Köyhiä ovat päivän huhut

Fabregas saaga jauhaa, mutta meidän kohdalta tilanne on ohi jos aiempia suhteellisen luotettavaksi todettuja tietoja on uskominen. Silti se, että myimme Fabregasin aikanaan todelliseen alihintaan eli noin 28 miljoonalla olisi nyt mahdollista korjata hankkimalla mies takaisin suunilleen samaan hintaan. No tämä ei varmaankaan tule tapahtumaan ja nyt voidaan toivoa, että Cesc päätyisi sentään jonnekin muualle kuin Valioliigaan, vaikka se epätodennäköiseltä näyttääkin.

Vielä sen verran tästä Fabregas keskustelusta, että ymmärtäisin ostamatta jättämisen, mikäli se tarkoittaisi meidän siirtobudjetin menevän, hyökkääjän, oikean pakin, puolustavan keskikentän, laiturin, topparin ja maalivahdin hankintaan. Jos ja varmasti kun näin ei kuitenkaan tapahdu, niin Cescin hankkimatta jättämiselle ei löydy järkeviä perusteitä. Varsinkin kun espanjalainen kiistatta vahvistaisi joukkuetta, olisi saatavissa alennushintaan ja tieltä voitaisiin myydä tai päästää ilmaisella siirrolla muutama selvästi heikompi pelaaja.

Muissa huhuissa sisään ollaan tuomassa Balotellia. Ei hyvää päivää. Italialainen on pelimies ja loistava sellainen parhaimmillaan, mutta nuo ottelut ovat aivan liian vähissä siihen ongelmamäärään nähden mikä miehen mukana tulee. Suarez, Barton ja kumppanit ovat tämän veijarin rinnalla hyvin käyttäytyviä koulupoikia ja se kertoo kaiken olennaisen. Lisäksi Balotellin pelillinen taso heittelee aivan liikaa, jotta miestä voisi pitää todellisena huippuhyökkääjänä, jonka varaan joukkueen hyökkäyspeliä kannattaa alkaa rakentamaan. Ehdoton ei tälle hankinnalle.

Chelseasta huhutaan Lukakua, mutta tuon voi unohtaa saman tien. Mourinho ei todellakaan myy meille mitään tuon luokan pelaajaa, kun edes Ba ei irronnut lainalle viime kaudella. Toki yrittää voi, mutta muita vaihtoehtoja on syytä olla runsaasti ja ennen kaikkea yritystä ei kannata viime kauden tapaan jättää siirtoikkunan viime tunneille, jolloin Mourinhon kieltäytyessä jäämme taas ilman uutta hyökkääjää.

Velan paluusta huhut jatkuvat ja tämä olemassa oleva takaisinostopykälä pitäisi hyödyntää muodossa tai toisessa. Paras olisi saada Griezmann alennushintaan, mutta jos tämä ei onnistu, niin kolme miljoonaa on halpa hinta Velasta parin viime kauden näytöillä, joten siirrossa ei ole mitään riskiä, kunhan se ei ole vain ainut hyökkäyspään vahvistus. Vela käy kolmosvaihtoehdosta hyvin, mutta ykköshyökkääjän pitää olla paljon parempi.

Mandzukic on ilmoittanut lähtevänsä Bayern Munchenistä kesän aikana. Tämä voisi olla realistinen kohde. Toki on siinä rajoilla onko kroaatti todellista parannusta Giroudiin. Lisäksi pelityyli on melko samanlainen kuin ranskalaisella. Toisaalta se voisi olla hyväkin, mutta tällöin edelleen kärjestä puuttuisi nopeutta ja suoraviivaisuutta. Tätä tietysti olisi ainakin osittain mahdollista korvata laiturihankinnalla ja olisihan Giroud ja Mandzukic huomattavasti parempi kuin pelkkö Giroud, vaikka samankaltaisia pelaajia ovatkin.

