Ei paljoa naurata Wengerin ja seuran toiminta tähän mennessä kesän osalta

Positiiviset asiat tähän mennessä kesässä ovat laskettavissa ihan muutamalla sormella ja oikeastaan ainoa todellinen parannus ainakin lähtökohtaisesti on Saksan maajoukkueen kuntovalmentaja Shad Forsythen palkkaaminen. Tämäkin tosin riippuu saako mies oikeasti vaikutusvaltaa vai jatketaanko entisellä tavalla joka tapauksessa. Sitten jos hakemalla haetaan lisää, niin listaan voisi laittaa Parkin sopimuksen umpeutumisen ja jotain tätä luokkaa olevia asioita. Unohtamatta tietysti muutamia miljoonia, jotka ovat tulleet kassaan Fabregasista ja Djouroun myynneistä.

Vermaelen Manuun huhu vahvistuu ja tällä kertaa lähdekin on jo melko luotettava. On tämä aivan käsittämätöntä, että koko ajan meiltä on pelaajia matkalla pahimpiin kilpailijoihin tai niihin joukkueisiin, joidenka kanssa pitäisi kisata pokaaleista. Tosin me kisaamme tavallisesti vain nelossijasta ja jostain cup-pokaalista jos kaikki palikat arpaonnea myöten osuvat kohdilleen kerran vuosikymmenessä.

Ei Vermaelenin uran viime vuodet ole mitään häävejä olleet, päinvastoin suunta on osoittanut alaspäin melko tasaiseen. Silti kuitenkin puhutaan edelleen meidän kolmostopparista ja käsittämätöntä kyllä myös joukkueen kapteenista. Ottaen huomioon, että Sagna lähti jo Manchester Cityyn on topparin paikalla vajausta ja belgialaisen lähtö tähän paikkaan jättäisi joukkueeseen tasan kaksi topparia. Tämä ei ole edes se pahin asia, vaan ylipäätään pelaajan myyminen Manuun ei pitäisi olla mikään vaihtoehto. Tämä ei vain yksinkertaisesti saisi taas mennä näin, mutta pahalta näyttää.

Sagnan ja Vermaelenin paikkaamiseen määrällisesti tarvitaan pelkästään kolme pelaajaa ellei pelaajat ole sitten monikäyttöisiä Sagnan tapaan ja taso riitä useammalla pelipaikalla mitä epäilen vahvasti mahdollisista hankinnoista. Myös Vermaelen pystyi tuuraamaan vasempana pakkina, joten tässäkin menetettäisiin se hyöty jos ostetaan puhdas toppari tilalle.

Se alkaa kuitenkin olla varmaa, että jos Vermaelen myös vaihtaa maisemaa, niin edes lukumäärällisesti samassa tilanteessa pysyminen puolustajien ja topparien osalta tulee olemaan haastavaa. Taso tuskin myöskään nousee, sillä en usko Wengerin onnistuvan hankkimaan Sagnaa parempaa laitapakkia ja tuskin mahdollinen kolmostoppari on sen parempi kuin Vermaelen. Tähän kun lisää Fabianskin lähdön ja maalivahdin tarpeen, niin voi olla jo tässä vaiheessa kesää aika varma, että suurin osa ellei melkein kaikki vahvistuksia tarvitsevat pelipaikat jäävät taas ilman hankintoja, kun edes lähtijöitä ei saada korvattua kunnolla puhumattakaan vahvistuksista.

Tosin jos tälle myyntilinjalle tosissaan lähdetään, niin se olisi sitten ihan sama myydä Monreal myös. Toki ongelma tulee siinä, että korvaaja tuskin olisi parempi ja on aivan turha uneksia Luke Shawn hankinnasta, vaikka mies olisikin täydellinen ratkaisu pitkäksi aikaa vasemman pakin tontille. Eiköhän tuokin vielä päädy Chelseaan Ashley Colen korvaajaksi tai sitten Manuun.

MM-kisoihin viitaten sen verran, että Englannin odotetun avaustappion myötä Oxin kuntoutusta saatetaan yrittää vauhdittaa ja ottaa riskejä kentälle laittamisessa, koska jatkopaikka on katkolla Uruguayta vastaan seuraavassa ottelussa. Toivottavasti järki voittaa, mutta ei yllättäisi yhtään jos riski otetaan ja sen seurauksena Ox missaa ison osan ensi kauden alusta ellei jopa koko kaudesta.

