Ensimmäinen harjoituspeli on takana

Jos johonkin otteluun sopii termi kesähöntsä, niin eilinen oli sitä kokonaisuudessaan. Olematon tempo, ei taklauksia ja oikeastaan ei kerrassaan yhtään mitään katsomisen arvoista. No otetaan viimeisintä takaisin, kun ottelussa nähtiin kuitenkin kaksi maalia. Silti ottelun parasta antia oli ehdottomasti Akpomin muutama suoritus.

Nuori hyökkääjä jatkoi siitä mihin viime pre-seasonilla jäi. Pirteitä otteita ja suoraviivaista haastamista sekä ratkaisuyrityksiä iän ikuisen sivuittaishiestämisen sijaan. Eilisen perusteella taas vain vahvistui käsitys hyökkääjien väärästä nokkimisjärjestyksestä tai paremmin sanottuna ei voi kuin ihmetellä kuinka Sanogo on Akpomin edellä hyökkääjiä valittaessa. Tietysti erilaisista pelaajatyypeistä on kyse, mutta molemmat ovat kuitenkin hyökkääjiä, joiden pääasiallinen tehtävä on laittaa palloa verkkoon.

Maalinteossa Sanogo ei edelleenkään onnistunut, vaikka paikka tai jopa paikkoja oli. Toki kyseessä oli kauden ensimmäinen harjoitusottelu, mutta siitä huolimatta kauteen lähtö Sanogo kakkoshyökkääjänä viime vuoden tapaan olisi äärimmäisen typerää Wengeriltä. Lainasiirto olisi se ainoa oikea vaihtoehto, jolloin näkisimme onko ranskalaisesta joskus tulevaisuudessa meille hyökkääjäksi, jota epäilen vahvasti tähän nähdyn perusteella. Kyseessä ei kuitenkaan ole enää mikään 18-vuotias junnu, vaan näyttöjä pitäisi alkaa tulla suhteellisen nopealla aikataululla.

Muun muassa Miquelin tasosta tai esityksestä on mahdoton sanoa mitään, kun mies ei käytännössä joutunut tekemään pelaamansa 45 minuuttisen aikana mitään puolustussuuntaan. Sama koskee lähes kaikkia puolustajia. Sen sijaan jo vuosien ajan hehkutettu ja nimenomaan hyökkäyspäähän kehuttu Bellerin oli omaan silmääni varsin keskikertainen. En nähnyt ainakaan mitään mikä olisi tehnyt miehestä kaiken hehkutuksen arvoisen. Hiukan ihmettelen myös miten maalista huolimatta Olsson ylipäätään saa minuutteja ykkösjoukkueessa. Eikö yhtään parempia junnuja ole ja samaan aikaan esim. Eisfeld ei mahdu pelaamaan ollenkaan. No nämä on makuasioita varmasti pitkälle ja toinen tykkää toisesta pelaajista, mutta ihme pitää tapahtua jos Olsson koskaan tulee nousemaan edes ykkösjoukkueen rotaatioon asti.

Loppujen lopuksi eilisen perusteella on kuitenkin lähes mahdoton tehdä mitään syvällisiä tai pitkälle meneviä johtopäätöksiä joukkueen iskukyvystä saatikka yksittäisistä pelaajista. Pelin taso oli niin alhainen ja vastustaja myös tasoltaan vaatimaton. Varmaan tuo palvelee ensimmäisenä harjoitusotteluna siinä missä sen oli tarkoituskin, mutta näin katsojan ja ennen kaikkea kannattajan näkökulmasta ei voi sanoa paljoa jääneen käteen. Ehkä jopa vielä vähemmän kuin olisi ennakkoon voinut odottaa.

Siirtohuhuissa Ospina pysyy sitkeästi pinnalla ja jotkin lähteet veikkaavat kaupan tapahtuvan ensi viikon aikana. Kolumbialainen kelpaisi ehdottomasti ottamaan kakkosvahdin roolin ja samalla haastamaan Szczesnyä ykköstorjujan paikasta. Toki HG-säännöksen takia oma suosikkini Ruddy olisi vielä parempi valinta. Toki paljon riippuu myös muista mahdollisista hankinnoista, sillä yksi vai kaksi paikkaa taitaa tällä hetkellä olla ainoastaan vapaana ei HG-pelaajien osastolla.

