Ollaan mukavasti plussalla jo tämän kesän siirroista – siis rahallisesti

Fabregasin takaisin hankkimatta jättämisen yksi syy selvisi, kun saimme B*rcalta vielä kaksi ja puoli miljoonaa siirtokorvausta Chelsea siirron myötä. Tämän kun yhdistää uusimpaan huhuun Velan oikeuksien myymisestä kokonaan Real Sosiedadille, niin kesän saldo olisi komeasti jo noin 10 miljoonaa plussan puolella. Kroenke kiittää ja Arsene saa varmaan jonkun mukavan bonuksen tästä uusimmasta urotyöstä, ainakin jos tilanne säilyy suurin piirtein samana koko lopun siirtoikkunan ajan.

Tähän asti meihin on yhdistetty pelaajia ihan sieltä kirkkaimmalta huipulta, vaikka ei noissa tietenkään mitään totuusperää ole taaskaan ollut. Nyt Fabregasin kaupan myötä huhutkin ovat ainakin osittain vaihtuneet huomattavasti negatiivisempiin. Negatiivisempiin kannattajan kannalta, mutta seuran tärkeimmän eli pankkitilin kannalta taas näyttää entistä paremmalta. Jos edes osa huhuista pitäisi paikkansa, niin käteisvaramme saattavat pian ylittää maagisen 200 miljoonan rajan. Minkähän pokaalin tästä saavutuksesta saa?

Ironista olisi jos tämä Cazorla huhu pitäisi paikkansa ja mies todella lähtisi takaisin Espanjaan. Fabregas päästettiin juuri Chelseaan ja seuraavaksi Cazorla myytäisiin. En ole sinänsä miehen myyntiä vastaan, varsinkaan jos summa on 15 miljoonan luokkaa tai parhaassa tapauksessa vielä enemmän.

Vermaelen kiinnostaisi huhujen mukaan Manua. Sinänsä Vermaelenin lähtöä on voinut pitää jopa todennäköisenä jo pitkään, mutta ei kai osoitteen ole pakko olla taas yksi pahimpia kilpailijoita. Toki Vermaelen olisi jo neljäs kapteenimme, joka siirtyy kilpailijaan noin viimeisen viiden vuoden aikana. En voi sanoa, että tämä siirto enää edes yllättäisi millään muotoa.

Sagnan lähdön varmistuttua tarvitsisimme uuden laitapakin, kuten tämä artikkeli asian ilmaisee. Silti todennäköisempää on Jenkinsonin olevan se ykkönen ensi kaudella ja äskeisen linkin otsikosta, kun ottaa sanan NOT pois niin ollaan aika lähellä mitä todennäköisesti tulee tapahtumaan. Tämä on se mikä on nähty niin useasti viimeisen vuosikymmenen aikana eli ykkösvaihtoehdon lähdettyä tilaisuuden saa kakkosvaihtoehto, vaikka tämä ei olisi millään asteella valmis vastuuseen, joka taas suoraan vaikuttaa joukkueen menestykseen.

Tulopuolella olisi huhujen mukaan Coleman, mutta tämä ei tule tapahtumaan useastakaan syystä. Wenger todella harvoin hankkii pelaajia Valioliigan sisältä, varsinkaan sellaisia jotka ovat jo lyöneet läpi ja ovat pelipaikkansa parhaita tai parhaimmistoa koko liigassa. Toisekseen Everton vaatii vähintään 15 miljoonaa, todennäköisesti lähemmäksi 20, ennen kuin kaupat voisi saada lyötyä lukkoon ja tuollaista summaa Wenger ei ikimaailmassa maksa laitapakista.

Mainokset

16 thoughts on “Ollaan mukavasti plussalla jo tämän kesän siirroista – siis rahallisesti

 1. Ikävän usein nämä tällä lailla esitetyt siirtohuhut on menneet läpi ja siis Arsenalin pelaaja on lähtenyt samana kesänä. Mm. Songin huhut alkoivat vasta heinäkuussa ja parissa viikossa oli Barcan mies. On niitä muitakin, mutta ei ihan jokainen huhuttu ole siti lähtenyt. Harmillista, ettei Wenger voi / halua kommentoida asioihin mitään, kun on ”töissä”.

