PUMA on melkein täällä, Arteta ja muut huhut

PUMA:n paitojen julkaisua saadaan odottaa vielä tovi, sillä tilaisuus on tänään klo 23:00 Lontoon aikaa eli täällä se menee yhteen asti yöllä, toisin sanoen huomisen puolelle. En ole asiaan sen kummemmin tutustunut, mutta ehkä mahdolliset hankinnat ja niiden julkaisu ainakin jää huomiselle päivälle joka tapauksessa. Toki sitten nousi vielä uutena asiana eilen kommenteissa esiin Wengerin poissaolo ja kuinka se vaikuttaa asiaa. Voiko pelaajia julkaista ilman Wengerin läsnäoloa? Paha sanoa, mutta ei yhtään ihmetyttäisi, vaikka ei voisi. Sellaiseen asemaan managerimme on seurassa valitettavasti noussut, että kaikki langat ovat yhden miehen käsissä.

Sagnan siirtyminen Manchester Cityyn ja vielä ilmaisella siirrolla tietysti kirpaisi. Asian olisi voinut tai se olisi pitänyt hoitaa huomattavasti paremmin. Esimerkkinä Manun tilanne Evran kanssa. Ranskalaisen sopimus oli loppumassa samoin kuin Sagnalla, mutta siihen tehtiin jatko, vaikka nyt näyttää Shawn hankinnan jälkeen myynti Juventukseen olevan lähellä. No toisaalta on aika sama kuinka paljon siellä seuran tilillä on rahaa, kun sitä käytetään kuitenkin melko vähän joukkueen vahvistamiseen.

Artetan agentti taitaa olla nyt jo pariin otteeseen kieltänyt espanjalaisen siirron, mutta siitä huolimatta huhujen mukaan Fiorentina olisi kiinnostunut hankkimaan keskikenttäpelaajan. Arsenalin pyynti ESPN:n mukaan olisi kuuden miljoonan punnan luokkaa, kun italialaisseura olisi valmis maksamaan vain puolet tuosta. Kolme miljoonaakin kelpaisi vallan mainiosti jos se tarkoittaisi tilalle hankittavan vaikkapa Schneiderlinin tai Benderin. Valitettavasti veikkaan tämän jäävän toiveasteelle ja ensi kaudellakin Arteta saattaa olla se ykkösvaihtoehto Wengerin papereissa keskikentän pohjalle ja jopa kapteenin nauha kädessä.

Maalivahtirintamalla ei ole tapahtunut mitään Fabianskin lähdöstä huolimatta. Hankinta tarvitaan ehdottomasti ja tämän luulisi kuitenkin olevan jopa se helpoin vahvistettava osa-alue olettaen Szczesnyn jatkavan selvänä ykkösmaalivahtina. En ymmärrä miksi tätäkin hankintaa pitää pantata loppuun asti, sillä maalivahdit ja varsinkaan kakkosmaalivahdit eivät ole erityisen kalliita. Valinnanvaraa olisi ainakin kauden loputtua ollut paljon, Speroni, Valioliigasta tippuneiden joukkueiden maalivahdit sekä muutama muu nimi.

MM-kisoissa edukseen esiintyneet Ospina ja Ochoa on jälleen yhdistetty huhuissa, mutta todellisuuspohja taitaa näissä tapauksissa olla olematon. Molemmat ajaisivat asiansa todennäköisesti kakkosveskarista puhuttaessa, mutta silti molempien pituus maalivahdeista puhuttaessa vain hiukan yli 180 senttisinä mietityttää. No tuskin tätä loppujen lopuksi tarvitsee enemmän miettiä, sillä tässä vaiheessa kummankaan siirtoa ei voi pitää millään muotoa todennäköisenä.

Jos tänään tai siis huomenna meidän aikaan paitojen kanssa julkaistaan joku hankinta, niin oma veikkaukseni ensimmäisen hankinnan päivämäärästä menee kuukaudella metsään. Tämä olisi erittäin positiivista ja vielä parempaa olisi jos puhuttaisiin todellisesta vahvistuksesta. Jäädään odottamaan mitä tapahtuu vai tapahtuuko sittenkään yhtään mitään.

Mainokset

33 thoughts on “PUMA on melkein täällä, Arteta ja muut huhut

 1. Kyllähän sitä luulis että jos nimet (santses ja depussy) on paperissa, niin vois kait tuo wenger osallistua vaikka videopuhelun välityksellä. Vanhaa miestä kun vankina pitävät siellä studiolla. Kerran ovat laskeneet rannalla käymään..

  Toinen vaihtoehto vois olla että hakisivat vahaukon lainaan museolta kerran alkuperäinen kidnapattu.

