Alexis Sanchez varmistettu – laituriosasto viimein kunnossa?

Eilinen toi viimein kesän ensimmäisen hankinnan PUMA:n paitojen myötä. Tässä hankinnassa ei tarvitse puhua korvaajasta ja kysellä vahvistuiko joukkue oikeasti. Alexis Sanchez on huippupelaaja ja parhaassa iässä oleva sellainen. Loistava hankinta ja vaikea kuvitella kovempaa saatavilla olevaa nimeä laiturin tai laitahyökkääjän tontille. Tietysti chileläinen pystyy myös pelaamaan kärjessä, mutta meidän yhden kärjen taktiikka ei välttämättä ole tuon vaihtoehdon kannalta mitenkään erityisen optimaalinen.

Sanchezin tehot B*rcassa ovat olleet hyvät ja maaleja on tullut melkeinpä joka toisessa ottelussa. Kova saldo ja tätä parantaa entisestään syöttötilasto, joka myös on komea ja näytti viime kauden osalta kaksinumeroista lukua. Nykymarkkinoilla 30-35 miljoonaa puntaa lähteestä riippuen ei ole erityisen suuri summa. Toki järkyttävä määrä rahaa, mutta tuon verran vain pelipaikkansa huiput maailmassa tällä hetkellä maksavat ja useasti heikommistakin pelaajista maksetaan lähes saman verran. Eikä itselleni tuolla summalla ole suurta merkitystä, oli se sitten viisi mijoonaa enemmän tai vähemmän. Tärkeämpää on joukkueen vahvistuminen, koska siellä tilillä makaava raha ei tuo meille ainuttakaan pistettä ensi kaudella.

Itselleni olennaisin kysymys tämän hankinnan myötä on mille paikalle Wenger on pääsääntöisesti ajatellut Sanchezin laittavan. Ryhmitys tulee pysymään samana lähes varmasti, joten mistään kahden kärjen taktiikasta on turha lähteä edes keskustelemaan. Näen ehdottomasti Sanchezin laiturivahvistuksena, jota on vuosikausia kaivattu. Maalintekovoimaa, nopeutta, suoraviivaisuutta, pystyjuoksuja ja haastotaitoa on ehdottomasti tarvittu laidalle lisää. Nyt sitä saatiin ellei Wengerin ajatus sitten ole tehdä miehestä selkeää kärkipelaajaa.

Toivottavasti Sanchez kuitenkin pelaa pääasiassa laiturina, joka ymmärtääkseni on kuitenkin se miehen paras pelipaikka ja mitä on pelannut eniten uran aikana. Tässä tapauksessa meillä olisi laidoille Sanchez, Walcott, Podolski, Ox, Gnabry ja jopa Campbell, jotka toisivat nopeutta ja/tai suoraviivaisuutta pelaamiseen. Tietysti on erittäin epävarmaa tuleeko esim. Campbell edes joukkueeseen vai lainataanko tai jopa myydäänkö mies ennen kauden alkua.

Sanchez kuitenkin pystyy todennäköisesti pelaamaan molempia laitoja lähes yhtä hyvin, vaikka kai oikealla on enemmän pelannut. Chileläinen laiturinhankintana ei kuitenkaan ole ratkaisu hyökkääjäongelmaan kuin joissain tilapäisissä tapauksissa ja otteluissa. Edelleen hyökkääjän tontti on tämänkin hankinnan jälkeen ehdottomasti jopa se eniten vahvistusta vaativa paikka. Giroud olisi nykyisellään edelleen ykkösvaihtoehto, joka ei ole mitenkään hyvä tai riittävä tilanne. Samoin Sanogo kakkosvaihtoehtona on vielä paljon suuremman luokan vitsi.

Sanchez on erittäin hyvä haku, mutta joukkue kaipaa edelleen ykköshyökkääjää, avauksen puolustavaa keskikenttämiestä, yhtä topparia hiukan riippuen Vermaelenin tilanteesta ja kakkosmaalivahtia. Järjestys hankintojen tärkeysjärjestyksessä olisi tuo. Lisäksi listaan pitäisi oikeastaan lisätä oikea pakki, mutta uskotaan nyt Debuchyn tuloon ainakin vielä pari päivää, mutta jos julkistusta ei ala kuulua, niin sitten voi käydä kuten Aurierin kanssa.

Hiukan oudolta kuulostavat huhut nuoren espanjalaisen laitapakin lainaamisesta osto-optiolla jos Debuchyn kauppa olisi jo selvä. No katsotaan mitä tapahtuu, mutta toivottavasti nyt Sanchezin hankinnan myötä kukkaron nyörit eivät mene kiinni, vaan nähtäisiin vielä kunnon hankinnat niin kärkeen kuin keskikentän pohjallekin. Pahoin pelkään vain loppujen pelaajien olevan sitä noin 10 miljoonan tasoa maksimissaan, mikäli niitä edes ylipäätään tehdään.

