Pre-Season alkaa parin viikon päästä ja Wenger on Brasiliassa?

Tuli mieleen, että yleensähän harjoituskausi alkaa heinäkuun alussa tai alkupuolella niiden pelaajien osalta, jotka eivät ole mukana kesällä missään kisoissa. Meidän kohdalla tämä tarkoittaa suurinta osaa joukkueesta, kun edustus kisoissa taitaa olla 11 pelaajaa, kun Djourouta taitaa olla turha enää laskea vaikka mies Arsenal.comin seurannassa olikin listattu mukaan.

Jos siis mennään samalla aikataululla kuin aiempina vuosina, niin ilmeisesti joukkue aloittaa harjoittelun ilman Wengeriä muiden valmentajien johdolla, koska managerimme keskittyy kommentoimaan kisoja heinäkuun puoleen väliin saakka ja tämän jälkeen pitää vielä mahdollisesti ehtiä vähän laskemaan vesiliukumäkeä Deinin tai jonkun muun jahdille.

Periaatteena tämä kuulostaa niin väärältä kuin vain olla voi, että juuri uuden kolmevuotisen sopimuksen ja kahdeksan miljoonan vuosipalkan saanut managerimme oleilee Brasiliassa televisioyhtiön kommentaattorina, vaikka pitäisi tehdä leipätyötä. No todellisuudessa tuo on aivan sama ja Bould vetää fysiikkavalmentajien ja muiden kanssa varmasti treenit siinä missä Wengerkin. Ehkä asia voisi olla jopa positiivinen, vaikka eihän se näin saisi missään nimessä mennä jos seuran prioriteetit ja toimintatavat olisivat kunnossa.

Saa olla melkoisen hyvät seuraavat kaksi viikkoa siirtomarkkinoilla, että pre-season päästään aloittamaan vahvemmalla joukkueella kuin viime kausi lopetettiin tai edes ylipäätään yhtä vahvalla. Tietysti kisoissa olevia ei oteta huomioon, mutta tarkoitan joukkueessa olevia sopimuspelaajia. Nyt ainoastaan on lähtijöitä Sagnan, Fabianskin, Bendtnerin ja myös mahdollisesti Vermaelenin muodossa. Ainut uusi kasvo taitaa olla Campbell ja tämäkin menee ”like a new signing”-osastoon tai vähintään ”internal solution”-kategoriaan.

Huhuissa pyörii vahvasti Balotelli, mutta en pidä kauppaa millään muotoa todennäköisenä. Lisäksi siirrossa olisi todella monta epävarmuustekijää, joita meidän ei ole pakko ottaa, vaan voisi ihan hyvin hankkia jonkun muun huippuhyökkääjän käytettävissä olevalla siirtokassalla. Toki jos valinta on joku Remy tai Balotelli, niin riski kannattaa ottaa, mutta tilanne ei todellisuudessa ole näin mustavalkoinen.

Laituriosastolle Lavezzi kelpaisi paremmin kuin hyvin, mutta en näe PSG:n olevan kovin halukas myymään argentiinalaista ja muutenkin lähde on epäluotettava Metro. Mieluummin sitä kuitenkin katsoisi vasempana laiturina melko suoraviivaista ja nopeaa, mutta samalla äärimmäisen taitavaa Lavezzia kuin todella taitavaa, mutta hidasta ja neppailevaa Cazorlaa, joka kaiken lisäksi taitaa tosissaan haluta palata kotimaahansa liigan voittaneeseen Atletico Madridiin.

Mahdollisessa Vermaelen kaupassa uusin huhu on, että ottaisimme Cleverleyn tai vaihtoehtoisesti Smallingin vaihdossa. En näe mitään järkeä kummassakaan. Cleverleylle ehdoton ei. Jos Fabregas ei kelvannut, niin miksi ihmeessä ottaisimme tuon keskinkertaisuuden. Myöskään Smalling ei ole parempi pelaaja kuin Vermaelen, joten ei tuossa ole mitään järkeä. Onneksi tämä viimeisin vaihtokauppa on sentään vielä huhu melko epämääräisesti lähteestä. Sen sijaan kapteenimme siirto ylipäätään vaikuttaa pelottavan todelta tai ainakin lähteet ovat olleet huomattavasti luotettavampia.

Mainokset

18 thoughts on “Pre-Season alkaa parin viikon päästä ja Wenger on Brasiliassa?

 1. Tämä puhuttu Saksan fysiikkavalmenta varmasti missaa koko preaseasonin, kun Saksa menee päätyyn asti ja pieni MM-loma perään.Harmillista. Fysiikkavalmentajan pätevyydestä saadaan paras vaikutus varmasti juuri kesällä, kun harjoittelutapa on täysin vapaa. Kauden aikana mennään otteluohjelman ehdoilla. Kauden alku näyttää hankalalta, mutta toisaalta mitään painajaisputkia ei nyt tullut liigassa.