Toki oma suosikkini Schneiderlin keskikentän pohjalle olisi kotistatuksen omaava pelaaja, jolloin esim. maalivahtihankintaan ja hyökkääjävahvistukseen jäisi paikkoja auki ei HG-kiintiöön. Toki todellisuudessa suurta ongelmaa ei taida olla, sillä esim. Miyaichia ei ole mitään järkeä rekisteröidä mukaan 25 pelaajan ryhmään viemään paikkaa. Samaa voi sanoa myös Diabystä, mutta Wenger varmaan ajattelee toisin ellei sitten ranskalainen loukkaannu jo ennen kuin 25 pelaajan ryhmä on nimettävä.

No en usko Wengerin missään nimessä tekevän niin montaa hankintaa, että kiintiöt pelaajien suhteen muodostuisivat miksikään ongelmaksi. Jos näin olisi niin se olisi jopa, positiivista, sillä pari heikointa voitaisiin kerrankin jättää vain pois listoilta, joka osoittaisi kehitystä tapahtuneen ja todennäköisesti silloin ei tarvitsisi kentällä katsoa kauden mittaan pelaajia, joiden taso sinne ei vain yksinkertaisesti riitä.

Walcottin ennakoitu paluuajankohta joukkueharjoituksiin on elokuun lopulla, joten ihan kauden alkuun miestä on turha odotella kentälle. Pitkän loukkaantumisen jälkeen varmasti harjoitusviikkoja tarvitaan useampi alle ja tämä edellinen ennustus oli sen mukaan, että kaikki menisi ilman takapakkeja kuntoutuksessa. Todellisuudessa vaikea uskoa Walcottin pelaavan ennen lokakuuta ja olisin hämmästynyt jos mies nähdään kentillä jo syyskuussa. Meidän historian tietäen näissä pelaajien kuntouttamisissa pitkien loukkaantumisten suhteen jopa lokakuu voi olla turhan optimistinen arvio. Toivottavasti ei.

Mainokset

17 thoughts on “Ensimmäinen harjoituspeli on takana

 1. Kyllä Walcott tulee varmaankin hyvin pian penkiltä sisään syyskuussa. Fyysisestihän nämä ristisidemiehet on rautaisessa kunnossa heti valmiiksi, pitää vain hakea peliterävyys ja pallollinen terävyys ja se vie jonkun viikon.

  Koska pohjat on todellakin kunnossa, kaudesta voi tulla jopa Walcottin uran paras vielä, vaikka jääkin vajaaksi. Jännitystä on lähinnä siinä, onko nopeutta hävinnyt?

 2. Mitäs Schneiderlin-fanipojat suhtautuvat tabloidikirjoituksiin, joiden mukaan pelaaja haluaa Spudseihin? Ehkä valmentajan takia, ehkä sillä on vaan huono maku.

  Uudempana nimemä on tullut mukaan William Carvalho, joka on ylihintainen melkein kaikkien lusitaanien tapaan, mutta hallitsee sekä puolustavan keskikentän että toppariroolin.

  Jos nyt pitäisi veikata, niin kovatasoisen kk-miehen saalistuksessa tulee vesiperä. Eli ei tule ketään tai joku tusinapelaaja.

  • Harmittaa todella jos mies päätyy naapuriin. Tosin vaikea se on tulla meillekään jos Wenger ei ole kiinnostunut, vaan jatkaa mieluummin Artetalla.

   • Sama juttu,kaikista mahdollisista puolustavista kk-miehistä ois Morgan myös allekirjoittaneen papereissa ykkösnimi.tuskaa lisää vielä jos kaveri spurguihin lähtee.yksi läheisimmistä kavereista sattuu vielä olemaa spud-fani,niin voi sitä vittuilun määrää jos Morgan pukee loskanvalkosen jutun päälle.

   • Jos tulee Khedira, ei vois vähempää kiinnostaa, mihin keskinkertainen ranskalainen menee… Todella hypetetty pelaaja.

