2/6 tarvittavista hankinnoista tehty

Kolmasosa siitä mitä tarvittiin ei ole vielä erityisen paljoa, mutta siitä huolimatta huomattavasti enemmän kuin olisi voinut odottaa tai mitä viime vuonna tähän aikaan oli tapahtunut. Tietysti viime vuosi on äärimmäisen huono vertailukohta melkein niin kuin kaikki kesät lähes viimeisen vuosikymmenen ajalta jos todella halutaan parantaa joukkuetta ja tavoitella kirkkaimpia pokaaleja nelospaikan sijaan.

Sanchez on ehdottomasti hieno hankinta, mutta kahdelle paikalle miestä ei sentään yhtä aikaa saa sijoitettua pelaamaan. Laiturivahvistuksena mies olisi timanttia, mutta jos samaan aikaan täytyy hoitaa hyökkääjän tontti, niin silloin Wenger rakentaa taas joukkuetta väärällä tapaa. Debuchy oli myös hyvä haku ja ehdotonta plussaa on kokemus ja hankinta suoraan toisesta joukkueesta Valioliigan sisältä, joten mitään kauden mittaisia sopeutumisaikoja ei tarvita.

Kauden loputtua ja kesän alkaessa pidin kuutta hankintaa tärkeänä ja niillä joukkue olisi erinomaisessa tilanteessa aloittaa uusi kausi pelaajiston puolesta. Tärkeysjärjestyksessä hankittavien pelipaikat olivat kutakuinkin hyökkääjä, oikea puolustaja, keskikentän pohja, toppari, maalivahti ja laituri. Tuo lista oli tehty sillä edellytyksellä, että Vermaelen jää ja jos näin ei käy, niin tarvitaan kaksi topparia. Tietysti Djourou on tilanteessa pieni kysymysmerkki, sillä taso riittäisi nelostopparin rooliin jos siirto Saksaan on kariutunut jostain syystä.

Edellisestä listasta on tällä hetkellä saatu vetää yli oikean laitapakin tontti ja laituri, mutta neljä paikkaa huutaa edelleen vahvistusta. Hyökkääjän osalta saimme jo kuulla, että sellaista ei tule. Henkilökohtaisesti pidän tätä todella suurena virheenä ja kuinka Wenger voi taas lähteä kauteen, niin että Giroud on ainoa kriteerit täyttävä piikki, johon managerillamme on luottoa. Toki listata voidaan mukaan niin Sanchez, Podolski, Sanogo, Campbell, Walcott,ja vaikkapa Akpom, mutta totuus on, ettei kukaan ole pelannut kyseistä paikkaa Wengerin alaisuudessa paria peliä enempää jos sitäkään.

Tilanne on vähän sama tuossa hyökkääjälistauksessa, jotka voivat pelata tarvittaessa piikissä kuin keskikentällä alkaisi listaamaan, että eihän me tarvita uutta puolustavaa keskikenttämiestä, kun Ramsey, Diaby, Wilshere, Ox ja miksei vaikka Özil sekä Cazorla myös tarvittaessa voivat tuolla paikalla pelata Artetan ja Flaminn lisäksi.

Maalivahti on tulossa Wengerin puheiden mukaan joten 3/6 hankintaa voi pitää melko todennäköisenä. Huhujen mukaan maalivahti olisi Ospina, mutta ei nyt vielä julisteta siirtoa varmaksi, sillä vahvistusta asiaan ei ole saatu. Ei olisi ensimmäinen kerta ja tuskin viimeinenkään, kun varmalta näyttänyt siirto ei koskaan toteudu. Silti maalivahtihankinnan pitäisi olla se helpoin, sillä nyt ei olla hakemassa uutta ykkösmaalivahtia, vaan kakkosta tuomaan leveyttä ja mahdollisesti haastamaan Szczesnyä.

Toppareita on myös pakko hankkia lisää, sillä kolmella ei voida lähteä kauteen viime vuoden tapaan. Viime vuonna Sagna pystyi tarvittaessa pelaamaan hyvällä tasolla topparina, mutta enää tuota vaihtoehtoa ei ole. Olisi myös erittäin typerää luottaa erityisesti Mertesackerin, mutta myös Koscielnyn pysyvän yhtä hyvin kunnossa kuin viime kaudella, kun alla painavat vielä MM-kisojen rasitukset ja sitä kautta vajaaksi jäävät lomat sekä pre-season. Neljä topparia ja nimenomaan neljä sellaista, joita uskaltaa peluuttaa on vähimmäisvaatimus tai muuten tulemme todennäköisesti näkemään Jenkinsonia ja/tai jotain junnuja puolustuksen keskustassa joissain peleissä.

