Uusien pelaajien hankintaprosessissa olisi paljon parannettavaa

MM-kisoissa on nyt vuorossa kaksi välipäivää, kun neljännesvälierät on saatu pelatuksi. Samalla jäljellä on enää kahdeksan maata ja suurin osa kisoihin osallistuneista pelaajista on jo kesälomilla. Samalla tämä tarkoittaa useiden potentiaalisten kohteiden, kuten Mandzukicin, Balotellin, Cavanin, Bonyn, Sanchezin, Shaqirin, Martinezin, Aurierin ja Ochoan olevan vapaalla ja siirrosta on mahdollista ainakin neuvotella ilman suurempia häiriötekijöitä. Tietysti osa pelaajista on ollut ulkona kisoista jo hyvän aikaa alkulohkojen loputtua jo aiemmin viime viikolla.

Jos joku edellä mainituista sattuisi olemaan Wengerin papereissa haluttu siirtokohde, niin aika toimia olisi juuri nyt, eikä hetken päästä eli elokuun lopussa. Muut seurat valitsevat siirtokohteensa ja tekevät kaupat, vaikka hinta olisi vähän enemmän kuin pelaajan todellinen arvo on. Valitettavasti me emme kuulu tähän joukkoon, vaan managerimme jahkailee perinteiseen tyyliin ja toivoo säästävänsä miljoonan siellä täällä ja loppujen lopuksi tämä johtaa haluttujen pelaajien siirtyvän muihin seuroihin.

Oikea tapa toimia olisi kysyä Wengeriltä ketkä pelaajat mies haluaa hankkia tänä kesänä. Ykkösvaihtoehto kullekin vahvistusta tarvitsevalle pelipaikalle sekä pari varavaihtoehtoa. Tämän jälkeen managerimme ei tarvitsisi huolehtia enää hinnasta tai pelaajan palkasta, vaan Gazidis ja kumppanit hoitaisivat itse neuvottelut, jolloin viime hetken paljon uutisoidut mielenmuutokset ja hinnasta tinkimiset jäisivät tekemättä ja voisimme jopa saadakin uusia pelaajia ja jopa todellisia vahvistuksia.

Paljon viime aikoina huhutun Sanchezin kanssa on viimeisten huhujen mukaan käymässä perinteiset. Wenger tarjoaa selkeästi alle markkinahinnan hyvät kisat pelanneesta chileläisestä ja on erittäin vaikea uskoa B*rcan myyvän miestä kyseisellä alle 20 miljoonan punnan hinnalla, kun ottajia tällä hetkellä on kuitenkin useampia. Muun muassa vielä, kun toisen huhun mukaan katalaanit ovat aloittaneet neuvottelut Liverpoolin kanssa Suarezin siirrosta ja osana tähän kauppaan saattaa hyvinkin kuulua Sanchez.

Belgian ollessa kisoissa edelleen mukana eilisen voiton myötä yksi kesän ja jo viime kaudesta asti esillä ollut kysymysmerkki Vermaelenin suhteen on edelleen täysin avoin. Kapteenimme tulevaisuus ei ole yhtään sen selvempi kuin vielä kauden ollessa kesken. Ei hyvä ja samalla tämä sotkee kuvioita puolustushankintoja mietittäessä. Toki oikean pakin tontti on vahvistusta vailla joka tapauksessa ja ei ole mitenkään riippuvainen belgialaisen jatkosta. Sen sijaan topparivahvistusten määrä ja myös taso ovat riippuvaisia siitä mikä on lopputulos tässä jälleen kerran turhan pitkäksi venyneessä siirtokuviossa. Tässä vielä artikkeli Vermaelenin tilanteesta, ei mitään maata mullistavia asioita, mutta lukemisen arvoinen.

Laitetaanko loppuun arvauskilpailu milloin ensimmäinen hankinta tapahtuu. Toki voi veikata myös, että hankintoja ei tule. Hankinnaksi ei lasketa ”like a new signing”-tapauksia tai lainalta palaavia pelaajia. Oma arvaukseni lonkalta katsomatta kalenteriin on 10.8 ja kyseessä on joku halpis- ja/tai junnupelaaja Ranskasta.

Mainokset

19 thoughts on “Uusien pelaajien hankintaprosessissa olisi paljon parannettavaa

 1. Aikaisintaan 17.7. joku alelaarista tai vapaalla siirrolla. Perustelu: MM-kisat päättyvät 12.7. ja ennen niiden päättymistä ei tapahdu mitään. Lisäksi vähintään viikoksi Puma haluaa täyden huomion räteilleen ja uusi nimi veisi huomion uuteen pelaajaan. Tuo 17.7. on yli optimistinen, mutta tämä arvaus onkin tehty Kreikasta…

 2. Jos olisi joku kunnon nimi, niin tuskin Puma panee pahakseen jos sellaisen ylle saadaan tuoreeltaan heittää uusi sotisopa. Veikkaan niin myös tuota 10.7.