 2. Nyt taas silly-seasonilla on hyvä pistää jäitä hattuun. Mun mielestä muutama asia, jotka otetaan nyt liian kirjaimellisesti saa monen pikkarit ihan kierroksille. a) Balotelli ei tule Arsenaliin. b) Santi ei lähde mihinkään.

  Puretaanpa nämä yksitellen.
  a) Koska Wenger on ostanut epävarman alisuorittajan, joka ampuu raketteja omassa vessassaan tai ajaa rahatukku pelkääjän paikalla, koska ”on rikas”? Ei ole oikein Wengerin tyylinen siirto. Jos jätetään vielä tuo ukon luonne, joka on sanalla sanoen perseestä, pois kuvioista, niin eikö Balotelli ole juuri megalomaanisen kokoinen floppikortti? Halutaanko me todella käyttää älytön summa tuollaiseen?

  b) Santi. Voi Santi Santi… Mies on haastattelussa sanonut, että miettii tulevaisuuttaan kisojen jälkeen. No, se tulevaisuus on sanelta jalkapallon osalta keväällä allekirjoitetun sopimuksen muodossa. Mitä taas tulee esimerkiksi kroketin pelaamiseen tai grillailuun, niin sitä onkin syytä miettiä kisojen jälkeen. Samalla täytyy sanoa, että Atletico ei ui rahassa, joten Santin ostaminen ei ole mikään taputeltu juttu. Sanoisin tähän, että Santi muotoili lausahduksen huolimattomasti ja Arsenalin kannattajat on pikkarit korvissa kauhuissaan heti… Ei olla. Tää on silly-season ja that’s it. Kuinka moni meedio näki viime kesänä Özilin oston ennalta, käsi pystyyn..? Ei näy montaa kättä.

  Ja mitä Özilin oston kertaluonteisuuteen tulee, niin ehkä se oli once in a lifetime tai ehkä me ostetaan £40m miehiä nyt joka kesä. Ei me, eikä kukaan muukaan Arsenal-fani sitä vielä tiedä. Aika näyttää.. Rahoittukaa, ottakaa huurteinen, grillatkaa ja odottakaa ensi kautta – Giroud tekee liigassa 32 maalia ja lässytykset Suarezista voi unohtaa.

 3. Jaahas, otteluohjelma on julkaistu. Ensisilmäyksellä vaikuttaa aika tasapaksulta. Ennakkoon ajatellut kärkiottelut jakaantuvat melkein yksi/kuukausi tyylisesti.

 4. No ainakin päästään heti kauden alkajaisiksi suoraan asiaan, kun Pulis tuo Palacen Grovelle. Eiköhän Pulis ole kesän aikana jo ehtinyt opettaa pelaajilleen perusmetkut.

 5. Ei tämä todellakaan hyvältä näytä.. Sagna lähtenyt ja Vermaelen kohta ManUssa. Uskotelkaa vaan itsellenne että turhia pelaajia ja helposti korvattavissa. Itseään kaikista helpoin tunnetusti huijata.

 6. Arsenalista on hyvää vauhtia tulossa Englannin oma Leki. Omista parhaimmisto jompaan kumpaan Manchesterin kööriin hakemaan mestaruuksia ja sieltä vastaavasti paskimmat meille surffailemaan. Farmisopimuksen voisi jo periaatteessa julkistaa virallisesti.

 7. Seura maksaa menneestä heikkoudesta tässä, kun sedät taas jaksaa hötkyillä ja hermoilla täällä. Eipä ole näyttöä kovin lujasta rakentamisesta ja vahvistamisesta viimeiseltä 10 vuodelta, joten herkästi suurin osa hyppää myyntihuhuihin mukaan. Todennäköisyyksien ja mallioppimisen mukaan mennään. Sama toki huippumiesten oston suhteen, on oikeutettua että uskoa puuttuu. Siitä trendistä, että jotain suurta muuttui viime kesänä, jaksaa puhua vasta usemman onnistuneen ikkunan jälkeen. Nytkin takana on käsittämättömästi munattu tammi-ikkuna.

  Sinänsä mitään ei ole vielä tänå kesänä menetetty ja esim Real Madrid tekee aina siirtonsa myöhään. Arsenal ei tosin käytökseltään mitenkään muistuta madridilaisia, joten ehkä en jatka epätoivoisia positiivisia vertailuja sen enempää.