Mainokset

16 thoughts on “Ei paljoa naurata Wengerin ja seuran toiminta tähän mennessä kesän osalta

 1. Eihän se tietysti ole edes nuukailevalle Wengerille mahdotonta korvata Vermaelenin ja Monrealin kaltaisia pelaajia. Cazorla on jo pieni haaste, ellei rahaa haluta käyttää yli 20 m. Haaste on saada lukkoon useampi keskinkertaisen pelaajan diili samassa siirtoikkunassa.

  Eihän vaihtuvuus ole mikään synkkä asia, kun puhutaan vaihtopenkin pelaajista. Ainoa mikä asiassa pelottaa ja ahdistaa, on Silvestren ja Santosin kaltaiset aivopierut, joista on näyttöä. Vaihtopelaajien huonontamiseen ei olisi varaa, impaktipelaajia ei muutenkaan oikein ole.

 2. Siinäkö Löwilta Arsenalillekin hyökkääjäratkaisu? Özil piikissä ja Klose+Poldi penkillä.

 3. Ja näin voidaan unohtaa Bildin ”tiedot” Saksan avauskokoonpanosta. Özil on tietysti avauksessa. Tai siis joku ehkä ”vuoti” hämätäkseen Portugalia.

 4. Tykkään kyllä tästä ajatusleikistä jossa Wenger myy kaikki ja korvaajat otetaan reserveistä tai ranskan 2. liigasta. Mutta heikoimpien lenkkien eli Verman ja Monrealin mahdollinen päivitys parempaan kuulostaa ihan hyvältä.

 5. Vielä Djourousta: jos heppu ois HSV:ssa pysyvästi, miksi arsenal.comissa kerrottaisiin hänen pelaamisestaan MM-kisoissa? Epäilen, että Skysports hieman hötkyili lunastusjuttunsa kanssa.

  • Innokkaasti HSV:n saittikin seuraa sveitsiläistä. Syyttäisin enemmän Arsenalin saittipolitiikkaa, joka pitää kiinni kaikista pelaajista kynsin hampain, kunnes pelioikeudet on vedenpitävästi siirtyneet seuralta pois. Onhan se tietysti nätimpää, jos kauppa menee joskus puihin, mutta itseäni on aina häirinnyt se, että kesäkuun lopussa (viimeistään) kamansa pakanneet eli sopimuksestaan rauenneet siivotaan joskus heinäkuun puolivälissä tai lopussa. No ehkä tänä vuonna reippaammin, kun Puma haluaa kaikki Nike-materiaalia sisältävät kuvat kuuseen ja äkkiä heinäkuussa.

 6. Cleverley-huhut on niin masentavia, ettei innosta analysoimaan mitään. Olisi liian, liian kovaa, jos Manu taas onnistuisi kusettamaan Arsenalille nollatason pelaajan.

  Vermaelenin myynnin hyväksyn, koska kapteeni ei tällä peliajalla uutta sopimusta suostu tekemään, joten on järkevää myydä. Ollaanpa rehellisiä ja sanotaan samalla, ettei Vermaelen Manua juurikaan vahvista, ehkä jopa päinvastoin jos verrataan Vidicin ja Ferdinandin menneeseen formiin. Saattaa tietysti olla parasta, mihin Manun vetovoima riittää heidän korvaajakseen.

  Todetaan vielä, että melko todennäköisesti Velan loput oikeudet on myyty spanskeille n. 8m hintaan.

  Vaikka nautin suuresti MM-kisojen suurelta osin laadukkaista peleistä, tulisipa jo heinäkuu ja Arsenalin aktiivisen pelaajapolitiikan aika!

 7. Tällä päivämäärällä sisään 1997 Overmars, Petit ja Grimandi. Jotain samantason impaktiin kykeneviä pelaajia kaipaisi tämäkin kesä.

 8. Itse en tässä vaiheessa jaksa uskoa, että ihan noin isoa vaihtuvuutta alakerran osalta tulee. Sagnan ja Fabianskin lähdettyä kenties sitten se Vermaelen saattaisi lähteä, tällöin uskon kuitenkin Nachon jäävän. Joku saitti väitti, että Smalling voisi tulla Arsuun jos Verma menee Manuun. Vaihtodiilit ovat todella harvinaisia. Smalling ei kuitenkaan olisi mitenkään luokattoman huono haku. HG-status, parhaat vuodet vasta edessä ja pystyy luutimaan tarvittaessa myös oikealla.

  Djouroun kohdalla asia menee varmaan niin, että Arsenal omistaa pelaajan oikeudet 30.6 asti vaikka HSV kuinka olisi tuon klausuulin käyttänyt. Eiköhän se Arsun sivuille ilmesty sitten heinäkuun alussa kun oikeasti oikeudet siirtyvät Hampuriin.