  Isse on tainnu vähä vedellä ouzoa, tuolloin 12. päivä on vasta ronssiottelu, seuraavana päivänä vinaali Costa Rica-Saksa.

  Huhut Sanchezin halusta siirtyä Grovelle käyvät nyt vielä kuumempina. Lisäksi Arsenalin kerrotaan korottaneen tarjoustaan reiluun 30 miljoonaan puntaan. Alkaa olla sellaisia rahoja, että niillä miehen luulisi miltei jo liikahtavan. Pool tässä voi olla se kanto kaskessa, ei ne tietenkään halua että Arsu vahvistuu. Toisaalta Suarezista joutunevat tänä kesänä luopumaan anyway.

 3. Ei nyt kiinnosta selitykset siitä, miten paljon Tom Fox tai Arsene Wenger tekee tällä hetkellä töitä. Vain tulokset merkitsevät ja on aivan sama, miten hyviä tai huonoja sponsorisopimuksia liigalla tai seuralla on, jos vahvistuksia ei osata tai haluta ostaa. Yhtään uutta tärkeää jatkosopimustakaan ei ole tehty. Käytännössä seuralla ei ole mitään tuloksia viimeiseltä kuudelta viikolta. Toki varmasti kontakteja ja neuvotteluja on, mutta kuten blogisti sanoo, nämä neuvotteluprosessit pitää saada liukkaammiksi. Nyt on vaikea sanoa, eikö Wenger osaa päättää kohteistaan vai eikö board/Fox saa kauppaa kiinni?

  Katselin valioliigan osto- myyntilistaa ja ei siellä enää montaa seuraa ole, joka ei ole vahvistuksia hankkinut. Ehkä tässä taulukossa napsahtaa piankin jo jumbosija.

  No Wengerin selostushommat varmaan tässä kohtaa jo loppuivat?

  Hesarissa oli mukava juttu, ja ilman sitäkän jo ymmärsi Neuerin huikeasta pelistä Saksan vaikeassa Algeria-matsissa sen, mitä maalivahtipelin pitää olla ison joukkueen korkealla pelaavan linjan takana. 36% pallokosketuksista rangaisalueen ulkopuolella ja millaisella itsevarmuudella! Sanoisin, että vaikka konsonantti ei ole Neuer, hänkin on oikealla tiellä pelitavassaan. Viivahiirien aika on ohi suurseuroissa ja tämä heikko ulostulo-osaaminen on esim Casillasin uran yllättävän varhaisen luhistumisen takana.

 4. Mäkin veikkaan laitapakin olevan ensimmäinen ostos. Mutta koska se on Aurier, jolle mitään isoja bileitä ei Pumankaan kannata järjestää, niin tuplabileet kun Remy ja Aurier julkistetaan 15.7.

  Sanchezin veikkaan Wengerin väistävän. Tosin jos aitoa kiinnostusta on, Pool pitäisi pystyä helposti kepittämään. Toki kun Pool näköjään nyt myy sopuisasti sekopäänsä, se saa etuoikeuden puhua joillekin Barcan pelaajille, mutta tähtipelaaja ei tykkää tästä karjakauppa-asetelmasta ja helposti tarttuu muuhun tilaisuuteen, jos ehdot on kunnossa. Ai niin, mutta Arsenalissa…

 5. Wenkku katsoo ensin miten pre-season Joel Campbellin kanssa menee, ja sen jälkeen (30.8) reagoi jos on tarvetta. Tämän tarkoittaa jonkun jämäpelaajan hankinta realista tai lainadiili jonkun ikämiehen kans. Jenkinson jää ykkösvaihtoehdoksi rb-paikalle ja kakkosmolariksi saadaan joku lainapelaaja.

 6. Eikö teillä nyt ole jo mahahaava ton iänikuisen pessimismin takia? Mulla ainakin olisi, tosin siihen saattaa vaikuttaa myös ”herkullinen” skottiruoka…

  ”Kaikki muut seurat paitsi Arsenal ovat vahvistuneet kesällä”. No joo, Tselssiin Costa&Fab – ulos mm. Luiz, Everton ei mitään mihinkään suuntaan, Pooliin Lallana (Rickie ja Emre nyt vaan ei ole vahvistuksia), Manuun Shaw ja Herrera – ihan ok ukot muttei mitään tajunnan räjäyttävää, Spudist 0 – kuten koko jengi muutenkin.

