Vieläkö ykköshyökkääjäksi kelpaavia pelaajia on saatavilla?

Sanchezin hankinnan jälkeen on enemmän kuin epävarmaa aikooko Wenger edes enää hankkia uutta hyökkääjää. En yhtään yllättyisi jos taas kerran ratkaisu olisi tällainen hiukan sinne päin eli yksi pelaaja kahdelle paikalle tässä tapauksessa.

Chileläinen on loistava laituri tai laitahyökkääjä, mutta edelleen joukkue tarvitsisi myös yhden selkeän huipputasoisen hyökkääjän, koska Giroud ei tule koskaan tuo pelaaja olemaan. Ranskalainen menee hyvin kakkoshyökkääjänä, mutta siihen luokkaan, joka laittaa pallon hyvällä prosentilla paikasta sisään tai jopa ratkoo pelejä omilla loistavilla suorituksillaan ei miehestä ole kuin kerran pari kaudessa, joka on auttamatta liian vähän.

Pahoin pelkään Wengerin ajatusmaailman olevan se, että Giroud jatkaa ykköshyökkääjänä ja joissakin otteluissa Sanchez voi sitten laiturin paikan sijaan tuurata keskellä. Näin ollen myös Wengerin uusin pakonomainen projekti Sanogo saadaan pidettyä joukkueessa, vaikka taso ei missään nimessä siihen riittäisikään.

Vielä toki on aika tarkalleen kuukausi kauden alkuun, mutta mitä nopeammin mahdollinen hyökkääjävahvistus saataisiin joukkueeseen niin sitä parempi. Harjoituskausi on suurimmalla osaa pelaajia jo menossa ja loputkin ihan paria pisimmälle MM-kisoissa edenneen joukkueen pelaajia lukuun ottamatta palaavat harjoituksiin lähipäivinä.

Ketä sitten olisi vielä saatavilla? Meihin keväällä ja alkukesän aikana huhutuista pelaajista muutama on ainakin jo mennyt muualle tai jatkanut sopimustaan nykyisessä seurassaan. Mitenkään tarkistamatta muistelisin ainakin Mandzukicin menneen Atletico Madridiin Costan korvaajaksi.

Toinen huhuissa paljon liikkunut nimi Morata on tietääkseni siirtynyt Juventukseen. Tämä ei haittaa mitään ja sopimukseen Real Madrid sai kai sen paljon haluamansa takaisinostopykälän, johon ei ollutkaan mitään järkeä suostua. Lisäksi Moratan tasosta ei ole mitään takuita ja nyt me nimenomaan tarvitsisimme varman huippuluokan maalintekijän emmekä mitään vähintään parin vuoden projektia, joka voi onnistua tai sitten ei. Lisäksi jos kaikki menisi hyvin, niin suurin hyötyjä loppupeleissä olisi Real Madrid hankkiessaan miehen takaisin selkeään ennalta määrättyyn alihintaan.

Kolmas huhuissa kesän aikana ja aikaisemmissakin siirtoikkunoissa meihin vahvasti yhdistetty pelaaja on Benzema. MM-kisoissa maaleja syntyi mukavasti, vaikkakin kovemmissa peleissä meno oli vaisumpaa, mutta sama koski toki koko Ranskan joukkuetta. Jostain muistelen kuitenkin lukeneeni Benzeman jatkaneen tai olevan ainakin hyvin lähellä uutta sopimusta Realin kanssa.

Neljäntenä muualle menneenä voisi ottaa esille jo yllä mainitun Costan. Tämä oli toki jo kauan selvillä, mutta periaatteessa mies oli markkinoilla ainakin hetken aikaa ja ihan mutkattomasti ei siirto ilmeisesti Mourinhon ryhmään sujunut, kun kauppaa hierottiin suhteellisen pitkään tai ainakaan vahvistusta ei saatu viikkoihin, vaikka kaiken piti olla selvää.

