Kolme vahvistusta ja kolme korvaajaa lähteneille tarvittaisiin

MM-kisojen alkulohkovaihe alkaa olla loppusuoralla, kun viimeisiä pelejä pelataan ja kohta turnauksessa on jäljellä enää puolet joukkueista. Samalla tämä tarkoittaa satojen pelaajien kesäloman alkavan. Toivottavasti tämä yhdistettynä virallisesti viikon päästä aukeavaan siirtoikkunaan saa liikettä pelaajamarkkinoille.

Tehtävää meillä olisi enemmän kuin tarpeeksi, vaikka siirtojen tekeminen olisi aloitettu heti toukokuussa. Hyökkääjävahvistusta on haettu nyt kahden vuoden ajan, mutta edelleenkään ei olla yhtään lähempänä kuin aikaisemminkaan tai tältä se ainakin vaikuttaa. En vain jaksa uskoa Balotelli huhuihin edes vähää alusta. Jos vertaa viime kesän Higuain tilanteeseen, niin se oli paljon todennäköisemmältä näyttävä ja päättyi kuitenkin huonosti.

Pakollisen hyökkääjähankinnan lisäksi toivelistalla on jo pidempään ollut uusi puolustava keskikenttämies. Flamini ja Arteta voivat mennä vielä rotaatiossa, mutta avauksen pelaajan pitäisi olla vain parempi, jotta joukkueen tasoa saataisiin nostettua.

Henkilökohtaisesti lisäksi haluaisin se laiturihankinnan viimein, jotta jatkuvasti laidalla ei tarvitsisi katsella Rosickya, Wilsherea ja ties ketä muuta keskustan pelaajaa. Myös nopeus, suoraviivaisuus ja maalintekovoima olisivat tervetullutta, jolloin riippuvuus erittäin loukkaantumisherkästä Walcottista laskisi. Tämä etenkin kun Oxin taso ei ole vielä välttämättä riittävä ja loukkaantumiset näyttävät myös astuneen pahasti kuvaan mukaan.

Hyökkääjän, puolustavan keskikenttämiehen ja laiturin muodossa vahvistusten määrä olisi vähintään kolme. Tämä siis puhuttaessa vahvistuksista, kun taas lähtevien pelaajien korvaajat ovat asia erikseen ja lisänimiä tuohon listaan.

Sagna pitää korvata todennäköisesti kahdella pelaajalla, koska kauteen ei voida lähteä ainoastaan kolmella topparilla. Fabianski on pakko korvata kokeneella tai ainakin sellaisella pelaajalla, jota uskaltaa peluuttaa muuallakin kuin Liicacupissa. Martinez ei ole tähän ratkaisu, mutta menisi kolmosmaalivahtina, jolloin miestä voisi lyhyillä lainoilla laittaa hakemaan peliaikaa alemmilta sarjatasoilta.

Kolmen vahvistuksen lisäksi pitäisi hankkia saman verran pelaajia lähtevien tilalle eli kokonaisuutena uusien pelaajien määrä pitäisi olla vähintään kuusi ja tässäkin tapauksessa on laskettu, että Vermaelen jäisi seuraan, joka on tällä hetkellä todella epävarmaa, vaikka huhuissa miehelle olisi jopa tarjottu jatkosopimusta.

Todellisuudessa en usko kuin maksimissaan kolmen pelaajan hankintaan kesän aikana, näinhän Wengerkin jo ehti heti kauden loputtua sanomaan, joka tarkoittaa joukkueen tason parhaimmillaankin pysyvän suurin piirtein paikallaan. Tietysti jos hankinnat olisivat loistavia ja maailmanluokan pelaajia, niin se parantaisi tilannetta. Tähän on kuitenkin äärimmäisen vaikea uskoa. Luultavasti korkeintaan yksi uusi pelaaja on kovan luokan tekijä, joten aivan liian usea ongelmakohta jää vahvistamatta.

Tietysti aikaa on vielä paljon, mutta toisaalta harjoituskauden alku ei ole enää kuin noin viikon päässä ja mitään ei ole saatu aikaiseksi hankintojen suhteen. Joukkue on heikompi kuin viime kauden päätteeksi, joten vaikea uskoa loppukesän menevän täysin nappiin ja hankintoja suurin piirtein tulevan sisään yksi viikossa tahtia.

Mainokset

4 thoughts on “Kolme vahvistusta ja kolme korvaajaa lähteneille tarvittaisiin

  1. Eipä ole muuta valioliigaan liittyvää kuin ihmetellä kilpailijoiden toimintaa. Chelseaa on tässä ihasteltukin ja Pool tekee hartiavoimin töitä vahvistusten hankkimiseksi, vaikka vetovoima ei ole ihan huippua. Manu on nyt saamassa Herreran. Cityllä sen sijaan uhkaa mennä paljon mönkään, kun Yaya Touren myrtyneisyyden todelliset syyt nyt alkavat paljastua,

  2. Mulle kelpais toi Jones keskikentän pohjalle. Iso, kova, ärsyttävä vastustajalle ja laukasupelote. Ei pitäs olla ihan mikään turhan kalliskaan.

  3. Eilen Wenger oli kieltänyt, että olisi kiinnostunut hankkimaan Balotellin. Sinänsä tämä ei tarkoita yhtään mitään, koska samoin on käynyt Artetan ja Cazorlan kohdalla. Toki varmaan monta kertaa on myös pitänyt kutinsa. Näin siis arseblogissa.

    Ihan kuuteen hankintaan en jaksa uskoa. Mutta ehkä Campbell+4-5 lienee mahdollista, periaatteessa jopa pakollista. Aurier lienee melko vahvasti taputeltu. Seuraava pakkorako on se maalivahti. Sen jälkeen tullaan niihin pelaajiin, jotka sitten oikeasti vahvistaisivat nykyistä joukkuetta. Hyökkääjä, toppari ja puolustava keskikenttä.

    Lainalta palaavista Campbell lienee ainoa, joka saattaa LANSiksi päätyä. Coquelinin kohdalla taso ei vaan taida yksinkertaisesti riittää. Sydämeni pohjasta toivon, että seurassa olisi korkea prio päivittää puolustava keskikenttä. Laadukkaita pelaajia on kyllä saatavilla useampia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s