Huomenna Sanchez ja Debuchy PUMA:n uudessa paidassa?

Enää ei ole pitkä odotus, että uudet PUMA:n paidat julkaistaan. Samalla saadaan selvyys huomenna, että pitikö teoria uusien pelaajien hankinnasta paikkansa ja nimenomaan niin, että ne olivat julkaisukelpoisia vasta samaan aikaan kuin uusi pelipaita. Kohta tuo selviää.

Samoin MM-kisoja on jäljellä enää muutama päivä finaalin ollessa jo sunnuntaina. Näiden kahden jälkeen tekosyyt pelaajien hankkimatta jättämiselle alkavat olla käytetty totaalisesti loppuun, vaikka tietysti aina uusia voi keksiä tai edellisinä vuosina hyväksi havaittuja kierrättää. Perinteinen yksi selitys on, että ensin pitää tietää olemmeko mukana Mestareiden liigassa, jonka takia mahdolliset hankinnat tehdään vasta aivan elokuun viimeisinä päivinä toisen karsintapelin jälkeen.

Sanchezin tuloa pidetään varmana useissa lähteissä jos vähääkään uskoo huhuihin. Chileläinen olisi hieno hankinta ja viimeinen saataisiin joukkueeseen todellinen laiturivahvistus, joka toki pystyy pelaamaan mitä tahansa paikkaa ylimmässä kolmikossa tai jopa nelikossa meidän kiveen hakatussa taktiikassa.

Eilinen Brasilia-Saksa ottelu oli melkoista katsottavaa. Wenger on ilmeisesti Brasiliassa edelleen, kun miestä ei nähty pre-seasonin kuvissa virallisella sivulla, vaan ainoastaan Steve Bould näkyi vetämässä harjoituksia. Brasilian otteissa oli järkyttävästi yhtäläisyyksiä meidän esityksiin muita huippujoukkueita vastaan viime vuosina ja erityisesti viime kaudella. Ettei vain Wenger olisi käynyt antamassa hieman vinkkiä kuinka pelata ja valmistautua peliin eli toisin sanoen pelatkaa omaa peliä ja hyvä tulee 🙂

Enää ei olla kaukana, että kolme meidän pelaajista kruunataan maailmanmestareiksi turnauksen päätyttyä. Ihan hienoa, mutta ei silti mitenkään erityisen merkittävää punavalkoisesta näkökulmasta. Sen sijaan nyt voi jo sanoa, että huolestuttaa ensi kausi koko kolmikon tai ainakin Mertesackerin ja Özilin jaksamisen sekä kunnossa pysymisen osalta. Harjoituskausi tulee menemään lähes täysin ohi ja heti elokuun alkupuolelta on tärkeitä pelejä paljon kalenterissa, joihin veikkaan kuitenkin Wengerin laittavan kaksikon pelaaman riskilläkin, vaikka jonkinlainen harjoituskausi olisi lyhyen loman jälkeen pakko saada alle.

Yksi rajapyykki ylitettiin muutenkin taas harjoituskauden alkaessa virallisesti. Yhtään siirtoa ei valitettavasti saatu tehtyä tuohon mennessä, mutta ehkä huomenna saadaan asiaan parannusta. Ainakin ne pelaajat, jotka eivät ole olleet mukana MM-kisoissa olisi ehdottomasti kannattanut hankkia tähän mennessä, sillä heidän osaltaan harjoitukset olisivat jo menossa ja sitä kautta uuteen joukkueeseen totutteluun olisi maksimaalinen aika.

Kisoissa pelanneet eivät ihan vielä olisi missään tapauksessa mukana, mutta kohtapuoliin alkulohkoihin jääneiden joukkueiden pelaajat alkavat palailla harjoituksiin. Harjoituspäivien määrä ei ole edes ainoa puoli asiassa, vaikka merkittävä onkin. Seuran uskottavuuden kannalta aikaiset siirrot ja selvät vahvistukset antaisivat myös selkeän signaalin niin joukkueessa jo oleville pelaajille kuin kannattajille, että nyt todella yritetään parantaa edellisistä vuosista. Tätä ei vielä ainakaan ole näkynyt pätkääkään toiminnassa, mutta ehkä huominen on ensimmäinen askel oikeaan suuntaan.

Mainokset

11 thoughts on “Huomenna Sanchez ja Debuchy PUMA:n uudessa paidassa?

 1. Alexis Sanchez pystyy tosiaan pelaamaan kaikkia kolmea ylintä paikkaa, mutta paras lienee kuitenkin oikea laita. Eli joukkueen kaksi paras laituria ovat siis samalla paikalla. En millään jaksa uskoa Sanchezin olevan mitenkään kummoinen keskushyökkääjänä Englannissa.