  En tiedä. Ei jaksa hätäillä siirroista. Ne tulee kun tulee. Ei kannata punottaa asioista mihin ei voi vaikuttaa/ ei tiedä asioista tarpeeksi.

 2. Hyvä Markku! Samaa mieltä, nautitaan kaljasta ja auringosta. Kyllä se AW ne tarvittavat miehet tuo taloon. Nimim. Kos/Merte, Öözil, Santi… Eli onhan meille ihan pelimiehiäkin tullut, eikä pelkästään Gervinhon ja Squillacin tasoisia ”pelotteita”.

 3. Khediran kaappaamiseen en usko yhtään, vaikka tabloidia nimellä myydäänkin.

  Sen sijaan positiivista täytyy olla nämä lievät huhut Artetan ja Jenkinsonin myynneistä. Hyvä, jos Wenger taipuu näiden projektiensa epäonnistumiseen. Tai kai Arteta jollain tasolla oli onnistunutkin ja pelaajatyyppinä pohjalle moderni, mutta uppgrade on nyt välttämätön. Jos Artetalle ei varamiesrooli käy, lähtöä on pakko kunniallisesti tarjota.

 4. Arteta oli parin kauden ajan hyvä, valkussa jopa loistava, mutta CL-peleissä oli lähes aina ongelmissa. Lisäksi jostain syystä ei käytä hyvää laukaustaan juuri koskaan pelitilanteissa – kun käytti (toissa kaudella?) City-matsissa, tulos näkyi valotaululla.

  Khediran arvo nousee ottelu otteluita. Todennäköisesti on MM-finaalin ratkaisuhahmoja.

  Jos Calle oikeasti myydään eikä lainata, on hepulle melkoinen kolaus. Mutta kehitystä ei ole juurikaan tapahtunut, joten no can do.

   • Jep Jep , loistava hankinta . Debuichy julkaistaneen varmaan myös pian , sit vielä puolustava kk ja maalivahti ni jopa minäkin olisin tyytyväinen 😉

 5. Tästä on hyvä jatkaa kesää! (Ensimmäinen?) Huippuhankinta jo ennen heinäkuun puoltaväliä. Nyt vaan seuraavien fisujen perään!

 6. Itse olen penseä enkä pidä Sanchezia vielä varsinaisena ykköskorin miehenä. Vain kolme vuotta varsinaisessa huippuseurassa ja nyt sieltä näytettiin kenkää. Kaikkihan tietää Barcan pokaalien olevan lähinnä Xavin, Iniestan ja Messin pelivireen ansiota.

  • Siinä olen samaa mieltä, ettei Sanchez ole vielä ehdotonta eliittiä, mutta 88 loppuvuonna syntyneenä ikää on vasta sen verran, että vielä on mahdollista ottaa askel ylöspäin ja jo nyt taso on kuitenkin todella kova. Lahjojahan kaverilla riittää niin lajitaitojen kuin fyysisten ominaisuuksien suhteen todella roppakaupalla, joten itse olen ainakin innoissani. Toki Sanchez ei vielä riitä, mutta jos Khediran tasoinen kk tulee vielä sisään, mahdolliset lähtijät paikataan riittävällä laadulla niin kesä on hyvällä mallilla.

 7. Varmoina pidän Debuchyn hankintaa, joka julkistettaneen perjantaina tai lauantaina. Lisäksi tulee joskus lähiviikkoina joku kakkosvahti, joka toivottavasti on niin hyvä, että cupit sujuvat ja tarvittaessa loukkantumisjaksot.

  Siitä eteenpäin ei ole mitään varmaa. On varsin todennäköistä minusta, että Sanchez on selvästi ikkunan kallein ostos, eli loput on sitä 10m tasoa. Kun pitäisi välttämättä ostaa se tasapainottava pelaaja, niin voi käydä sen suhteen heikosti. Sen verran uskon edelleen Wengerin perinuukuuteen, ettei mihinkään Khediraan tuhlata eikä edes Schneiderliniin. Eikä Ancelotti varmaan ole niin tyhmä, ettei edes myy Khediran. Saksalainen on kuumaa kamaa tällä hetkellä seurapomojen kirjoissa, loistava paluu pitkästä loukkaantumisesta.

  Lisäksi tärkeistä pelaajista Cazorla voi joutua myyntiin. Se romahduttaisikin jo siirtotasapainoa aika lailla perinteiseen suuntaan.

  Ratkaisevat viikot, onko kunnianhimoa vai ei? Saako siirtobalanssi mennä reilusti miinukselle? Isoja kysymyksiä, joihin voi tällä hetkellä vastata vain boardi ja Wenger.

 8. Se on todella positiivista, että Wenger on todellakin kuukauden todistettavasti lomaillut/selostellut Brasiliassa ja seura on samaan aikaan hionut diilejä valmiiksi. Tom Fox alkaa saada vihdoin kunnon kannuksia ja seuran organisaatio näyttöjä puhtaasti menneistä siirtomarkkinaväännöistä.