Sanchez nimenomaan laiturihankintana olisi loistava, mutta jos Wenger on laskenut miehen hoitavan sekä hyökkääjä että laituriongelman, niin sitten täytyy olla pettynyt. Tämän hankinnan myötä olisi kuitenkin hyvä jatkaa joukkueen todellista vahvistamista ja toivottavasti näin tapahtuu.

Mainokset

5 thoughts on “Alexis Sanchez varmistettu – laituriosasto viimein kunnossa?

 1. Heh, ei Sanchez mikään laituri- tai hyökkäysvahvistus ole…
  Wenkula hankki ukon keskikentän pohjalle luutimaan. Eikös se yleensä niin mene, että pelaajia ei meillä peluuteta oikeilla paikoillaan? 😛

 2. Huomennako sitten MM-finaalin jälkipoltoissa seuraava hankinta eli Debuchy? Maalivahdeissa Ospinaa ja Ruddyä huhuillaan. Sotonissa Schneiderlinin lähtö yritetään estää kaikin voimin.

  Ei minusta Arsenal vielä tällä tekemisellä saa 30 tehtyä maalia lisää ensi kaudelle, joten huomio keskittyy puolustuspelin kohentamiseen keskikentän osalta. Saako Wenger aikaan ollenkaan päivitystä Artetaan? Bender ei ole ollut halukas siirtymään ja Schneiderlin on todella hankala ja kallis ostaa. Khediran todellisista aikeista ei ole mitään tietoa. Voi hyvin olla, että saksalainen pelaa vaan rahakkaampaa sopimusta Realilta.

 3. Newcastlen suunnalta on kuulunut, että harakat eivät halua closata diiliä ennenkuin korvaaja on hankittu. Callen kohdalla laina harakoihin olisi hyvä vaihtoehto, sillä saisi ulosmitattua lopullista tasoa jos peliaikaa tulisi säännöllisesti.

  Khediran kohdalla palkkavaateen huhutaan olevan todella kova, todennäköisesti yli Arsenalin kipurajan. Chelsea tuon pystyy maksamaan jos Mourinho miehen sinisiin haluaa. Realkaan tuskin ihan mahdottomia haluaa maksaa kun mies ei ole mitenkään taattu avaaja Madridissa. Bender kuulostaisi edelleen hyvältä jos olisi saatavilla. Hankalaksi saattaa osoittautua puolustavan kk:n hankinta. En ihmettelisi jos Wenger siirtäisi asiaa vuodella eteenpäin kun Artetan sopimuksen pitäisi loppua. Silloin myös Khediran saattaa saada ilmaiseksi, jolloin korkeamman liksan / ison allekirjoitusbonarin maksaminen on mieluisampaa…

 4. En usko, että vaikka Khediran saisi ilmaiseksi, Wenger suostuisi miehen palkkapyyntöön. Ollaan juuri hankittu Sanchez ja Özil, joiden palkka on 140 kiloa viikossa ja Ramseyn kanssa uusi soppari, jossa palkka noin samaa tasoa. Olisi hyvin vaikea perustella näille pelaajille, että nyt hankitaan Khedira, josta tehdään sitten joukkueen palkkakunkku. Eikä siinä mitään järkeä olisikaan. Ei Khedira ole niin hyvä pelaaja tai ainakaan sen luokan nimi. Khediran osto hinnalla millä hyvänsä palkkatoiveen suhteen tarkoittaisi kaikkien muidenkin huippukavereiden palkan päivitystä, mikä saattaisi yht’äkkiä nostaa koko palkkabudjettia edelleen usealla kymmellä prosentilla. Mielummin sitten maksaa Schneiderlinista ylihintaa, koska se maksaa itsensä palkoissa takaisin.

 5. Khedira toki kokonaisuutena selvästi parempi jalkapalloilija kuin Schneiderlin. Se, mikä on se mitä Arsenalin keskikenttä loppujen lopuksi tarvitsee, on sitten vähän eri asia. Yksi mies, vaikka olisi kuinka kova puolustamaan, ei isojen pelien ongelmia yksinään ratkaise ja omaa maalia tilkitse. Keskikenttä tarvitsee ennen kaikkea organisoijaa, joka kentällä johtaa ja opastaa pallotonta pelaamista ja korjaa (valmennusjohdon kanssa) joukkueen virheet.

  Pakostikin Bould, Primoric ja Wenger on jotain johtopäätöksiä tehneet viime kauden romahdushäviöistä. Lopputulosta emme vielä tiedä. Alakertaan ei mitään suurempaa remonttia suunnitella, eikä varmaan ole tarvettakaan, prosentuaalisesti iso osa matseista meni hienosti, vaikka päästettyjen kokonaismäärä olikin suuri.

  Itse epäilen jostain syystä, ettei Schneiderlin miellytä oikein Wengeriä. Muuten olisi isketty jo kiinni keväällä, kun oli selvää, että Sotonin joukkue hajoaa.

  Ehkäpä sieltä tulee sitten joku lattaripelaaja. Bender toki myös on mahdollinen, mutta jos pelaajalla ei ole suurempaa intoa (vrt. Drexler), niin tuskin asiaa kannattaa vatkata viikkokaupalla, kun tappio on kuitenkin tulossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s