Katsaus kilpailijoiden suuntaan

Kohta ollaan heinäkuun puolella ja pre-season on jo lähellä alkuaan kisoissa olleita pelaajia lukuun ottamatta. Jos asiat haluttaisiin todella hoitaa viimeisen päälle hyvin, niin hankinnat tai ainakin mahdollisimman moni näistä olisi tehty harjoituskauden alkuun mennessä. Tietysti kaikkien hankintojen tekeminen heinäkuun alkuun mennessä on lähes mahdoton tehtävä. Se kuitenkin, että yhtään hankintaa ei ole saatu taaskaan tehtyä tähän mennessä on totaalisen surkea suoritus Wengeriltä ja kumppaneilta.

Ei muutkaan seurat ja eritoten kilpailijat ole tehneet mitään maata mullistavia, mutta silti huomattavasti enemmän, jotta heti kauden ensimmäisestä ottelusta alkaen olisivat valmiina. Viime vuonna ja monena muunakin elokuuna tai syksynä meidät on yllätetty niin sanotusti housut kintuissa kauden alkaessa, mutta niistä ei näemmä ole opittu yhtään mitään ja päivä päivältä tuon saman virheen toistaminen näyttää todennäköisemmältä myös ensi kauden aluksi.

Chelseaa pitäisin tähän mennessä suurimpana onnistujana, vaikka Costan siirtoa ei toki olekaan vielä virallisesti varmistettu. Fabregas ja todennäköinen Costa ovat kuitenkin huikeita kaappauksia molemmat. Lähtöpuolella on toki Lampard, Cole ja Luiz, mutta silti jos/kun Costan siirto toteutuu voi Mourinhon ryhmää huoletta pitää suurimpana mestarisuosikkina.

Mestaruuden viimeisten kierrosten aikana hävinnyt Liverpool on ollut aktiivinen kesän aikana, mutta vielä verkkoihin ei ole tarttunut huikeasti saalista. Silti kaksi pelaajaa Lambertin ja nuoren lupaavan turkkilaisen keskikenttämies Emre Canin muodossa. Muitakin pelaajia on paljon seuraan yhdistetty, mutta lähellä ei lasketa, kuten me goonerit liiankin hyvin tiedämme. Liverpoolin kannalta vahvistusten hankkimisen lisäksi olennaisin kysymys on Suarezin tilanne. Miten toimia uruguaylaisen kanssa, kun kyseessä on joukkueen kiistatta tärkein pelaaja, mutta pääkoppa ei vain tunnu pysyvän kasassa edes yhtä kokonaista kautta.

Manchester City on ollut sille epätyypillisesti melko hissukseen. Ehkä osittain UEFA:n sille lätkäisemien rajoitusten takia. Siitä huolimatta se on saanut Sagnan riveihinsä sekä uusimpana Fernandon Porton riveistä. Vaikea uskoa, että hallitsevan mestarin koko kesän hankinnat olisivat kuitenkaan tuossa eli eiköhän sieltä ole tiedossa vielä vähintään yksi kova nimi jos ei enemmänkin.

Manussa pelaajaliikenne on ollut lähes yhtä hiljaista ja samaan suuntaan menevää kuin meillä. Taitaa ManU olla hankkinut jonkun tuntemattoman puolustajan jos oikein muistan, mutta kyseessä taisi olla melko junnuikäinen pelaaja. ManU on kuitenkin siinä mielessä eri tilanteessa, että seurassa vaihtui manageri ja parhaillaan Van Gaal on vielä Hollannin peräsimessä MM-kisoissa. Tästä huolimatta muutamista Manun tarjouksista on raportoitu muun muassa Herreran ja Shawn suuntaan. Ei ole vaikea arvata, että Manchesterin punaisella puolella alkaa viimeistään tapahtua, kun Hollannin kisaurakka tulee päätökseen.

