Heinäkuu on kohta täällä, Sanchezin kisaurakka ohi ja Rodriguez kisojen ykkösnimi

Meidän toimettomuutta ja hankintojen tekemättömyyttä siirtomarkkinoilla on perusteltu useilla tavoilla. Yksi niistä on perinteinen, että aikaa on paljon ja nyt ollaan vasta kesäkuussa. Toinen on samaan aiheeseen liittyvä siirtoikkunan virallinen aukeaminen, joka on vasta heinäkuun alussa. Ei tämä kuitenkaan ole estänyt muita joukkueita sopimasta siirtoja jo valmiiksi tähän mennessä.

Uusin selitys tälle kesälle on PUMA-sopimus, joka astuu myös voimaan heinäkuun alusta. Joidenkin lähteiden mukaan tämä olisi syy siihen, että siirtoja ei ole tehty tai ainakaan julkistettu. Uudet pelaajat halutaan esitellä uudessa paidassa. Ihan järkevä selitys, kun uusi ennätyssuuri sponsorisopimus on tehty. Jotenkin on kuitenkin aivan äärimmäisen vaikea uskoa tämän olevan se perimmäinen syy miksi mitään ei ole tapahtunut. No asiaan saadaan varmuus tiistaina siirtoikkunan auetessa virallisesti ja PUMA-sopimuksen astuessa voimaan.

Jos arvelut PUMA:n vaikutuksesta pitävät paikkansa ainoana siirtoja hidastavana tekijänä, niin tiistaina pitäisi virallisille sivuille ilmestyä pari uutta hankintaa poseeraamaan uusissa pelipaidoissa. Todella vaikea uskoa, mutta kai sitä on ihmeellisempiäkin tapahtumia todistettu vuosien varrella.

MM-kisoissa Brasilia selvisi jatkoon tiukimman kautta. Chile Sanchezin johdolla pelasi hienon ottelun, mutta ei vain onnistunut rangaistuspotkuissa edes kohtuullisesti. Varsinaisella peliajalla Sanchez viimeisteli Chilen osuman ja näin ollen varmasti nosti entisestään arvoaan hyvin sujuneiden kisaesitysten jatkoksi. Chileläinen olisi loistava hankinta, mutta vaikea uskoa tämän tapahtuvan, vaikka jotain huhuja siihen suuntaan on liikkeellä. Samalla sisään edellisen huhun mukaan olisi vielä tulossa Schneiderlin. Tiistaiksi tämä kaksikko uuteen PUMA-paitaan, niin kesä näyttäisi ihan erilaiselta.

Kolumbian James Rodriguez on nousemassa huikeilla otteillaan kisojen ykköspelaajaksi. Viisi tehtyä maalia ja pari syöttöä siihen päälle on jäätävän hyvä saldo. 22-vuotias Monacon pelaaja on tekemässä todellista läpimurtoa ja kiinnostuneita seuroja on varmasti useampia. Toki Monacon tuskin tarvitsee rahan takia myydä ellei sitten omistajuuskuvioissa ole tapahtunut jotain muutosta. En tiedä, kun en ole Ranskan liigaa juurikaan seurannut.

Jo viime kesänä Monaco maksoi Rodriguezista 36 miljoonaa puntaa ja nyt tuo summa on vielä huikeiden kisaesitysten myötä kohonnut tuosta, joten mahdolliset ostajaseurat ovat varmasti helposti yhden käden sormilla laskettavissa. Toki kolumbialainen kelpaisi, mutta ehkä ei kuitenkaan pitäisi olla se ykkösvaihtoehto missään nimessä. No aivan turha spekuloida asialla enempää, sillä jos Rodriguez jonnekin siirtyy kesän aikana, niin osoite ei varmasti tule olemaan Pohjois-Lontoo.

Mainokset

7 thoughts on “Heinäkuu on kohta täällä, Sanchezin kisaurakka ohi ja Rodriguez kisojen ykkösnimi

 1. Colombiasta löytyy myös poulustussuunnasta hyviä pelajaa. Maalivahti, Ospina on yksi mm kisojen parhaimistoon kuuluva. Selkeä vahvistus meille, syntynyt 88 ja Nicein pelajaa. Ei pidä melua toimii erittäin luotettavasti tilanteessa kun tilanteessa. Varsinkin ilmassa vaikka pituus on miehellä vaan 183 cm.

  http://www.transfermarkt.co.uk/david-ospina/marktwertverlauf/spieler/73396

  Kaveri on transfermarkt noin 4,5 miljoonan punnann mies ja hän on ilmoittanut että hän lähtee niceltä tänä vuonna miksi ei meille?

 2. Lattareilla menee kisat perinteisesti yläkanttiin kotimantereella ja siis näkyvyys huipussaan, mutta en jaksa uskoa mihinkään isompaan lattari-invaasioon Arsenaliin. Yksi ehkä, mutta on nuo niiden maajoukkuematkat iso miinus ja sopeutuminen Englantiin keskimäärin heikohkoa. Alexis Sanchez ehkä on mahdollinen, koska kävi jo kokemassa Italian ja Espanjan, joten ei välttämättä mangu sinne heti takaisin? Mutta voisi jäädä ostamattakin, koska on synkkä kaatuilija.

 3. Se lienee selviö, että ennen kuin Puma saa uuden paidan ulos, ei yhtäkään uutta hankintaa tulla laajemmin esittelemään. Täytyy toivoa, että paita olisi valmis jo tällä viikolla. Eihän se tietenkään estä tekemästä diilejä ennen sitä, mutta saapa nähdä. Kyllä seuralla luulisi olevan kohtalaisen kova paine saada heti alkuunsa muutama uusi pelaaja julki.

  Timon kanssa samaa mieltä, ei ole yllätys että Brasilian kisoissa useampi Väli- ja Etelä-Amerikan maa ylisuorittaa. Kova kansallistunne saa ukot vetelemään potentiaalinsa ylärajalla, jopa sen yli. Läheskään kaikista MM-kisa onnistujista ei ole vetämään kovissa pääsarjoissa, varsinkaan Englannissa. Rodriguez ja Kolumbia vetänyt hyvät kisat, mutta oikeastaan ensimmäinen kunnon testi antaa odottaa itseään.

  Eikös Sanchez ole viihtynyt paremmin oikealla kuin vasemmalla laidalla?

  • Tai no, jossain blogissa veikkailtiin myös 3.7, mutta pidän 10.7 todennäköisempänä. Lojaalisuus Nikeä kohtaan pitää ja seuran saitilla ei sanota mitään Pumasta kesäkuussa.

 4. Yllättävän pitkälle menee jos se on vasta ensi viikon lopulla. Paljon ollut huhuja että paidan kanssa ollut ongelmia, ehkä tässä täytyy sitte vielä ottaa promo-kuvat 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s