Harjoituskauden ohjelmaa, Debuchy ja huhut sekä otteluohjelma vaikuttaa kerrankin suotuisalta

Tänään on tasan kuukausi Valioliigan alkuun, jolloin kohtaamme Tony Pulisin Crystal Palacen Grovella lauantai-illan viimeisessä eli klo 19:30 ottelussa. Toisaalta kuukautta voi pitää pitkänä aikana, mutta ottaen huomioon nyt viime kauden lopusta kuluneen jo lähes kaksi kuukautta voidaan sanoa suurimman osan kesää ja siirtoikkunaa jo menneen.

Katsottaessa tarkemmin tulevaa ohjelmaa harjoituskausi jatkuu Yhdysvaltoihin suuntautuvalla reissulla, jonka päätapahtuma on Thierry Henryn tähdittämän New York Red Bullsin kohtaaminen lauantaina 26.7. Tämä on samalla ensimmäinen todellinen harjoituspeli kovempaa joukkuetta vastaan, vaikka tuota ennen jo ehditään pelailla Boreham Woodia vastaan tämän viikon lauantaina. Tuossa ottelussa kentällä ei kuitenkaan nähdä kisoissa pelanneita, jotka ovat vasta liittyneet tai liittymässä harjoitusvahvuuteen. Tietysti Saksan pelaajat ovat asia erikseen ja heidän lomansa ovat vasta alkaneet ja käytännössä koko harjoituskausi treenipelejä myöten jää väliin.

New Yorkin reissusta viikko eteenpäin ja vuorossa on jo perinteeksi muodostunut Emirates Cup. Vastustajina tulevat olemaan Benfica ja AS Monaco. Ei mitään superjoukkueita, vaikka toki erittäin laadukkaita ja varmasti tarjoavat hyvän vastuksen. Tietysti erityisesti Monacon riveistä löytyy muutamia ihan loistavia pelaajia, mahdollisesti Falcao jos mies on toipunut polvivammastaan ja kisojen sensaatio Rodrigues ellei Real Madrid ole tuohon mennessä kolumbialaista ehtinyt jo ostaa.

Emirates Cupin jälkeen aletaankin olla viimeistelyä vaille kauden alussa eli jäljellä on enää 10.8 pelattava kauden virallisesti aloittava Community Shield Wembleyllä Manchester Cityä vastaan. Viime kaudellakin kohtasimme kauden viimeisessä harjoituspelissä Cityn ja tuolloin pelipaikka oli vielä Helsingin Olympiasatadion. Nyt kyseessä on hiukan virallisempi ottelu, vaikka ei silti mistään oikeasta pokaalista voidakaan puhua. Joka tapauksessa luulisi Community Shield -ottelun kertovan aika hyvin missä vaiheessa joukkueen valmistautuminen on menossa, sillä vastustaja on ainakin sitä ykkösluokkaa. Viikko tästä ja ollaankin jo alussa mainitsemassani sarja-avauksessa Grovella.

Neljä harjoitusottelua ja hiukan virallisempi Community Shield ei ole suuri määrä otteluita ennen kauden alkua. MM-kisat kuitenkin vaikuttivat tänä kesänä olennaisesti aikatauluihin ja se näkyy väistämättä useiden joukkueiden ja ainakin suurimpien seurojen valmistautumisessa kauteen negatiivisesti. Harjoituskausi jää vajaaksi useiden pelaajien kohdalta ja siksi olisikin todella tärkeää hankkia ne uudet pelaajat, jotka eivät ole MM-kisoissa pelanneet, mahdollisimman nopeasti. Näin ollen edes tehtäisiin se mitä on mahdollista, sillä eihän esim. Saksan menestykselle mitään voi ja lomat pelaajille on joka tapauksessa annettava.

Debuchyn siirtoa ei ole vieläkään julkistettu, mutta ehkä se tapahtuu pian, kun huhujen mukaan Newcastle olisi saanut korvaajan hankittua. Hiukan on ihmeellistä, että samaan aikaan kuitenkin liikkuu jatkuvasti huhuja myös Southamptonin Calum Chambersin ja Javier Manquillon hankinnoista. No saa nähdä ja kaksi hankintaa tietäsi ainakin sekä Jenkinsonin että Bellerinin tulevaisuuden seurassa olevan todella vaakalaudalla. Ei sillä, että tuo välttämättä mitenkään huono asia olisi.

