Sekalaisia uutisia

Fabregas on ollut viime päivät se ehdoton ykköshuhu ja puheenaihe. Asia on ristiriitainen ja ymmärrän molemmat näkökannat asiassa. Henkilökohtaisesti alan kuitenkin kallistua siihen suuntaa, että Cesc pitäisi hankkia takaisin. Varsinkin sen ollessamahdollista alehintaan, kun verrataan nykymarkkinoilla vastaavan tasoisten pelaajien hintoja, ja B*rca on muutenkin siirrosta vielä velkaa. Myös Fabregasin pelaaminen luultavasti Chelseassa tai jossain muussa Valioliigajoukkueessa olisi tuskaista katsottavaa.

Fabregas sisään ja Cazorla, Diaby, Rosicky ja vaikka Arteta ulos tai ainakin pari tuosta nelikosta olisi enemmän kuin hyvä kauppa. Valitettavasti tämä ei taida tulla tapahtumaan jos BBC:lläkin julkaistua David Ornsteinin juttua on uskominen. Sen mukaan Arsenal eli toisin sanoen Wenger olisi kieltäytynyt ostamasta Fabregasia takaisin ja nyt B*rca on vapaa myymään pelaajan minne haluaa, eikä meillä ole asiaan mitään sanansijaa. Kannattipa todella laittaa se takaisinostopykälä sopimukseen jos sitä ei edes aiottu missään vaiheessa käyttää.

Muissa siirtouutisissa tai pikemminkin huhuissa Gazidis on myös tyrmännyt Aurierin hankinnan. Paha sanoa onko tässä mitään perää. Yleisesti ottaen kuitenkin Gazidis nyt voi puhua ihan mitä tahansa ja miehellä ei kuitenkaan ole mitään sananvaltaa asioissa, kun Wenger on se, joka tekee päätökset asiassa kuin asiassa. En silti olisi yhtään pettynyt, vaikka Aurieria ei hankittaisikaan. Oikeastaan ihan hyvä ja Sagnan korvaajan pitäisi olla astetta parempi kuin Aurier ja pelaaja, joka ei osallistu Afrikan mestaruusturnaukseen vähintään joka toinen kausi.

Kesän tärkein nimi seuran papereissa on saatu jo paperiin, kun Wenger kirjoitti jatkon. Pelaajahankintoja ei näy, eikä kuulu, mutta jotain sen sijaan saattaisi olla tapahtumassa. Toki tämän Saksan maajoukkueen kuntovalmentajan palkkaaminen on edelleen huhuasteella, mutta silti loistava uutinen. Valmennustiimi tarvitsee ehdottomasti uutta verta ja olisi tarvinnut sitä jo useiden vuosien ajan.

En voi sanoa tietäväni huhutusta Shad Forsythestä mitään, mutta uutisen mukaan näytöt ja kokemus ovat vakuuttavat. Tietysti siirto ei ole vielä varma ja vaikka se toteutuisikin, niin se ei vielä yksistään takaa mitään. Kuinka suuret vapaudet amerikkalainen saa muuttaa toimintatapoja sekä puuttua suurimpiin ongelmakohtiin? Tämä on olennaisin kysymys vai jatkuuko kaikki suurin piirtein ennallaan ja Forsythe tulee vain uudeksi mieheksi nykyiseen tiimiin. Juuri tästä kyseisestä aiheesta oli hyvää pohdiskelua eilisen Le Groven päivityksessä.

Edelliseen aiheeseen ainakin osittain liittyen loistava kommentti kotoisalta Futisforumilta:

Arsenalin loukkaantumiset taas helpottuvat, jos Wenger tajuaisi, että samoja pelaajia ei ole pakko peluuttaa kuukaudesta toiseen avauksessa jokaisessa ottelussa. Flaminia, Wilshereä, Cazorlaa, Diabyä, Rosickyä, AOC:ia, ja jopa Gnabrya voi peluuttaa heikompia jengejä vastaan. Monia näistä pelaajista jopa ihan hyviäkin jengejä vastaan. Ei ehkä heittää kaikkia kerran kuukaudessa samaan aikaan kehiin, mutta tasaisesti kierrättäen.