Keskikentän pohjalla on ainakin huhujen mukaan haussa pelaaja, mutta toisaalta Wengerin kommentit hyökkääjätilanteen yhteydessä eivät välttämättä viittaa hankintaan. Hankinta saattaa hyvinkin riippua loukkaantumistilanteesta ja perinteisesti Wenger laskee paljon Diabyn varaan, joka on osoittautunut lukuisia kertoja tuhoisaksi ratkaisuksi. Seuraava on pahasti sanottu Diabyä kohtaan, mutta olisi joukkueen edun mukaista, että mies loukkaantuisi ennen kuin siirtoikkuna sulkeutuu ja ehkä silloin Wenger hankkisi esim. huhuissa pyörineen Schneiderlinin tai Benderin.

Mainokset

8 thoughts on “2/6 tarvittavista hankinnoista tehty

 1. Tää ikkuna on meiltä perinteistä näpertelyä. Samat keskitason käivärät kehissä. Uudet ukot samaa kaliiberia. Kadehdin tuota Liverpoolin rynnäkköä. Hävittiin taas kisa yhdestä ukosta niille. Nyt myydään verma ja vaihdossa toivotaan jotain wenkun kehäraakkia, voi jessus. OSTAKAA OIKEASTI JOKU VAHVISTUS. Pojat, se petinteinen pokaali eli nelossija häämöttää.

  • Joko et seuraa ollenkaan Arsenalia tai yleensä edes jalkapalloa tai sitten tämän on pakko kunnon trolli!

  • Kadehdit Liverpoolin rynnäkköä? Anteeksi vaan, en yleensä kommentoi toisten julkaisuja näin suoraan, mutta nyt on mennyt määrä ja laatu, tai toisin sanoen puurot ja vellit, sekaisin. Liverpool on ostanut pian pelaajia noin 60 miljoonalla ja silti joukkue on merkittävästi heikompi kuin viime vuonna. Täten kysyn: Mitä kadehdittavaa poolin toiminnassa on? Ainoastaan Tottenham kykenee käyttämään rahojaan heikommin.

   (Kommenttini on kirjoitettu vakavissaan, mutta tiedostan, että kyseessä on mahdollisesti trolli)

 2. Sinänsä mielenkiintoista tuo Liverpoolin toiminta, ovat selvästi keskittyneet ostamaan leveyttä eikä laatua. Rahaahan siis on kai se 100m heilläkin. Ehkä se on pakon sanelemaa, ehkä ei. Leveyttä toki tarvitsevat UCL-kautena, pelimäärät kasvavat selvästi, mutta myös laatua, ei se avaus hirvittävän kova ole.

  On kyllä pieni ihme, jos Pool haastaa yhtään mestaruudesta. Top-4 on mahdollisuuksien rajoissa, mutta sauma on pieni.

  Mutta onhan niillä verkot vesillä, joku kova hyökkäyspään hankinta voisi vielä muuttaa asetelmia, mutta vaikea nähdä jonkun Reusin koskaan valitsevan Poolia.

 3. Ei mene katalaanifanipoikienkaan hypetykset aina kohdilleen maailman parhaan akatemian suhteen: Bojan todella siirtyi Stokeen. Ja missä alunperin piti olla nyt? Messin rinnalla dominoimassa avauksessa.

  • Toimittaja ilmeisesti Arsenalfan Teeveen PM-haastatteluista katsonut yhden osan kuudesta. Ei se herra ihan noin mustavalkoinen ole.

 4. Aikamoista palkkaa on Arsenal tarjoamassa kakkosveskarille. Mies joka on pelannut muroilla Nicessä, saa nyt aika reippaan palkankorotuksen ja pitkän sopimuksen. Ei ne näytöt nyt niin kovia ole MM-kisoissa ja on varmasti syynsä, miksi on tahkonnut heikossa ranskalaisseurassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s