Sanchez osoitus kunnianhimosta vai taas kesän yksittäinen suuri hankinta?

Chileläinen on loistava hankinta, mutta ei välttämättä mitä joukkue eniten kaipasi tai sanotaanko pikemminkin pari muutakin saman luokan hankintaa tarvittavan, jotta voidaan puhua todella onnistuneesta kesästä.

Olennaisin kysymys Sanchezin kohdalla on miehen pelipaikka, onko se laituri vai kärkipelaaja. Kahdelle paikalle ei kuitenkaan yhtä loistavaakaan pelaajaa voi laskea ja tämä on usein ollut ongelma Wengerin tavassa rakentaa joukkue. Jos Sanchez onkin hyökkääjä, niin siinä tapauksessa joukkue tarvitsee edelleen laiturin tai toisinpäin. Ei monikäyttöisyys toki pahasta ole, mutta se on vain hyvä lisä, eikä lähtökohtaisesti pelaajaa voi kuitenkaan laskea kahdelle paikalle avaukseen.

Kauden alkuun on vielä kuukauden verran, joten nyt voidaan sanoa tilanteen olevan parempi kuin viime kesänä. Se nyt ei tietysti paljoa vaadi, mutta joka tapauksessa pari kunnon hankintaa vielä sisään suhteellisen nopealla aikataululla olisi oikea tapa toimia. En usko näin tapahtuvan, mutta toivottavasti olen väärässä jällen, sillä en uskonut Sanchezinkaan hankintaan.

Keskikentän pohjapelaajan suhteen huhut käyvät kuumina ja ykkösnimi tuntuu olevan illalla Saksan väreissä maailmanmestaruudesta pelaava Khedira. Saksalainen ei olisi oma ykkösvalintani, mutta kelpaisi loistavasti joka tapauksessa. Real Madridissa Khediralla on lähdössä viimeinen sopimusvuosi, joten myynti tai jatkosopimus on todennäköisin lopputulos. Toivottavasti ratkaisu saadaan myös pian, vaikka Saksan todennäköiset mestaruusjuhlat saattavatkin hieman hidastaa asiaa.

Schneiderlin on myös mukana huhuissa edelleen paljon, mutta saa nähdä onko tämä ostos jätetty jo liian myöhään, kun Southampton on ehtinyt myydä jo useamman avainpelaajan. Lars Bender on kolmas nimi, joka myös nousee tasaisin väliajoin esille. Kaikki olisivat selkeitä vahvistuksia nykytilanteeseen ja erinomaisia päivityksiä Artetaan Flaminin ollessa kelvollinen kakkosvaihtoehto. Toivottavasti Wenger vain toimisi nopeasti ja päättäisi kuka on ykköskohde ja yrittäisi saada siirron aikaan. Jos se ei onnistunu, niin siirtyisi kakkosvaihtoehtoon, jotta edes joku saataisiin, eikä luu jäisi kouraan loppujen lopuksi.

Maalivahtihuhuissa Ospina on noussut esille yhä enemmän. Ranskasta Nicestä pelaajan ostaminen pitäisi olla Wengerille yksinkertainen asia ja suorastaan miehen ominta alaa. Ehkä kuitenkin normaaliin Ranskan liigan ostokseen verrattuna hyvät MM-kisat tekevät Ospinasta kovemman nimen kuin mies oli vielä kuukausi sitten. Silti jos Ospina on Wengerin valinta maalivahtiosaston vahvistukseksi, niin ei hankinnan pitäisi olla kovin vaikea.

Oikean pakin tontilla tilanne polkee jotenkin paikallaan, kun Debuchyn siirron varmistusta ei kuulu. Kohta alkaa vaikuttaa, että ehkä siirto ei sittenkään ole niin varmalla pohjalla kuin on annettu ymmärtää. Tätä teoriaa tukisi huhut nuoren espanjalaispakin lainaamisesta osto-optiolla sekä huhut egyptiläislaitapakin tulosta kahden viikon testijaksolle pre-seasonille.

Sanchez on hieno hankinta, mutta ei yksinään vielä auta paljoakaan. Muita joukkueen ongelmakohtia on pystyttävä myös korjaamaan hankinnoilla, jotta ensi kausi olisi jotain muuta kuin ainaista räpellystä ja taistelua nelossijapokaalista.

Mainokset

14 thoughts on “Sanchez osoitus kunnianhimosta vai taas kesän yksittäinen suuri hankinta?

 1. Aika negatiivinen arvio, ei kai tässä nyt sentään Debuchy-kaupatkin romahda? Ospina olisi taas tuollainen lyhytaikainen hankinta, tuskin on halukas istumaan 7 vuotta penkillä kuten Flappy. Ruddy olisi ehkä luontevampi hankinta, vaikkakin kalliimpi, mutta voisi toimia vuosikausia hg-kakkosvahtina.

  Keskikentän hankinnan nimi ja luonne riippuu ihan siitä, mikä katsotaan tärkeimmäksi. Ei Khedira tosiaan mikään must ole. Painottuuko syöttövarmuus, prässin hallinta pallolliset kaksinkamppailut mukaan lukien, kyky nousuihin (box to box), pääpeli, track back, nopeus, juoksivoima vai mikä? Täydellistä pakettia ei olekaan. Varmasti syöttötaito ja varsinkin syöttöprosentti omille on yksi tärkeimmistä, kun jo Artetan pudotus alas on nähty. Samaa haetaan.

