Suarezin puraisu ja siitä aasinsillat Grovelle

Päivän kuuminta puheenaihetta ei tarvitse paljoa miettiä, mutta se ei vain liity Arsenaliin millään tapaa. Tietysti joku aasinsilta voidaan keksiä jos oikein halutaan eli kävisikö seuraava. Balotellista on ollut paljon huhuja ja italialaisen hankinnassa olisi paljon riskejä. Nyt kuitenkin eilisen jälkeen Suarez olisi saatavilla ehkä alennushintaan. Eikö se olisi sama ottaa Suarez, jonka pelillinen taso riittää ja sitä ei tarvitse arvuutella, kun Balotellin kanssa tuo on kysymysmerkki yksittäisiä hyviä otteluita ja suorituksia lukuun ottamatta. No joo, mutta vakavasti ottaen olipahan taas tempaus jyrsijältä ja mielenkiintoista nähdä mitkä ovat seuraukset.

Balotelliin liittyen Wenger on kieltänyt koko siirron mahdollisuuden haastattelussa. Tietysti managerimme voi puhua puuta heinää, kuten koko ajan kasvavassa määrin lähes kaikista asioista tekeekin, mutta edelleenkään erittäin vaikea uskoa tämän siirron tapahtuvan. Jos joku harrastaa veikkaamista siirtojen osalta, niin laittakaa mieluummin rahat Remyn hankinnan puolesta.

Suarezia tuskin enää nähdään näissä kisoissa kentällä, vaikka toisaalta FIFA:n päätös voi olla ihan mitä tahansa asiassa. Ehkä tämä painetaan villaisella, koska kisoissa halutaan nähdä parhaat kentällä loppuun asti tai sitten tilanteesta tehdään esimerkkitapaus todella pitkän pelikiellon myötä.

Pelikiellon pituus ei liiemmin kiinnosta, koska se koskee kuitenkin vain maaotteluja, mutta jos sellainen tulee, niin ehkä se saa liikettä siirtomarkkinoille. Yleisesti yhtenä ennakoituna jättisiirtona on pidetty Suarezin siirtymistä Real Madridiin. En tiedä muuttiko tämä viimeisin puraisu jotain vai ollaanko Espanjan valtion tukiseurassa edelleen kiinnostuneita uruguaylaisesta. Jos ollaan, niin siirtoa voi alkaa kunnolla sorvaamaan, sillä Espanjan kisat ovat päättyneet ja luultavasti myös Suarezin.

Tällä mahdollisella siirrolla olisi myös varmasti muita vaikutuksia, kun Realin täytyisi rahoittaa ainakin osa hankinnasta myynnillä tai todennäköisesti useammalla sellaisella. Samoin Liverpool saisi huomattavan summan lisää rahaa ja kun se on muutenkin vaikuttanut aktiiviselta, niin ylipäätään siirtoikkuna voisi saada vauhtia muidenkin seurojen ja siirtojen osalta. No kaikki tämä on vain spekulaatiota ja voi olla ihan hyvin, että ottajia ei olekaan enää Liverpoolin haluamalla hinnalla, jolloin Suarez jää Liverpooliin edelleen. Tämä ei olisi mitenkään yllättävä lopputulos.

Oxin polvivamma vaikuttaisi uusimman tiedon tai pitäisikö sanoa huhun mukaan kohtalaisen lievältä. Toivottavasti, mutta lopullisesti tämä taitaa vasta selvitä, kun mies palaa harjoituksiin joskus neljän viikon kuluttua. Walcott on varmuudella sivussa kauden alusta varmaankin useamman kuukauden ja siihen päälle pelituntuman hankkiminen takaisin, niin missään nimessä ei olisi varaa menettää myös Oxia. Varsinkin kun laiturihankinta on tässäkin siirtoikkunassa tekemättä ja luultavasti jää ainoastaan suunnitteluasteelle jos sillekään.

9 thoughts on “Suarezin puraisu ja siitä aasinsillat Grovelle

 1. Jollain tapaa huojentunut fiilis siitä, että Suarez ei ole Arsun miehiä. Kiistämättä kykyjä, niin kasetti ei vaan pysy kasassa. Fifan langettama kielto ei tule varmastikaan koskemaan seurajoukkuetta. Mutta jos saarilla vielä pimahtaa niin pelikielto mitattaneen 15-20 ottelussa. Jo toiset mömmöm-skabat kun suurimman huomion vie Suarez. Sinänsä tässä on Poolille pieni siunauskin. Nyt median huomio keskittyy vain Suareziin ja jää huomiotta kuinka Royn Liverpool-väritteinen Englanti floppasi tosissaan kisoissa. Aika tragikoomista kun etsitään maailman parasta maata ja ”emämaalla” on heittää avaukseen Gerrardin, Hendersonin ja Johnsonin kaltaisia suuruuksia.

  Oxin toipuminen olisi loistava uutinen. Jos Campbell jää ensi kaudeksi Grovelle, niin onhan tuokin ihan mahdollinen kaveri heittää laitaan.

 2. Vielä hauskempaan on Se että kentällä tapahtuu huomattavasti vaarallisempia asioita ja silti puremisesta nousee tällainen kohu.

