Ei uutta hyökkääjää tulossa tänäkään kesänä

Aloitetaan kuitenkin positiivisemmilla uutisilla, vaikka otsikon aihe on äärimmäisen synkkä, joskaan ei yllättävä. Tähän asti huhut Ospinasta ovat olleet melko epämääräisiä tai ainakin lähteistä, joita ei voi pitää erityisen luotettavina. Nyt kuitenkin myös Skysports uutisoi siirron olevan lähellä, joten ehkä tuo on todella tapahtumassa.

Ospinan hankinnan myötä maalivahtiosasto olisi kunnossa ja myös Fabianskille olisi hankittu korvaaja, joka on vielä parempi pelaaja ja nostaa näin joukkueen tasoa. Tietysti tämä arvio pelkkien MM-kisojen perustella, sillä en ole Ranskan liigaa seurannut käytännössä ollenkaan. Ehkä jonkun PSG:n tai AS Monacon ottelun, mutta en missään nimessä Nicen otteluita.

Sagna ja Fabianski olisi näin ollen korvattu kelpo pelaajilla, joka on ehdottomasti positiivista, mutta ei vielä tee suurta eroa joukkueen iskukyvyssä verrattuna viime kauteen. Silti aiempiin vuosiin verrattuna jo korvaajienkin hankkiminen on positiivista, sillä ennen olisi menty Jenkinson ykkösvaihtoehtona ja Martinez mahdollisesti kakkosveskarina. Toki pitää muistaa Ospinan siirron edelleen olevan virallisesti vahvistamatta.

Jos kaksi edellä mainittua olivat ainoastaan lähtevien pelaajien korvaajia, niin kesän ensimmäinen hankinta oli selkeä vahvistus laituriosastolle. Sanchezin luontaisin pelipaikka tähän mennessä on kuitenkin ollut laituri ja vaikea nähdä miestä pelaamassa meidän nykyisessä ryhmityksessä yksinäisenä hyökkääjänä vakituisesti. Ei tuo varmaan mahdotonta ole, mutta epäilen asiaa vahvasti ja ylipäätään yhden pelaajan laskeminen kahdelle pelipaikalle vahvistukseksi on täysin väärä tapa rakentaa joukkuetta.

Tästä Sanchezin pelipaikka keskustelusta päästäänkin päivän surulliseen uutiseen. Tämä on nyt viides siirtoikkuna peräkkäin, kun on ollut täysin selvää, että joukkue tarvitsee uuden hyökkääjän, koska Giroud on ainoa vaihtoehto ja se ei riitä missään nimessä. Giroud pysyi loistavasti kunnossa viime kaudella ja aloitti kauden hienosti, mutta silti yksi pelaaja on aivan liian vähän hyökkääjän tontille.

Tiedän joukkueessa olevan myös Podolskin, lainalta palaavan ja ehkä viimeinen tilaisuuden Grovella saavan Campbellin ja Sanogon. Myös Walcott voi ja on muutaman hassun ottelun pelannut hyökkääjän tontilla. Totuus on, ettei Wengerillä ole kuitenkaan luottoa Podolskiin piikissä yhtään aiempien kausien perusteella ja saksalainen laitetaan sinne ainoastaan pakon edessä. Walcott ei voi kahdella paikalla pelata yhtä aikaa ja sama koskee Sanchezia, eikä kummankaan paras paikka tuo yksinäinen hyökkääjän tontti ole missään tapauksessa muutenkaan.

Campbell pystyy kisojen mukaan pelaamaan piikissä, vaikka kai lainalla onkin lähes kaikki pelinsä pelannut laiturina. MM-kisojen positiivinen yllättäjä on kuitenkin erittäin suuri katsomaton kortti Valioliigassa, jonka varaan ei missään nimessä pitäisi laskea meidän kakkoshyökkääjän tonttia. Sanogosta en viitsi edes suuremmin aloittaa, sillä miehen paikka ei pitäisi todellakaan olla meidän ykkösjoukkueessa nykyisellä tasolla tai näytöillä.