 8. Joo onhan tuo aivan uskomatonta että seniili istuu selostuskopissa/studiossa koko kisan ajan.. Vanhaa miestä istuttavat viikko tolkulla siellä.. Liekköhän saa edes voileipiä pelien välissä kuten Litti Litmanen. Voi käydä miehellä aika pitkäksi studiolla, Kommentoida vaan vaikka ei edes pelit ole käynnissä.
  Olis ollu parempi wenkulankin pysyä siellä Lontoon toimistolla miettimässä treenejä tai sitten sitä Plan B:tä. Toinen vaihtoehto olisi tosiaan niitä Ranskan kakkosdivari jätkiä tarkistamassa, jos niillä olisi vaikka sarjat kesken. Käsittämätöntä toimintaa. Suorastaan ala-arvoista.

  Hyvää juhannusta goonerit!!

 9. Spanskien kisat oli sit alle viikossa taputeltu. Pääsee Santikin sitten hyvissä ajoin miettimään sitä tulevaisuuttaan. Wenger vois käydä vinguttaa visaa ja noukkia Sanchezin ja Vidalin parempaan talteen.

  • Sais nyt nykyisetkään mm-pelaajat pysymään ringissä…
   Kyllä Wengeri tekee toivottavasti Brasiliassa muutakin kuin höpöttää ranskaa televisioon ja nappaa aurinkoa Copacapanalla.
   Siellä on paikalla Futiksen kerma.

 10. Wengerillä paniikki päällä kun pallonhallintaan perustuva tiki-taki ei enään toimi seura eik’ä maajoukkue tasolla. Mitä nyt jäärä? Aletaanko kopioida Pullisin sivurajaheittoihin perustuvaa erikoistilanne-nilkat paskaksi -taktiikkaa vaiko esimerkiksi Mourinhon bussia?
  Kumma kun 2000-luvun alussa pärjättiin aivan erilaisilla pelaajilla ja taktiikalla, mutta heti kun alettiin leikkiä Barcaa kaikki meni päin vittua… Mutta eihän se ole Wengerin syy. Öljy-sheikithän ne määrää meidän taktiikasta ja squadista…..

 11. Jos valtaosa maailman parhaista pelaajistakin on tällä hetkellä Brasiliassa, niin eikö Wengerinkin kannata olla siellä?

  Siellähän näyttää olevan muuten myös Manuren manageri.

  Wengerin vesiliukumäkikuvasta tulee yllättävän paljon kommenttia ympäri nettiä siihen nähden, että ihan valtavasti ei ko. heppu kuitenkaan taida vuoden aikana lomailla.

 12. Äijät hei, kenenkään maksa ei kestä tällästä synkistelyä. Nyt hymy huuleen ja tarvittaessa bisse huulille. Eihän tää nyt vielä vaadi ranteiden viiltelyä? Sagna ja Fabianski on lähtenyt. Vermalla taitaa olla vielä sopimus Arsenaliin ja that’s it. Santin möläytykselle kannattaa kohauttaa olkapäitä.

  Ja Sanchezia ei todellakaan oteta kaatuilemaan meille. Ennemmin räjäytetään pankki ja ostetaan Muller ja Basti – tarvittaessa kidnapataan 🙂

 13. Kyllä tämä kummallista pessimismiä on: jos jotain tehdään tai jätetään tekemättä, se on varmasti kuitenkin väärin. Hessua mukaillen jäistä nyt sinne grogilasiin tai vaikka housuihin, jos tuntuu liiaksi kuumottavan. Ja siirtoikkuna ei ole vielä edes virallisesti auennut….
  Huhujen perusteella jos mennään, meillä on ensi kaudella 40 miehen pelaajarinki, kyllä sillä pitäisi jo pärjätä. Eiä tarvitse ostaa edes Alexia takaisin…
  Hopealusikat esille…

 14. Höh, kyl mie ainakin ymmärrän hyvin Arsenen ratkaisun. MM-kisoihin osallistuvilla on pidennetty kesäloma.

  Peukut Hessulle ja Enolle! Ja hyvää jussia!

 15. Intän kuitenkin: älkäämme unohtako Wengerin maineikkaita arvioita MM-kisojen hintainflaatiosta, eli näitä hypetettyjä pelaajia ei kuitenkaan osteta. Miksei siis olisi voinut ostaa pelaajia ennen kisoja tai kisojen aikaan, jos kohteet eivät sattumalta pelaakaan kisoissa?

  Toki on myönnettävä, että viime syksy meni todella putkeen ottaen huomioon kaikki ne ”virheet” joita tehtiin preseasonin joukkueen kasaamisessa ja siirtojen myöhästymisessä. Ehkä sillä oli roolia talviromahduksessa, ehkä ei (puutteellinen preseason-treeni).

  Lyhyesti: olisi vaan kiva nähdä, miten kävisi, jos Arsenal tekisi kaiken off seasonilla parhaalla mahdollisella tavalla. No tähän ei tietysti tämä kesä käy, kun esim. aikaisimmat MM-kävijät kuten Cazorla palaavat treeneihin 4 vk loman jälkeen, eli äkkiä katsoen 21.7 alkavalla viikolla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s