  Arsenalin keskikenttä on edelleen kovin arka vastustajan äkillisille, hyvin ajoitetuille prässi-iskuille ja nopeista suunnanmuutoksistahan ne maalit omiin usein menivät. Sellaista jumputtavaa stokemaista kömpelömpää prässiä Arsenal sietää jo paremmin, eikä ole enää koko ajan köysissä kuten silloin joskus ennen. Turha muistuttaa, että Stoke voitti kotonaan. Voitti, mutta Arsenal hallitsi jo aika hyvin Stoken romuluiset aseet.

  • Khedira ei tunnu nykyiseen Arsuun optimaaliselta. Mutta Khediran myötä kenties Wenger olisi siirtymässä takaisin kymmenen vuoden taakse roolituksissa. Özil nousee ikäänkuin Bergkampin rooliin ja tämän takana olisi kaksi box-to-box pelaajaa Ramseyn ja Khediran muodossa. Sinänsä ihan houkutteleva idea. Laidoille löytyy sitten erilaisia variaatioita Walcottin, Sanchezin, Chamberlainin, Cazorlan ja Poldin muodossa. Nykyiseen pelisysteemiin toivoisin sitä Benderiä, joka on sopiva sekoitus taitoa ja fysiikkaa. Mutta en usko, että tälle tontille väkipakolla ostetaan ketään jos kaupanteko menee vaikeaksi. Kunhan nyt esim. Songin tapaiset miinat onnistutaan välttämään.

   • Tuollainen keskikenttä voisi tosiaan alkaa toimia, Ramsey ja Khedira on tunnollisia pelaajatyyppejä ja vahvoja jo nyt kohtuudella nyt molempiin suuntiin. Varmasti parantaisivatkin pitempään yhteen pelatessaan.

    Ainoa syy mikä varsinaisesti vahvasti puoltaa Khediran hankkimista on parhaiden tehojen ja tyytyväisyyden esiin saaminen Özilistä. En tiedä, onko se näin, mutta sitähän monet ns. asiantuntija-spekulantit koittaa esittää.

  • Niin. Stoke voitti. Ja oli katkerin tappio viime kaunna.
   Nooh. Nyt uusi kausi ja varmmaan on hyvää tulossa!

 2. Lee Dixon taisi jo vuotaa Debuchy diilin varmistuneen. Veikkaisin että valokuvia vaille on valmista.

 3. Depuchyn hankintaa kaiketi viivästyttää se, että Newcastle tarvitsee ensin korvaavan pelaajan. Ja jos harakoiden tähtäimessä on esim. Jaanmat (tai mikä sen hollantilaisen nimi nyt onkaan), on selvää, että aikaisintaan alkavalla viikolla etenee. Toisin sanoen Calle ei ole Newcastlen vaihtoehto.

 4. No niin: joukkue, jossa oli eniten Arsenalin pelaajia, voitti MM-pystin. Vieläköhän Virkkunen kuittailee Özilistä, että mitähän Mesut miettii, kun ei pelaa Realin sieniliigajengissä…

  • Ilmeisesti valjusta tarkoitat!? Kun Bayernista tais olla vielä muutama enemmän 😉

   Voittamisen kulttuuri Grovella kasvoi melkosesti.

   • Itse asiassa tarkoitin, että joukkue, jossa Arsenal-pelureiden määrä oli suurin. Eli kolme Arsenalista, Ranskalla oli kaksi.

 5. Olihan Özil aivan hemmetin hyvä tässä pelissä, varsinkin sen jälkeen kun siirtyi enemmän keskelle/oikealle laidalle Kramerin vaihdon myötä.

  Tärkeimmässä paikassa mies pelasi turnauksen parhaan pelinsä.

  Onnittelut Özilille, BFG:lle ja Poldille!

 6. Täältä kans Jätkille Onnittelut!
  Nyt pitäs prkl kuukausi keksiä jotain tekemistä kunnes oikeat futispelit taas alkaa..!

 7. Eiköhän täs sopimusten julkaisussa paina erityisesti markkinointikoneistokin. Otetaan nyt ensin kaikki irti Sanchezin julkisuudesta, myydään tää alkurysäyksellinen paitoja ja sitten julkaisteen seuraava pelaaja.

 8. AS:n mukaan Khedira olisi Arsenalin mies ensi kaudella. Siirtosummaksi kertovat 29M€. Sinänsä mielenkiintoista jos tämä nyt toteutuu, melkoinen suunnanmuutos vuoden aikana. Edelleen tuntuu oudolta, että Wenger maksaisi tuollaista summaa pelaajasta, jolla on vuosi sopparia jäljellä. Kroos varmisti Real-siirron ilmeisesti matsin jälkeen, eli sinänsä ei ihme jos Khedira liikkuu johonkin.

  Jotainhan tässä nyt kuitenkin on tapahtunut jos Arsenal hankkii vuoden sisään Özilin, Sanchezin, Debuchyn ja Khediran. Näistä Debuchy on oikeastaan ainoa, joka ei ole pelipaikkansa ykköskorista (tai miten kukin nuo ykköskorit määrittää). Onko tässä sitten se tilanne, että vihdoin sitä rahaa on ja kun sitä on niin myös Wenger uskaltaa käyttää? Vai onko vanha koira kaikesta huolimatta oppinut uusia temppuja ja on valmis ostamaan laatua potentiaalin sijaan? Kolmas skenaario lienee se, että seurajohto on ihan tosissaan ”pakottanut” ostamaan laatua.

  Vielä tässä ikkunassa on tullut sisään vain yksi pelaaja. Jos Sanchezia nyt kuitenkin seuraa Khedira, Debuchy ja Ospina, niin on tuo jo melko kova statement. Nythän tämä hullunmylly varmaan vaan kiihtyy kun media ei enää seuraa MM-skaboja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s