  Sekin mietityttää, että koska Sanchez pelannee kuitenkin Arsenalissa pääosin vasemmalla, miten käy Cazorlan? Pannaanko myyntiin?

  • Eiköhän Sanchez ole se suvereeni valinta oikeaan laitaan. Walcott sitten tappelee peliajasta kun on tervehtynyt, kunnes loukkaantuu taas.

  • Eikös se ollut jo viime kaudella?

   Nyt kun BBC:kin on siirron julkistanut niin kyllä se taitaa olla tapahtumassa. Tosin se kaikista varmin lähde, Ylen teksti-tv ei ole vielä tainnut julkaista 😉

   Ehkei Sanchez kuitenkaan taida vielä Lontoossa huomenna olla..

 2. En näe ongelmana sitä, että meillä on Theo ja Sanchez. Molemmat ei aina ole samaan aikaan kunnossa kuitenkaan ja Sanchez pystyy tosiaan pelaamaan muillakin paikoilla. Esim. Özil on pelannut Saksan paidassa nimellisesti vasemmalla ja vastoin joidenkin toimittajien mielipiteitä, on ollut pääasiassa todella hyvä. Tällöin Sanchez voisi pelata kymppipaikalla, todellisuudessa kuitenkin Özilin ja Sanchezin vaihdellessa paikkoja jatkuvasti. Wenger myös aika suoraan sanoi, että uusi hyökkääjä tulee olemaan sellainen, joka pystyy pelaamaan Giroudin kanssa ja ilman. Ts. Sanchez voi hyvinkin pelata ikään kuin toista kärkeä feikki-9 -roolissa. Joka tapauksessa, omasta mielestäni Sanchez on loistava hankinta toteutuessaan. Merkille pantavaa on myös se, että Sanchezilla löytyy onnistumisia myös kovissa paikoissa kuten El Clasicossa ja MM-neljännesvälierässä Brasseja vastaan

 3. Voiko huomenna edes teoriassa olla illan kit-launchissa mitään uusia pelaajia, jos Wenger edelleen viihtyy Brasiliassa?

 4. Ensi viikolle menee ihan varmasti tiedotukset siirroista. Sinänsähän se on ihan sama jos ne kuitenkin paketissa. MM-skaba-jätkät ei liity joukkueeseen pariin viikkoon kuitenkaan. Silti faneillehan tämä seuran pihtaaminen on ärsyttävää

 5. Terry Burton lähtee akatemiasta. Akatemiaa ravistellaan kunnolla ja varmaan siihen on syynsä, tuloksistakin päätellen.

 6. Tämähän on ollut selvää jo n. tammikuusta lähtien. Ja viim. siitä kun hollantilainen Jonker nimitettiin ”Head of Youth Development”-virkaan; tämä siis David Courtin ja jo aikaisemmin lähteneet Liam Bradyn tilalle.

  Muutenhan junnupuolella jatkossa vastuussa ovat U21:ssä Steve Gatting ja ylennyksen saanut Carl Laraman, U18:ssa, Jonkerin mukana saapuva Frans de Kat, sekä aikaisemmin U16:ssa ollut Kwame Ampadu. U16-joukkuetta tulee johtamaan kolmas hollantilainen Jan van Loon.

  Isoja, tärkeitä ja erittäin tarpeellisia muutoksia. Sen lisäksi, että junnupuolella pelaajien kehitys on ollut hyvin heikkoa, niin myös tulokset ovat olleet erittäin vaatimattomia. Tähän kun yhdistää osittain epäonnistuneen scouttauksen ja päämäärättömän sekä heikkotasoisen valmennuksen; jonka johdosta muutama junnu on lähtenyt muihin seuroihin ja vielä useampi on ollut tyytymätön työskentelyyn seurassa, niin hyvä että Arsenalissa tehdään asian parantamiseksi työtä.

  Yhtenäinen pelityyli, parempi näkemys pelaajien kehittämiseksi, hollantilainen jalkapallokulttuuri ja ennen kaikkea jatkuvuus läpi junnujoukkueiden ainakin etukäteen paperilla kaikki kuulostavat hyviltä ja järkeviltä asioilta.

  Kyllähän Akatemiassa on nytkin monta erittäin lupaavaa U14-U21-pelaajaa, joten toivottavasti nähdään Jonker&co:n tuloksia ykkösjoukkueessa asti piakkoin. Sillä niin innoissaan kun monet ovatkin uusista hankinnoista ja käytetyistä miljoonista, niin oma mieleni iloitsee eniten juuri Arsenalin omien kasvattien onnistumisista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s