Esim. Ramsey pelasi alkukaudesta 17.8.-10.11. välisenä aikana 22 ottelua. Tuo on 86 päivässä 22 ottelua! Yksi peli hieman alle neljään päivään, käytännössä kaksi ottelua viikossa. Tuon jälkeen hän pelasi 23.11.-26.12. välisenä aikana 9 ottelua. 34 päivässä 9 ottelua, edelleen kaksi ottelua viikossa tahtiin. Sitten 26.12. pelin jälkeen seuraava peli olikin 6.4. Wenger tosin myönsi, että hän SAATTOI HIEMAN ylipeluuttaa Ramseyä. Siis pelaaja, joka juoksee jokaisessa ottelussa todennäköisesti eniten Arsenalin pelaajista ja mahdollisesti kaikista kentälläolijoista, pelaa reilun neljän kuukauden aikana 31 ottelua. Olisikohan siellä saattanut nyt kuitenkin olla peli tai kaksi, jossa Ramseyä olisi voinut huilauttaa ja sitä kautta ehkä välttää pahan rasitusvamman.

Vastaavia tapauksia löytyy Wengerin historiasta lukuisia. Vuotta aikaisemmin hän pitkän loukkaantumisen jälkeen Diaby pelasi kauden alussa kuukauden sisään seitsemän ottelua. Wenger tosin syytti loukkaantumisesta Deschampsia, joka peluutti Diabyä maaottelussa. Wenger tosin unohti, että maaottelun jälkeen Diaby pelasi vielä kolmessa Arsenalin ottelussa. Sitten napsahtikin joku paikka. Sama Walcottin kanssa menneellä kaudella; pari matsia rauhallisesti vähäisillä minuuteilla ja sitten täyttä rumbaa kahta ottelua viikossa, kunnes polvi sanoo naps. Joka kerta aina sama juttu. Syyllinen löytyy aina penkin päästä ja hänen nimi on Wenger.

Näin tänään ja lähdetään viikonlopun viettoon muutaman tunnin kuluttua. Ulkona sää näyttäisi olevan melko mukava ja yritetään nauttia siitä, vaikka tummat pilvet jälleen kerran ovat kerääntymässä Arsenalin ylle tänäkin kesänä.

5 thoughts on “Sekalaisia uutisia

 1. Good idea to sign Insigne?

  ://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/pitchside-europe/why-arsenal-sign-young-star-110708439.html

 2. Onko Wenger koskaan hankkinut korkean pfofiilin italialaispelaajaa? Vaikka eihän sillä passilla ole Arsenen mukaan mitään merkitystä.

  Joka tapauksessa Insigne on mielestäni liian samankaltainen pelaaja Cazorlan kanssa, vaikka onkin toki nopeampi ja räjähtävämpi liikkeissään.

  Vähän arveluttaa tuo miehen kääpiömäinen koko,

 3. Rasittavaa, kun Suomessa ja Englannissa on alettu uutterasti seurata spanskimediaa, joka lienee maailman huonoin siirtohuhuissa. Milloin mitäkin spanskitähteä tuodaan nykyään Arsenaliinkin. Espanjalaisten näytöt valioligassa on useimmissa tapauksessa niin kevyiksi nähtyjä, ettei niitä nyt ihan jatkuvalla ilmasillalla saarille tuoteta.

  Nämä Casillas-huhut esimerkiksi on uskomattoman tyhmiä, Arsenal ei ikinä maksa jättipalkkaa ikääntyvälle Madrin penkkiveikolle, kun tallissa on nuori oma huippulupaus maaliin.

 4. Artetan ulostaisin millon vaan..sama jääkö mies vai lähteekö, mutta ens kaudelle joku raastaja olis saatava sille tontille avaukseen. Flamsteri toimis riittävänä korvaajana oikein hyvin. Rosicky tuskin lähdössä, eikö mies kirjottanut jatkon menneellä kaudella just? Ja ihmeellisen kunnossa tais pysyäkin kauden mittaan, ajaa penkkimiehen paikan. Ja Diaby….

 5. Luiz Gustavosta uusi yritys kiitos! Luulenpa myös että Aurierin hankkimatta jättäminen n. 7 milj. punnalla tulisi vielä kaivelemaan. Voihan siellä Jenko hääriä sitten afrikka-kisojen aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s