 9. Tuttavapiiriin kuuluu Barca-faneja – pitävät melkoisen valitettavana, että Sanchez vaihtoi maisemaa. Hauskaa olla (kerrankin) väärässä – en uskonut, että vielä julkistetaan yhtään pelaajaa.

 10. Paperihommat ja rahaväännöt tehdään Euroopassa, mutta eiköhän ne tärkeimmät keskustelut olla käyty nimenomaan siellä brasseissa Sanchezin ja Wengerin välillä http://news.arseblog.com/2014/07/report-wengers-private-meeting-seduced-sanchez/ .

  Eipä siinä, jos tommosia löytöjä sieltä biitseiltä kaivaa, niin saa viettää vaikka koko kesän siellä. Täytyy myöntää, että kun Wenger oli sanonut Cescille ei, niin itelläkin alko mennä vähän usko ja ajattelin että seura on taas linjalla jossa kesän tärkein siirtotavoite on tää legendaarinen ”pre tax profit”. Jälleen hyvä osoitus siitä, ettei se Wengerin kunnianhimo oo mihinkään kadonnut, jos kaverille annetaan ees murto-osa Chelsean tai Cityn resursseista käytettäväksi, niin Arsenal on mestari parin vuoden sisällä. Tällä hetkellä näyttää tulevaisuus aika hyvältä Arsenal-faneille. Toivotaan, että kesä jatkuu samanlaisena eikä ainakaan mitään isoja myyntejä tehdä.

  • Totta kai valmentajan rooli on tärkeä kovemman tason pelaajan vakuuttamisessa siirtoon. Tässä lienee pakko käydä henkilökohtaisia keskusteluja, on se sallittua tai ei. Mutta onhan ollut huhuja aiemmin, että Wenger osallistuisi myös bisnespuolen neuvotteluihinkin jossain määrin. Näinhän ei pitäisi olla. Manageri osoittaa kohteet ja neuvottelutiimi sitten hoitaa homman ripeästi ja kustannustehokkaasti kotiin, mielellään jättämättä mitään porsaanreikiä sopimusteksteihin.

   Arsenalin tahti on paranemassa, tämä pelaajan&agentin pehmitystyö tehdään huolella pikku hiljaa (kuten Özilinkin kanssa) ja varsinainen neuvottelurutistus 1-2 viikkoa Foxin tiimillä.

 11. Sit samantien vähän toisenlaiset fiilikset. Mikä vittu toi PUMA Arsenal kit launch oli? Kannatti venaa koko päivä tommosta 2min fiilistely-paskaa 😀

 12. Kunnon nakinkuoret noi uudet pyjamat. En ihan allekirjoita tätä uutta paitamuotia. Ehkäpä naisfaneja sitten kosiskellaan, mutta ainakin fanipaitamielessä tollanen iholle maalatun näkönen nuttu on vähän hankala. Omaan kroppaan ei ainakaan enää tällä iällä ja kilomäärällä istu ollenkaan ja jos taas ostaa liian ison niin tulee hame-efekti. Kuosit on kyllä itessään ihan päheet kaikissa paidoissa.

  • Vaikka en ole naisfani enkä nähnyt uutta paitaa, olen jo vuosia ihmetellyt, mikseivät pelaajien paidat ole ihonmyötäisiä. Ärsyttää henkkoht ainaiset paidastarepimiset. Tarpeeksi pliukaspintainen, ihonmyötäinen paita, josta on hankala saada otetta!
   Joo fanipaidat ovat sitten asia erikseen, nimim. ”+20kg”

 13. Joo, ei uppoa kyllä uusi muoti tännekkään. Kaipa se juoksunopeus paranee jotain promillen osia kun virtaviivaistetaan ja varmaan samasta syystä Fellaini napsasi kypäränsä pois. Vanhoilla ajanpatinoimilla JVC-paidoilla edelleen mennään. Nehän on jo kohta museoesineitä, tai retroa nyt ainakin.

  Sanchezin osto on loistohomma ja varsin käypää vaihtelua, että vihdoinkin toimitaan ajoissa. Sagnan menetys korvaantuu Debuchyllä, eli hyvällä alulla ollaan joukkueen vahvistamisessa. Puolustava keskikenttä ja toinen maalivahti ovat vielä pakkohankintoja, mutta itse näkisin myös, että yksi uusi puhdas kärkimies olisi saatava. Giroudin taso kun ei vaan parhaita vastaan riitä niinkuin kisoissa taas nähtiin.

  Yhdenkin hankinnan myötä tuli heti kauden odotteluun huomattavasti parempi fiilis. Nyt vaan Khedira ja Benzema rosteriin ja muutama ukko (Diaby nyt ainakin) ulos, niin hyvä tästä tulee.