  Eli ei tuossa nyt mitenkään katastrofaalisilla takamatkoilla olla. Costa floppaa premierissä, Fabregas ei. Tulokset tosiaan määrittää siirtoikkunan onnistumisen, mutta mitenkäs viime kesä meni? Kaikki oli paskaa ja sitten ”tyhjästä” tuli Özil. Aika jännä siihen nähden, ettei Wenger kuitenkaan tehnyt kesällä muuta kuin lomaili… Vai miten se meni?

  Mä en nyt ole ihan vakuuttunut ton Sanchezin sopivuudesta premieriin, mutten toisaalta osaa sanoa juuri muutakaan riittävän hyvää kärkeä meille – jos esim kristiaaaano jätetään pois laskuista.

  Ottakaahan taas huurteiset, nojatkaa taakse ja antakaa Dick Law&Orderin tarjota happy ending siirtoikkunalle… 😉

  Oma veikkaus on Debuchy, kakkosmokke ja tietenkin joku italiasta siirtyvä kärki – todella itsestäänselvä veikkausrivi… 🙂

 7. Se on kyllä totta, että Arsenal ei ole tehokkaimmasta päästä neuvottelupöydillä. Aina se ei varmasti ole yksin Arsenalinkaan vika, vaan kyllähän varsinkin spanskijättien kanssa on säätämistä. Ostaessaan eivät ole halukkaita maksaan vaan koittavat kaiken maailman klausuuleita lykätä mukaan. Ja edelleen Barca on miljoonia velkaa Arsulle. Ja vastaavasti myydessä jonkun pelaajan hinta saattaa nousta mielivaltaisesti, kuten Higuainin viime kesänä.

  Toinen haaste viime vuosien ajan on ollut seuran vetovoima ja taloudenpito. En epäile etteikö huippupelaajia olisi haluttu, mutta heitä ei ole saatu houkuteltua ja maksetut siirtosummat ja palkat eivät ole olleet vaaditulla tasolla. Parin edellisen kesän ostokset kielivät siitä, että nykyään ollaan halukkaampia maksamaan.

  Nämä eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Arsenal myy helposti mutta ostaminen tuntuu olevan kovin raska prosessi, ainakin sen jälkeen kun Dein laitettiin pihalle. Nyt seuraava hyvä testi on Sanchez. Pelaaja haluaa Arsenaliin ja Sanchez on pelaaja jota Wenger on jo useamman vuoden seurannut. Barcan huhuttu 40M€ pyynti ei ole ongelma tätä nykyä. Jos tätä diiliä ei saada valmiiksi, niin melko munatonta touhua on.

  Ymmärrän kyllä, että kärsivällisyyttä tässä hieman koetellaan. Itse ajattelen niin, että lopullinen tuomio voitaneen antaa elokuussa. Minulle ei ole niin väliä, että milloin sopimuksia julkaistaan kunhan pelaajia on mukana riittävän ajoissa. Alkukausi tulee olemaan erityisen raju, kun useita pelaajia palaa kisojen takia myöhemmin lomilta. Ja lisäksi CL-karsinnat tulee samaan syssyyn.

 8. 30.8 tulee alelaarista (max 5 miltsiä) oikea pakki kun Jenks on katkaissut jalkansa Valjun toisessa matsissa. Muuten onkin pelaajarintamalla sitten hiljaisempaa ja Puma on kesän the Juttu Arsenalissa😎

  Haluan olla täysin väärässä arvioni kanssa. Fever Pitch!

 9. Huomaan itsekin ajattelevani kuin (luultavasti) Wenger: Sanchez ei ole läheskään 40m arvoinen. Reusia koko rahalla, tai jotain muuta. Muutenkin vanha virsi, Barcasta ei tarvitse pelaajia ostaa, ne on siellä valmiiksi pilattuja.

  Hyökkääjän osto jäänee elokuun loppuun, jos se ei ole Remy. Aloittaisi hankinnat nyt vaikka maalivahdista, oikeasta pakista ja Artetan korvaajasta (Bender). Nämä kaupat voisi ihan hyvin saada tehtyä.

 10. 30.8 18-vuotias ranskalainen entinen superhyperwonderkid , on tosin ollu pari vuotta pelaamatta vakavien loukkaantumisten takia mutta potentiaali on valtava.

  Fever Pitch !

 11. Veikkasin jo viime kesänä Khediran tuloa Lontooseen. No ei vaihdeta.
  Khedira. Viikko Saksan kisojen päättymisen jälkeen julkaistaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s