Özil, Mertesacker ja Podolski maailmanmestareiksi

MM-kisat on finaalia myöten pelattu ja lopputulos oli odotettu, vaikka mistään välierän kaltaisesta teurastuksesta oltiin todella kaukana. Voitto on voitto kuitenkin tuli se millä tavalla tai tuloksella tahansa. Saksa ansaitsi loppujen lopuksi voittaa, vaikka Argentiina antoi hyvän vastuksen ja olisi ottelu toisinkin voinut päättyä.

Özil, Mertesacker ja Podolski ovat meidän pelaajista nyt maailmanmestareita, joten voittamisen kulttuuria tuli mukavasti lisää joukkueeseen. Toki varsinkin Podolskin rooli kisoissa oli todella vähäinen ja myös Mertesackerin avauspaikka meni alkulohkon pelien jälkeen. Ainoastaan Özil oli todella tärkeässä roolissa, vaikka ei ehkä Saksan ykköspelaaja ollutkaan. Silti loistavia syöttöjä ja pelin eteenpäin viemistä nähtiin mieheltä melkein kaikissa otteluissa.

En tiedä kuinka tämä maailmanmestaruus vaikuttaa meidän peleihin. Ei ehkä mitenkään, mutta ehkä jatkossa maaottelut eivät ole enää kolmikolle aivan niin merkittävä asia, kun se suurin palkinto sillä saralla on voitettu. Toiveajattelua luultavasti, että keskittyminen olisi tästä lähtien enemmän seurajoukkueessa ja myös siellä kirkkaimpien pokaalien voittamisessa.

Puhtaasti ajallisesti niin lomailun kuin pre-seasonin kannalta Saksan finaaliin asti eteneminen oli huono asia. Lomat jäävät todella lyhyiksi kolmikollamme. Pari viikkoa, maksimissaan kolme, koska harjoituksiin on pakko palata elokuun alussa, jotta edes muutaman harjoituspäivän ja mahdollisesti yksi tai kaksi ottelua saa alle ennen ensi kuun puolessa välissä uusi kausi virallisesti alkaa.

Onhan maailmanmestaruus joka tapauksessa statuksena melkoinen, vaikka en maaotteluiden ystävä olekaan. Ranskan kulta-aikoina muun muassa Vieira, Henry ja Petit olivat samassa asemassa kuin nykyiset saksalaispelaajamme. Toki Ranska voitti tuolloin myös EM-kisat ja muutenkin menestys tärkeimmässä eli tykkimiespaidassa oli aivan eri sfääreissä nykyiseen verrattuna. No toivottavasti edes jossain määrin tähän saataisiin muutos tulevilla kausilla.

Ospina on liikkunut pitkin kisoja huhuissa mahdollisena maalivahtihankintana. Nyt myös hiukan luotettavammasta lähteestä näyttäisi tulevan tietoja mahdollisesta siirrosta. Kolmen miljoonan punnan korvaus olisi suhteellisen pieni ja kuulostaa huomattavasti järkevämmältä kuin sijoittaa esim. Cardiffin Marshalliin walesilaisten pyytämä 10 miljoonaa.

Debuchyn julkistusta ei ole kuulunut, mutta toisaalta ei Arsenal yleensä viikonloppuisin julkaise mitään siirtoja jos oikein muistan tai ainakin tällainen käsitys on vuosien varrella jäänyt. Huhujen mukaan ranskalaisen hankinnasta tiedotettaisiin ehkä tänään. Saapa nähdä, vaikka kisojen takia Debuchy taitaa vielä ainakin viikon verran lomailla ennen kuin palaa harjoitusvahvuuteen tapahtui se sitten Lontoossa tai koillisessa Newcastlessa.

Enpä olisi heti muistanut, että meidän riveistä löytyy Wellington Silva niminen pelimies. Brassi hankittiin monta vuotta sitten ja hehkutukset uudesta Messin ja Ronaldon risteytyksestä taisivat olla ”hiukan” yliampuvia. Brassi on ollut lainalla Espanjan alasarjoissa melko kehnolla menestyksellä ja vaikea nähdä miehen pelaavan koskaan peliäkään punavalkoisessa paidassa Grovella. Silva on mainio esimerkki kuinka useiden pelaajien kohdalla kannattaisi ehkä luovuttaa hieman aikaisemmin, kun näyttää todennäköiseltä, että mistään suuresta tulevaisuuden toivosta tuskin on kysymys. Nämä ikuiset lainat eivät palvele seuraa millään tapaa ja pahimmassa tapauksessa rasittavat palkkabudjettia.

Alustava otteluohjelma liigan osalta julkistettiin jo viime kuun alkupuolella, mutta televisiointeja ei ole vieläkään tullut ensimmäisen reilun kolmen kuukauden osalta. Jos tätä artikkelia on uskominen, niin tänään tai huomenna mahdollisesti saamme tietoon televisiointien takia tehdyt muutokset aina joulukuun alkuun saakka.