 3. Jos Schneiderlin todella näkee Spudsit urallaan tässä kohtaa paremmaksi vaihtoehdoksi, pelaajasta on syytä pysyä kaukana. Vaikea henkisen puolen ongelma, ei tule kehittymään eteenpäin.

  Hyvää pohdintaa HG-kiintiöstä on kuitenkin ollut. Onko jollain tai jossain kovaa faktaa tämän hetken tilanteesta? Jos on noinkin tiukoilla, ei ihme jos Vermaelen myydään ja esim Djourousta yritetään pitää kiinni. Maalivahti todella kannattaisi olla HG, siis kakkos- ja kolmosvahdin ja olisi typerää panna isoegoiseen väsyneeseen Casillasiin mitään paukkuja. Casillas on heti ongelma kun istuu Arsenalissakin penkillä Szczesnyn pelatessa.

  • Wenger sanoi ihan suoraan, että jos Verma lähtee niin tilalle hankitaan uusi toppari. Djourou ei siis liene mikään vaihtoehto. Schneiderlinhan tulee Arsenaliin jos Arsenal hänet haluaa. Ei kukaan ole niin luuseri, että itse valitsee spursin. Haiskahtaa siltä, että Schneiderlin tietää meidän kiinnostuksen olevan vähäistä, joten yrittää.puhua itsensä.seuraavaksi parhaaksi katsomaansa vaihtoehtoon

   • Ja sehän voi olla joku Manu-toppareistakin, van Gaalin iso luuta lakaisee. Jos Wenger haluaa jonkun nöyrän brittitopparin, esim. Smalling on varmaan haettavissa, jos siis halutaan tähän HG-pelaaja.

 4. Itse lähtisin Steven Caulkerin perään vaikka alunperin spuudu onkin. Potentiaalia olisi seuraavaksi isoksi brittipelaajaksi nimenomaan puolustajan tontille. Ja jos Pulis on miehen perässä niin ainakin erikoistilanteet on hallussa

  • Vain hieman ylioptimistinen agentti suosittaa ykköskorin asiakastopparilleen Arsenaliin siirtymistä, koska vaikuttaa selvältä että penkillä istuskelua tulee aika runsaasti eteen.

 5. Eikös caulker ole kaiken lisäks jo qpr:n miehiä?tai ainakin lähellä sitä.evertonista se stones…

 6. Juu taitaapa Caulker juna olla mennyt, mutta paikallinen lehti Nizzassa uutisoi, että Olympique de Nice on hyväksynyt meidän tarjouksen David Ospinasta. Mittaahan on miehellä vain 183 cm, mutta oli kyllä Kolumbian paidassa varsin vakuuttava jopa niissä kuuluisissa keskitypalloissa. Siellä oli kuitenkin Norsunluurannikkoa ja Kreikkaakin vastassa, joissa molemmissa on kovia pääpelaajia ja isoja kavereita häärämässä erikoistilanteissa. Joka tapauksessa tärkeää olisi saada tuo kassariosastokin ajoissa kuntoon, ettei tule edes sitä yhtä matsia johon tarttee heittää joku junnu kehiin.

 7. Tuollahan on monissa lähteissä, mm. arseblog, viittauksia Wengerin puheisiin, ettei lisää hyökkääjiä osteta. Tämä on kieltämättä pettymys, kun maalimäärät jäivät reilu 30 maalia kilpaillijoista. Sanchez ei tätä aukkoa täytä. Itse olisin lähettänyt Sanogon ja Campbellin Englantiin lainalle sellaisiin seuroihin, joihin kelpaavat ja olisin ottanut yhden kärjen lisää. Epäilen nimittäin, että Campbell on aika lailla tuhnu ensimmäisellä kaudellaan Englannissa ja Sanogo on kokonaisuudessaan kyseenalainen pelaaja, voi olla täysi floppikin eikä ainakaan mestaruustaistelun mies pariin vuoteen, vaikka etenisikin.

  Nyt ei näitä lainoja voi tehdä ja kehitys on hidasta, kun peliaikaa ei tule. Ja Poldia ei nyt voi missään tapauksessa myydä, muuten on jo liian vajaata.