  Balotellistä huhutaan nyt todella monessa lähteessä. Nyt jo hieman tuntuu siltä, että ei savua ilman tulta. Keskusteluita siis varmastikin käydään, se on asia erikseen mikä on niiden lopputulos. Ja jos Atleti on Cazorlan perässä niin voi kertoa, että ainoastaan silloin neuvotellaan jos Costa tai Koke on osa diiliä.

 9. Tämmösen kesän alun paskin puoli on se että helposti nyt menee koko kesä lähtijöitä paikatessa (olettaen siis että Vermaelen vielä lähtee). Ei mul oo mitää vaikeuksia usko etteikö Wenger pystyisi näitä paikkaamaan, ohan Arsenal selvinnyt Nasrin, Cescin ja RVP:n lähdöistäkin. Helposti vaan nyt kaikki paukut menee tohon puolustuspään paikkailuun ja siirtoikkunan lopussa ollaan yhä ilman kärkipelaaja.

  Balotelli olis kyl hieno haku. Olis mielestäni myöskin fiksu liike sekä Arsenalilta (saisi maailmanluokan kärjen), että Balotellilta (Wenger lienee tolle kaverille paras valmentaja sekä henkisen että pelillisen kasvun kannalta). Sääli vaan että tässä agenttien pyörittämässä maailmassa ei paljoa tommoset järkisyyt paina kun joku Monaco tarjoo tuplapalkan ja 10miljoonaa enemmän siirtokorvauksia niin siellähän Mario on seuraavaksi ampumassa rakettejaan.

 10. Niin ja Cazorlan lähtöön en usko kyllä yhtään. Kaverihan teki juuri uuden jatkosopimuksen, eiköhän nää huhut oo vasta lämmittelyä ensi kesään jollon Arsenal voi oikeesti olla luopumassa kaverista.

 11. Balotelli olisi kiva, mutta en jaksa uskoa tuohon huhuun.
  Daily Mail on alkuperäisenä lähteenä, jota italialaiset ovat lainanneet ja nyt taas britit lainailevat italialaisia medioita. Korjatkaa, jos olette löytäneet yhtään luotettavampaa lähdettä.

  Eli toistaiseksi voisin laittaa enemmän rahaa likoon Iranin maailmanmestaruuden puolesta kuin Balotellin siirtymisestä Arsenaliin.

 12. Onhan tuolla jo näkynyt Cazorlalta kommentteja, että harkitsee tulevaisuuttaan kisojen jälkeen. Mitä muuta se tarkoittaa kuin siirron harkintaa? Harkinta ei toki tarkoita automaattisesti lähtöä.

  Ei uusi sopimus mitään muuta merkitse kuin siirtokorvauksen varmistamista. Itse asiassa koko sopimuksen uusimisen syyhän voi olla selkeämmän ulosmenohinnan ja ehtojen määritely, eikä mikään massiivinen palkankorotus.

  En ole missään nimessä heittämässä Santia ulos, mutta ymmärrän hyvin,että kuuluu Arsenalin papereissa siihen joukkoon, jonka päivitystä mietitään jos sopiva uusi kohde on näköpiirissä. Viime kausi oli kuitenkin edellistä huonompi ja ihan täysin ei lähdenyt Özilin kanssa liikkeelle.Arsenal tarvitsee maaleja keskikentältä ja laidoista, ei pelkästään siltä yksinäiseltä superkärjeltä.

 13. Itse pidän hieman kummallisena, että jos muutama kuukausi jatkon jälkeen heitetään kommenttia joissa alkaa harkita tulevaisuuttaan kisojen jälkeen! Se on totta, että jollain aikavälillä Santi pitää päivittää, mutta miehen ominaisuudet ovat sellaisia, että vielä helposti parikin vuotta pystyy vetämään ”huipulla”.

  Mitähän se Draxler meinaa? Ei oo paljon huhuja liikkunut…

 14. Mitä hittoa nämä huhut Balotellin hankkimisesta oikein tarkoittaa? Onko Wenger menettänyt järkensä? Minusta Arsenalin joukkueessa on ollut jonkinlaista tyyliäkin eikä mitä tahansa sekopäitä ole otettu. Jos tämä vähäjärkinen, itsekeskeinen kakara hankitaan joukkueen koristukseksi, taitaa Arsenalin toimien seuraaminen jäädä minulta vähiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s