Pelkkä Sanchez ei riitä pitkälle ja paljon olisi vielä tehtävä ennen kauden alkua

Wenger näyttää viimeinen palanneen Brasilian reissultaan, kun manageri oli mukana virallisten sivujen harjoituskuvissa. Toivottavasti paluu Colneyn harjoituskentille ei kuitenkaan tarkoita, että samalla hankinnat ja joukkueen vahvistaminen jäävät vähemmälle huomiolle harjoitusten vetämisen seurauksena.

Tekemistä on edelleen yllin kyllin ja aikaa ei ole kovinkaan paljoa jos kauden alussa joukkueen halutaan olevan iskukykyinen ja koossa. Ehkä yhden hankinnan voi jättää elokuun loppupuolelle, mutta ei missään nimessä tuon enempää ja tuokin hankinta pitäisi olla enemmän sellainen bonusta oleva eli ei mikään pakollinen, vaan pikemminkin hankitaan jos oikea pelaaja on saatavilla siirtoikkunan loppupuolella tai muuten vain hyvä tilaisuus tulee eteen.

Ensinnäkin pelaajarinkiä voisi tai oikeastaan pitäisi karsia muutamien turhakkeiden osalta. Diabyllä ei tee mitään ja miestä ei ole mitään järkeä rekisteröidä 25 pelaajan kiintiöön viemään yhtä paikkaa, kun mitään hyötyä viheriöllä miehestä ei kuitenkaan ole. Myynti tai edes ilmaisella siirrolla muualle päästäminen taitaa silti olla toiveajattelua, sillä tuskin yksikään seura on valmis miestä ottamaan 60 000 punnan viikkopalkalla.

Miyaichi on täysin turha pelaaja ja tämä on ollut tiedossa jo vuosia. Taso ei vain riitä ja lisäksi loukkaantumiset vielä vaivaavat miestä aivan liikaa. Myynti tai ilmainen siirto jonnekin olisi ainoa oikea ratkaisu. Eroon pitäisi päästä myös Bundesliigassa lainalla ollessaan pahasti flopanneesta Coquelinista. Ei mitään käyttöä ja entinen lupaus ei todellakaan lunastanut edes osaa mieheen kohdistetuista odotuksista.

Yllä mainitut nyt olisivat vähintäänkin selviä tapauksia, mutta listaan pitäisi lisätä Sanogo. Laina jonnekin sillä ranskalaisen ei vain pitäisi missään muodossa nykytasolla kuulua meidän ykkösjoukkueen pelaajiin. Myyntikään ei olisi suuri menetys, mutta varman päälle ehkä ensin kannattaisi katsoa yksi lainavuosi jossain Englannin seurassa oli se sitten Valioliigan häntäpäätä tai Championshipiä.

Gnabryn tilanne on taas eri syystä ongelmallinen kuin aiempien tapausten. Potentiaali ja jopa nykytaso riittävät paikkaan joukkueessa, mutta silti kehittyäkseen peliaikaa pitäisi saada melko säännöllisesti. Tämä voi olla vaikeaa, mutta toisaalta tietäen Walcottin olevan sivussa vielä kuukausia ja Oxin polven olevan myös suuri kysymysmerkki, niin en välttämättä lähtisi lainaamaan joukkueen suurinta tulevaisuuden toivoa mihinkään heti alkukaudesta, sillä tarvetta nuoren saksalaisen panokselle voi olla paljonkin.

Edellisten lisäksi vielä Djouroun tilanne on kysymysmerkki, onko mies meidän pelaaja vai onko siirto HSV:hen tapahtunut, vaikka mies edelleen pelaajalistoilla Arsenal.comissa roikkuukin ilman numeroa. Samoin iso kysymysmerkki on Joel Campbellin tulevaisuus. Saako mies viimein mahdollisuuden tykkimiespaidassa vai jatkuuko lainakierre vai tuleeko kyseeseen jopa myynti hyvin sujuneiden MM-kisojen jälkeen hinnan ollessa suurimmillaan?

Fakta on kuitenkin tähän mennessä, että Sanchez on ainoa julkistettu siirto ja lähteneitä on Sagna, Fabianski ja Bendtner, kun puhutaan ykkösjoukkueen pelaajista. Tietysti juuttikin on peliaikansa osalta kyseenalainen, mutta toisaalta mies teki silti huomattavasti vähemmillä minuuteilla sentään kaksi maalia mihin Wengerin nykyinen kakkosvaihtoehto Sanogo ei kyennyt.