Tottenham on ollut todella hiljaa siirtomarkkinoilla, joka on seuralle poikkeuksellista käytöstä. En tiedä pitäisikö tästä huolestua, kun yleensä ostamalla se ei ole saanut menestystä, niin jos nyt maltillisemmalla taktiikalla onnistaisi paremmin. Toki Manun tapaan loskanvalkoiset ovat vaihtaneet manageria ja täytyy sanoa Pochettinon lähtökohtaisesti olevan erittäin potentiaalinen mies seuran manageriksi. Toivottavasti kuitenkin tulos on sama kuin aiemmilla yrittäjillä viimeisen parin vuosikymmenen ajalta naapurin managerin paikalla.

Aina sanotaan kuinka meidän pysyvyys ja jatkuvuus managerin paikalla on selkeä etu kilpailijoihin verrattuna, jotka vaihtavat manageria tasaisin väliajoin. Vaikea yhtyä näihin kommentteihin ja asia on oikeastaan päinvastoin. Viime kesä ja kausi olivat paras mahdollisuus vuosikausiin jos tuohon teoriaan uskoo. Se kuitenkin epäonnistui ainakin liigan osalta melkoisesti. Tämä kesä näyttää hyvin pitkälle samalta ja mitä hyötyä pysyvyydestä on, kun sen etua ei käytetä hyväksi millään tapaa, esim. aikaisina hankintoina.

Me poljemme paikallaan joukkueena ja mistään kehityksestä on paha puhua. Muut seurat sentään yrittävät jotain uutta jos eivät menesty ja voita oikeasti jotain tai saavuta haluamiaan tavoitteita. Meille sen sijaan riittää nelossija ja muulla ei ole mitään väliä, eikä todelliseen menestykseen kannata panostaa, sillä se ei olisi kuitenkaan taattua. Tämä on todella surullista, mutta totisinta totta ja tähän asti kesän tapahtumat ja ennen kaikkea tapahtumattomuus vain alleviivaavat asiaa.

Mainokset

13 thoughts on “Katsaus kilpailijoiden suuntaan

 1. Asiat voi nähdä monelta kantilta esim näistä
  ” Viime vuonna ja monena muunakin elokuuna tai syksynä meidät on yllätetty niin sanotusti housut kintuissa kauden alkaessa” – avaustappio mutta sitten seuraava tappio liigassa vasta marraskuussa. Olipa paska syksy

  ”Silti kaksi pelaajaa Lambertin ja nuoren lupaavan turkkilaisen keskikenttämies Emre Canin muodossa.” – jos Emre Can olisi tullut Arsuun niin täällä olisi lukenut että taas kakkoskoria tällä kertaa Bayerin ressuista.

  ” Me poljemme paikallaan joukkueena ja mistään kehityksestä on paha puhua. Muut seurat sentään yrittävät jotain uutta jos eivät menesty ja voita oikeasti jotain tai saavuta haluamiaan tavoitteita.” – aika paljon on esim Pool ja Spurs polttanut rahaa yrittäessään jotain uutta mutta eipä tuo juuri menestyksessä näy

  Mutta tottahan tuo on.
  Paskasti hoidettu jengi eikä oikein itkuilta pysty nukkumaan.

 2. Manukin varmisti Herreran. Eli vaikka van Gaal jopa valmentaa kisoissa, siirtoihin pystyy ottamaan kantaa.

  Erityisen naurettavaa tässä on se, että on aika todennäköistä seuran ostavan jotain vähemmän tunnettuja pelaajia, jotka eivät kisoissa pelaa ja voisivat aloittaa preseasonin Arsenalissa. Melkoisen kunnianhimotonta. Seuraavan kymmenen päivän paikana pitäisi paukkua, jos Puma-teoria yhtään pitää paikkansa. Uusiin paitoihin pitäisi saada tuoretta sisältöä.

  • Kyllä ekaks myydään pelkkää paitaa (tai siis Ramsey- yms. paitoja) ja sit hetken päästä uusilla nimillä. Jos heti kaupataan uusilla, Puma menettäisi ”täs on ny uusia rätei” -hypen. Kun käsittämättömästi monet kuitenkin odottavat niitä uusia vetimiä. Mulla tää rättiosasto menee ihan ohi.