Äkkiseltään ei tule ovin montaa nimeä enää mieleen, jotka olisivat niin sanottuja varmoja maalintekijöitä ja edes mahdollisesti saatavilla. Falcao ja Cavani kenties, mutta molempien hinta on kova ja saatavuuskin vähintään kyseenalainen. Cavani ehkä vähän helpommin miehen oman lähtöhalukkuuden takia irrotettavissa, mutta Monacon myydessä mahdollisesti Rodriguezin on vaikea nähdä samana kesänä myös entisen Atletico Madiridin hyökkääjän vaihtavan maisemaa.

Alkukesästä paljon huhuissa ollut Balotelli olisi yksi vaihtoehto edelleen. Ei todellakaan riskitön monessakaan suhteessa ja kaukana takuuvarmasta hitistä, mutta potentiaalia miehellä olisi vaikka mihin. Henkilökohtaisesti en lähtisi italialaisen hankintaa tekemään, mutta voisi siinä olla puolensakin. Ainakaan taloudellisesti se ei olisi mikään iso riski. Vaikka mies maksaisi 20-30 miljoonaa, niin epäonnistuessaankin saamme miehestä takaisin varmasti yli puolet vuoden tai kahden päästä.

Varmaa on kuitenkin, että mitä lähemmäksi ensinnäkin kauden alkua, mutta myös siirtoikkunan sulkeutumista tullaan niin vaihtoehdot vähenevät entisestään. Tietysti paljon huhuissa ollut Remy olisi myös vahvistus, kun ajattelee tällä hetkellä kakkoshyökkääjän olevan Sanogo. Tässä mielessä ranskalaisen hankinta olisi eteenpäinmenoa, mutta väärällä tapaa. Pitäisi hakea parannusta nykyiseen ykköshyökkääjään, eikä kakkosvaihtoehtoon jos joukkuetta todella halutaan vahvistaa.

Mainokset

10 thoughts on “Vieläkö ykköshyökkääjäksi kelpaavia pelaajia on saatavilla?

 1. Itse näkisin tilanteen hyökkäyksen suhteen hyvä, olettaen että Campbell tulee rosteriin. Campbell ja Sanchez voivat molemmat pelata laitaa tai kärkeä ja ovat vielä sopivasti eri tyylisiä Joelin sopeutuvan hyvin yksinäiseksi kärjeksi ja Alexisin veikkaan toimivan hyvin Giron kanssa kahdestaan. Näin saataisiin mukavasti variaatioitakin kärkeen. En toki pistä pahakseni vaikka joku tulisikin. Balotellin välttäisin koska on olemassa iso riski että syö joukkuehenkeä.
  Puolustukseen tarvitaan ilman muuta joku Boateng tyyppinen kaveri joka voi pelata sekä oikeaa pakkia että topparia. Callehan tällainen on, mutta kovempaa tasoa kaivataan. Toinen vaihtoehto olisi oikea pakki ja kk-ankkuri joka voi tarvittaessa tuurata topparina.

 2. En usko missään tapauksessa, että edes harkinnassa olisi uusi ykköshyökkääjä. Laitapakki (Depuchy), kakkosmolari ja mahdollisesti puolustava keskikenttäpelaaja – jälkimmäinen vain, jos sopivilla ehdoilla irtoaa. Khedira olisi top top top qualitya ja jopa mahdollinen, jos Real tarvitsee rahaa johonkin (Rodriguez, jonka siirtymiseen Wenger ei usko) ökyostokseen. Palkka voi toki nousta ongelmaksi.

 3. Eihän nyt hyökkääjää, peliaika ei silloin riittäisi Campbellille ja Sanogolle. Ja heitähän me haluamme nähdä, kun Giro ei pelaa.

 4. Tässähän moni ajattelee, että Sanchez tule pelaamaan vain laidassa, vaikkakin Wenger melko selkeästi on puhunut Sanchezista myös keskushyökkääjänä.

