Mahdollisuus aikaisiin hankintoihin alkaa olla mennyttä

Mikäli oikein muistan, niin Wenger mainitsi matkustavansa tänään Brasiliaan Ranskan television kommentaattorikeikalle. Samalla tämä tarkoittaa kauden lopun ja MM-kisojen välisen vajaan neljän viikon ajanjakson kuluneen ilman hankintoja.

Tässä ei ole tietysti mitään uutta ja ihmeellistä meille goonereille. Päinvastoin tätä samaa on nähty jo lukuisia siirtoikkunoita ihan joitain yksittäisiä siirtopoikkeuksia lukuun ottamatta. En odottanut yhtään hankintaa tulevan ennen MM-kisoja, en ainakaan Wengerin kommenttien jälkeen, kun managerimme sanoi siirtojen tapahtuvan vasta päätyttyä heinäkuun puolen välin jälkeen kisojen päätyttyä. Silti pettymys on päällimmäinen tunne, kun osa muista joukkueista on jo onnistunut tekemään hyviä tai jopa loistavia hankintoja. Me olemme ainoastaan heikentyneet Sagnan ja myös Fabianskin verran oli miehestä mitä mieltä tahansa. Kehityssuunta on taas väärä jos tavoitteena on saavuttaa edellä olevia joukkueita.

Siirtojen tekeminen ei varmasti helpotu kisojen jälkeenkään. Lisäksi hinnat nousevat ainakin niiden pelaajien kohdalla, jotka onnistuvat kisoissa. Tämä on varmaa ja käytännössähän se tarkoittaa, ettei Wenger vahingossakaan saa pelaaja jos ja kun muitakin kiinnostuneita seuroja on liikkeellä. Näissä tilanteissa me suorastaan luovutamme suosiolla, vaikka kaikki mahdollisuudet olisi kilpailla useimpia seuroja vastaan.

Käsittämätöntä kuinka emme saa hoidetuksi edes siirtoja, jossa meillä on suuri etulyöntiasema eli takaisinostopykälät Velan ja Fabregasin tapauksissa. Toki Fabregasin tapauksessa ratkaisu on tehty, mutta se tuntuu vain väärältä. Ei luulisi edes yhden siirron valmiiksi saaminen olevan aivan mahdoton tehtävä, mutta niin vain päivät ja viikot kuluvat, eikä mitään tapahdu. En yksinkertaisesti ymmärrä mitä hyötyä Wenger kuvittelee saavansa siirtoikkuna ja vuosi toisensa jälkeen jättämällä hankinnat aivan siirtoikkunan loppuhetkille. Ainut asia minkä keksin on, että palkkoja joutuu maksamaan muutaman viikon vähemmän. Eihän tämä kuitenkaan voi olla syy, eihän..?

Pelaajien hinta ei varmasti ole sen pienempi ostettaessa elokuun tai tammikuun lopussa, useasti päinvastoin. Tänä kesänä kisat nostavat hintoja ja yleensäkin joukkueet eivät myy pelaajiaan enää siirtoikkunan loppuhetkillä ilman järkyttävää ylihintaa, koska korvaajia ei ehdi hankkia. Toki joitain poikkeuksia voi aina olla, mutta ne ovat harvassa ja yleensä silloin ei puhuta mistään aivan huippupelaajasta.

Tietysti jos ja kun ilmeisesti tavoite on edelleen ainoastaan nelossija ja sitä kautta Mestareiden liigasta saatavat rahat, niin nykyinen linja on toiminut riittävän hyvin. Se kuinka kauan se jatkossa toimii tai riittää on toinen kysymys. Ei välttämättä kauan, kun Manun uusi nousu väistämättä alkaa jossain vaiheessa ja Liverpool näyttää Rodgersin johdolla varteen otettavalta ehdokkaalta myös ensi kaudella neljän joukkoon varmojen Manchester Cityn ja Chelsean lisäksi. Eikä nykyisellä toiminnalla Everton ja Tottenham ikuisesti pysy takana, kun molemmilla on erittäin potentiaaliset managerit puikoissa.