   Sinänsä voi jopa uskoa, että ennen Puma-diilin alkamista ei uusia pelaajia julkisteta. Munasillaan niitä ei kuitenkaan esiteltäisi…

   • Mä uskon kyllä, että innokkaat osaisivat odottaa muutaman viikon, että Puma-merkkisiä rättejä tulee kauppaankin, että saavat ne uuden tähden nimellä. Kukaan ei tosiaan enää uutta Nike-paitaa osta, se on selvä.

    Tosiaan uuden tähden pitää olla todella kovaa nimeä, että sellaisen nimen heti kehtaa ottaa selkään, oletan. Ei mikään Remy tai Aurier kellekään kelpaa, paitsi ehkä maanmiehilleen.

  • Onhan se nyt selviö, että Hollannin koutsi ehtii osallistua otteluiden välipäivinä pelaajahankintoihin. Sen sijaan Ranskan tv:n kommentaattori tekee täysiä päiviä – ja jos aikaa jää, silloin sännätään biitsille poseeraamaan.

 3. Lehti on huono, mutta huhutaan Arsenalin palanneen Benderin kimppuun.

  Italiassa seuran iso pomo Galliani kertoo Balotellin jäävän Milaniin, joten se oli varmaan siinä.

 4. Manu väänsi Herreraa vuoden verran, nyt saivat vihdoin läpi. Athleticin kanssa tosin kenellekään ei ole helppoa tehdä kauppaa. Shaw:n hinta on kyllä järkyttävän kova, olkoonkin että potentiaalia on aivan tajuttomasti.

  Milanista annettiin aiemmin lausunto, jossa kerrottiin että kyllä saatetaan myydäkin. Tämä kai nyt viittaa siihen, että tarjoukset eivät ole olleet houkuttelevia. Juuri nyt Balotellin voisi saada järkevään hintaan, koska saapasmaa sysää epäonnistumisen Balon niskaan. Tietenkin hankinnan riskipuoli kasvaa myös. Alla keskinkertainen kausi ja epäonnistuminen kisoissa kahdessa ottelussa. Mitenkä on mentaalipuolen laita? En ihmettelisi jos mies haluaisi pois Italiasta. Potentiaalisimmat kohteet ovat varmaan Monaco ja Arsu. Falcao monien huhujen mukaan menossa Realiin. Monaco pystyy tarjoamaan isomman liksan, se lienee selvä. Mutta Ranskahan on uusi Espanja, vaatisi täydellisen nappikauden (vrt. Atletico) jotta mestaruus lipsuisi Pariisin tai Monacon ulkopuolelle.

  Jos kyseessä on nimenomaa Neverkusenin Bender niin all in! Minun mielestäni paras vaihtoehto kaikista Arsenalin pelitapaan.

  Sen verran Chelsean hommia vielä kommentoitava. Mourinhon alaisuudessa sekä Fabregas että mahdollisesti siirtyvä Costa sisältävät kyllä floppiriskin. Samalla myönnän, että saattavat löytyä molemmat kauden päätteeksi tähdistöstä. Espanjan paidassa Costa oli heikko. Vaikka miestä paljon hehkutetaan, niin syytä on muistaa sekin, että takana on vasta yksi onnistunut kausi yhdessä tietyssä systeemissä. Ei ole mitenkään kirkossa kuulutettua, että mies onnistuu Moun inhorealistisessa pelitavassa.

 5. Coleman tehnyt jatkon 2019 vuoteen asti Evertonissa, joten tuon nimen voinee vetää haamulistalta yli. Hyvä pelaaja, mutta skeptinen olen sen suhteen, että riittääkö miehen eväät suurseuraan asti. Puolustuksen osalta yksi mielenkiintoinen nimi saattaisi olla Micah Richards. Loukkaantumishistoria+Arsenal on tietenkin aika riskaabeli yhdistelmä. Mutta kunnossa ollessaan hyvä pakki ja pystyy pelaamaan laidalla sekä keskellä.

 6. Poolin hankinnoille kunnon naurut! Kyllä niitä ukkoja meillekin vielä tulee, toivottavasti heinäkuun aikana ennen kauden alkua. Mutta Özilkin näytti aika hyvin viime syksynä, että ei se heinä-elokuun treenikauden poissaolo välttämättä meinaa mitään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s