Fabregas on nyt virallisesti Chelsean pelaaja

Gallas ei toki enää pelaa Tottenhamissa, mutta Van Persie pelaa Manussa ja nyt hattutempun täydentää Cesc menemällä Chelseaan. Hienoa nähdä kuinka entiset kapteenimme siirtyvät vuorotellen kaikista pahimpiin kilpailijoihin tai paikallisvastustajaan. Kapteenit eivät myöskään ole ainoita, vaan listaa voi jatkaa esimerkiksi nimillä Cole, Toure, Adebayor, Clichy, Nasri ja Sagnan saa lisätä hetkenä minä hyvänsä.

Yleensä Arsene FC:n kannattajat ovat vedonneet rahaan ja erityisesti öljyrahoihin, kun emme voi kilpailla pelaajista markkinoilla. Tämä selitys on aikansa elänyt jo useamman vuoden ja ei koske kuin joitakin pelaajia maailmassa maksimissaan. Nyt kuitenkin oli tilaisuus, jossa olisimme voineet ostaa yhden maailman parhaista keskikenttäpelaajista alihintaan ja pelaaja olisi vielä halunnut tulla takaisin. Kenen vika tämä nyt sitten on, löytyykö vielä muita syyllisiä kuin Wenger? Varmasti, kuten aina ennekin tapahtui mitä tahansa.

Henkilökohtaisesti olisin valmis hyväksymään Fabregasin ostamatta jättämisen jos se tarkoittaisi Ruddyn, Colemanin, Lovrenin, Schneiderlinin tai Martinzin, Griezmannin ja Falcaon hankkimista tai edes tähän suuntaan olevia siirtoja. Mitään tuollaista ei kuitenkaan ole tiedossa, joten aivan turha sanoa, että Fabregasin hankinta olisi ollut jostain muusta pois.

Tässä vaiheessa ei voi olla ottamatta taas esille tätä Wengerin toukokuista lausahdusta:

From my experience, the World Cup years have always been very quiet until the end of the World Cup, with no players reachable – Wenger 2nd May 2014.

Joo eihän Chelsea ole ehtinytkään kuin myydä Luizin noin 50 miljoonalla PSG:lle ja saada sisään Fabregasin ja mitä todennäköisimmin Costan, jonka siirto voi vahvistua millä hetkellä hyvänsä. Luizin vaihtumista Cesciin ja Costaan noin 10 miljoonan välirahalla voisi kutsua jo melko hyväksi toiminnaksi siirtomarkkinoilla.

No mitäpä noista, kun meiltä on vasta lähtenyt Sagna ja joukkueen kakkosmaalivahti ilmaisilla siirroilla pois unohtamatta joukkueen kolmoshyökkääjä Bendtneriä. Tutusti kulkee taas kesä raiteillaan, joten miksi ihmeessä muuttamaan toimintatapoja. Kolme vuotta tätä lisää on suorastaan yhtä juhlaa..

Chelsea on jo näiden kahden siirron myötä tavoittamattomissa meidän näkökulmasta ja muutenkin varmasti suurin mestarisuosikki liigassa. Tosin eihän tässä missään vaiheessa ole vuosiin enää tosissaan uskonut Wengerin johdolla kunnon kisaamiseen mestaruudesta tai Mestareiden liigasta. Silti nämä Fabregasin siirron kaltaiset päivät ovat hyvin synkkiä olla Arsenalin kannattaja.

En tiedä mitä sanoisin, sillä olo on taas sen verran karmea Wengerin ja seurajohdon tekemisten seurauksena, joten lainataan vain loppuun muutamaa kommenttia Onlinegoonerin forumilta. Ja mitä sitten itsekään tässä selittelemään tai kirjoittamaan mitään, kun kahdeksan miljoonan punnan vuosipalkkaa nostava managerimme ei vaivaudu sanomaan siirrosta mitään.

Who said this in 2013:
You will see. Cesc is an Arsenal man and he will return one day. You wait.

Kaikki varmaan arvasivatkin jo vastauksen. Se on totta kai Wenger. Tämä yhdistettynä takaisinostopykälään, niin voi sanoa taas tämäkin asia menneen vähän eri tavalla kuin olisi voinut kuvitella.