Mainokset

9 thoughts on “Mahdollisuus aikaisiin hankintoihin alkaa olla mennyttä

 1. Melkein sekin parempi ettei tapahtu mitään. Vaihtoehtohan näyttäisi olevan se, että hyökkäysaseina on sitten Remy ja Vela. Eli penkille vahvistusta. Niillä jannuilla ei pokaaleja nostella.

 2. Niille, jotka selittävät siirtoja jollain tilikausiasioilla (1.7) tai virallisella siirtoikkunan aukiololla: Poldihan puristettiin julki jo keväällä? Se on mahdollista! Vaan ei tietenkään, jos emmitään ja mietitään tarpeita viikkotolkulla. Kaksi oikea pakkia ja kärki nyt alkuun pitäisi löytää. Calle lainaan, samoin Gnabry, Zelalem ja Bellerin. Usein kärsivällisyys pettää huippujähmeän Arsenalin vaietessa täydellisesti ja lomaillessa. Nytkin tuntuu, että koko seura lomailee, vain pari PR-miestä puskee hömppää nettisaitille.

 3. Ei sinänsä mitään Velaa vastaan. Toivottavasti on vaan miehistynyt todella paljon ja asenne koventunut, muuten kohtalona on taas maitojuna Engalannista pehmeämpiin liigoihin. Mitään ykköspysysä ei kyllä Velasta millään saa Arsenaliin, mutta luultavasti suuren Niken rooliin tarvitaan kaksi miestä.

 4. Vela ei taida edelleenkään mennä yksittäisenä piikkinä. Mutta hinta versus tehot epsanjassa ovat sitä luokkaa, että ilman muuta sisään. Vela tarjoaa Özilille lisää mahdollisuuksia käyttää parasta asettaan.

  Poldi tosiaan varmistettiin hyvissä ajoin. Ja eikös samassa ikkunassa Giroud ollut taputeltuna hyvissä ajoin, ainakin Arsenalin mittapuulla. Kesäkuun alkupuoli ei ole mikään kriittinen ajankohtana. Periaatteessa kuukauden päivät on vielä aikaa pelaajille, jotka eivät ole kisoissa. Ja jos haaviin jää kisoissa olevia pelaajia, niin ihan sama kun ennen heinäkuun loppua tai elokuuta eivät ole vahvuudessa.

 5. Mennään Callella koko kausi, samoin Konsonantti hoitaa myös cupit. Giroud ei tarvitse muita kirittäjiä kuin Sanogon. Säästämme näin monta kymmentä miljoonaa puntaa ja teemme historian suurimman taloudellisen voiton, pokaaleista kunniakkaimman.

  Sit mä heräsin ja tajusin, että noinhan… voi käydä.

  • Özilin voi tietysty myydä 20m elokuussa Barcaan, jos niille tulee joku loukkaantuminen. Tilit huutaa hoosiannaa.

 6. Väärät lähteet tuosta 1.7., anteeksi. Giro muuten julkaistiin 26.6. virallisilla sivuilla. Onhan siihenkin vielä aikaa 😀

 7. Samaa mieltä olen siitä, että kun oma harjoituskausi alkaa, pelaajien pitäisi olla jo selvillä.
  Tämänkertainen ikkuna näyttää olevan aika kinkkinen, kun jokaista huippupelaajaa ollaan viemässä uutena päivänä johonkin uuteen seuraan. Arsenalilla näyttää olevan tällä hetkellä kiusantekijän rooli, jota voisi käyttää tässä oikealla tavalla hyväksi.
  Ja jospa tällä odottelulla vältettäisiin se, että hankitaan pelaaja, joka on jo valmiiksi loukkaantunut, vrt. tammikuun ikkuna.
  Asia joka minua henkilökohtaisesti eniten potuttaa menneestä kaudesta.
  Lisää pöytähopiaa….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s