 3. Oliko se Ramseyn vai Esuardoon kohdistunut taklaus jossa tuli avomurtuma, ja vuoden sivussa olo kentiltä niin siitähän tuli 3 ottelun pelikielto. Niin purasusta tai mikälie Anelkan natsimaalituuletus tuo heti kymmenen ottelun pelikiellon. Ei ne nyt pelikieltojen pituudet mene ihan linjassa vakavuuden mukaan

 4. No kyllä mun mielestä taklaus, oli sitten kunka härski tahansa, kuuluu aina enemmän kentälle kuin toisen pureminen. Puremista ei vaan voi perustella millään edes pseudojärkevällä syyllä. Eikä pelikiellon pituuden tule määräytyä teon aiheuttaman vamman vakavuuden perusteella vaan sen mukaan kuinka törkeä teko on yleisesti ottaen. Kaikki purijat ja sylkijät suoraan kilometritehtaalle. Vaikka Suarezin puremat eivät aiheuta vakavaa vammaa suoraan uhreille, ne vahingoittavat lajin imagoa. Toisen lyöminenkin on hyväksyttavämpää kuin pureminen. Niin pahasti en pokaalien perässä gloryhunttaa, että haluaisin tuon helvetin vampyyriin tötöilemään Arsenal-paita päällä Grovelle.

 5. Joo, puremisessa huokuu toisen kunnioituksen puute. Niin sanotaan taklauksistakin, mutta eri tavalla. Jos voi purra kuten pöhnäisessä jengitappelussa, kai sitten voi raukkamaisesti vaikka lyödä takaapäin ja sylkeä ym.

  Täällä ei ole keskustelua tästä tuoreesta Wengerin Balotellin kieltämisestä. Kai sitten sieltä joku tusina-Remy sitten tulee. Kaikki isot Puma-sopparit ja kohonneet tv-rahat ja Wenger ilmeisesti jatkaa näpertelyä 10m nallipyssyjen parissa. Sitten ihmetellään, missä pokaalisade? Joskus miettii, miksi seura edes yrittää saada parempia sponsoridiilejä, kun Wenger kuitenkin tykkää halvasta ja keskinkertaisesta. Ai niin, niille keskinkertaisille pitää maksaa supertähden palkkoja kuitenkin.

  • Tai sitten Alexis Sanchez. Wengerhän antoi aiemmin ymmärtää, että hyökkäykseen hankitaan pelaaja, joka voi pelata ensisijaisesti Giroud’n rinnalla. Sen vuoksi ihan puhtaat kärkipelaajat ovat poissuljettuja. Toki Remy sopii tähän kuvaan valitettavan hyvin myös. Tietysti joku aivan spekulaation ulkopulinen ratlaisu on myös hyvin todennäköinen

 6. Etelä-Amerikan jengien kohdalla näissä kisoissa havaittavissa lievää ylisuorittamista. Tämä nostaa hypeä ja hintaa. Sanchezin kohdalla on helposti nähtävissä, miksi Chilen paidassa on loistava mutta Barcassa vain rotaatiossa. Chile iskee vastaan ja kovaa. Arsenalin pelitapaan Sanchezin avut eivät ole optimaaliset, mutta Özilin myötä kylläkin parantuneet. Jos Arsenal pelaa enemmän niin kuin viime kauden alussa, niin silloin Sanchez lienee ihan hyvä hankinta. Jos taas pelataan sitä hierontapalloa, niin tuskin Sanchez tulisi samassa määrin loistamaan vaikka pystyykin pelaajia hitaassa temmossakin ohittamaan.

  Balotellin kohdalla Wengerin lausuntoon on vaikea suhtautua. Samaan tapaan kumosi Artetan ja Cazorlankin hankinnat aikanaan. Sinänsä ajankohta olisi nyt hyvä Balon hankkimiseen. Suuri osa Italiaa, jopa osa maajoukkuetta kaataa paskoja suorituksia Balon niskaan. Parissa pelissä ei ollut kovinkaan hyvä, mutta samalla koko Italia oli avauspelin jälkeen jopa surkea.

 7. Arsenalin tilille kilahtaa viime kauden Mestareiden liigasta 27 miljoonaa euroa. Koko roskan voittaneelle Realille heruu 57 miltsiä. Vertailun vuoksi: Spuds saa torstailiigarahoja noin 10 miljoonaa.

 8. ArsenalFinland ry. infoa:

  Olemme saanet paperit ulos Patentti- ja rekisterihallituksesta eli oikeastaan Arsenal Finland on periaatteessa ry!

  Kuitenkin, jotta saadaan käytännön tasolla homma uudella formulla pyörimään tarvitaan perustava kokous, joka pidetään valioliigan avauslauantaina 16.8.2014 Helsingissä. Paikka ja aika selviää kunhan saadaan tieto, koska Arsenal pelaa. Kuitenkin vaikka Arsenal-Palace siirrettäisiin muulle päivälle kokous pidetään kuitenkin kyseisenä lauantaina 16.8.

  Virallinen kutsu tulee heinäkuun aikana.

  Peetu

  p.s. Ne jotka ovat jo syksyksi tehneet lipputilauksia ovat saaneet infon että lipun hintaan lisätään tuleva jäsenmaksu. Siitä päätetään kokouksessa.

  p.p.s. fanimatkastakin on kysytty, pyritään järjestämään syyskauden aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s