Loppuun vielä muutamia irrallisia toisiinsa liittymättömiä lainauksia samalta forumilta:

Sad times. It just isn’t right how Arsenal FC makes me feel like shit 90% of the time.

After handing Utd the title two seasons ago, he has now I believe more or less done the same for the chavs. Both teams managed by men who have supposedly been his ”nemesis”.

Wenker must realise how the fans will feel about this, but he doesn’t give a flying fuck, not even a proper explanation, no he is too busy with lady boys in Brazil.

Sell Cazorla upgrade with Cesc. Rotate him Ozil and Ramsey throughout the season as necessary and avoid burnout of all 3 as happened to Cesc in his first spell, Ozil last year and what will happen with Ramsey. But no Wenger will play them (Ozil and Ramsey) till they are burnt out. Wasting Ozil by knackering him out by making him play full 90 mins every game, something he never did at RM) and sticking with small game Caz.

7 thoughts on “Fabregas on nyt virallisesti Chelsean pelaaja

 1. Kun sain kuulla tästä eilen illalla, niin alkuun fiilis oli ilman muuta paha pettymys. Lähinnä sen takia, että Fabregas siirtyi juuri Chelseaan. Meillä Fabregasille ei enää ole erityisemmin tarvetta, ja ns. maitojunalaisiin kannattaa muutenkin suhtautua kriittisesti, mutta olisi kuitenkin saanut siirtyä johonkin muuhun joukkueeseen.

  Erikoista on kanssa, että Chelsea hankkiutui eroon viime kaudella Matasta, ja hankki nyt Fabregasin, joka on varmaan vielä hitaampi kuin Mata.

 2. Mun mielestä on ihmeellistä, että ensin valitetaan siitä, ettei seurassa ole tavoitteelisuutta ja kunnianhimoa ja sitten oltaisiin kuitenkin ihan tyytyväisiä siihen, että ex-pelaajien oikkujen mukaan toimittaisiin siirtomarkkinoilla, etteivät vaan mene johonkin muuhun seuraan. Se, oliko Cescin ottamatta jättämine virhe vai ei nähdäään sitten siirtoikkunan lopussa. Ei todellakaan meidän ensisijainen tarve jos tarve lainkaan.

  Meillä on edelleen täydet mahdollisuudet rakentaa joukkue, joka on kilpailukykyinen jos hankitaan oikeat pelaajat oikeille paikoille. En toki itsekään usko, että hankitaan, mutta katsotaan nyt ikkuna loppuun.

  Muutenkin outoa, että täällä kitistään pokaalittomasta putkesta ja samalla itketään Cescin, RvP:n yms. perään. RVP, Cesc, Nasri, Clichy, Song…juuri nämä pelaajat eivät voittaneet meille mitään vaikka aikaa annettiin. Cesc ei ole koskaan voittanut mitään silloin kun hän on ollut joukkueen kantava voima. Helppoaham se on meritoitua Barcassa ja Espanjan maajoukkueessa Xavin ja Iniestan varjossa. Cesc voi aivan hyvin löytää itsensä Mourinhon koirankopist Matan lämmittämältä penkiltä ja jos ei niin ei se silti tee meidän joukkueen rakentamista mitenkään mahdottomaksi.

 3. Cole, Toure, Adebayor, Clichy, Nasri ja Sagnan.
  Näille helppoheikeille ihan sama.
  van Persien näkeminen munassa kyllä vituttaa.
  Itse veikkaisin myös ettei Fabregas ole Mourinhon näköinen pelaaja. Vuoden floppi? Ei omasta syystä vaan Mourinhon antijalkapallon vuoksi.

 4. No niin, nyt on Citykin avannut pelin ja ottanut Sagnan.

  Vela ei näyttäisi huhujen mukaan kuitenkaan tulevan, vaan Arsenal myy osuutensa. Päivän muissa huhuissa Santi haluaa parempaan joukkueeseen eli Atleticoon. Sepä tässä vielä puuttuisi. Ei sillä etteikö mies ole korvattavissa, mutta suurta luottoa ei ole Arsenalin reagointikykyyn. Ehkäpä tästä tulee taas kaamea kesä.

 5. Ei hätää. Emirates cuppia jo pukkaa ja mitalitaisto jatkuu. Casillas ja Hulk olisi hyvä siirto ikkuna. Eikö Wenger sen takia ole kommentaattorina 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s