Saataisiinko siirtomarkkinoille vauhtia Englannin ja Espanjan aikaisesta tippumisesta?

Tänään Espanja pelailee viimeisen merkityksettömän kisaottelunsa ja huomenna Englanti tekee samoin. En tiedä voisivatko nämä kaksi tippumista vaikuttaa jollain tapaa siirtotilanteeseen ylipäätään markkinoilla. Englanti ja Espanja ovat kuitenkin Saksan ohella ne kaksi johtavaa sarjaa maailmassa, jonka mukaan ja ehdoilla pitkälti mennään pelaajasiirroissakin.

Toki Wengerin selitys alun alkaenkin kisojen estävästä vaikutuksesta siirtoihin osoitettiin esim. Fabregasin myötä melko hataralla pohjalla olevaksi. Tietysti pelkkien englantilaisten ja espanjalaisten pelaajien poistuminen kisoista ei vielä aivan mahdottomasti vaikuta, kun kaikilla huippujoukkueilla on pelaajia useista maista. Ehkä jotain aktiivisuutta ja liikehdintää voisi kuitenkin olla odotettavissa lähiaikoina. Toivottavasti, sillä nyt ei tunnu ainakaan mitään tapahtuvan.

Kisauutisissa ei ole mitään järin positiivisia asioita esille otettavaksi. Kaksi loukkaantumista ja molemmat taitavat olla polvivammoja. Oxin loukkaantuminen on tiedetty jo aiemmin, mutta vakavuus on selvästikin paljon pahempi kuin ennen kisoja ja vielä niiden aikanakin on annettu ymmärtää.

Tämä ei todellakaan ole hyvä juttu ja ilmeisesti väkisin kuntouttaminen nopeutetussa aikataulussa on tuonut takapakkia ja lisää ongelmia. Ox ei pelaa viimeisessäkään Englannin ottelussa, mutta saa nähdä mikä tulee olemaan lopullinen tuomio miehen palattua Lontooseen. Ei ole kovin hyvät merkit ilmassa jos polvi hajoaa toisen kerran vajaan vuoden sisään. Jotenkin tämä on vain niin tuttu tarina meidän pelaajien kohdalla.

Toinen polvensa loukannut on Belgian väreissä kentälle päässyt ja siellä puolisen tuntia kestänyt Vermaelen. Vamman vakavuudesta ei ole tietoja, mutta ilmeisesti vamma oli tiedossa jo alkulämmittelyssä ja jopa ennen peliä, mutta siitä huolimatta riski otettiin. Mahdoton sanoa oliko päätös pelaajan vai valmentajan, todennäköisesti molempien, mutta joka tapauksessa ei tätäkään hyvänä uutisena voi pitää. Pahimmassa tapauksessa Vermaelen on pidempään sivussa ja tuolloin joukkueessa on tasan kaksi topparia. Edellinen tietysti olettaen, että belgialainen ylipäätään jatkaa seurassa, joka on epävarmaa viimeaikaisten huhujen perusteella.

Velan tilanne näyttäisi viimein ratkeavan ja ratkaisu olisi myynti Sociedadiin. Toki edelleen liikutaan huhuasteella, sillä varmistusta ei ole tullut mistään luotettavasta lähteestä. Hinnaksi olisi muodostumassa hiukan alle 9 miljoonaa puntaa plus parin miljoonan klausuulit siihen päälle muun muassa esiintymisistä ja espanjalaisseuran menestyksestä riippuen. Ihan kelpo hinta ja pankkitili kiittää, mutta ei tämäkään ratkaisu paranna meidän hyökkäys- ja laituriosastoa millään tapaa.

Laitureista puheen ollen MM-kisoissa Kolumbian paidassa pirteitä otteita esittänyt Fiorentinan Juan Cuadrado saattaisi olla huhujen mukaan Wengerin kiikarissa. Vaikea uskoa jos hinta on jutussa mainittu 30 miljoonaa tai edes lähellä sitä sekä muut kiinnostuneet seurat olisivat Bayern Munchen ja B*rca. Kolumbialaisen otteita ei ole tullut nähtyä juurikaan seurajoukkueessa, mutta ilmeisesti tehot ainakin viime kaudelta ovat kohtuullisen hyvät 15 maalin muodossa. Laiturin lisäksi Cuadrado ymmärtääkseni pystyy pelaamaan myös laitapakin tontilla. Käyttöä miehelle voisi ollakin, mutta tuskin siirto tulee tapahtumaan.

Mainokset

One thought on “Saataisiinko siirtomarkkinoille vauhtia Englannin ja Espanjan aikaisesta tippumisesta?

 1. Vielä kerran muistutuksena Viikinsaari turnaus ensi la 28.6 Tampereella. Mukaan mahtuu edelleen. Aiempien ilmoittautuneiden ei tarvitse enää ilmoittautua 🙂 ps. autoilijoita Helsingistä lähdössä?
  .

  Tampereen Viikinsaaressa perinteinen Englannin liigan kannattajien (ELK) järjestämä futisturnaus la 28.6. 23. ELK Viikinsaari Cup 2014 joukkueet, lohkot ja otteluohjelma
  Lohko-A: Chelsea, Man Utd, Rest of England
  Lohko-B: Arsenal, Liverpool, Tottenham
  Matsit 2x13min (tunnissa kaksi matsia) ja FINAALI 2x15min
  *
  Lohkojen voittajat toisen lohkon kakkosta vastaan ja voittajat Finaaliin
  Semien hävinneet sätkivät sijoista 3-4 ja lohkojen kolmannet keskenään sijoista 5-6!

  klo Lohko-B Lohko-A
  1 12:00 Rest of England Man Utd
  2 12:30 Tottenham Liverpool
  3 13:00 Chelsea Rest of England
  4 13:30 Arsenal Tottenham
  5 14:00 Man Utd Chelsea
  6 14:30 Liverpool Arsenal
  15:00 lievä tauko jos lohkojen kolmoset heti vastakkain
  7 15:15 Sijat 5-6 A3 B3
  8 VIII15:45 Semi 1 A2 B1
  9 IX 16:15 Semi 2 B2 A1
  16:45 lievä tauko edellisen häviäjää varten
  10 17:15 Loosers, ”Pronssiottelu” VII IX
  11 17:45 Winners, 1 ja 2 VIII IX FINAALI
  (10 & 11 kotijengi enemmän maaleja sarjassa tehnyt joukkue )
  Lohkojen kolmosille kolme matsia, muille neljä matsia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s