  Arsenal on lädejä alkanut hankkia, joten miksei Coleman olisi mahdollinen. Lädien ominaisuudet ovat kehittyneet sitten Wengerin alkuaikojen ja pystyvät nykyään taitopeliinkin. Hinta lienee 17-20m ja muutenkin alkaa olla aika hylätä tämä stereotypia aina ”yilhintaisista” lädeistä. Mutta tärkeämpi syy on kai se, että Wengerille Martinezin Everton on aito uhka, ja vaikka osto heikentäisi Evertonia (eikä suuremmin paranna Arsenalia vs. Sagna eli Arsenal pysyisi melkein samoissa), niin taitava Martinez voisi taikoa tuolla rahalla pari hyvää pelaajaa. Hän taitaa osata ostamisen ja pelaajien roolittamisen yhtä hyvin ellei paremmin kuin Arsene.

   • Olihan se jossittelua. Mutta olen ihan varma että jos hän olisi jäänyt Lontoossa ja Bendteriä olisi myyty niin silloin olisimme voittaneet liigan 🙂 En ole seurannut Olympiakoksen peliäkään mutta vajat 60 min mm-kisoissa antaa semmoinen vaikutelma että kaveri on hemmetin kiinnostavaa pelaajaa. Ja eiköhän se osaa pelaa laiturinpaikallakin.

 2. Sieniliigan ja tän päivän matsin perusteella juonikkuutta tuntuis löytyvän. Eiköhän wenger sen naaraa ens kaudeks lontooseen. Ehkä siks ei sitä Velaa välttämättä tarvita. Mutta se yks ISO nimi kärkeen tarvitaan silti.

 3. Aivan, kova nimi tarvitaan myös. Näen ongelmana, jos kolmella kärkitontilla olisi tarjolla neljä raakiletta (Sanogo, Ox, Gnabry, Campbell), jotka eivät missään nimessä kykene ensi kaudella tekemään isoja maalimääriä. Liikaa olisi Walcottiin, Poldin (?) ja Giron varassa. Cambellin lisäksi kova kärki sisään ja Gnabry lainaan, niin on huomattavasti parempi. Gnabry tarvitsee samalla lailla peliaikaa ja luottoa, mitä Campbell sai Kreikassa.

  • Juuri niin pitäisi tehdä! Ja hankitaan vielä oikea laitapoulustaja Sagnan tilalle, varamolkke ja dm niin se on siinä. Lähetätkö sinä Timo tämä rautalankamalli Wengerille sähköpostitse tai pitääkö lähettää pullopostia Brasiliaan?

 4. Enpäs nyt olekaan viikkoa hiljaa, pahoittelut.

  Campbellilla ei ole toistaiseksi työlupaa Britanniaan, mutta MM-näytöillä sellainen varmaan heltiäisi – kun tulee EU:n ulkopuolelta, täytyy olla tietyt kriteerit täytettynä.

  • Eikös ne kriteerit täyttyneet viime kauden aikana? Kahvimaalla on riittävä Fifa-ranking (briteille tärkeä) ja riittävä matsimäärä on tainnut tulla täyteen jo jossain vaiheessa. Ei ole englantilaisilla mussuttamista.

   • No niin, tämähän on sit selvä. Kauteen lähdetään Giroud’lla, Sanogolla ja Campbellilla. Kiitokset täsmennyksistä. Vai laidalleko pistetään?

   • Joo, pelasi tosiaan keskellä tänään. Mutta ainakin tuo transfermarkt näyttää että koko kauden on pelannut oikeata laitaa kreikassa.

   • Taipumus jatkuvaan kaukolaukoiluun tietysti saattaa todistaa Wengerille taktista epäkypsyyttä ja lainadiili Derbyyn voi olla vaihtoehtona.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s