 8. Joo kyllä yhtä hyökkääjää huutas et oltais silläkin osastolla kilpailijoihin nähden laadukkaita.
  Vaikea nähdä et sanogo rupeis osumaan tosi matseissa ku höntsämatseissakin on vaikeaa , lainalle vaan ni näkee et onko edes jatkossa potentiaalia.
  Campheliltä menee totutellessa taatusti aikaa joten laina saarelle olisi hänenkin kohdallaan paras ratkaisu..

  Remykin meni pooliin joten sekin vaihtoehto ei enää mahdollinen vaikka en hirveesti ranskalaisesta innostunutkaan mut olisi todella ollut parempi kuin ei mitään.

 9. Ospina voisi kyllä olla ihan oiva kirittäjä konsonantille tässä vaiheessa. Sen verran tasokas, että Szczesny joutuu kyllä olemaan parhaimmillaan tai muuten penkki saattaa kutsua. Kahden hyvän molarin kanssa tilannetta pitäisi osata hyödyntää, mutta Wengerille ei ole ollut kovin luontaista vaihdella maalivahteja kuin cup-matseihin.

  Siirtomarkkinoiden osalta huhuja on hirveästi, mutta jännitystä oikeastaan vain niiltä osin, että saako seura hommattua sen puolustavan keskikentän vai ei. Maalivahti tulee ja toppari jos Vermaelen lähtee. Hyökkäykseen tuskin enää ketään tulee ja siellä suurin kysymys on se, että jääkö vai lähteekö Campbell. Puolustavasta keskikentästä on niin paljon huhuja, että kyllähän sellaisen perässä ollaan. Eri asia on sitten, että saadaanko sellainen hankittua vai ei.

  Itse odotan mielenkiinnolla sitä, että vaihtuuko Arsenalin pelitapa. Ainakin Sanchezin ja Debuchyn hankinnat antaisivat hyvän mahdollisuuden kokeilla jotain muutakin kun tuota vuosia suosittua ”4-2-3-1” muodostelmaa. Podolski, Walcott ja Sanchez eivät sovellu nykyiseen pelitapaan yksinäisinä kärkimiehinä, mutta kaikilla on loistavia ominaisuuksia jos pelattaisiin enemmän kahdella kärjellä. Ehkä Emirates cupissa saadaan jo hieman enemmän viitteitä pelitavasta…

 10. Ollaan taas oppositiossa. Nyt jos/kun uusi ”kakkosveska” on Ospinan muodossa jo plakkarissa, on aika tehdä pieni välitilinpäätös kesän hankinnoissa. Täytyy muistaa, että joukkuekemian kannalta ei liikaa pidä kokoonpanoa mennä muuttamaan. Nyt voidaan laskea uusia pelaajia olevan vähintään 4, sillä Campbell tulee myös sellaiseksi laskea. Nyt siis mielestäni Özilin kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että ihannetilanteessa hänellä on kaksi nopeaa laitamenijää, joille antaa syöttöjä. Alexis ja Walcott. Näille hieman erilaisia vaihtoehtoja antaa Cazorla, joka voi myös tuurata keskemmällä Öziliä sekä Ox ja Gnabry, joka tarvitsee myös luottoa ja pelimiinuuttia alkavalla kaudella. Keskushyökkääjän paikalle siis periaatteessa Giroud, mutta myös Campbell, Alexis jopa Walcott. Näitähän voi vaihdella ristiinrastiin.
  Keskikentän keskustaan monet huutaa sitä puolustavaa keskikenttää. Tuleeko sitä, epäilen. Toivon toki, sillä nythän sille paikalle on mun laskuissa luontevia pelaajia vain Flamini. Muut ovat hieman vieraassa roolissa, pelatessaan sillä paikalla.
  Puolustus on hyvin kasassa, mutta kysymysmerkkinä Vermaelen. Jos Verma lähtee, Wenger reagoi. Näin on, sillä toppari tarvitaan.
  Kuitenkin hurjimpien puhuessa kuudestakin tarpeellisesta hankinnasta, täytyy muistaa, että liian suuren vaihtuvuuden vaikutus joukkueen esityksiin on valitettavan usein suurempi, kuin yksittäisen tähtihankinnan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s