Maalivahtihuhuissa Ospina on selkeä ykkösnimi, mutta kaukana ollaan vielä kaupan toteutumisesta. Mitkään luotettavat lähteet eivät ainakaan omaan silmääni ole siirrosta juurikaan uutisoineet.

Khediran on ehdottomasti ollut se viime päivien kuumin nimi. Kelpaisi ehdottomasti, vaikka henkilökohtaisesti ei olekaan oma suosikkini parantamaan meidän keskikentän tasapainoa. Huhut vaihtelevat laidasta laitaan, mutta ainakin osassa ollaan sitä mieltä, että siirtosummasta olisi päästy sopuun. Sen sijaan henkilökohtaiset ehdot eivät miellyttäisi saksalaispelaajaa, jonka palkkavaatimukset vaikuttavat liian kovilta. Saa nähdä, mutta jos näin on niin katseet nopeasti Schneiderliniin, Benderiin tai miksei vaikka Martineziin, joka ei ainakaan täysin tyytyväinen ole rooliinsa Bayern Munchenissä.

Yleensä otteluohjelma ja myös televisiointien takia siirretyt pelit ovat aiheuttaneet paljon keskustelua kuka hyötyy tai kärsii niistä. Viime kaudella ainakin otteluohjelma oli suhteellisen häijy, kun useita huippupelejä tuli putkeen ja jopa parin päivän sisään Mestareiden liigan vieraspeleistä. Samaa ongelmaa ei pitäisi olla uudella kaudella, kun otteluohjelma on alkujaankin parempi ja myös kerrankin televisiointien takia siirretyt pelit näyttäisivät menevän kohtuullisen suotuisasti. Ei tämä mitään pelkästään ratkaise tai tuo pisteitä lisää, mutta äärimmäisen kovassa kilpailussa pienet marginaalit ratkaisevat asioita, joten ei tästä varmasti mitään haittaa ainakaan ole.

Mainokset

8 thoughts on “Harjoituskauden ohjelmaa, Debuchy ja huhut sekä otteluohjelma vaikuttaa kerrankin suotuisalta

 1. Ei tule varmaan kenellekään yllätyksenä, että minä en edes näe tarvetta ykköshyökkääjän päivitykselle. Ennen Theon loukkaantumista Olli oli kuitenkin hyvä ja uskon miehen löytävän hyvän target roolin boksista, jos laidoilla vilistää kaksi pikakiitäjää mallia Sanchez ja Theo ja heidän keskityksiään voi tiputtaa akselille Ramsey-Özil. Mitä väliä Giron maalimäärällä lopulta on, jos jengissä 4 ukkoa tekee 15-20 pönttöä ja Merte nakkaa kymmenkunta kulmista? 🙂 Tämän lisäksi nostaisin Giron puolustuspelaamisen erikoistilanteissa jalustalle, koska ukko purki kulmureita erittäin mallikkaasti viime kaudella. Pelkät maalit eivät ole se ainoa, vaikkakin tärkeä, mittari.

  Khedira ja Debuchy sisään niin meikäläinen nyökkää hyväksyvästi. Ehkä tähän päälle joku topparihaku Ranskan liigasta mallia Kos?

 2. Arsenal tarvitsee mahdollisimman kovan miehen keskikentälle, siitä on yksimielisyys. Khedira on isokokoinen, kokenut, hyvä syöttövalikoima, osaa viimeistellä kohtuullisesti ja hänellä on kokemusta puolustuspelieksperttien kanssa pelaamisesta ja puolustuksellisesti suuntautuneiden valmentajien kuten Mourinhon ja Ancelottin kanssa toimimisesta. Lisäksi ainakin itse pidän Khediraa kurinalaisena (vs. Song ym), joten hänen roolittamiseensa on vaihtoehtoja. Asenteellisesti Khedira toisi voittajuutta, särmää ja johtajuutta hieman vetelään keskikenttään.