Niin hyvä kuin Sanchez mahdollisesti onkin, niin pelkästään tällä yhdellä siirrolla ei pitkälle mennä ja joukkueen vahvistumisesta ei kannata edes puhua. Korvaaja Sagnalle, korvaaja Fabianskille sekä päivitys Artetan tilalle ja uusi ykköshyökkääjä olisi edelleen todella tärkeitä ellei jopa pakollisia hankintoja. Vaikea kuitenkaan nähdä, että Wenger saisi hankituksi noista kaikkia. Jo puoletkin olisi jonkin sortin ennätys viime vuosien tapahtumien perusteella. Luultavasti nuo kaksi tulevat olemaan Sagnan ja Fabiankin korvaajat ja näin ollen todellinen joukkueen vahvistaminen keskikentän pohjapelaajan ja hyökkääjän osalta jäävät taas kerran tekemättä.

Mainokset

13 thoughts on “Pelkkä Sanchez ei riitä pitkälle ja paljon olisi vielä tehtävä ennen kauden alkua

 1. Samaa mieltä poistettavista pelaajista, varsinkin diabyn roikottaminen rosterissa on täysi vitsi. Lainadiilit on sitten eri asia esim. Miyachille, koska lainaava seura maksaa todennäköisesti edes osan pelaajan palkoista, mutta silti käyttöä ykkösjoukkueessa tuskin tulee ikinä olemaan blogissa mainituille.

  Fabianskin korvaajasta en jaksa murehtia, koska szcesny on selkeä ykkönen ja toivottavasti pelaa suunnilleen kaikki ottelut. Vaikka chelskin jättänyt schwarzer tai vastaava ikämies pelaamaan liigacupin ottelut. Oikea pakki on pakollinen ja debuchy on mun mielestä vähintään sagnan tasoa, hyökkäyssuuntaan selkeästi parempi ja olisi hyvä hankinta. Kk:n pohjalle hankinta on myös todella tarpeellinen, koska arteta ja flamini ovat rotaatiotasoa ja jackin tämän hetkinen formi ei vakuuta. Khedira olis loistava, mutta nigel de jong olis mun valinta vuodeks pariks, jos ei isompia vonkaleita jää rysään. Kärki tarvittaisiin myös, mutta wengerin luotto giroon taitaa olla melko kova, joten campbell Lontooseen ja toivotaan. Eikä enää oo kovin kiinnostavia vaihtoehtojakaan markkinoilla, en jaksa millään uskoa Cavani/falcao/balotelli-hankintaan. Eto’o taitaisi olla vapailla markkinoilla. 😉

 2. Eihän Sanogoa kuuluukkaan peluttaa missään ihmeen Valioliigassa tai facupeissa. Posteljoonia säästellään Metsureiden liigan pudotuspeleihin Bayerneja ja muita roska-jengejä vastaan. Mikä logiikka olisi peluuttaa täysin kokematonta pelaaja ensiksi Liigacupeissa ja ressuissa ja Lontoon postimiesten pubi-jengissä, kun kaverin voi pistää suoraan avaukseen Mestareiden liigassa?

 3. Hyvä tosiaan että vihdoin varmistui Debuchyn tulo, mutta minusta Arsenalin toimistolla olisivat voineet vähän katsella uutiskuvia maailmalta ja käyttää pelisilmää, siirtäen tuon pelaajan esittelyn vaikkapa huomiselle.

 4. Haha.
  Toi Wenger viha menee jo huumorin puolelle.
  Ei se mitään ikinä oikein tee.
  Siltähän loppui lomakin myöhässä.
  Ainoastaan joulupukki pitää pitempiä kesälomia.

 5. Sagnan korvaaja varmistui , hyvä niin . Ainakin ranskan paidassa esiintyessään oli keskityksissä luokkaa sagnaa parempi .
  Nyt sitten seuraavaksi puolustava kk sisään kiitos…

 6. Arsenalin pokaalit viimeiseltä vuosikymmeneltä ennen kevättä vasta meneekin huumorin puolelle. Naurapa siinä.

 7. Aika heikkoa on se, että Wengerin tuoreiden puheiden mukaan Calle jää eikä mene lainalle, joten tasonpudotus oikean pakin vaihtuessa varamieheen on edelleen karmea. Ilmeisesti Sotonin superjunnua ei ole tulossa, eikä kenties Atleticon lainapoikasta.

  Positivistit on taas käsittämättömän liekeissä, vaikka vilkaisu Chelsean ja Cityn rostereihin kertoo, että melkoisesti saa tämä Arsenal ylisuorittaa, että liigapokaali heltiää. Eikä nekään ole hankintoja vielä valmiiksi saaneet. Realisti tietää, miten todennäköistä on liigakauden kestävä ylisuorittaminen.

  Aika paljon saa vielä Wenger tehdä, että Arsenalia kukaan neutraali näkisi edes materiaalin (ei koska siis manageria) puolesta mestarisuosikiksi.

  Eikä siinä mitään, saa uskoa, mutta haluan vain sanoa, että vähään olemme nykyään tyytyväisiä.