Mainokset

18 thoughts on “Özil, Mertesacker ja Podolski maailmanmestareiksi

 1. Jos se Khedira sieltä vielä tulee niin voi kyllä sanoa että oli oikea ratkaisu Wengeriltä viettää kuukausi samassa paikassa kuin kaikki parhaat pelaajat ja muut vähänkään tärkeät futisvaikuttajat viettivät. Tuskin olisi saanut Sanchesia suostuteltua kaukopuhelulla Lontoosta käsin.

 2. Pyttyjä pukaa Arsun pelaajille…..
  1. VIIKINSAARI
  2. FA CUP
  3. MM
  ja voittotrioa on turha odottaa harjoituksiin /
  peleihin, sillä niitten molari ilmoitti juhlien kestävän vähintään viisi viikkoa….

 3. Eikös Wengerin prinsiippinä ole antaa suurkisapelaajille aina ne 4 viikkoa lomaa, vaikka koko elokuu meneekin sitten lähinnä peruskuntotreeneissä eikä pelaten? Kuulostaisi kuitenkin järkevältä noin kauden kokonaisuutta katsoen.

 4. Topparikysymyskin alkaa kiinnostaa muiden tonttien järjestyessä näköjään pikku hiljaa. Onko nyt kuitenkin niin, että Djourou ja Vermaelen jäävät?

 5. Hei! Itsekkin olen arsenal fani ja olisi kiva tietää että mistä saisi arsenalin 14-15kauden aidon pelipaidan halvemmalla ?

  • Eipä sitä Arsenaldirectiä halvemmalla saa mistään. Käytettyjä paitoja varmaan alkaa löytyä parin kuukauden päästä Ebaysta.

 6. Eipä siinä kauan mennyt, kun Arsenalin Puma-diili meni kyykkyyn. Manu teki Adidaksen kanssa 10 v diilin, joka tuo keskimäärin 75m vuodessa. Arsenal saa siis arviolta 30 m Pumalta. Hyvä puoli tässä lienee se, että Arsenalin sopimus on puolet lyhyempi ja kohennettavissa. Lisäksi GM Manulle maksaa 53 m vuodessa paitamainoksesta.

  Ei Manun vetovoima seurana siis ole nimeksikään kärsinyt ja nyt kun niillä on vetovoimainen ja osaava manageri sekä rahaa, erittäin kovaa Manu tulee takaa.

  Tämä ei ole murehtimista vaan toteamus. Pool ei tule sijoittumaan neljän parhaan joukkoon ensi kaudella, minkä kaikki varmaan jo tietävätkin. Mutta neljän kärjen sijoitus tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen. City ostaa taas vähemmän tunnettuja mutta hyviä pelaajia ja Manu tulee ostamaan varmaankin 6-7 miestä ennen ikkunan sulkeutumista. Nimiä en lähde vielä arvailemaan.

  • Tämä manun paitadiilihän on ollut kohtalaisen selvä jo parin vuoden ajan, joten vaikka nyt vasta tuli varmistus, niin ei tuon summan pitäisi olla yllätys kenellekään jalkapalloa seuraavalle.

   Juurikin sponsori-sopimukset olivat pääsyy, miksi manun johto ja taustahenkilöt ajoivat niin kovaa FFP:tä valioliigaan. Ei niin, että Arsenalilla olisi hirveästi sanan- tai vaikutusvaltaa näissä asioissa, mutta vaihtoehtoja tulevaisuudelle on tasan kaksi – yksi) manun ylivoimaisilla resursseilla hallitsema liiga, jossa muut kamppaille pääosin sijoista 2 – ynnä muut. Tai kaksi) jossa kuka tahansa rahamies pystyy kaatamaan niin paljon massia seuraan kuin vain suinkin haluaa ja tällöin chelskin ja mansen hallitsemassa liigassa muut seurat kamppailee pääosin sijoista 3 – ynnä muut.

   Arsenalin omistuspohja huomioiden vaihtoehto yksi on ollut seuralle kohtalaisen selkeä suosikki.

   Mutta kuten sanottua, ei tämä mikään yhtäkkiä syntynyt tilanne ole, vaan pitkäaikainen visio, jonka ensiaskeleita nyt näemme. Valioliigan tulevaisuus on rakennettu vankalle, joskin tylsän yllätyksettömälle pohjalle, jossa Arsenal on tilanteesta riippumatta aina haastaja, ei koskaan suosikki.

   Tästä huolimatta Arsenalin tilanne on parempi kuin pitkään aikaan ja Puma-diilin rajoittaminen viiteen vuoteen oli äärettömän fiksua.

   Huoh, voisi jo kausi alkaa, jotta voisi keskittyä itse peleihin ja jättää nämä talousasiat omaan arvoonsa.

 7. ManUn paitadiili ei ole vertailukelpoinen Arsenalin diilin kanssa: Adidas ottaa hoitoonsa myös Munan myymälät ja saa(nee) paitojen myyntituotot kokonaan. Arsenal taas hoitaa paitamyynnin omien liikkeidensä kautta ja saa provikat myös myynnistä. Näin olen nämä ymmärtänyt eli ei Arsenal aina huonoja diilejä tee.

