Debuchy, Sanchez ja muut viime päivien vakioaiheet

Yleinen käsitys tuntuu uutisia, blogeja ja forumeja lukiessa olevan, että Debuchyn siirto on selvä. Näin voi hyvinkin olla, mutta henkilökohtaisesti asiaa ei ole ainakaan omaan silmääni vielä mikään erityisen luotettavaksi lähteeksi profiloitunut taho varmistanut. Ehkä sitä on oppinut vain vuosien varrella jopa liian varovaiseksi vai pitäisikö sanoa kyyniseksi näiden siirtohuhujen suhteen. Aihetta tuohon on kuitenkin ollut enemmän kuin tarpeeksi.

Ehkä se Debuchy tulo ylihuomenna tai viimeistään perjantaina julkaistaan, mutta ei tuo vielä ole mikään erikoinen siirto. Ranskalainen on kelpo pelimies, mutta ei parannusta entiseen ykkösvaihtoehtoon pelaajia kokonaisvaltaisesti vertailtaessa. Joukkueen vahvistamisen pitäisi olla kuitenkin se tavoite pelaajasiirroissa ja tuo ei toteudu tällä mahdollisella siirrolla. Joka tapauksessa alku se olisi tuokin, vaikka puhutaan tosiaan korvaajasta, eikä mistään joukkuetta parantavasta vahvistuksesta.

Sanchezin kohdalla huhut tuovat miestä yhä enemmän Pohjois-Lontoon ja Groven suuntaan jos se nyt ylipäätään on enää mahdollista. Oikeastaan mikään ei kuitenkaan vaikuta olennaisesti muuttuneen muutamaan päivään tai jopa viikkoon, vaan tilanne on edelleen suunnilleen samoissa asetelmissa. Ehkä edelleen odotetaan Suarezin siirron varmistumista, joka laukaisisi myös chileläisen siirron eli nämä kaksi saattavat hyvinkin olla täysin kytköksissä toisiinsa.

Liverpool vaikuttaa olevan ulkona kisasta Sanchezista, koska mies ei halua joukkueeseen ja ennen kaikkea kaupunkiin muuttaa. Sen sijaan joissain yhteyksissä Juventusta on nostettu yhä enemmän esille. Tässä on kaksi puolta, sillä pelaaja tuntee Italian sekä Serie A.n ja sitä kautta ympäristö ja valinta olisivat suhteellisen turvallisia. En vain jaksa uskoa Juventuksella olevan kovin paljon pelimerkkejä käytettävissä. Varsinkin jos ja todennäköisesti kun B*rca vaatii siirtosummana kuitenkin vähintään 30 miljoonaa puntaa. Voin tietysti olla aivan väärässä, mutta mitä vähän on tullut Seria A:n joukkueiden siirtoja viime vuosina katsottua, niin ei sieltä taida montakaan huippukallista ostosta tilastoista löytyä. Korjatkaa toki jos olen väärässä, sillä äskeinen ei ole tarkistettu fakta, vaan oma tuntumani asiaan.

Vermaelenin kohtalon voisi odottaa selviävän pian, kun miehen kisaurakka on loppunut muutamia päiviä sitten. Toisaalta belgialaisen tilanne on ollut selvillä jo kohta vuoden verran ja tilanteeseen ei ole saatu selvyyttä, joten siltä pohjalta nopean ratkaisun saaminen saattaa olla melko epärealistinen toive.

Kyse ei ole pelkästään kapteenin jatkosta ja sitä kautta yhdestä pelaajasta tai siirrosta. Hankintojen määrä ja jopa laatu toppariosastolle on suoraan yhteydessä siihen mitä Vermaelenin kanssa tapahtuu. Sitten on tietysti vielä se puoli, että ostava seura todennäköisesti olisi ManU ja tätä on äärimmäisen vaikea sulattaa. Muutenkin tämä jatkuva ja oikeastaan joka kesäinen pelleily kapteenien kanssa ja heidän myyminen olisi saatava loppumaan kokonaan. Toki tätäkin on varmaan toivottu jo lähemmäs 10 vuotta melkeinpä Vieiran tai ainakin Henryn siirrosta lähtien.

Mainokset

13 thoughts on “Debuchy, Sanchez ja muut viime päivien vakioaiheet

 1. Pitkiä tunteja ja päiviä nää kieltämättä on. Suosittelen kaikille terapiaksi FM:ää 😉

  Kyllähän nyt hyvältä näiden kahden osalta näyttää. Ville on kuitenkin asian ytimessä. Ei edes Sanchezin ja Debuchyn tulon jälkeen voida sanoa että Arsenal olisi vahvistunut. Etenkään näin arvokisakesänä. Tietenkin tämän tason ukot ovat tervetulleita ja jos siirrot nyt sitten läpi menee, niin osoittaa kunnianhimoa versus ne vuodet kun hankinnat oli pääosin lupaavia Ranskan-afrikkalaisia.

  • Jos Sanchez ei vahvista Arsenalin hyökkäyspeliä, niin kuka sitten? Arsenalin nykyiset kärjet on liian hitaita haastakseen vastustajien puolustajia 1 vs 1 tilanteissa. Sanchez on nopea, pystyy luomaan itselleen tilanteita ja jatkuva uhka vastustajan boxissa. Aino miinus ne helpohkot kaatumiset.

   • Tässä vaiheessa katsontakantana oli kokonaisuus. Hyökkäys varmasti paranee, mutta kokonaisuudessa näiden kahden jälkeen Arsenal ei ole oleellisesti parantunut.

    Jos Sanchez on hitti, niin hyvä laitapelaaja kyllä kompensoi myös kärkipelaamisen puutteitakin. Kyllähän se laitapelaajien puute vaikutti Giroudin pelaamiseen, joka lienee parhaillaan kovemmissa keskityksissä.

 2. Mandzukic siirtyi Atletico Madridiin. Yksi listalta yli.

  Onkos tämä Sanchez nyt sitten se idea hyökkäyksen koko vahvistamisesta? Vai tuleeko vielä joku sentterimäisempi Giron kirittäjä?

 3. pahoin vaan pelkään että Jäärä näkee Campbellin ja Sanogon riittävinä kirittäjinä. Sanchez tosiaan kyllä loisto hankinta näin äkkiseltään, tiedä sitten miten sopeutuu tiitai-iltoihin Stokessa…

 4. Merte on jälleen penkillä. Sinänsä ei yllätys, kun tuo nyt aloittava puolustuslinja nollasi Ranskan.

  Ja ns. asiaan: Wenger ei varmasti hanki kuin yhden hyökkääjän. Onko se Sanchez vai joku muu, jää nähtäväksi.

  • Jaa özil syöttän vasta yhen…aikamoinen perseraiskaus meneillää.saa brassit kyllä kuivana kakkosee.

  • Paitsi että tässä Arsun pelaaja(t) ovat voittajien puolella ja chelskin (ja poolin?) brassin ottaa kakkoseen.

 5. Jos tämä £27.5M +2.5M siirtosumma Sanchezista pitää paikkaansa, niin melkoisen huikeaa toimintaa seuralta.

  Aivan maailmanluokan pelaaja saadaan ja hintaan, johon voisi helposti normaalitapauksessa lyödä £10M lisää.

 6. Gareth Barry pysyvästi Evertoniin, joten sekin väistettiin, onneksi.

  Newcastlen lehdet kirjoittelee, että harakat haluaa enemmän rahaa. Saapa nähdä, miten asiassa käy. Ihmeellisen sopuisasti tämä Debuchy-stoori onkin edennyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s