  Silti, oli Khediraa tai ei, Arsenalin keskikenttä ei ole aivan ManCityn ja Chelsean tasolla. Ongelma on laajuus. Arsenalin ”ykköskorin” pelaajista Rosicky ja Arteta on aika väsyneitä ilmestyksiä. Olennaisen tärkeiksi mielletyt Diaby ja Wilshere eivät pelaa tai eivät pelaa ollenkaan hyvin. Varsinkin Jackin taantuminen on suorastaan järkyttävää. Muistatteko, miten mediassa kirjoiteltiin pari vuotta sitten ja Hodarikin kertoili, miten Wilshere on Brasiliassa Englannin Pirlo? Aika kaukana ollaan siitä tilanteesta. Jackin syöttöprosentti on luullaksen laskussa, kuljetukset päättyvät horjutettuun kaatumiseen ja pallonmenetykseen, maaliuhkaa hän ei muodosta ja alaspäin on taipumusta hukata oma miehensä ja hävitä oman boksin edessä kaksinkamppailuja. Koska kisarasitus oli aika pientä, Jack olisi voinut tehdä omat johtopäätöksensä ja ilmoittautua aikaisin treeneihin, jotta saisi uransa takaisin nousuun.

  Monet tykkimiehet ovat ärsyyntyneitä Jackin mediakäsittelyssä, kun mies biletti Hartin kanssa. Tämä on suoraa seurausta huonoista kisoista ja huonosta kaudesta. Lehtimiehet vetävät mutkat suoraksi sen suhteen, että viina, tupakka ja vieraat naiset maistuvat liian hyvin, koska pelit eivät suju. En tiedä miten on, mutta suojan tähän mediaongelmaan saa helposti: pelaamalla hyvin. Suarez ja Balotellikin saavat sekoilla miten paljon tahansa, mutta ymmärtäjiä löytyy ihan hyvin niin kauan kun maaleja syntyy.

 3. Tuleva kausi tulee olemaan Jackille vedenjakaja uransa suhteen , nyt on saatava kursii nousuun tosissaan jos meinaa tapella pelipaikasta.
  Aloituskokoonpanon paikka vaatii tasonnostoa ja toivotaan et mies vastaa huutoon ja tekee ”ramseyt”
  Sydän miehellä on tykinmuotoinen ja siksi todella toivon et Jack on tulevalla kaudella eri tasolla kuin edellisellä.

  Diabyn suhteen ei ole enää mitään odotuksia , piste.

 4. Joppa B***nassa puma kaupassa löytyy meidän pelipaita hinta 85euro tällä kertaa tarttui mukaan erittäin hieno punainen arsenal puma tpaita hinta vai 20euro arsenal logo isona kultareunuksilla

 5. Diabystä ei voi odottaa enää mitään, se on totta. Mies on menettänyt nyt vuosia laadukasta pallollista harjoittelua ja se ei voi olla näkymättä tasaisuuden puutteena pysyvämmin. Vaikka Diaby pysyisi kunnossakin, menee pari vuotta että kunnolla sujuu koko ajan. Lisäksi Diabyn puolustuspeli ei ole päässyt kehittymään sillä tavalla, mitä sen pitäisi hänen perustaipumustensa ollessa luontaisesti varsin hyökkääviä. Diabyn suhteen Arsenal odottaa, että sopimus kuluu loppuun ja se on luullakseni ensi kesänä.

  Khediran agentti on huomauttanut, ettei mitään sopua ja neuvotteluja ei ole käyty seurojen kanssa, joten tämä on jonkinlainen Madridin markkinointitemppu, joka toki enteilee myyntiä väistämättömästi.

  • Itse asiassa agentti sanoo, että häneen ei ole kukaan ole ollut yhteydessä. Agentille ei välttämättä hirveästi infota seurojen välillä tapahtuvista neuvotteluista. Jos agentti saisi tietää siirtosumman, sillä olisi vaikutusta pelaajan palkkaa ja etenkin agentin kinuamaan palkkioon. Ja eikös özil-case mennyt niin, että Wenger soitti suoraan özilille ja vakuutti jampan.

 6. Saa nähdä mikä on Cityn valmistautuminen tänä vuonna kauden alkuun..viime vuonna vetivät aika tiukkaa fysiikkatreeniä vielä viimeseen Helsingin treenimatsiin saakka, mikä näky kyllä aika hyvin esityksessäkin. Meijän pojat oli kevyellä jalalla. Cityllä ei kausi startannu muistaakseni ihan halutulla tavalla, kun meillä (ekan Villa-tappion jälkeen) 2kk tappioitta. Toivotaan samanlaista starttia tällekin kaudelle, tosin tällä kertaa vois hoitaa sen ekankin matsin, niin sais vähän uskoo takas tuleviin isoihin peleihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s