  • Joo, sitten olisikin todella vaikea löytää narinaa, jos pakin, maalivahdin lisäksi tulisi Khedira ja Benzema. Ykköskorin puhdas kärki olisi se, mikä nostaisi Arsenalin selkeästi samalle tasolle kuin Cityn ja Chelsean.

   Saksan systeemi on siinä mielessä hieno, että keskikentällä kaikki on peruskoulutukseltaan box to box pelaajia brittiläiseltä katsantokannalta. Khedirakin nousee todella rajusti, mutta on halutessaan ja roolin sitä vaatiessa myös vahva puolustussuuntaan. Tämä kai se on se uusin trendi, eipä se makaava keskikenttäpelaaja (Luis Gustavo) mitään auttanut brasseja, kun koko paketti ei tee hommia sovitusti. Ramsey on samantapainen, mutta Wilshereltä ei nuo puolustushommat suju.

 14. Pikku-uutisina voi todeta, että Remy vaatii ilmeisesti liian isoa palkkaa tasoonsa nähden ja Arsenal jättänee väliin.

  Atleticosta on kenties tuloillaan Manquillo-niminen monikäyttöpakki, mikä voi tietää Jenkinsonin Arsenal-uran päätöstä. Tosin jos tämä 20-v pakki osoittautuu Nachon kaltaiseksi ”lupaukseksi”, tämäkin vaihto voi joskus kaduttaa. Mahdollinen diili ei varmasti vaaranna Debuchyn hankintaa millään lailla.

  • Osaako tämä Manquillo siis pelata myös keskuspakin paikalla? Tämähän voisi olla hyvä hankinta, mikäli näin on.

   • No enpä tiedä, olisiko tästä mihinkään, ykkösjoukkuekokemusta vähemmän kuin Jenkinsonilla. Toki junnumaajoukkuetasoa ja noin, mutta ei mikään tähti. Pelaa kai kumpaakin laitapakkia ja auttavasti vasenta keskikenttää.

    Toki melko laadukas laitapakki, joka pelaisi kumpaakin laitaa eikä olisi nimeltään Dirk Kyut olisi jo melko mukava hankinta. Voisi olla tuollainen puolustavampikin eli ainakin perushomma kunnossa.

 15. Eikös se Nacho nyt ole ihan pätevä varamies sinne vasemman laitapakin tontille? Muutamaa pientä virhettä lukuunottamatta hoitanut mun mielestä tonttinsa hyvin, ja kyllähän me Gibbs halutaan pitää ykkösenä, jos sieltä ei ole esim. Kolarovia tulossa (siis ei tietenkään ole, mutta tuota tasoa pitäisi ukon olla, jotta vahvistuisimme sinne tontille)

 16. Jos Manquillo on tulossa, niin huhuissa puhutaan vuoden lainasta osto-optiolla. Ei suorasta hankinnasta.

  Mikäli 20-vuotias Javi tosiaan Atleticosta hankitaan, niin luulisi, että tällöin myös Jenkinson lähtisi nimenomaan lainalle. Ja tämä olisi erittäin hyvä asia kaikille. Itselläni on vielä usko Calleen – kaverin täytyy vain hankkia lisää pelikokemusta, eikä istua penkillä. Varamieheksi omalle paikalleen kaveri on varsin pätevä.

  Sanchezin hankinta kyllä piristää mieltä. Hienoa työtä Wengeriltä ja seuralta.

  Myös Puman paitojen julkistuksessa eilen nähty projektio Thamesin yllä Puman ja Arsenalin logoista, sekä Wengerin naamasta oli hemmitin hieno ja hauska.

  Alexis tosiaan ottaa Monrealilta paidan numero 17. Nachon uusi numero puolestaan on 18. Gibbs ottaa Sagnan vanhan kolmos-paidan ja Gnabry pelaa jatkossa numerolla 27 ja Zelalem numerolla 35.

 17. Itse näen tilanteen tuossa tapauksessa niin, että Manquilo ja Jenkinson antavat näyttöjä vuoden ja toinen saa lähteä sen jälkeen. Manquillolla on periespanjalaiseen tapaan selvä etumatka pallollisissa kyvyissä, mutta kovuus on Jenkinsonin puolella. Potentiaali on espanjalaisen puolella, Jenkinson on jo lähellä maksimiaan varsinkin hyökkäyskyvyissä.

  • Ei. Monreal on 18. Muutenkin vaihtuvuutta taitaa tulla rinkiin sen verran ja varsinkin puolustuksen oikealle, että vasen laita pidetään sellaisenaan. Nacholla sopimustilanne pakottaa muistaakseni ensi vuonna arvioimaan tilannetta tarkemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s