Lisäksi huhuja liikkuu Wengerin kiinnostuksesta Grenieriin tai Schneiderliniin eli jompikumpi ostettaisiin. Tässä ei pitäisi olla mitään epäselvää ja valinnan pitäisi kaiken järjen mukaan olla joka ikinen kerta Schneiderlin. Tarvitsemme keskikentän pohjalle mieluummin pelaajan kuin ylemmäksi ja olisi sulaa hulluutta hankkia Grenier jos Fabregasin takaisin ostomahdollisuus jätetään käyttämättä, sillä espanjalainen on moninkertaisesti parempi kuin Grenier.

No mikään päivän huhuista ei vaikuta olevan kovin vakaalla pohjalla. Yleensäkin huhuista noin 99 % on silkkaa roskaa, joten tuskin tulemme näkemään yhtäkään edellä mainituista Grovella ensi kaudella kuin korkeintaan vierasjoukkueen väreissä.

Mainokset

8 thoughts on “Köyhiä ovat päivän huhut

  • Mourinho ei ikinä myisi Lukakua meille eli sikäli aivan turha edes spekuloida. Olisi ehkä eri asia jos Lukaku ilmoittaisi, ettei mikään muu kuin Arsenal kelpaa, mutta se ei taida tulla kysymykseen ja ottajia miehellä piisaa.

   Toki periaatteessa olisi loistohankinta.

   • Villehän tuon asian jo huomioi blogissa, mutta menin urpona kommentoimaan ennen kun olin lukenut

 1. Balotellista kyllä hieman eri mieltä kun Ville. Tai en oikeastaan eri mieltä sinänsä, että onhan mies täysi sekopää, mutta olisin kuitenkin ehkä valmis ottamaan sen riskin, koska onnistuessaan meillä olisi sitten todella kovan luokan kärki. Puhtaasti lahjakkuudella ja taitotasolla arvioidessa Balotelli on aivan huippuluokkaa.

  Noin yleisesti ottaen markkinat ovat kärkipalaajien osalta varsin kuivat ja esim. Benzema on täysin poissuljettu ennen kuin Madrid hankkii korvaajan ja jos kyseessä on Suarez niin homma venyy aivan viime metreille.

  Balotelli ja Mandzukic lienee parhaat mitä juuri nyt on saatavilla. Remy ei oikeen sytytä vieläkään.

  • Kuulun siihen vähemmistöön joka kyllä kelpuittaisi Remyn oikein mielellään, olisin halunnut jo pari kautta sitten. Varsinkin kun yhteispeli Giron kanssa tuntuu luonnistuvan mallikkaasti.
   Lukaku olisi parempi, mutta kuten sanottu erittäin epätodennäköinen. Ei Velakaan tuolla hinnalla paha olisi, ei vaan yksin riitä.
   Fabregas Chelseassa vituttaa, mutten silti lähtisi sille suunnalle. Schneiderlin kelpaisi tännekkin mainiosti.

 2. Päästi jose matankin manuun, vaikka siinä ehkä oli ajatuksena manun napsivan pinnoja muilta kärkijengeiltä. En usko, että esim. Lukakua ei voitais hankkia, jos tarjottu summa olis kohdillaan. Kisojen jälkeen sitte alelaariin.

 3. Josella on kyllä jotain sellaista Wengeriä vastaan, ettei anna sille mitään, mistä vähänkin voisi olla hyötyä.

  Balotelli kelpaisi ihan hyvin ja Benzemakin. Balotelli on sekoilevainen, mutta niin on moni muukin ollut ja joskus nuo yleensä rauhoittuvatkin. Jopa kaikkein tyhmin hullu eli Barton on vähentänyt konkreettisia hulluuden osoituksiaan, nykyään vaan puhuu mitä sattuu.

  En odota uudelta kärjeltä 30 maalia, mutta toki olisi hyvä olla sellainen kaveri, joka joskus sen määrän voi tehdä. Remyn tämä sulkee pois. Taso ei vaan riitä, eikä pääkoppa.

 4. Giruun ongelmahan on periaatteessa se, ettei kaveri ole vaarallinen. Esim. Balotelli toisi tähän asiaan parannusta huomattavasti. Mutta luonteeltaan kaveri ei vain sovellu arsuun, ei ainakaan Wengerin silmissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s