  Ja tästähän myös Arseblog ja Gunnerblog ovat jonkin verran kirjoittaneet ja puhuneet.

  Jos tässä ikkunassa tulee vielä Debuchyn lisäksi kakkosmokken (Ospinan?) ja puolustavan keskikenttämiehen lisäksi keskuspuolustaja, niin siirtoikkunaa voisi pitää jos ei nyt täydellisenä, niin kuitenkin erinomaisena.

 5. Joo, en myöskään jaksa uskoa, että Wenger olisi tässä ikkunassa päivittämässä Giroudia. Ja uskon, että uusi kovan luokan laituri, jollaiseksi Sanchez saattaa realisoitua, kompensoi myös Giroudin pelaamista ja tehoja. Sanogon kohdalla taas kannattaa nyt vielä malttaa ennen lopullista tuomiota. Jos nyt saa ehjän preseasonin alle, niin ensi kaudella on jo lupa odottaa mieheltä jotain. Ehkei tuosta mitään toptop-strikeria koskaan kuoriudu, mutta kenties sellainen 10-15 maalin kakkoskärki.

  Yhä vahvemmin huhuillaan Arsun ja Realin päässen sopuun Khediran siirtosummasta. Marcan mukaan taisi olla 25M€. Ei mikään järkyttävän paha kun huhuttiin yli tuon menevästä summasta puntina jossain vaiheessa. Nyt vaan täytyy toivoa, että Sami ei hinnoittele itseään pihalle. Ei Arsenal miehestä kyllä uutta palkkakunkkua tule tekemään missään nimessä. Se etu tässä on, että Arsenal on ihan hyvissä asemissa Khediran suhteen. Hyvä palkka, paljon vastuuta, tuttuja pelaajia eikä siellä apajilla nyt varmaan montaa muuta ole.

  Jos nyt Ospina, Debuchy ja Khedira tulisi sisään, niin kesää voisi pitää jo kohtalaisen hyvänä. Kyllähän tuolta nyt muutamia pelaajia tulee vielä lähtemään lainalle tai myyntiin. Djourou ja Vermaelen ovat edelleen molemmat rosterissa, jos kumpikaan ei lähde niin lukumäärällisesti alakerta vaikuttaa ihan hyvältä. Jos toinen lähtee niin uuden topparin hankkimista on harkittava ja jos molemmat lähtee niin yksi on pakko hankkia. Melko varmasti lähtijöiden joukossa on Coquelin, jolle ei vastuuta löydy mitenkään mikäli Khedira tulee. Sanchezin myötä myös Gnabry lähtenee kaudeksi lainale johonkin. Sitten on vielä Jenkinson ja Bellerin, joista ainakin toisen luulisi lähtevän lainalle tahi myyntiin…

  • Jaa kohtalaisen hyvänä jos sanchez, ospina, khedira ja debuchy tulee? Itse pidän ilmiömäisenä kesänä hieman riippuen verman tilanteesta

   • No juurikin tähän suuntaan. Jos nuo tulee sisään ja ainoat lähtijät on Sagna ja Fabianski niin kesä on ollut paperilla loistava. Mutta jos sieltä lähtee vielä parikin ukkoa pois, siis avauksesta tai vaihtomiehistä, niin vahvistuminen tulisi olemaan hieman näennäisempää.

    Tässä on hyvä muistaa se, että MM-kisojen takia useampia pelaajia palaa harjoitusvahvuuteen aika myöhään. Heti kauden alussa on kuitenkin oltava valmiina että CL:n lohkovaihe kutsuu ja liigassa pysyttäisiin kärkikahinoissa. Avauksen ukoista kokonaisen harjoituskauden saa alle kuitenkin vain Szczesny, Gibbs, Ramsey sekä sitten varauksella Arteta ja Flamini (joista toinen saattaa olla avauksen kamaa ainakin alkukaudesta).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s