osta ketään takaisin. Ei, vaikka cescin lähtiessä Wenger taisi mainita, että jamppa voi vielä palatakin. Vai sanoiko? Cesc itse varmasti haluaisi Arsenaliin – ja mun mielestä se ois kesän paras teko.

    Miksi siis mahdollinen takaisinostopykälä, jos sitä ei aiota käyttää? Soppareissa nyt yleensä on kaikenlaisia ehtoja ja tässä tapauksessa on aika selviö, että sellainen on kirjattu. Tod.näk. sitä on vaatinut myös Cesc.

  2. Onhan tuo nyt loistava uutinen, jos Wenger välttää Fabregasin. Hyvä linja, ettei (liki) koskaan oteta ex-pelureita takaisin. Minulle on aivan sama, minne menee jatkamaan uraansa, jos Barca antaa potkut.

    Mutta keskikentälle tarvitaan pelaaja ja nimenomaan puolustavan roolin erikoispelaaja. Flaminilla ja varsinkaan Artetalla ei päästä eteenpäin kehityksessä.

  3. Flaminin pitäisin, mutta Arteta voisi vaihtaa maisemaa. Miksi ihmeessä ei ottaisi Fabrea takaisin, jos suht halvalla lähtee.

  4. Kyllä 33 miljoonaa on sellainen summa, että mieluummin paukkuja sinne hyökkääjien tonteille. Toki normi-Wengeriä on hankkia kolme 10m miestä ja se on siinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s