  • Nyt on pakko kommentoida että jo näiden kahden hankinnan ansiosta oma uskoni seuran tekemiseen on kasvanut huomattavasti. Eihän tällä rosterilla mestaruudesta taistella, mutta ainakaan itse en ole tähän missään vaiheessa uskonutkaan. Nämä hankinnat ovat kuitenkin osoitus siitä että suunta seurassa on kääntynyt oikeaksi ja voidaan sentään jo puhua muusta kun nelossija taistelusta. Matka on pitkä mutta suunta on sentään oikea.

 8. Pakko on sitten itsekkin kommentoida. Mielestäni jos jo viime kaudella taisteltiin mestaruudesta niin miten emme sitten ensi kaudella taistelisi? Vaikka juna karkasi siinä maaliskuussa niin silti johdimme kautta suurimman osan ja se ainakin itselle antaa uskoa että tänä vuonna voi käydä toisin. Ja ei se mestaruus millekkään joukkueelle ole läpikävely, aina se vaatii venymistä pelaajilta ja huippusuorituksia. Jos vielä saamme kk pohjalle pelaajan, maalivahdin ja vielä mahdollisesti hyökkääjän niin eihän mistään muusta tavoitteesta voi puhua kuin mestaruudesta.

 9. Niin, täällä tuntuu monella ”realistilla” olevan se käsitys, että meillä on ylivoimaisesti eniten rahaa käytössä kaikista maailman seuroista, mutta kitupiikki ei halua hankkia. Kyllä tässä munkin mielestä ollaan oikeaan suuntaan menossa. Nyt on hankittu kaksi avauksen miestä jo heinäkuun puoliväliin mennessä ja näyttäisi myös siltä, että seuraavatkin siirtokohteet on hyvissä ajoin kartoitettu. Parannusta siis edellisiin siirtoikkunoihin on tullut jos esimerkiksi siirtojen ajoituksen myötä.

  Lisäksi on hienoa, että seura on lähtenyt hankkimaan sitä kuuluisaa top-qualityä summittaisen rahankäytön sijaan. Saanen muistuttaa, että jos minä, blogisti ja moni kommentoija olisi saanut päättää meidän hankintapolitiikasta viime vuosien aikana niin meillä olisi jengi täynnä Fellaineja, Dempseyjä, Holteja, Moseksia ja ties mitä Tioteja. Se on nähty mitä käy kun laittaa fyrkat haisemaan pelkästään määrään laadun sijaan. Tuloksena on Tottenham. Nyt mun mielestä pitää ostaa parasta mahdollista mitä on saatavilla niin kauan kun laatua riittää ja sitten kun ei enää riitä siirtää katseet seuraaviin siirtoikkunoihin kun on taas lisää huippulaatua. Ei squadi ole vielä Cityn tai Chelskin tasolla, siinä Timo on oikeassa, mutta ei me varmaan yhdessä kesässä saadakaan kurottua eroa umpeen. Jos uusi suunta on se, että ykköspelaajista onnistutaan pitämään kiinni ja joka kesä lisätään pari huippuluokan vahvistusta niin parin kesän jälkeen ollaankin jo lähellä ja jo nyt olla kuitenkin jo siinä pisteessä, että varmaan parhaan avauskokoonpanon osalta voidaan haastaa aika hyvin. Syvyydessä onkin sitten rutosti petrattavaa. Se, että City ja Chelsea pani muutaman kesän peräkkäin yli 100 miljoonaa haisemaan, näkyy kyllä valitettavasti joukkueiden välillä jonkin aikaa.

  Sen sijaan sydäntä lämmitää ’Poolin touhu. 60 miltsiä laitettu jo haisemaan ja tuloksena on merkittävästi heikompi joukkue kuin viime kaudella. Toki Suarez-rahaa on jäljellä, mutta Rodgersin track-reckordin mukaan ne kulutetaan Southamptonin pelaajiin, jotka urhoollisesti taistelivat tiensä keskikastiin. Jos Lambert, Lallana, Schneiderlin, Shaw, Lovren ja Rodriguez ovat kaikki maailmanluokan äijiä niin muun joukkueen on täytynyt olla todella paska, ettei keskikastia parempaa sijaa saavutettu. Matikka ei jotenkin täsmää.

  Noh, itse olisin tyytyväinen siirtoikkunaan jos saataisiin sisään vielä kunnon keskikentän ankkuri ja kakkosmolari. Sitten jos vielä huippuhyökkääjä ja varatoppari saataisiin sisään niin olisin helvetin tyytyväinen. Katsotaan miten homma etenee. Ainakin nyt voi olla hieman rauhallisemmin mielin kun tietää, että avausotteluun saadaan joka tapauksessa jo kova nippu kasaan vaikka loput siirrot venyisivätkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s