  • Tosin näihin vuotoihin satojen miljoonien sopimuksien tarkasta sisällöstä kannattaa suhtautua varauksella. Luonnollisesti kaksi megaluokan firmaa esittää asiansa omaksi edukseen, eikä ole todennnäköistä että toinen vie toista sata nolla. Kuten tässä voisi joku luulla Addun vievän Manua YHDEN huonon kauden jälkeen. Yleisesti ottaen Manu on johtanut suoran mitalla Arsenalia missä tahansa sponsoriosaston skabassa, tuskin ne nyt on alkanut ihan sukkasopimuksia tehdä.

   Manua ei tosin pörssin tiedonantovelvoitteet enää rasita.

 8. Juu, ajattelin panna vaan asiallisen tiivistelmän Manun luvuista tähän virallisen uutisen perään, koska tarkat luvut tuppaavat monesti unohtumaan. Ja jotkuthan riemuitsivat FB:n puolella hiljattaisesta Niken ilmoituksesta, ettei yhteistyö Manun kanssa jatku. Kieli poskessa ehkä, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos joku ottaa tosissaan.

  Manun sponsoridiilit eivät kuitenkaan ole niin ylivoimaisia, että pelkästään niiden voimin tulisi Espanjan tyyppinen taloudellinen valtava gappi. Toki Bayern on Saksassa jyrännyt eron juuri sponsorisopimuksin, joten ehkäpä, ajastaan. Mutta olennaista on se, että valioliiga pitää kiinni yhteisestä tv-diilistään, joka jyvittää jotain kaikille. Jos se malli murtuu Espanjan tyyliseksi, niin Manun menoa ei voi estää enää mikään.

  Arsenalin suora paitamyynti on ollut ymmärtääkseni lukemiltaan aika vaisua, suurin osa tulee sponsorirahan sisään leivottuna. Ehkäpä Puma-diili muuttaa tätä rakennetta. Vai miten tulisi suhtautua näihin Puma-megastoreihin, jotka epäilemättä myyvät rättejä enemmän kuin Armour?

 9. Siinä mielessä talouskeskustelua on ihan liian vähän, että keskustelussa meillä ja muualla puuttuu rautalankamallin tekijöitä, jotka selväsanaisesti kertovat pelaajainvestoinnin kuoletuksesta tilikausiin pilkottuna, palkkasumman kertymisestä, seuran velan rakenteesta ja käteiskassan merkityksestä jne, jotka monien muiden asioiden ohella luovat reunaehdot paljon puhutuille ostoille ja myynneille. Ymmärrys on faneilla liian heikkoa suhteessa mölinän määrään.

  Eihän näillä asioilla ole mitään merkitystä, jos pokaalia tulee ovista ja ikkunoista ja raha seuraa aina menestystä joka tapauksessa. Kaikki haluaisivat kuitenkin parantaa Arsenalin asemaa nykyisestä, joka on aika alakynnessä oleva manchesterilaisiin ja Chelsean suhteen. Jos halutaan satunnaista yksittäispokaalia enemmän eli dominointia, talouspuolen on petrattava ja paljon, se on minusta yksiselitteistä.

 10. Tämä huhu ei varmaan ansaitsisi edes kommenttia, mutta kertoimet laskee Theo Walcottin siirrolle Manuun. Ei tule tapahtumaan, Theo näyttää ensi kaudella jälleen olevansa Arsenalin paras hyökkääjä ja lädiyleisön suurin lemmikki.

 11. Kova on palkkavaade! Tuommonen rupiaa tuntuun kuin osa omasta pussista vietäs…
  Ei mee läpi.

  • No ihime jos ei Realin kanssa uutta sopimusta synny ;)!!

   Tommosta rahaa ei saa kuin muutamasta patonkiseurasta ja Citystä. Ja Khedira ei kuitenkaan ole se kaveri, joka nyt ihan noita ykkösliksoja saisi muutenkaan. Ja toisekseen Khediran kohdalla tilanne on hieman huono, suurimmalla osalla kärkijengeistä löytyy noille tonteille pelimiehiä. Arsenal on niitä harvoja, jotka tuonne pelaajaa etsii. Kyllähän sitä saa pyytää mitä haluaa, mutta Arsun kipuraja lienee maksimissaan 150k/vko, todennäköisesti vielä tuotakin alempana.

 12. The opening encounter of the new campaign, which kicks off at 12.45pm on Saturday, 16 August, will see Louis van Gaal’s tenure as manager of Man Utd begin against Swansea at Old Trafford. This will be BT Sport’s first live offering. Later in the evening Sky Sports will broadcast Crystal Palace’s visit to Emirates Stadium at 5.30pm.

  Eli mukavasti ilta pelillä alotetaan ja nähdään manun, poolin ja hottentotin tappiot aluksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s