Ennen kesää tai paremminkin jo parin kauden ajan on ollut selvillä, että eniten vahvistusta kaipaava osa-alue on hyökkääjän paikka, mutta siitä huolimatta Wenger ei aio uusimpien kommenttiensa perusteella enää ostaa hyökkääjää. Täysin käsittämätöntä ja tämä ratkaisu tulee taas kerran maksamaan kalliisti. Suora lainaus asiasta managerimme suusta:

Up front we don’t need any more.

Sanchez siis oli kuin pelätä saattoikin se Wengerin ainut hankinta hyökkäyspäähän, vaikka ei puhdas kärkipelaaja olekaan. Ei voi kuin epäuskoisena taas seurata managerimme toimintaa ja katsoa kuinka lähdemme jälleen kerran kauteen Giroud ykköshyökkääjänä ja mikä vielä pahempaa käytännössä ainoana edes hyökkääjän mitat suurin piirtein täyttävänä vaihtoehtona.

Olin tyytyväinen Remyn mennessä Liverpooliin, mutta valitettavasti nykytilanteessa jopa ranskalainen olisi meidän selkeä kakkoshyökkääjä. Jos ei ykköshyökkääjää saada tai pikemminkin haluta ostaa, niin ostettaisiin edes selkeä toinen kakkoshyökkääjä, joka taistelisi Giroudin kanssa avauksen paikasta ja tarjoaisi ehkä hiukan erilaisen vaihtoehdon sekä ennen kaikkea näin ollen joukkueessa olisi kaksi keskinkertaista tai kohtalaisen hyvää hyökkääjää, joka sekin olisi selkeää parannusta viime kauden tilanteeseen.

En voi sanoa tämän hyökkääjäuutisen yllättäneen millään tapaa, vaan päinvastoin tätä on pelännyt heti siitä asti kun Sanchez hankittiin. Jälleen kerran näemmä Wengerin ajatusmaailmassa yksittäisten pelaajien etu menee joukkueen menestyksen edelle. Sanogo on nyt managerimme uusin projekti tai oikeammin sanottuna pakkomielle. Ei hankita uutta hyökkääjää, koska Wenger haluaa väkisin todistaa ilmaisen hankinta olevan loistava pelaaja. Parhaassa tapauksessa näin saattaakin käydä jos kaikki menee kehityksessä putkeen. Valitettavasti odotellessa tuota mahdollista ja ennen kaikkea epätodennäköistä hurjaa tasonnostoa joukkue menettää pisteitä ja jatkopaikkoja. No tämä ei ole mitään uuttaa ja on nähty vuosien aikana lukuisien pelaajien kanssa.

Hyökkääjää ei siis ole tulossa, mutta ostaisi nyt sitten edes sen päivityksen Artetaan keskikentän pohjalle. Viime päivien kuumin huhu tuolla osastolla oli ehkä Schneiderlin, mutta ei kauppa vaikuta olevan yhtään lähempänä kuin ennenkään. Päinvastoin nyt huhut pyörivät ympyrää ja vuorotellen niissä on Khediraa tai Benderiä. Uusin nimi taitaa olla myös Manun kiikarissa pitkin kesää ollut Sporting Lissabonin William Carvalho. En voi sanoa tietäväni pelaajasta paljoakaan, mutta yli 30 miljoonan hintalapusta päätellen miehen pitäisi olla vahvistus nykyisiin vaihtoehtoihin.

Mainokset

8 thoughts on “Ei uutta hyökkääjää tulossa tänäkään kesänä

 1. Onko Martinez muka kolmosveskaritasoa? Viime kaudella oli joukkueessa kolme laadukasta maalivahtia, vaikkei Vivianoa lopulta testattukaan. Lyhyenläntä Ospina ei välttämättä koko kahden poistuneen aukkoa täytä. No, Martinezin takaa on käsittääkseni joitain lupaavia vahteja tulossa, mutta ovat varmasti liian nuoria vielä ensi kaudelle.

  Toki monet joukkueet menevät pienellä riskillä eli kahdella asiallisella maalivahdilla, näin näköjään Arsenalkin ensi kaudella.

 2. Noissa lusitaaneissa on aina riskinsä, mutta jos Carvalhon kohdalla hinta ja laatu kohtaavat, niin olisihan tuossa pelaaja kymmeneksi vuodeksi. Tai siihen asti kun jompi kumpi spanskijäteistä haluaa miehen hankkia…

  Nyt on ehkä liian aikaista julistaa Sanogo pakkomielteeksi tai uudeksi projektiksi. Takana yksi rikkonainen kausi. Kyllähän Wengerillä on ollut aina silmää hyökkääjien kohdalla, vaikka jokainen hankinta ei olekaan onnistunut. Sinänsä siis uskon, että Sanogolla on ominaisuuksia kehittyä hyväksi hyökkääjäksi. Sitä en sitten tiedä, että miten kaukana tuo on onnistumisesta. Nykyisellä hyökkäysrosterilla on vaikea kuvitella miehen saavan suuremmin minuutteja tulevalla kaudella.

 3. Ymmärsin Wengerin hankkineen Sanchezin nimenomaan hyökkääjäksi. Wenger sanoi ainakin, että aluksi joutuu peluuttamaan Sanchezia oikealla laidalla Walcottin loukkaantumisesta johtuen, mikä kuulostaa siltä, että oikea paikka on keskellä.

  Itse tykkään siitä, että pelaajat osaavat pelata useampaa paikkaa. Ottelut näyttävät paljon dynaamisemmilta, kun pelaajat voivat vaihtaa lennosta pelipaikkoja tai hakea tilaa niin keskeltä kuin laidaltakin.

  Uusi hyökkääjä olisi ollut mukava ostos, mutten näe kauden kaatuvan siihen ettei sellaista hommattu. Hyökkääjän tontille voi kuitenkaan heittää Sanchezia, Poldia, Walcottia, Sanogoa…etc. Vaihtoehtoja on.

 4. Oli ihan selvä asia, että Sanchez oli ainoa hyökkäyspään hankinta. Jos vielä Campbelliä yritetään istuttaa valkkumeininkiin, hyökkäyspäähän on ylitarjontaakin – se on sit toinen asia, kuka sopii Giroud’n tuuraajaksi.

 5. Kyllähän tässä hahmottuu kieltämättä sellaista visiota, että Wenger aikoo kevyesti kopioida Poolin pelitapaa eli nopeita iskuja. Sanchez keskellä ja Theo oikealla. Vasemmalle ei olekaan kovaa pelaajaa sitten, mutta Özilille homma sopisi. Keskikentälle hyvää pallonvoittajaa systeemi huutaa Ramseyn pariksi, jotta joskus päästäisiin iskemään nopeasti.

  Ja jos homma ei toimi, siirrytään kahdella kärjellä pelaamaan ja Giro/Poldi tulee penkiltä.

  Ainoa pieni ongelma on se, ettei tämän pelitavan tuhoaminen liene minkäänlainen haaste Mourinholle ja van Gaalille, he kun osaavat itsekin valmentaa sellaista pelitapaa oikein mainiosti. Mourinho piti Rodgersia suorastaan pilkkanaan.

 6. Sanoin kevyesti kopioida, jottei nyt kukaan luulisi tosissaan, että Rodgers on keksinyt itse yhtään mitään. Totta kai Wengerkin tullessaan Englantiin ja kun käytössä oli syöttökone Bergkamp, peluutti vähän samantapaista systeemiä ja Arsenal sai ns. halpoja maaleja nopealla suunnanmuutoksella.

  Nyt tfendinä näyttäisi olevan vähän Saksan tyyppinen joukkue, joka osaa monipuolisesti nopeat hyökkäykset, puolinopeat ja maalinteon kakkosaallosta sekä hitaat perinteisesti jauhavat hyökkäykset. Esim. Poolin laatu ei riitä viimeksimainittuun ollenkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s